Huisvlog #2 | zolder behangen en verf inslaan

Good morning! De komende tijd zal ik jullie op de hoogte houden van mijn nieuwe huis, verbouwingen, verhuizen en inrichten. Vandaag de tweede huisvlog! Hierin ga ik met mijn vader de zolder behangen en sla ik een flinke hoeveelheid verf in voor de muren, kozijnen en trap.

Er moet nog veel gebeuren, zo moet er gestucd worden op de eerste verdieping, ik moet de lijmresten van de trap afkrabben en daarna moeten ze geverfd worden, overal moeten de muren gedaan worden en moet er laminaat gelegd worden, dan moet ik ook nog een aantal nieuwe deuren uitzoeken. En het halletje! Die wil ik ook nog opknappen. Het wordt echt nog een hele klus, maar ik vind het leuk om elke week weer wat vooruitgang te zien. Bovendien heb ik geen haast, het is niet dat ik op de schopstoel zit en voor een bepaalde datum mijn huidige woning uit moet. Ik blijf hier net zo lang wonen totdat mijn nieuwe huis klaar is. Zoals het er nu uitziet zal het – hopelijk – begin december zijn eer ik ga verhuizen. Ik zou er toch wel graag voor de Kerst in willen trekken namelijk.

Ander goed nieuws: ik heb eindelijk de knoop doorgehakt en een keuken besteld. Het is precies wat ik wil voor het budget wat ik in gedachten had, dus ik ben helemaal gelukkig. Het was toch even een dingetje die ik écht moest doen, en nu valt er een last van mijn schouders af. Het is natuurlijk super stoer om alleen een huis te kopen, maar er komt nog best wel veel op je dak vallen. Badkamer, keuken, welk laminaat, welke kleur verf, welke meubels, waar komen de stopcontacten, wat moet er gestucd worden, en door wie? Zijn de rekeningen al betaald? Is het internet al geregeld? En wat voor een nieuwe CV ketel wil je hebben? Je moet alles alleen beslissen. En aan de ene kant is dat heerlijk (niemand die me tegenhoudt als ik een knalroze voordeur wil), en om me heen zijn er genoeg mensen (zoals mijn lieve ouders) die me supergoed helpen en adviseren, maar als het puntje bij paaltje komt ben ik degene die de knopen moet doorhakken. En dat is niet altijd even makkelijk. Mij hoor je niet klagen hoor, ik ben hartstikke blij met de keuze die ik gemaakt heb, maar ik wil alleen zeggen dat het soms gewoon wat lastiger is in je uppie. That’s all.

Hoe dan ook, we gooien weer lekker de beuk erin en in de volgende update laat ik jullie zien hoe we de zolder schilderen, hoe er laminaat wordt gelegd en hoe de badkamer langzaam ergens op begint te lijken (het wordt ZO mooi jongens!). We wilden eerst de zolder afmaken, want het leek ons het handigste om van boven naar beneden te werken. Straks als de badkamer klaar is wil ik de eerste verdieping onder handen nemen, en als dat gebeurt is de huiskamer en de keuken. En dan het allerleukste: MEUBELS KOPEN EN INRICHTEN! Can’t wait!

Als laatste wil ik natuurlijk Praxis bedanken voor hun hulp met het uitzoeken van de verf, de bijbehorende verfspullen en de leuke samenwerking die we hebben. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer even een update te zien van mijn nieuwe huis!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

  Kijk eigenlijk nooit vlogs, maar begonnen met jouw huisvlogs. Super leuk om te zien. Prachtig huis heb je!!!

 2. 1 oktober 2016 / zaterdag, 1 oktober 2016

  Wat hebben jullie weer hard gewerkt! 🙂 Hopelijk was het verassingsfeestje voor Tara leuk!

 3. 26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

  Wow wat is er al veel werk verzet is de badkamer zeg,en wat mooi dat je het wit laat op zolder, oogt lekker groot en fris dan. ben echt benieuwd naar het eind resultaat. liefs soraya

 4. 26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

  Heel leuk om te zien! Ik krijg gelijk allemaal flashbacks, zeker met die voorstrijk, heel ons huis was geel haha. Succes met alle keuzes en ik ben benieuwd naar de keuken.

 5. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Wat weer een leuke huisvlog! Vind t super om te zien success weer deze week!

 6. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Och ja, wat had ik soms een stress en huilbuien over al die keuzes die ik moest maken. Ik had zelfs een breakdown in de keukenshowroom, man wat schaamde ik me haha. Kiezen uit honderd soorten aanrechtbladen, frontjes, kranen, ovens, wel of geen lades en hoeveel en waar? Ben zo blij dat die periode achter me is en ik nu wat langer na kan denken over dingen die ik nog wil veranderen in dit huis. Ik zit ook te denken aan een loper op de trap. Dat is eigenlijk het enige grote klusje dat nog moet gebeuren, naast de tuin.

  • Serena
   Auteur
   26 september 2016 / maandag, 26 september 2016

   Ahhhhh…. zo zielig! 🙁
   Maar heel begrijpelijk, er komt gewoon veel op je af!
   Ik las op YouTube een comment van iemand die betonverf had gebruikt voor de trap, en dat was een aanrader, na 2 jaar nog steeds als nieuw. Gewoon aftapen die handel en gaan! En de tuin komt van het voorjaar wel, toch? 🙂
   Ik ga dan ook lekker mijn tuintjes en terras aanpakken!

 7. Krystle
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Ben erg benieuwd naar de prijs van het vlies behang. Zag het er niet onder staan

 8. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Ik vind deze update heel erg fijn! Het tof om je proces zo duidelijk te zien. Ik vermoed dat je badkamer echt een pareltje gaat worden, dus daar ben ik denk nog wel het meest nieuwsgierig naar!

 9. Milena
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Wat leuk om te zien! Kan niet wachten op de volgende huis vlogs 🙂

 10. Anique
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Hey wat heb je deze vlogen mooi gemaakt!
  En de huisupdate is ook erg leuk ?

 11. Tessa
  25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Wat heb je dit filmpje mooi gemonteerd zeg! Het kan zo in een tv-programma, met ook al die kleine tussen-shots van de buurt en dat je een trap oploopt enzo. En zag ik ook overzicht-shots van een drone? Echt hele mooie kwaliteit vlog zeg :)! En veel succes natuurlijk met het klussen 😉 Het wordt vast heel mooi!

 12. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Benieuwd naar het eindresultaat! Praxis is een fijne winkel om de klus spullen uit te zoeken!

 13. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Heel leuk om alles zo te zien! Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien ook 😀

 14. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Veel succes nog! Er komt inderdaad veel bij kijken. En als je alles alleen moet beslissen en regelen, dat maakt het nog moeilijker. Maar het gaat allemaal al heel snel bij jou hoor, vind ik! Echt leuk. 🙂

 15. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Happy anniversary aan je ouders 🙂 Slim om dat als excuus voor de surprise party te gebruiken! Weer wat bijgeleerd over verf trouwens, yay 😉

 16. 25 september 2016 / zondag, 25 september 2016

  Oh ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat! Ik geniet echt van je vlogs 🙂 Ben vooral benieuwd naar hoe je het allemaal gaat inrichten.. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *