Catrice Absolute NUDE Palette

Afgelopen zondag plaatste ik twee filmpjes online waarin ik (razend enthousiast) de nieuwe Catrice en Essence producten aan jullie laat zien. Een product waar ik zelf helemaal fan van ben en waar jullie ook benieuwd naar waren was het Catrice Absolute NUDE palette. Een prachtig palette met zes natuurlijke kleurtjes. Perfect voor elke dag of voor de liefhebbers van naturel ooglooks.

De naam ‘Absolute Nude’ doet natuurlijk meteen denken aan de Naked palettes van Urban Decay, maar zet dat maar uit je hoofd. Dit palette is (helaas) niet bedoeld als Naked dupe, maar desondanks bevat het wel schitterende natuurlijke kleurtjes waarmee je vergelijkbare naturel looks mee kunt creëren.

Catrice vertelt aan de achterkant van het palette “Silky and smooth texture with different effects ranging from matte to shimmer to metallic” maar hier ben ik het niet mee eens. De kleuren hebben elk een satijnen glans, waarbij de derde en vijfde kleur subtiele glittertjes bevatten.

Geen matte dus en naar mijn idee glanst/glittert een metallic oogschaduw nog net iets meer dan dit. Ik vind het juist wel mooi dat deze kleuren een zachte, subtiele satijnglans hebben. Alhoewel een lichte matte kleur ook erg mooi zou zijn geweest in dit palette. En als we dan toch even bezig zijn met ‘kritiek’, een spiegel in het palette zelf zou ook geen overbodige luxe zijn geweest. Desondanks vind ik dit geen redenen om het palette niet aan te schaffen, het zijn slechts kleine details.

Dit palette bestaat uit de volgende kleuren (ze hebben geen naam gekregen van Catrice, dus hieronder een kleuromschrijving):

 • héél licht perzik/beige
 • zachtroze
 • lichtbronze met een warme roze ondertoon
 • lichtbronze met een warme gouden ondertoon
 • donkerbruin
 • diep donkerbruin met een taupe ondertoon

Hieronder de swatches:
In het echt zijn de kleuren nog vele malen mooier! De kleuren zijn mooi warm met gouden en roze ondertonen. De textuur is lekker zacht en romig en laat zich uitstekend blenden. Het pigment is ook echt zeer goed. Nu weet ik dat Catrice altijd wel goed gepigmenteerde oogschaduwen heeft, maar dit pigment verraste me nog net iets meer dan gewoonlijk! De kleuren vind ik mooi oplopen van licht naar donker en zijn uitstekend met elkaar te combineren.

Waar ik eigenlijk ook wel over te spreken ben is het bijgeleverde dubbelzijdige kwastje. Aan de ene kant bevindt zich een spons en aan de andere kant een kwastje (met haartjes). Ik begin sponsapplicators steeds meer te waarderen! Sowieso voor het aanbrengen van swatches, maar ook voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid gaat het prima. Hierna is het dan wel mooi om de lijnen te vervagen met de andere kant. Kijk, het kwastje is wat aan de kleine kant en absoluut niet te vergelijken met een M.A.C kwast, maar het gaat echt verrassend goed! Ik kon er in elk geval goed mee blenden vond ik.

Hieronder heb ik een ooglook gemaakt met dit palette, waarbij ik de lichtste kleuren op mijn bewegend ooglid heb aangebracht en de donkere kleuren in de crease en onder mijn ogen.

Hieronder is de foto linksboven met flits, zodat je de glans wat beter kunt zien:
En hieronder de complete look (met een roze gloss en wat blush):

Ik ben helemaal te spreken over dit Catrice Absolute Nude palette. De textuur en het pigment van de oogschaduwen is erg goed en de kleuren zijn mooi met elkaar te combineren. Ik kan het de liefhebbers van natuurlijke kleurtjes van harte aanbevelen. Zelf heb ik al het Naked en Naked 2 palette (ik heb zelfs het Naked Basics palette), maar ik vind dit Absolute Nude palette van Catrice daarom geen overbodige luxe. Door het formaat en de prijs vind ik het juist ideaal om dit palette mee te nemen op reis.

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpeister. Het Absolute Nude palette kost €4,99 en zal vanaf 1 februari te koop zijn. Als het nog niet te vinden is bij jouw favoriete Catrice filiaal dan komt het waarschijnlijk in de loop van deze week nog wel in de schappen te liggen!

Wat vinden jullie van het palette? Ga je het aanschaffen of heb je al genoeg natuurlijke kleurtjes in je verzameling?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

168 Reacties

 1. Lieke van Veen
  29 juli 2014 / dinsdag, 29 juli 2014

  Mam heeft deze laatst bij de DM in Duitsland meegenomen!
  Ben er zeer tevreden over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *