Catrice Absolute Matt palette

Vandaag review ik het nieuwe Catrice Absolute Matt eyeshadow palette. Ik houd van oogschaduw met glans en glitters, maar matte oogschaduw geeft toch ook wel een hele mooie en natuurlijke finish. Bovendien lijken donkere kleuren juist dieper en intenser wanneer ze een matte finish hebben. Een perfecte aanvulling dus op hun assortiment! Lees verder als je benieuwd bent wat ik van dit palette vind.

catrice absolute matte_16 catrice absolute matte_17catrice absolute matte_15Allereerst het palette zelf. Een mooie, rechttoe rechtaan verpakking met een doorzichtige bovenkant zodat je meteen de kleurtjes kunt zien. Lekker praktisch! De letters zijn gedrukt in metallic roségouden letters, daar houd ik wel van. Helaas zit er geen spiegeltje in dit palette. Wel bevat het een dubbelzijdige sponsapplicator.

catrice absolute matte_18 catrice absolute matte_01 Het palette bevat 6 kleuren die van licht naar donker lopen, allemaal in – uiteraard – een matte finish. De eerste kleur is wit, de kleur ernaast is heel zachtroze, dan krijgen we een zachte taupekleur, een zelfde soort taupekleur in een donkerder tint, een diepbruine kleur met een grijzige/koele ondertoon en als laatste een donkergrijze kleur met een taupekleurige finish.

De kleuren staan erg mooi bij elkaar, maar op de huid vind ik de twee lichtste kleuren vrij veel op elkaar lijken. Ook de twee middelste kleuren lijken veel op elkaar. Ik had liever gehad dat er in plaats van deze soortgelijke kleuren een gitzwarte kleur bij het palette zat. Of een kleur tussen het taupe en donkerbruin in.

Het zijn desondanks prachtige kleurtjes met een mooie en intense pigmentatie. Perfect voor een smokey eye! De oogschaduw voelt zacht aan op de huid en laat zich erg mooi blenden, maar kan wel wat kruimelen als je met je kwast in de pan gaat.

catrice absolute matte_02 Let’s test! Ik begin mijn smokey eyelook met een gereinigd ooglid dat ik prime met een du laagje oogschaduw base. Dit product voorkomt dat oogschaduw ophoopt in de arcadeboog.

catrice absolute matte_03 Allereerst begin ik met een laagje witte oogschaduw onder mijn wenkbrauwen. Dit geeft het geheel meteen een liftend effect.

catrice absolute matte_04 Vervolgens breng ik de donkerste grijze kleur aan met mijn vingertoppen op mijn bewegende ooglid.

catrice absolute matte_05 Met een blending kwast blend ik wat donkerbruine oogschaduw in en boven de arcadeboog, net zo lang tot de grijze kleur overloopt in het donkerbruin en het donkerbruin mooi overloopt in de witte kleur en er geen harde lijntjes meer zichtbaar zijn.

Vervolgens pak ik de lichte taupekleur en kwast ik er nog even overheen, om de overgang nóg wat zachter te maken. In mijn ooghoeken dip ik wat lichte oogschaduw, voor een heldere oogopslag.

catrice absolute matte_06 Met een wattenstaafje breng ik wat donkergrijze oogschaduw aan onder mijn ogen. Lekker smudgy en smokey.

catrice absolute matte_07 Met een zwart oogpotlood kleur ik mijn waterlijn in, zowel boven als onder.

catrice absolute matte_08 Met hetzelfde potlood teken ik een winged lijntje.

catrice absolute matte_09 En als finishing touch een laagje mascara. Omdat het een feestelijke smokey eye is, kun je hier eventueel ook nepwimpers bij plakken.

catrice absolute matte_11 catrice absolute matte_14 catrice absolute matte_10 Ik kan het echt aanraden om, wanneer je een donkere smokey eye gaat maken, de donkerste kleur uit te blenden met een lichtere tint. Normaal gesproken is het andersom (in de arcadeboog een donkere kleur), maar bij donkere smokey eyes vind ik het persoonlijk juist mooier om van donker naar licht te werken richting de wenkbrauwen.

Ga je voor een echte smokey eye wees dan niet te zuinig met oogschaduw onder je oog. Hoe dikker en donkerder de oogschaduw onder je ogen, hoe groter het smokey effect zal zijn. Een smokey eye is echt niet moeilijk om te maken, je moet alleen wel even durven om zo veel donkere oogschaduw te gebruiken op zowel je oogleden als onder het oog.

catrice absolute matte_12 catrice absolute matte_13De look maak ik af met mijn favoriete nude lipstick Pointelle Flesh van & Other Stories. Op mijn wangen gebruik ik een mooie bronzer van Bobbi Brown, namelijk de Shimmer Bricks in de kleur Bronze.

Het Catrice Absolute Matt palette kost €4,99. Ik vind een matte palette een mooie aanvulling op het assortiment en ik denk dat het erg mooi en praktisch is om een matte oogschaduw palette in je stash te hebben. Dit palette is goed gepigmenteerd en niet duur, dus ik vind het zeker een aanrader. Jammer dat er geen zwarte oogschaduw in zit, dat zou het palette nog completer maken. Catrice koop je bij Kruidvat en Trekpleister of online via kruidvat.nl.

Wat vinden jullie van het Catrice Absolute Matt palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

80 Reacties

 1. Daphne
  3 oktober 2014 / vrijdag, 3 oktober 2014

  Echt mooi je bent ook echt een mooie vrouw 🙂 je heb trouwens de Nude pallet lijkt er echt heel veel op

 2. BeautByMellau
  2 oktober 2014 / donderdag, 2 oktober 2014

  Hi Serena,
  Super leuke ooglook, ik heb hem al na gemaakt.
  Wij zijn afgelopen weekend ook naar Houten geweest om dit pallet te kopen (we komen uit Friesland). We hebben hier een shopblog van opgenomen, misschien dat je het leuk vind om deze te bekijken (We zijn net begonnen met ons Youtube kanaal). https://www.youtube.com/watch?v=v8HWHHnCZik&feature=youtu.be

  Liefs,
  Melissa & Laura

 3. coby
  1 oktober 2014 / woensdag, 1 oktober 2014

  Ik vind het palette mool maar het gaat ook over jou je heb het zeer mooi je foto,s gemaakt en ook heel goed allers aan ons laate zien hoe je het allemaal uit legt dat vind ik zo goed van jou.
  Groetjes van Coby doei.

 4. Eva
  1 oktober 2014 / woensdag, 1 oktober 2014

  Ziet er mooi uit! Ik vraag me altijd af welke kwasten je het meest gebruikt voor het maken van dit soort mooie every day looks? Miss kan je een keertje een artikel schrijven over welk merk kwasten jouw favoriet is, welke beste prijs/kwaliteit verhouding zijn, welke niet mogen ontbreken, welke kwasten geschikt zijn voor de beginner, etc. 🙂

 5. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Fijn palette, je hebt er weer een mooie look mee gemaakt. Bruine tinten draag ik het liefst. 🙂

 6. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Jammer dat sommige kleuren zo hard op elkaar lijken, maar je look is echt heel mooi!

 7. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Super mooie ooglook! Zeker de moeite waard om dit palette aan te schaffen!

 8. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Ik vind het mooi staan 🙂

 9. A
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Heel mooi,hou van matte nude kleuren!! Je zei laatst trouwens ook dat je een nieuwe techniek hebt voor wimpers krullen/ mascara aanbrengen, zou je hier meer over kunnen vertellen? Heb zelf hele rechte wimpers, had ik de chanel volume mascara gekocht omdat iedereen daar zo posi over is, zakken mn wimper gelijk weer naar beneden, al na her aanbrengen van 1 laagje 🙁

  • Serena
   Auteur
   30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

   hi A.,
   ik heb er een blogpost over geschreven een tijd terug, hier is de link!
   https://www.beautylab.nl/perfect-gekrulde-wimpers/
   Hopelijk lukt het op deze manier wat beter om gekrulde wimpers te krijgen.
   Verder gebruik ik de Guerlain cils d’enfer mascara en dan de waterproof versie,
   omdat waterproof er bekend om staat de krul goed vast te houden zonder uitzakken,
   liefs Serena

   • A
    30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

    Bedankt voor je reactie, die post heb ik dan over het hoofd gezien, ga gelijk kijken! Jammer van mn dure mascara, dan maar even een goedkope waterproof kopen 🙂 thankss

 10. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Mooie ooglook! Ook het lijntje met een potlood is altijd zo mooi bij jou. Bij mij lukt dat enkel zo fijn met een vloeibare eyeliner.

 11. jasmijn
  29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

  tjonge, ik had niet gedacht dat een matte ooglook zo mooi kon zijn!

 12. Kim
  29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

  Heel mooi serena!
  Zou het zelf trouwens wel een keer leuk vinden om een hele uitbundige make-up look te zien in je make-up monday artikel.

  • Serena
   Auteur
   29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

   Haha, komt er aan hoor. Het is tenslotte bijna Haloween…. 😀

 13. 29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

  Wat een mooie look heb je gemaakt, en leuk palette!

 14. 29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

  Mooie look en fijn dat ze voor matte kleuren gekozen hebben. Jammer alleen dat er wel wat kleuren op elkaar lijken.

 15. 29 september 2014 / maandag, 29 september 2014

  Mooie look, vind het alleen jammer dat de twee middelste taupekleuren in het palletje zo op elkaar lijken…
  Wel vind ik de pigmentatie erg goed.
  (Heb trouwens vandaag w7 In The Nude aangeschaft, wauw!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *