Van bouwval naar tropische droomtuin

In de huisvlog van vandaag laten George en ik onze tuin (of nou ja, terras) onderhanden nemen. Ook geef ik een sneak peek van onze Gallery Wall en laat ik enkele nieuwe interieur aankopen zien, waaronder een petrolkleurige fauteuil, Umbra Trigg wandelementen en leuke tuinkussens.

Benieuwd hoe ons huisje weer een stukje verder is opgeknapt? Bekijk het hieronder in huisvlog #10.

De posters van onze Gallery Wall hebben we gekregen van de webshop JUNIQUE. Het is een knap lastig klusje om een Gallery Wall goed en wel aan de muur te krijgen, dus een uitgebreid artikel met tips, tricks & templates is onderweg! Het lijkt zo makkelijk, maar er gaat veel voorbereiding en meetwerk aan vooraf.

De fauteuil van Woood en de Umbra Trigg wandelementen heb ik besteld via FonQ. De kussens en de mand komen van West Wing vandaan. Ik ben echt verslaafd aan die webshop! Elke dag staan er weer nieuwe deals op, dus ik neem elke dag een kijkje en put er, ook als ik niets koop, veel inspiratie uit. Ze maken namelijk mooie selecties van interieur items in hetzelfde thema, dus het scrollt lekker weg.

Onze tuin is gedaan door Wai-King Yau van Hoveniers- en bestratingbedrijf Kuijl. Een hele vriendelijke, meedenkende en hardwerkende man, die alles netjes achterlaat. Geen haastwerk en duidelijke communicatie en facturering. Hij vraagt een goede, realistische prijs en is dus zeker niet duur. Dit is geen #spon, we zijn gewoonweg erg tevreden over zijn werk en gunnen hem het beste! Dus mocht je nog iemand zoeken voor je tuin, dan kunnen we je Wai-King van harte aanbevelen.

Het is zo leuk om te zien hoe ons huis langzaamaan steeds verder ‘af’ begint te raken. Ons volgende project is de logeerkamer. Of werkkamer, we zijn er nog niet helemaal over uit. George en ik hebben samen de laminaatvloer gelegd (mijn eerste laminaatvloer ooit!), nu nog wat behang afkrabben, alles laten stucen, een lik verf eroverheen en dan kunnen we die kamer ook weer afstrepen.

Toekomstige projecten:
– in betweens in de huiskamer (die lamellen moeten écht weg)
– de tuin verder inrichten met plantenbakken en tropische planten
– het balkon opknappen
– de voortuin opknappen
– het toilet beneden omtoveren in Japanse style
– het halletje behangen en opknappen
– de zolder/slaapkamer afmaken
– de laundry room afmaken

Een huis is nooit af, zeggen ze, maar toch hoop ik dat het einde snel in zicht komt. In september is het alweer een jaar geleden dat ik de sleutels in ontvangst heb genomen. Een jáár! We hebben in elk geval nog een aantal hele leuke projecten op stapel die ik uiteraard met jullie zal delen in toekomstige huisvlogs.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien wat we de laatste tijd zoal hebben gedaan in en rondom het huis! Hoe vinden jullie ons nieuwe terras tot nu toe geworden?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

26 Reacties

 1. 18 september 2019 / woensdag, 18 september 2019

  Super artikel, er zijn op zich wel een paar punten dat ik denk van daar had ook wel over verteld kunnen worden, voor de rest vind ik m echt super. Greets

 2. Thalia
  21 september 2017 / donderdag, 21 september 2017

  Hi Sereen,

  Kan je me vertellen welke vloer jullie hebben en waarvandaan? Wij willen namelijk een soortgelijke vloer en kleur. Je zou me heel erg helpen! Thanks!

 3. Maartje
  11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

  Mooie lichte loungeset! Daar ben ik ook nog voor naar op zoek. Wij hebben recentelijk een hottub in onze tuin geplaatst en nu wil ik daar tegenover graag een loungeset. Groot gelijk dat je de achterkant hebt dichtgemaakt met een schutting. Ik moet er niet aan denken zo’n open achtertuin te hebben….Zeker nu niet met de hottub;)

 4. maris
  13 juli 2017 / donderdag, 13 juli 2017

  Mooi! Hebben jullie een wens voor een baby? Zo ja, heb je stiekem in je hoofdje welke kamer kinderkamer wordt?

  Gr.

 5. Linda
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Super mooi nu lekker genieten met het mooi weer ? En wat een leuke stratenmaker ?

 6. Britt
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Hey Serena,
  Waar komt je lounge set vandaan? Misschien zei je het wel, maar heb ik het gemist. Wat heb je al veel werk klaar in je huisje, zeg. Ik wou dat wij al zo ver stonden! xxx

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

   hi Britt,
   van Wehkamp! Het model heet ‘Bali’ en er is nu 50% korting (whoohoo!).

 7. Daphne
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Het is weer prachtig geworden! Ik ben verliefd op jullie huis, het ziet er zo knus en gezellig uit. Enjoy!

 8. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Wat een prachtig huis heb je! Heel leuk ingedeeld en supermooie ruimtes. Tuin ook fantastisch goed gerestyled! Leuk!

 9. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Heb genoten weer van je vlog! Wat leuk jullie tuin en lekker veel prive. Heerlijk!

 10. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Heel mooie tuin geworden! dat het zo afgesloten is lijkt me juist wel fijn, zeker omdat er een weg achter zit. Ik zou daar zelf wel wat relaxter door zitten haha. Wij hebben geen tuin, wonen in een appartement, maar ooit ga ik vast ook een heel mooie tuin krijgen 🙂

 11. Elisa
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Waar is je laatste shirtje van? Met zwarte mouwen en witte body
  Prachtig plekje geworden

 12. Stefanie
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Hoi Serena! Wat veel inspiratie krijg ik hiervan! Zelf zoek ik al een tijdje naar mooie planken die lijken van echt hout zoals jij hebt in de keuken. Mag ik vragen waar je die weg hebt?

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

   hi Stefanie,
   mijn vader heeft ze zelf gemaakt van een stuk boomplank, die hij doormidden heeft laten zagen.
   Het zaaggedeelte, dus het platte gedeelte, komt dan tegen de muur aan.
   De boomplank kocht hij bij Nijhof. De metalen delen waar de planken op rusten heeft hij zelf gebogen.

 13. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Wat is het mooi geworden! Jullie huis is sowieso heel erg leuk met dat hoge raam en de aparte verdiepinkjes. De posters zijn heeeel tof.

 14. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Bij Karwei verkopen ze gave bloempotten ( rood steen) op standaards in 2 verschillende maten. En me 20 procent korting. Misschien iets voor jou/jullie?

  Klik om in te zoomen

  Bloempot met standaard Ø30×40 cm

 15. Ria
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Hoi Serena, gezellige zithoek heb je in de tuin gemaakt. Mooi speels huis ook! Met een eigen sfeer. Geen Vt wonen huis…
  Waar komt je mooie vloerkleed vandaan? Die zou ook wel bij mij staan. Groetjes Ria

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

   hi Ria,
   mijn Perzische tapijt is een type ‘Naïn 6LA Habibian’ en komt van Carpet Vista vandaan.
   Hier vind je een linkje met soortgelijke exemplaren: https://www.carpetvista.nl/tapijten/alle?group=nain-6-la-habibian

   Het mooie aan Perzische tapijten is dat het handwerk is, een prachtige kwaliteit heeft (gaat jaren mee) en elk model is weer anders. Het kleed dat ik heb is een one of a kind en kom je nergens ander tegen!

   • Ria
    12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

    Dank je!

 16. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  George: “Hoi jongens! Oh wacht…” 😉

  Het is echt mooi geworden! Grint lijkt zo’n makkelijke oplossing maar ik vind het echt maar niks, vooral niet bij een zithoek.

 17. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Fijn dat het nu meer afgeschermd is, kan me voorstellen dat dat net even wat meer privacy geeft. Het ziet er netjes uit!

 18. Lou
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Zou niet mijn eerste keuze zijn, zo’n afgetimmerd terras. Een tuin vind ik dan veel leuker en is ook een stuk beter voor de biodiversiteit. Ik vind het ook gewoon leuk een tuin met dieren. Egels, eekhoorns, wezels, vogels, vlinders en bijen. Maar het is wel netjes gedaan zeg, met mooie tegels en zo’n lekkere bank.

 19. Syl
  12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  Die posters vind ik heel mooi, lekker sprookjesachtig. Verstandig dat je schuttingen hebt nu…

 20. 12 juli 2017 / woensdag, 12 juli 2017

  ik moet zelf ook echt eens wat in mijn achtertuin doen >.< jullie tuin is echt al meer eigen en prive geworden, nice!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *