Bobbi Brown lipgloss

Van oorsprong ben ik een lipstickmeisje, maar sinds mijn eerste Bobbi Brown lipgloss kan ik gewoon niet meer kiezen. Lipstick of lipgloss? Ik denk beide! Deze lipgloss is echt favoriet bij mij en ik gebruik het dan ook (bijna) elke dag. Vooral de kleur Honeysuckle blijf ik trouw en is al voor de helft op (al valt dat niet te zien op de foto). Tijd dus voor een review, vond ik!

bobbi brown lipgloss_13Naast Honeysuckle heb ik nog 4 andere Bobbi Brown glossjes. Bijna allemaal heb ik ze gekregen, behalve de kleur Pink Beige, die ik kocht in de Bobbi Brown store in Brussel. Ik kom bijna om in de lipglossjes, maar deze van Bobbi zijn toch wel echt favoriet. Ik grijp er elke keer naar en ook gaan ze mee op vakantie.

bobbi brown lipgloss_15De lipgloss is vrij stroperig en dik en blijft daarom supergoed op mijn lippen plakken. En dat terwijl de lipgloss zelf niet kleverig is (als in: mijn lippen blijven niet aan elkaar plakken als ik praat). De kleuren zijn niet heel sheer, ze geven genoeg kleur af om mijn lippen er iets lichter en frisser uit te laten zien. En ze hebben een mooie glans.

De geur is heel subtiel vanille-achtig, behalve de high shimmer gloss, die ruikt namelijk naar pepermunt. De high shimmer glossjes zijn trouwens wel heel sheer en moeten het vooral van de glans hebben.

bobbi brown lipgloss_14De kleuren – van boven naar beneden –

  • Pink Beige – een nudekleur met een roze ondertoon, geen shimmers.
  • Honeysuckle – een beige nudekleur met subtiele shimmertjes.
  • Tea Berry – een heldere frambozenkleur, geen shimmers.
  • Pale Pink – een lichte, zachtroze kleur me subtiele shimmertjes.
  • High Shimmer Rosé – super sheer glossje met veel roze- en violetkleurige shimmers.

Hieronder de swatches:

lipgloss swatch bobbi brownEn de full face swatches:

Zonder lipgloss

bobbi brown lipgloss_12bobbi brown lipgloss_11Zo zien mijn lippen eruit zonder gloss, balsem of lipstick. Omdat ik getint ben zijn mijn lippen ook vrij gepigmenteerd. Ze zijn een soort oudroze kleur. Ik vind het daarom altijd wel mooi als een lipkleur iets lichter en rozer is dan mijn eigen lippen, dat staat wat frisser.

Pink Beige

bobbi brown lipgloss_01bobbi brown lipgloss_02Pink Beige is een romige nudekleur met een roze ondertoon. De gloss bedekt mijn lippen zo goed als volledig en het geeft me een hele frisse, verhelderende uitstraling. Een van mijn favoriete kleuren!

Honeysuckle

bobbi brown lipgloss_04bobbi brown lipgloss_03Honeysuckle lijkt op Pink Beige, maar is minder roze en iets bruiner en donkerder. Op mijn lippen is de kleur echter een perfecte nudekleur. Ook deze gloss is goed gepigmenteerd en bedekt mijn lippen vrijwel volledig. De hele subtiele shimmertjes geven de gloss een intense glans. Deze kleur draag ik het meest en heb ik het langst.

Tea Berry

bobbi brown lipgloss_06bobbi brown lipgloss_05Tea Berry is een frisse, frambooskleurige gloss zonder shimmers. De dekking is medium sheer. De kleur is lekker fris en fruitig, maar is niet overdreven opvallend of knallend. Ik zou zeggen dat het een vrij subtiele berrykleur is. Deze kleur kies is als ik iets meer kleur op mijn lippen wil dan de nudekleurtjes.

Pale Pink

bobbi brown lipgloss_07bobbi brown lipgloss_08Ik moet altijd een beetje uitkijken met lichte lipkleuren. Het wordt al snel ordinair als een kleur te licht is voor bij mijn getinte huid, maar Pale Pink is precies goed. De gloss bedekt mijn lippen bijna volledig, het pigment is erg goed. De kleur is bijna net zo roze als Pink Beige, maar Pale Pink heeft een koelere ondertoon en is ook meer roze dan nude. De kleur staat lekker fris en speels en de subtiele shimmers geven de gloss een extra mooie glans.

High Shimmer Rosé

bobbi brown lipgloss_10bobbi brown lipgloss_09De voorgaande lipglossjes heten simpelweg ‘lipgloss’ maar deze gloss wordt high shimmer gloss genoemd en ik denk dat je aan de foto wel kunt zien waarom. Wow zeg! Wat een mooie shimmers bevat deze gloss! De high shimmer glossjes hebben weinig pigment en zijn dus vrij sheer, en moeten het vooral van de grote hoeveelheid shimmers hebben. Deze shimmers zijn roze en violet en dat zorgt voor een piepklein beetje kleur en frisheid, maar vooral voor erg veel glans.

Hieronder nog even alle lipswatches naast elkaar, zodat je de kleuren kunt vergelijken. Zo op het eerste gezicht lijken ze namelijk best veel op elkaar, maar als je ze dan naast elkaar ziet dan zie je toch duidelijk onderlinge verschillen:

bobbi brown lipgloss collage 2Ik ben echt heel erg tevreden met mijn Bobbi Brown lipgloss. Het pigment is zeer goed, de glans is mooi en de kleuren staan helder en fris. Het grootste pluspunt voor mij is dat het voor een gloss echt lang blijft zitten (laten we zeggen dat wanneer je de gloss na je ontbijt aanbrengt het de ochtend + snacks + drinks overleeft en dat het na de lunch een touch-up nodig heeft). De textuur is wel wat ‘stevig’ te noemen, maar ik vind dat juist erg prettig. Soms heb je wel eens van die dunne, waterige glossjes, bah! Dat vind ik maar niets. Maar dat is uiteraard heel persoonlijk.

bobbi brown lipgloss_14Ik ben nog geen andere glossjes tegengekomen die mijn lippen zo mooi doen uitkomen en zo lang blijven zitten. Bobbi Brown is een high end merk en dus niet goedkoop: voor een lipgloss betaal je gemiddeld zo’n €24,-. Maar goed, ik doe met Honeysuckle nu al langer dan een jaar en ik heb er nog steeds erg veel plezier van! Ik vind het daarom zeer zeker de moeite waard en ik kan jullie dan ook aanraden om eens bij een Bobbi Brown counter te neuzen naar deze fijne lipglossjes.

Bobbi Brown Counters vind je op o.a. de volgende plekken: in de Bijenkorf in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag en in de Douglas in Laren, Amsterdam (PC Hooftstraat), Arnhem, Alkmaar, Rotterdam (Lijnbaan) en Maastricht. En ook online via bijenkorf.nl en douglas.nl.

Wat vinden jullie van de bovenstaande Bobbi Brown glossjes? Ben jij er al bekend mee?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

55 Reacties

 1. Merve
  29 januari 2014 / woensdag, 29 januari 2014

  Heyy Serena, ik las je review een tijdje terug en wilde na al die prachtige kleuren en glans te hebben gezien, ook een lipgloss kopen van Bobbi Brown. Nu studeer ik in het buitenland en kan niet zo makkelijk aan alle producten komen. Ik ben nu even op vakantie in Istanbul, Turkije (ik studeer in Izmir) en ging vanochtend naar de woensdagmarkt… ra ra ra wat zie ik daar bij een kraampje allemaal? Bobbi Brown lipgloss (en zo veel meer!). Nee, geen neppe gedoe. Spullen die zijn gevallen van een vrachtwagen of het mocht niet door de grens etc… En voor hoeveel? 5 lira per stuk. Dus ongeveer €1,70… Als je ooit erover nadenken of iemand anders om naar Istanbul te komen, dan moet je echt langs deze markt!

 2. 6 januari 2014 / maandag, 6 januari 2014

  Ik wil al lang deze uittesten maar nu kan ik helemaal zien welke kleur ik moet kiezen! Pink beige is mijn favoriet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *