Bizarre Beauty – Swallowable Perfume

Er zijn pillen tegen hoofdpijn, pillen om te voorkomen dat je zwanger raakt, pillen die zorgen voor betere concentratie en pillen die je een extra dosis vitamine geven. En wat blijkt, men houdt zich nu ook bezig met de ontwikkeling van een pil die je lekker kan laten ruiken. Say whut? That’s right. Swallowable Perfume.

Swallowable Perfume is momenteel nog in een ontwikkelingsfase, maar volgens de ontwikkelaars Lucy McRae en Sheref Mansy komt deze pil hoe dan ook op de markt. Swallowable Perfume is een nieuwe grens voor technologische ontwikkeling. Door het inslikken van de pil veranderd er iets in je lichaam waardoor je via je huid een heerlijke geur zal verspreiden, je eigen lichaamsparfum. De pil bevat namelijk een synthetische geur die eenmaal in het lichaam de vetmoleculen in je lichaam nabootst. Wanneer deze moleculen in aanraking komen met lichaamsenzymen worden de geurmoleculen vrijgelaten en door transpiratie via het huidoppervlak afgescheiden.

En net zoals nu het geval is met geuren (de pH van je huid bepaald hoe de geur ‘pakt’ en ontwikkeld) zal ook dit parfum verschillen van persoon tot persoon. In dit geval heeft het wellicht niets met de pH van je huid te maken, maar met het feit dat elk persoon genetisch gezien uniek is (behalve tweelingen, of course). De sterkte van de geur is verder afhankelijk van de lichaamstemperatuur, stress, lichaamsbeweging en (jawel) seksuele opwinding. Lucy en Sheref laten er in elk geval geen gras over groeien. Hieronder hebben ze vast een promo filmpje gemaakt.

Lucy McRae bevindt zich overigens in Nederland waar ze het onderzoek uitvoert. Ze is een Australische kunstenares. Sheref Mansy is een bioloog gespecialiseerd in synthese. Wanneer ze hun Swallowable Perfume op de markt zullen brengen is nog onbekend, de research is nog volop in ontwikkeling.

Wat ze willen ontwikkelen klinkt mij erg sci-fi en onwerkelijk in de oren. Zoiets gaat toch nooit werken? Maar hoe langer ik er over nadenk, hoe beter ik het idee vind en hoe meer ik er in geloof dat het ooit op de markt zou komen. Ik bedoel, we weten nog zo weinig van het lichaam af. Wie weet wat er nog allemaal ontwikkeld zal worden? Haargroei pillen, pillen voor grotere (of kleinere) borsten. Pillen die een lekker bruin kleurtje stimuleren, pillen voor een betere adem, pillen tegen overmatig zweten, of zweetvoeten. Ik kan zo nog wel een paar pillen bedenken die ik graag op de markt zou zien!

Mijn fantasie slaat misschien een beetje op hol. Maar men is heel serieus over Swallowable Perfume. En wisten jullie dat er al wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een pil die onze huid van binnenuit beschermd met een SPF en ook L’Oreal zit niet stil. Momenteel zijn ze bezig met het ontwikkelen van een pil die grijze haren zou moeten tegengaan. De geplande datum is 2015.

Zulke pillen klinken inderdaad als toekomstmuziek, maar als je kijkt hoe snel de technologie is gegaan (5 jaar geleden kon ik me niet voorstellen dat er iPads en smartphones zouden zijn) is het eigenlijk zo gek nog niet. Wie weet wat er mogelijk is, 3 of 4 jaar vanaf nu…

Geloven jullie in de ontwikkeling van dit soort ‘beauty’pillen? En welk wonderlijk beautyproduct zouden jullie nog graag op de markt zien verschijnen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

 1. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind het maar een apart ideetje ;d

 2. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Klinkt bizar! Ik weet niet of dit ooit echt zou kunnen werken.. en of het wel goed is voor je lichaam? Maar als het op de markt zou komen zou het best wel gaaf zijn, en dan zou ik het wel willen uitproberen denk ik hihi

 3. Aimée
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  hmm bestwel een goed idee eigenlijk… zeker omdat het parfum dan sterker gaat ruiken als je het warm krijgt en je normaal gesproken naar zweet zou gaan ruiken (of zit ik nu fout?) ..

  wel echt een bizar slecht promo-filmpje.
  Ik zou instaat zijn om het te kopen, totdat ik dat filmpje zag. gadver dat zag er echt heeeul erg creepy uit! :S

 4. Annen
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik denk niet dat ik ze zou gaan gebruiken, vind het toch een beetje een eng idee..

 5. Yasminah
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  ik zou het nooit kopen of gebruiken ik houd het lekker op mijn unieke lichaams geur en daarnaast mijn gewone parfun

 6. Laura
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik zou het toch altijd beter vinden als je je eigen unieke lichaamsparfum zou hebben. Dit is echt weer zoiets voor in de toekomst. Denk ook wel dat er een grote kans bestaat dat dit dus op de markt komt. Het filmpje is trouwens een beetje eng en vies, haha. :P

 7. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind het een beetje eng :||. Vooral omdat sommige mensen misschien er allergisch voor kunnen zijn ;o. Maar parfume is juist zo leuk als het in een flesje zit. Misschien wel handig om gewoon mee te nemen als je bijvoorbeeld een weekje weggaat :’).

 8. Nikitaa
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Hmm erg interessant! Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de toekomst However, misschien wat ouderwets maar ik heb een beetje een aversie tegen het idee van dat er pilletjes zouden zijn tegen grijze haren en grotere borsten en een bruiner kleurtje. Deze dingen zijn allemaal kenmerken van het menselijk lichaam en ik zou het zo zonde vinden dat iedereen zichzelf probeert te ‘ verbeteren’ met pillletjes want ik denk dat we zo helemaal niet bedoelt zijn. Ik krijg er een ‘ fake’ gevoel bij dat we elkaar allemaal voor de gek proberen te houden houden ofzo. terwijl ik denk dat er een rede dat ons lichaam bepaalde eigenschappen heeft en dat deze veranderen naar mate je ouder wordt.
  Maar wel fascinerend hoe ze dat zouden kunnen maken hoor, dat dan weer wel ! hahah

 9. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Kort gezegd: gatverdamme nee, al die troep in m’n lijf. ;)

 10. Amina
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Oke bij deze zal het dus voor mij “eerst zien dan geloven” zijn, klinkt namelijk erg futuristic.

  Mi do not trusty!

 11. Beatrijs
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind het echt een heel gaaf idee! Alleen zou ik nog wel wat langer de onderzoeken afwachten. Misschien dat de je na een aantal jaar opeens groen wordt, of juist altijd heel erg gaat stinken of zo iets..
  Eerst maar de lange termijn effecten afwachten, maar het idee vind ik wel al heel leuk!
  Ik zou willen dat ik zo iets zou kunnen bedenken!! :o

 12. Renate
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Lijkt me wel heel apart, en ik denk ook dat het heel duur word! Ik vind het zoals ik het nu leuk ook niet iets .Het lijkt me helemaal niet goed voor het lichaam, en ik vind het promo filmpje ook niet heel erg aanspreken. Met dat bloed vind ik het er zelfs een beetje, vies uit zien.

 13. Rianne
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Super eng Idee. Mahr wel cool. Ze mogen hoe dan ook wel een beter naam gaan verzinnen want als ik ‘swallowable’ probeer te zeggen komt er ‘swallewubbel’ uit.

 14. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Nee, ik vind dit helemaal niets, zo afgaande van de eerste indruk. Het lijkt me dat het absoluut niet goed is voor je lichaam en gewoon ongezond is. Maar wie weet wordt het tegendeel nog bewezen, dan kan ik mijn mening altijd nog bijstellen.

 15. DalaLuz
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Nee hoor, dank je wel. Ik slik al genoeg pillen, dus dit soort dingen hoeven van mij echt niet. Waarom allerlei bijwerkingen en contra-indicaties riskeren, zo erg vind ik het niet om een lekker luchtje op te doen hoor :)

 16. Jamilla
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Wat een grappig idee! Al vraag ik me dan wel af of het wel goed voor je lichaam is!

 17. Pippi
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Dan ben ik in 2015 de enige vrouw met grijs haar:)
  Klinkt erg aantrekkelijk allemaal, maar eerst moet ik heel zeker weten of er geen vreemde bijwerkingen zijn.

 18. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik hoef geen pillen hoor. Ik spuit veel liever gewoon een luchtje op dan dat ik een pil slik om lekker te ruiken.

 19. Layla
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Geweldig! Als het aan mij ligt zouden we alleen maar sci-fi achtige producten hebben, de wereld is al zo saai, je kunt het beter wat interessanter maken!

  • Emmelien
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   De wereld saai? Vind ik wel meevallen, het ligt eraan hoe je er naar kijkt. Ken je dat verhaal over een reiziger die vanuit Engeland vertrok, stormen en weet ik het wat nog meer overleefde, maanden onderweg was en uiteindelijk weer aan land kwam? Hij was er van overtuigd een nieuw werelddeel te hebben ontdekt, terwijl hij eigenlijk op precies dezelfde plek weer aan land was gekomen. Het is maar net hoe je de dingen beleeft. En als alles sci-fi was, zou je het gewend zijn.
   Dat wil trouwens niet zeggen dat ik het niet interessant vind, ik ben heel benieuwd hoe de wereld er over een paar honderd jaar uit ziet. Maar parfum vind ik voorlopig wel goed zoals het is. Die mooie flesjes zijn juist zo fijn :)

 20. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Heel apart… Denk dat ik het bij de gewone parfum houd :)

 21. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Zo’n pil zit vast niet in een mooi flesje en laat niet de heerlijke geur achter in de kamer als je het opbrengt. Nee, parfum in een flesje blijft toch het leukst vind ik!
  En misschien zou ik het wel is om te experimenteren willen nemen, maar dan wil ik wel zeker weten wat er allemaal in zit!

 22. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Het lijkt me wel heel erg fijn, want ik vergeet ‘s ochtends als ik met haast naar school ga nog wel eens op een luchtje op te doen. Gelukkig heb ik meestal wel van die testers in me tas zitten, maar toch! Wel ben ik heel erg benieuwd wat voor werkingen dit heeft voor je lichaam..

  Liefs

 23. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind het maar bijzonder. Misschien zou ik de pil voor één keer uitproberen, maar het lijkt me niet goed om zo’n pil elke dag te slikken.

 24. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  oké apart! een pil waar je lekker van gaat ruiken zou ik zelf niet zo snel nemen denk ik, lijkt me maar een raar idee.

 25. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Wow, klinkt te cool! En ik geloof wel dat het mogelijk is, ik geloof heel hard in de wetenschap en de mogelijkheden die ze biedt. Dus het zou me niet verwonderen als ze dit daadwerkelijk zouden ontwikkelen.

 26. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind het maar een raar idee. Ik kan me voorstellen dat het bij iedereen anders zal ruiken zoals bij een gewoon parfum. Maar wat als je achteraf vind dat het niet lekker ruikt ? Geef mij maar een ouderwets flesje :)

 27. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Doe mij maar een pilletje tegen de veroudering :d ! Maar met parfum, hmm laat maar zitten denk ik .

 28. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik denk dat we inderdaad nog een heleboel pillen voor vanalles en nogwat gaan krijgen. Maar dat er ook een punt komt, dat men erachter komt dat bepaalde werkstoffen in de pillen alsnog schadelijk zijn voor het lichaam.
  Ik vind het alsnog een beetje eng om zomaar vanalles in mijn lijf te gaan gooien.

 29. Mariëlle
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik slik al medicijnen genoeg, laat staan dat ik zo’n pil erbij ga slikken. En wat voor bijwerkingen zouden er bij zitten? Kijk naar medicijnen die nu op de markt zijn, die hebben vaak ook bijwerkingen..

 30. FabulousHeidi
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Het moet niet gekker worden!
  Ik zag al dames met dezelfde gedachte… ik houd al niet van pillen dus ik vraag me af wat dit met je lichaam doet… mag dan niets meer normaal en natuurlijk zijn…. hmmzzz…

 31. Ester
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik denk dat het zeker allemaal kan maar ik durf niet eens een schatting te maken van het aantal dieren dat hiervoor opgeofferd wordt.. Wat mij betreft worden er nog 10.000.000 smartphones ontwikkeld maar zorgen we eerst dat er betere alternatieven voor dierproeven zijn voordat we aan dit soort onzin beginnen. :p Maar dat is mijn mening. Wel leuk dat je dit ons laat zien Serena :)

 32. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  ik vind het maar een apart idee XD

 33. Mylaine
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  als men het kan bedenken, kan het ook gemaakt worden. Tenminste dat is wat ik denk. Hoe en wanneer is een andere vraag!

  Het is wel een gaaf idee, en ik ben er zeker benieuwd naar! Ik vraag me wel af hoe je dan de juiste geur kan bepalen… je kan het dan niet ff op je pols spuiten haha!
  Ik zou zeker wel een pil tegen zweten willen, dat lijkt me echt handig. Aan de andere kant.. zweten is ook weer belangrijk voor je lichaam..hmm..

  Ik zou deze parfum pil iig niet zomaar kopen (wanneer het dan uitgebracht wordt), eerst weten wat het allemaal met je lichaam doet en of het echt werkt.

  • Annemiek
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   “als men het kan bedenken, kan het ook gemaakt worden”

   Dit denk ik dus ook. Vroeger konden mensen zich echt niet voorstellen dat we ooit nog eens in vliegtuigen boven de wolken zouden vliegen. Maar iemand heeft het dus wel mooi bedacht en moet je nu eens zien! Met deze pillen zal dat net zo zijn.
   NASA gelooft ook in dit principe, ze doen niet voor niks onderzoek of de tractor beams van Star Trek ook echt ontwikkeld kunnen worden :)

   • Annemiek
    3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

    “Live long and prosper”

    Lol

 34. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik dacht precies hetzelfde als Desirée, zijn de lange termijn effecten onderzocht? Er verandert iets in je lichaam, daar ben ik wat huiverig voor. En eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar…

 35. Maria
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ja dat kan best..Maar weet je hoe ongelofelijk schadelijk dit is voor je lichaam?
  Dat kan toch niet goed zijn
  als je even logisch nadenkt, in ieder geval ‘natuurlijk’ klinkt het niet..

  • Danielle
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   Want natuurlijk is altijd beter?

   • Maaike
    3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

    Ehm, ja? We zijn mensen, geen machines, en als ons lichaam rotzooi naar binnen krijgt gaat ons afweersysteem meteen aan de slag om zich te verzetten tegen onnatuurlijke stoffen.

   • Serena
    Auteur
    4 november 2011 / vrijdag, 4 november 2011

    Mee eens, natuurlijk is niet altijd beter. Scherp van je!

    • Danielle
     8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

     Haha, dankjewel Serena!

     Ik weet dat het de laatste tijd heel erg een trend is dat natuurlijk goed voor je is, maar soms wordt het een beetje overtrokken.

     In dit geval denk ik aan mensen die misschien wel verschrikkelijk zweten en stinken en die er alles aan willen doen. Zo’n pil zou voor hen een geweldige uitkomst zijn. En dan is zo’n pil misschien niet ‘natuurlijk’ maar ik denk dat het nog veel schadelijker is voor iemand om niet rond mensen durven te zijn en heel de tijd angstig zijn en stress hebben. Het stresshormoon cortisol is misschien wel ‘natuurlijk’ maar niet goed voor je als je er langdurig veel van aanmaakt omdat je sociale angst ontwikkelt.

     Maar goed, ik vind het dus wel een goed idee, mits het goed en lang getest wordt!

 36. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Nee dank je. Ik geloof niet dat veel van dit soort dingen op lange termijn nog steeds geen kwaad kunnen. Ik denk ook niet dat men altijd in staat is daar achter te komen tot het te laat is (was in het verleden ook niet, dus waarom nu wel).
  Ik vraag me altijd af bij dit soort uitvindingen ‘hoever gaan we’? :S

  • ilse
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   inderdaad. we slikken al zoveel pillen en medicijnen. dat kan nooit allemaal goed voor je zijn. volgens mij is hoe minder synthetische niet natuurlijke stoffen in je lichaam, hoe beter.

 37. marije
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Het klinkt best interessant en ik kan me er ook wel bij voorstellen dat het langer blijft hangen en zo dan perfum dat je normaliter op spuit dus het zal vast voordele hebben, maar ik word er echt vreselijk misselijk van als ik die ‘commercial’ zie zeg xD haha wat een beelden! Lekker zo tijdens je brunch ;) anyways. ikw ilde ook nog ff zegen dat ik je niuwe site er niet heeeel mooi uit vind zien, iets te wit en strak voor mijn doen, maar het commetn systeem is zeker stukken beter! Ik plaatste before nooit comments hier, tevele moeoite en irritant maar dit is stukken beter :D xo marije

  • Serena
   Auteur
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   Fijn he, dat de comments het gewoon doen nu! Ben ik ook erg blij mee :-)

 38. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Wat een apart idee, ik ben wel heel benieuwd of zoiets gaat werken.

  Volgens mij zijn er al wel pillen voor een bruin kleurtje van binnen uit, heb er althans wel eens over gelezen en voor en na foto’s gezien waarin een roodharige, bleke man verandert in eentje met donkerbruin haar, een bruin kleurtje en zelfs zijn ogen waren donkerder geworden! Geen idee meer hoe het heette, maar ik denk dat de bijwerkingen ervan ook niet mals waren als het bruinings-effect zo extreem is.

 39. Janet
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Leuk, had het een tijdje terug al naar je getweet toen ik het las. Tis een raar idee, en ik zou er nooit aan beginnen.. Het lijkt me toch net iets te chemisch

 40. Savannah
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Pillen die een lekker bruin kleurtje stimuleren zijn er al! Alleen jammer dat ze super slecht voor je gezondheid zijn.

 41. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik vind het een beetje eng idee.. Maar misschien over een paar jaar wel de normaalste zaak van de wereld.. Heel bijzonder dit soort ontwikkelingen!

 42. Joyce
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Of een pilletje waarbij je ineens 10 kilo lichter weegt…*zucht* dat zou toch eens wat zijn….

  • Serena
   Auteur
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   Ik zag net een ander pilletje, een dieet pil, die wel een beetje freaky was. Er is een YouTube video van. Dan lossen ze die pil op in een bekerglas en die pil zet helemaal uit. Hierdoor krijg je dan een vol gevoel in je maag (like, doh) waardoor je dus minder eet. Vond het wel een beetje een eng idee hoor, dat…

 43. Foxy
  3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Of een pilletje waardoor je je nooit meer hoeft te scheren, stel je voor…! *droomt*

  • Serena
   Auteur
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   Oooooh….jaaaaa! Goed idee!

  • Emmelien
   3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   Nou, dat lijkt me ook wel wat! Maar lijkt me lastig uit te voeren, aangezien ik wel wil dat mijn hoofdhaar blijft groeien :P

   • gracia
    18 december 2011 / zondag, 18 december 2011

    je hoofdhaar scheer je toch ook niet? ;p

 44. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Hmm, nee, ik zou er niet aan gaan beginnen. Het lijkt me heel raar. En ik vind parfumflesjes juist zo leuk! Vind het wel erg creatief bedacht en het maakt me heel nieuwsgierig!

 45. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Zo’n pil heeft natuurlijk als voordeel dat je overal lekker ruikt en niet alleen daar waar je de parfum hebt opgespoten.
  En je gaat niet óók naar zweet ruiken.
  Mij lijkt het wel wat, mits het allemaal veilig is.

 46. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik had hier van de week ook al een artikel over op mijn website. Ik vind het echt een bizar idee, maar aan de andere kant wil ik het wel heel graag een keer proberen omdat ik er wel heel erg benieuwd naar ben. Hoe het werkt en wat het nou eigenlijk precies doet. En misschien is dit wel een gat in de markt!

 47. 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

  Ik ben vooral heel benieuwd naar het onderzoek van zo’n pil. Want een 12-weken onderzoek komt vast met een bepaald resultaat, maar wat doet het met je lijf na bijvoorbeeld een paar jaar?

  • 3 november 2011 / donderdag, 3 november 2011

   Voor zover ik weet wordt er na een pil vaak 12 jaar onderzoek gedaan en komt die dan pas op de markt dus denk wel dat het nog wel lang zal duren voordat het hier heen komt je zou die pillen als eerst denk ik eerder op een zwarte markt in Azië tegenkomen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *