Bizarre Beauty: blauwe ogen op bestelling

Het is de laatste tijd wel raak op Bizarre Beauty gebied. Eerst Swallowable Perfume, dan de Tatooth en nu dit. Het heeft geen specifieke naam, maar het gaat hier om een behandeling die bruine ogen permanent laat veranderen naar blauwe ogen. Geen gerommel dus met kleurlenzen. Gewoon, hoppa, de laser erop en je hebt de rest van je leven blauwe kijkers!

De Amerikaanse arts Gregg Homer heeft een manier gevonden om bruine ogen te veranderen naar blauwe door middel van een laser. De hitte van de laser veranderd de structuur van het pigment in je iris door het er gedurende 20 seconden op te richten. Je lichaam ziet dit als schade aan je lichaam en produceert een bepaald eiwit om het proces tegen te gaan.  Het eiwit voert de cellen af die door de laser zijn aangetast. De bruine iris wordt hierdoor in de eerste instantie donkerder, maar kleurt na een tot drie weken blauw.

Het kleurveranderende proces is helaas niet terug te draaien. Als je eenmaal voor hemelsblauwe ogen hebt gekozen, kun je je eigen bruine hertenogen nooit meer ‘terug’krijgen. De laserbehandeling beperkt zich alleen tot het veranderen van bruine naar blauwe ogen, dus wie bruine, groene of grijze ogen wil, zal zich toch nog even met kleurlenzen in de weer moeten.


Wat ik me meteen afvraag is het gevaar van deze behandeling. Wat als blijkt dat je na een jaar (5 jaar, 10 jaar) ineens blind wordt? Of vervroegde staar krijgt?  Oogchirurg Larry Benjamin zegt ‘Het pigment zit er niet voor niets. Het vernietigen van pigment kan het zicht aantasten. Pigment is ook nodig om een teveel aan licht tegen te houden.’ Kijk, daar heb je het al! Alhoewel, aan de andere kant, mensen die hun hele leven al blauwe ogen hebben kunnen in principe toch ook prima zien en hebben niet per se gevoelige ogen als de zon schijnt.

Zelf zegt Gregg Homer; ‘er wordt alleen pigment aan de oppervlake verwijderd. Het overgebleven pigment vangt de laserstralen op, dus deze bereiken het oog niet’. Wie de behandelingen heeft ondergaan is volgens de arts juist minder gevoelig voor licht. Well, what do you say about that!

Deze laserbehandeling staat nog in de kinderschoenen, maar de Amerikaanse arts Gregg Homer is er van overtuigd dat het binnen nu en drie jaar op de markt verschijnt aangezien de testfase nog minimaal achttien maanden zal duren. Hij heeft de behandeling al bij zeventien mensen uitgevoerd en ontving duizenden e-mails van geïnteresseerden. De behandeling zal zo’n €3.600 gaan kosten.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik laat mijn bruine ogen lekker bruin. Tuurlijk denk ik wel eens, ‘had ik maar groene ogen, of lichtbruin’. Maar permanent de kleur veranderen? Nee. Bruine ogen passen bij mij. Waarom zou je gaan rommelen met het mooiste wat je hebt? Want ik vind ogen altijd de mooiste feature aan een persoon. Tuurlijk, we laten onze haarkleur ook permanent veranderen, of gaan van stijl naar krullen en vice versa. Maar dit, dit is wel even wat heftiger. Daarbij vind ik een testfase van achttien maanden wel erg kort. Ik ben eerder benieuwd naar het effect na 10 jaar.

Hoe denken jullie over deze behandeling? Als alles veilig blijkt te zijn, zouden jullie het dan doen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

153 Reacties

 1. Rosalie
  16 september 2016 / vrijdag, 16 september 2016

  Zeker iets om over na te denken.
  Ik heb al blauwe ogen, maar ik heb altijd al heel licht blauwe ogen gewild. Misschien is dit de uitkomst?
  Ik wacht er in ieder geval nog wel even een jaartje of tien mee, ben nu pas 18 namelijk. 😛 Waarschijnlijk is er dan ook al iets meer over bekend.

 2. Anne
  17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Sjonge, bijzonder… Doet me meteen aan een heel oud liedje denken, Don’t it make my brown eyes blue . Ehm, nou bij deze dokter dus inderdaad…

 3. trol
  23 juni 2015 / dinsdag, 23 juni 2015

  mijn vriendin is blond met bruine ogen ze las het artikel en wil morgen eigenlijk al laten laseren voor die 3600 euri ! mits het veilig en weinig risiko met zich mee brengt want het moet natuurlijk wel safe zijn.

  • 20 juli 2015 / maandag, 20 juli 2015

   Heeft ze het ook gedaan en waar heeft ze de het gedaan welke plek?

 4. emine saaci
  7 juni 2015 / zondag, 7 juni 2015

  yeahhhhh!!!!! eindelijk ik ga dr voor …

 5. Emine Bayram
  15 mei 2015 / vrijdag, 15 mei 2015

  In Turkije zijn gekleurde ogen altijd hot geweest. Als je gekleurde ogen hebt, krijg je gewoon veel meer voor elkaar en mensen vinden je automatisch mooier. Er waren altijd vriendjes die mij contactlenzen wilden aanpraten. Ik heb bruine ogen, heb een perfect zicht en schaam me daar niet om. Ik weet dat bruine ogen een gezonde pigmentkleur zijn. Niet dat blauw, groen en grijs ongezond zijn maar net zoals mensen soms witte vlekken hebben op hun lichaam omdat ze ook een afwijking in de pigment hebben, is dat bij de ogen ook zo. Ik vind de gedachte om kleuren te veranderen echt heel eng. Het verbaasd me niet dat het in Amerika is ontwikkelt. Als ik morgen wakker wordt met het idee ‘ik moet nu blauwe ogen hebben’, koop ik contactlenzen. Ik wil mijn ogen niet verpesten.

 6. Rosan
  21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

  Nou ik vind het eigenlijk wel een top idee! Het enige waar ik bang voor ben is dat het misschien schadelijk is. Stelletje zeikerds hieronder

 7. lana
  12 juli 2012 / donderdag, 12 juli 2012

  bahbahbah! dat zou ik nou echt nooit doen! ik heb zelf blauwe ogen en tuurlijk ik het wel eens gedacht had ik maar van die licht blauwe ogen, maar als dat in vervulling zou gaan, zou ik mezelf ook niet meer voelen, want bruin hoort bij mij 🙂 en door zo’n enge behandeling zou ik het never doen, kleurlenzen vind ik al teveel werk, waarom zou ik?

 8. Talissa Vonn
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Mh raar dat dit bestaat ! Ik heb zelf blauwe ogen , maar ik zou het niet laten doen denk.. Straks wordt je blind of gaat het fout, het zijn wel je ogen..

 9. 9 april 2012 / maandag, 9 april 2012

  iedereen heeft andere ogen, dat is wel duidelijk. als je je ogen niet mooi vindt… pech! doe niet zo dom en ga het niet veranderen. ik vind mijn ogen ook saai en bruin. maar ik heb genoeg hersens om niet die troep in mijn ogen te “laseren” en ook nog eens door zo’n enge vent… nee dankje! xoxo.

 10. marielle
  17 december 2011 / zaterdag, 17 december 2011

  Als zou blijken dat alles veilig is zou ik het absoluut in overweging nemen. er zijn toch ook mensen die hun ogen laten laseren om beter te zien?

 11. nirosha
  15 november 2011 / dinsdag, 15 november 2011

  nee, mij niet gezien. Ik heb bruine ogen en ik laat ze lekker zo. Ja, kleurlenzen zijn voor een keer wel leuk, maar laseren voor een andere kleur? nee.

 12. Kim
  14 november 2011 / maandag, 14 november 2011

  Ik zit zelf in de oogzorg en ik vind het wel interessant klinken hoe de behandeling gaat. Ik zou het alleen zelf nooit doen. Tja, als mensen een nieuwe neus willen, waarom niet een andere kleur ogen?

  • Clay
   6 februari 2017 / maandag, 6 februari 2017

   En weet jij zo of dit al bestaat in Nederland nu

 13. 12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

  Nee ik zou het sowieso niet doen! Ik vind de kleur van mijn ogen gewoon goed ;D

 14. Maxime
  12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

  Zou nooit me oogkleur nooit laten veranderen ik heb van mezelf al blauwe ogen en ook al had ik bruine ogen zou ik echt niet laten veranderen!

 15. Tess
  12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

  Zicht is 1 van je zintuigen, ik zou nooit maar dan ook nooit daar mee laten rommelen. Dan maar kleurlenzen.

 16. Demi
  11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  Ik hoor ook zo vaak dat mensen vinden dat ik ontzettend mooie kijkers heb, dus ik zou daar echt niks aan willen veranderen! Misschien een keer voor een feestje kleur lenzen, maar that’s it. Ik hou van mijn bruine ogen.

 17. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  Dat zou ik dus echt noot doen! Ik ben juist blij met mijn bruine ogen, oke blauw vind ik ook prachtig, maar ik houd toch liever net zoals jij mijn bruine ogen. 🙂

 18. vivian
  11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  dit slaat echt alles ,
  waarom zou iedereen hetzelfde moeten zijn ? wat er nou juist zo mooi is aan ons allemaal , is dat we ook allemaal zo verschillend zijn , in ons uiterlijk en innnerlijk. waarom zou je nu weer iedereen het zelfde willen , want dat is wat je wilt. de een heeft bruine ogen de andere blauwe , groene grijze ,wat is er nou mooi aan blauwe ogen als iedereen het heeft ?

 19. debora
  11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

  ik vind het maar gevaarlijk,
  net zo als jij ook al zegt, wat als je na 5 of 10 jaar blind wordt ?
  ik heb van mezelf al blauwe ogen, maar ik zou zoiets echt niet doen !
  het is ook super duur, en stel dat je er later spijt van krijgt ? áls je het echt wilt, zou ik gewoon bij de kleurlenzen blijven!

 20. Alise
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Nee, het lijkt me helemaal niks. Ik weet zeker dat als ik dit zou doen, ik enorme spijt krijg!

 21. Dafne
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Ik heb zelf bruine ogen, ik vind ze echt niet mooi!
  Toen ik geboren was had ik blauwe ogen en toen ik ongeveer anderhalf was veranderde ze naar groen. En daarna dus weer naar bruin. Zelf zou ik graag groene ogen hebben! Maar zo’n hele dure laserbehandeling heb ik er niet voor over

 22. 10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  pff waar geet de wereld heen. niemand is meer blij met hoe die is!

 23. Lisa
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Dat is echt eng. Gelukkig zijn de mijne al blauw

 24. Romy
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Ik heb zelf bruine ogen en ik ben wie ik ben en bij mij horen gewoon bruine ogen. Ik zou het denk ik niet eens mooi vinden als ik opeens blauwe ogen zou hebben. En daarbij het lijkt me maar eng en ik vind dat je dit soort dingen eigenlijk niet hoort te veranderen.

 25. Axelle
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Heb al blauwe ogen 😉
  maar als ik bruine ogen (of anders ) had zou ik het denk ik nooit laten doen !

 26. C_Justine
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Wow, hoe komen ze er toch op! Deze ingreep vind ik toch wel erg drastisch.. Als je per se een ander oogkleur wilt ga je toch beter voor kleurlenzen.. lijkt me veel veiliger.
  Ben eigenlijk ook echt benieuwd naar het resultaat na 10jaar..

 27. eva
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  ik vind bruine ogen super mooi, eigenlijk vind ik elke oogkleur heel erg mooi. Het is gewoon wat bij je past, maar ik vind zeker niet dat blauwe ogen speciaal supermooi zijn.

 28. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Nah, ik heb mijn ogen laten laseren omdat ik slechte ogen had. Terwijl deze ingreep ook niet lang op de markt is en ik zal ook niet weten hoe het gaat over 20 jaar. Dus daar ben ik het niet zo mee eens.
  Opzich is dit wel geinig, maar echt niet dat ik mijn mooie lichtbruine/groene ogen laat laseren omdat ik blauwe ogen wil. Misschien iets voor criminelen die niet meer herkend willen worden en een metamorfose willen ondergaan.

 29. Renate
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Ik ben benieuwd hoe dit afloopt! Ik zelf heb er weinig aan want ik heb van mezelf al blauwe ogen. En inderdaad het is wel iets heftigs om te veranderen! Want je ogen dat is echt persoonlijk. Daar straal je vind ik je persoonlijkheid mee uit. Vaak hoor je ook dat mensen op iemand verliefd worden omdat de ogen zo erg opvielen. Lijkt me raar, Bruine ogen zijn toch hartstikke mooi?

 30. Laure
  9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Valt me wel op dat die dokter heel enthousiast zit te vertellen over hoe geweldig en safe de behandeling is, terwijl hij aan de diepbruine kleur van zijn ogen te zien de behandeling zelf ook niet aandurft…

 31. 9 november 2011 / woensdag, 9 november 2011

  Dit kon natuurlijk niet achterblijven, je kan alles laten doen aan je lichaam, waarom niet aan je oogkleur? Apart, ik vroeg mij dat inderdaad ook af, geen schadelijke dingen die je kan oplopen? Populair wordt het zeker, het is nieuw. xD Ergens vind ik het wel heel gaaf.

 32. Maaike
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik ben hartstikke blij met mijn groene ogen en ik ben niet van plan ze blauw te laten maken. Als ik mijn contactlenzen in doe zijn ze al meer blauw dan groen en dat vind ik echt niet leuk, dus ik zou ze nooit permanent blauw laten maken! Als ik een keer een andere kleur ogen wil doe ik wel kleurlenzen in.

 33. Anne
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Echt niet dat ik dat ga doen. Ik hou van mijn groene ogen. Wel grappig dat je daar tegenwoordig ook al wat aan kunt doen.

 34. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Pff. Ik vind dit wel echt heel heftig hoor. Waarom in vredesnaam je oogkleur laten veranderen? Je wordt echt niet gepest als je groene of bruine ogen hebt ofzo. Wat een gedoe zeg.

 35. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik zou het niet doen! Ik ben blij met mijn ogen zoals ze zijn!

 36. Linda
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb blauwe ogen, dus al zou ik het willen zou ik hier niets mee kunnen.
  Maar ik geloof er niets van dat dit 100% veilig is, zo’n laser op je ogen. Precies zoals jij al zegt, ze weten ook helemaal niets over het lange termijn-effect. Nee, dit hoeft van mij niet eens op de markt te komen. Al kan ik me wel voorstellen dat er veel geintereseerde zijn, ik denk dat veel van hen toch spijt zullen krijgen na der hand. Je haarkleur kan je weer veranderen als je hem zat bent, maar dat gaat hier dus niet meer mee.

 37. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Heeee ik ben net een nailart blog gestart, het zou heel leuk zijn als jullie even een kijkje nemen of, als je ook tumblr hebt, mij te volgen, als je op mijn naam klikt kom je er vanzelf, alvast bedankt! xxxxxx

 38. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  ik zou nooit mijn oogkleur veranderen met bv laser of zo…

 39. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik heb al blauwe ogen van mijzelf en ik zou ze nooit veranderen. Het klinkt allemaal nogal eng. Ik vertrouw het totaal niet.

 40. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik vind het wel een beetje freaky! Net als een tattoo op je oog. Ook al zou het helemaal veilig zijn en gratis, dan zou ik het nóg niet doen. Oke ik heb dan wel groen/grijze ogen, maar ik denk toch dat de kans groot is dat je er spijt van gaat krijgen. En tja, dan kun je het niet meer terugdraaien.
  Dan kun je beter lenzen gebruiken. 🙂

 41. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Haha en ik wilde juist graag bruine ogen 🙂

 42. tessa
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  grappig dt zoiets kan
  maar dan zou een andere kleur mooier zijn dan blauw
  zelf zou ik dat nooit doen je weet niet of dat wel goed is voor je oog
  ik zou zeggen hou gewoon je eigen oogkleur en als men een keertje zin heeft in een andere kleur doe je lekker kleur lenzen in,toch

 43. 8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  IK vind dit echt raar ! Ik heb blauwe ogen maar volgens mee is dit gewoon gevaarlijk !

 44. Evanlyne
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Ik zou mijn blauwe ogen nooit willen veranderen in bruine ogen. Ik heb zwart haar en blauwe ogen, en dat ziet er best apart uit. En ik vind het wel mooi! Ik ben er soms onzeker over, maar ik zou ze nooit permanent willen veranderen!

 45. esmee
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  natuurlijke blauwe ogen zijn sowieso al gevoeliger dan bruine ogen.. Ook door dit met pigment.
  Dus als je dan van bruine ogen naar blauwe ogen gaat zul je wel verschil ervaren.
  Het lijkt mij maar niets..

 46. Juul
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  Wow heftig! Ik zou mijn hazel ogen nooit ruilen voor blauwe of welke kleur dan ook. Je moet blij zijn met wat je hebt.. Serena nog even een vraagje: welke oogschaduw heb je op die laatste foto op? Echt wauw past zo mooi bij jouw ogen! xx

 47. Gizem
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  ”Waarom zou je gaan rommelen met het mooiste wat je hebt?”.. so true! 🙂

 48. julie,
  8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

  je ogen zijn harstikke waardevol! met bijv. haar is het gewoon heel anders. dat groeit aan als het slecht is geknipt bijvoorbeeld. Maar bij je ogen,, er zou maar iets verkeerd gaan en bam, misschien wordt je wel blind of idd wat jij zegt staar!

  Ik heb zelf blauwe ogen, maar al had ik bruine ogen ik had dit never gedaan!

  Je moet trots op je ogen zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *