Stapelreview: fall fragrances

Vandaag wil ik graag weer vier nieuwe geuren reviewen, echte parfums voor de herfst. Zijn geuren dan seizoensgebonden? Ja en nee. Nee, omdat je natuurlijk helemaal zelf mag weten wanneer je welk parfum draagt en ja omdat met in de herfst vaker kiest voor de wat minder sprankelende en frisse geuren, om het zo maar even te zeggen, want die koppel je sneller aan de zomer. Net zoals je tijdens een diner, date of stapavondje vaker kiest voor een wat verleidelijker parfum. Omdat het ‘s avonds is. En niet overdag. Seizoenen, tijden, emoties en hormonen. Allemaal factoren die een rol kunnen spelen in de keuze van een parfum.

De parfums die ik vandaag zal reviewen zijn;
– Beauty by Calvin Klein
– Jimmy Choo for woman by Jimmy Choo
– Ange ou Démon le secret by Givenchy ‘Poetry of a Winter Fragrance’ LE
– Snow Princess by Nina Ricci ‘Collector edition Christmas 2011’ LE

Parfumhuis: Calvin Klein
Naam: Beauty, eau de parfum
Top: Ambressezaad
Hart: Jasmijn
Basis: Cederhout
Prijzen; 30 ml €39,50 / 50 ml €61,50 / 100 ml €72,50
Op de markt sinds; oktober 2010
Mijn geurbeleving: Beauty by Calvin Klein is een parfum die ontwikkeld is om de schoonheid van vrouwen in hun veertiger jaren te vieren. Het is dan ook geen ‘jonge’ geur met snoeperige geurnoten. Dit parfum ruikt elegant, volwassen, modern, krachtig en puur. Het is niet te zoet en te weldadig, niet te verleidelijk, maar gewoon een ‘rustige’ geur die subtiel en zakelijk is. Perfect voor ‘a day at the office’. De jasmijn is goed te ruiken, heel bloemig en romig. Het is een vrouwelijk parfum, met iets ‘scherps’ en fris in zich, wat je ook in l’Eau d’Issey ruikt. Deze geur is redelijk vergelijkbaar, al heeft dit parfum wat meer bloemen en warmte. 

Parfumhuis: Jimmy Choo
Naam: Jimmy Choo for woman, eau de parfum
Top: mandarijn, peer, ‘groen’
Hart: tijger orchidee
Basis: patchouli, toffee
Prijzen; 40 ml €50 / 60 ml €70, 100 ml €95
Op de markt sinds; februari 2011
Mijn geurbeleving: Dit parfum begint met een fruitigzoete topnoot die langzaam veranderd in een romigzoet, exotisch en verleidelijk hart. De basis is wederom exotisch, vrouwelijk en sensueel. Warm en zoet. Net zoals de schoenen is dit parfum very, very sexy. Ik moet zeggen dat de geurnoten me een beetje doen denken aan parfums zoals Angel (Thierry Mugler). Na een tijdje overheerst de patchouli, dus dit parfum is echt voor mensen die van patchouli houden. De fruitigzoete geurnoten in combinatie met patchouli is een gewaagde combinatie die niet bij elke vrouw past. Dit parfum is helemaal jouw ding, of helemaal niet. 

Parfumhuis: Givenchy
Naam: Ange ou Démon le secret ‘Poetry of a Winter Fragrance’
Top: groene thee, kaneel, gember, gezoete sinaasappel
Hart: jasmijn,
Basis: praliné, gaiac hout, muskus
Prijzen; 50 ml €70
Op de markt sinds; 15 oktober 2011
Mijn geurbeleving; Dit parfum klinkt eerder als en toetje, met al die eetbare geurnoten! Gember, kaneel, sinaasappel, echte winterse ingrediënten vind ik dit en de geur past dan ook uitstekend bij dit seizoen. Als het buiten sneeuwt en koud en guur is, ruik jij met dit parfum heerlijk warm en sensueel. De top is vrij kruidig en veranderd al snel naar het zoete, bloemige hart. Het hart doet me een beetje denken aan de geur van honingdrop. De basis is verleidelijk zoet, chocoladeachtig en romig. De geur van het hout geeft het een warme en volle geur. Een nogal ‘foody’ parfum, waar je van moet houden. Dit is geen alledaags 13 in een dozijn geur. Een echte must-smell dus!

Parfumhuis: Nina Ricci
Naam: Snow Princess
Top: citroen, limoen
Hart: toffee appel, vanille, praliné
Basis: appelhout, wit cederhout, muskus
Prijzen; 80 ml €65,55
Op de markt sinds; november 2011
Verkrijgbaar; exclusief bij Ici Paris parfumerieën
Mijn geurbeleving: Wow, dit is een van de meest frisse topnoten die ik ooit geroken heb. Citroen, sinaasappel en mandarijn vind je vaak terug in een topnoot, maar limoen komt minder vaak voor. Maar wat ruikt dit goed. Het is net alsof ik een cocktail aan mijn lippen heb gezet en de geur diep opsnuif. Een winter edition parfum die me aan cocktails laat denken, daar scoort dit parfum al sowieso punten mee. De top gaat naadloos over in het hart, die nog steeds wel fris ruikt maar niet zo fris als de eerste kennismaking. Het hart ruikt wat romiger, zoeter, verleidelijker. Het is een parfum die steeds dichter op de huid gaat liggen en steeds warmer en sensueler wordt.

Het is niet overweldigend zoet, eerder wat zachter en vrouwelijker. De appelnoten zijn aanwezig maar spelen geen hoofdrol zoals in DKNY’s Be Delicious. Dit parfum lijkt erg op de rode appel variant Nina van Nica Ricci. Snow Princess is een limited edition variatie op dit parfum. Als je fan bent van Nina is dit parfum sowieso iets voor jou, maar als mijn geurbleving je aanspreekt raad ik je zeker aan om even te gaan ruiken. Het is een LE in een prachtige verpakking, dus wees er snel bij!

Binnenkort gaan we even iets anders proberen, dan wil ik eens een parfum review doen op film. Geuren zijn erg moeilijk te reviewen omdat jullie het zelf niet kunnen ruiken en ik doe dan ook altijd mijn uiterste best om alles zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, luidt het gezegde, maar hopelijk kunnen we op film nog net wat duidelijker overbrengen hoe de geur op ons overkomt en wat onze eerste indruk is van een parfum.

En ik zeg we, omdat ik het met twee andere dames wil doen. Geuren zijn heel persoonlijk en het leek me goed om parfums te reviewen met dames waarvan ik weet dat ze een andere smaak hebben op parfum gebied. De volgende stapelreview zal dus in een filmpje zijn, hope you like this idea!

Laat jij je op geurengebied ook beinvloeden door seizoenen? En geloof jij dan ook in zoiets als zomer- en wintergeuren? Wat is jouw wintergeur?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

56 Reacties

  1. Pauline
    15 november 2011 / dinsdag, 15 november 2011

    Hoi Serena, om te beginnen volg ik je site al een tijdje, en ik geniet er elke dag weer van om je artikels te lezen :)
    Ik was net op zoek naar een herfst-winter parfum want mijn absolute lievelingsparfum (angé ou démon le secret – jawel!) vond ik toch wat te zomers worden. En toen zag ik hier de ‘Poetry of a Winter Fragrance’, zalig! Nu, ik ben al in de ici paris geweest, en daar zag ik ‘m niet staan. Ook op de websites van givenchy en ici paris vind ik ‘m niet terug. Weet jij toevallig of hij eigenlijk wel al uit is? Ik woon in België, dus misschien is het hier wat later ofzo?
    Alvast bedankt ♥

  2. 15 november 2011 / dinsdag, 15 november 2011

    Mijn winter geur is nog steeds de Hugo Boss Intense heerlijk warme geur!

  3. Anouk
    14 november 2011 / maandag, 14 november 2011

    Die LE van Nina ricci moet ik hebben! :D
    ik heb al een aantal flesjes van de normale versleten..

  4. 13 november 2011 / zondag, 13 november 2011

    Ik laat me op geurengebied inderdaad beinvloeden door seizoenen, maar ook door het moment van de dag. In de zomer en overdag draag ik vaak een luchtig geurtje, niet te zwaar. Maar in de winter en in de avonden vaak een iets zwaardere parfum. Mijn favoriet is Flowerbomb van Viktor en Rolf. Die kan gewoon elke dag en ieder moment van de dag!

  5. Rosa
    13 november 2011 / zondag, 13 november 2011

    Oh die van Nina Ricci ben ik erg benieuwd naar. Mijn all time favorite geurtje is Narcisso Rodiriques for her, heerlijk! Ik heb 1 geur die ik alleen in de herfst en winter draag omdat ik hem te zwaar vind voor de lente en zomer, dat is Iris Nobile van Aqua di Parma.

  6. Marloes
    13 november 2011 / zondag, 13 november 2011

    waaaaaa, ik wil die van nina ricci!
    en aangezien ik morgen jarig ben (de 14e), is dit misschien een ideetje voor mams (: hihihi. ik houd echt van frisse geurtjes, ook al is het herfst/winter! (: x

  7. Emmy
    12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Waar Saunders staat moet Diane staan. Sorry, mijn telefoon verbeterd me soms op de verkeerde manier als ik een woord niet goed type.

  8. Emmy
    12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Momenteel heb ik Diane van Saunders von Frostenberg. Een geur die pas sinds kort op dr markt is. Ik ben iemamand die een alltimer geur wil en ik was hier ook al een eeuwigheid naar op zoek. En toen liep ik er ineens tegenaan bij de sephora. Het is een diepe, maar toch ook frisse geur met een beetje een muskus achtige ondertoon. Ik vind hem echt heel lekker! Goh, wat ben ik toch blij dat ik vandaag aangenomen ben bij de ici paris :D.

  9. 12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Snow Princess klinkt goed! Een hoop noten die in mijn huidige parfums zitten en dus goed bij mijn huid passen :)

    PS Mooie foto bij het welkomststukje! Die hoed staat je supermooi! :D

  10. 12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Ik heb niet echt parfums die ik in de zomer, winter, herfst of winter gebruik. Ik gebruik gewoon altijd wat ik lekker vind :)

  11. Danique
    12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Wel grappig, want die Jimmy Choo heb ik deze zomer gedragen. Het doet me nu dus echt denken aan de zomer, haha! Ik vind ‘m trouwens sterk lijken op Liberté van Cacharel.

    Ik verdeel mijn parfums altijd in seizoenen. Ik gebruikte Jimmy Choo dus deze zomer, en ik draag nu bijna altijd Gabriela Sabatini-Gabriele Sabatini, dat is nu gewoon mijn herfstgeur. En ‘s avonds draag ik Dahlia Noir van Givenchy. Voor de winter ga ik Iris Noir van Yves Rocher gebruiken, en Crystal Noir van Versace.

  12. Maaike
    12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Oh wauw, ik vind de verpakking van Snow Princess van Nina Ricci echt héél mooi! Ik draag in de herfst/winter altijd Heat van Beyoncé.

  13. 12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Een echt winterparfum vind ik Belle d’Opium van Yves Saint Laurent

  14. Axelle
    12 november 2011 / zaterdag, 12 november 2011

    Ik ben helemaal verzot op Prada Candy ! :)

  15. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    love parfumes en wil zo grag veel hebben. Ik ben benieuwd naar de filmpje

  16. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik gebruik nu Be Delicious Blossom van DKNY. Echte eeen geweldig lekkere geur. Als deze op is ga ik voor Gucci Guilty <3__<3

  17. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik laat me ook wel door het seizoen beïnvloeden. Davidoff cool water en dolce en gabanna light blue zou ik nu bijvoorbeeld nooit dragen. Welke ik nu wel lekker vind is een vanille luchtje van de body shop en boss orange (kunnen beide eigenlijk altijd wel) en burberry Brit vind ik nu heel lekker :)

  18. Hilde
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik ben zo blij dat Nina Ricci weer een nieuwe ‘apple’ parfum uitbrengt! Die vind ik persoonlijk altijd super lekker ruiken, gauw naar de Ici Paris dan maar!

  19. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Aaah ik ben echt in love met Beauty van Calvin Klein ^^. Elke x als ik in de douglas ofzo ben, ga ik gelyk zoeken naar die parfum. En spuit me helemaal onder haha ^^” .

  20. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ange Ou Démon le secret wil ik graag een keer ruiken. Het lijkt mij een heel lekker parfum!

  21. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Sinds mijn 16e (ben nu 23) heb ik ALTIJD Sun van Jill Sander in mijn bezit. Ik kan niet meer zonder, draag het in alle seizoenen. Ik heb ook tot op de dag van vandaag geen parfum geroken die ik lekkerder vind. She van Armani zou op de tweede plek komen.
    Altijd wanneer ik bij Douglas of Ici paris ben, vind ik geuren te zoet of gewoon te sterk aanwezig. En soms wil ik toch wel voor de afwisseling andere parfum dragen, ik heb er een stuk of 10. Maar Sun is de enige die ik echt om de 2/3 maanden weer moet aanschaffen!
    Ik ben wel benieuwd naar deze parfums, de flacons zijn iig prachtig

  22. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik laat me zeker beinvloeden door de seizoenen. In de winter ga ik toch altijd voor de wat zwaardere geuren. Die van Givenchy en nina ricci ga ik zeker eens ruiken in de winkel!

  23. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik denk dat de combinatie van hout en muskus mij wel trekt als basisnoten.. maar eigenlijk die hele combinatie van aparte ingrediënten trekt mijn aandacht en maakt me nieuwsgierig. En omdat jij er natuurlijk een verhaal + beleving aan weet vast te binden zodat ik me een beetje kan inleven. anywhozz ik heb het over Ange ou Démon le secret ‘Poetry of a Winter Fragrance’. Het liefst ren ik dus nu naar een parfumerie om te ruiken waar je het nou precies over hebt haha

  24. Chiara
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik ben een megafan van de Ange ou Démon lijn, dus ik ga deze zeker binnenkort uitproberen! Serena heb jij de Not a Perfume van JHAG al geroken? Hij heeft maar één geuringrediënt namelijk Ambroxan, een molecule gebaseerd op het dierlijke abergris.

  25. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Die van Nina Ricci en Calvin Klein klinken erg goed! En zien er goed uit.

  26. Hoshine
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Dat flesje van Snow Princess vind ik prachtig! Ik ben de geuren van Nina Ricci niet gewend, maar ik ben wel nieuwsgierig. Over het algemeen vind ik vele geuren lekker, maar ik ben kieskeurig wanneer ik er eentje moet kiezen om zelf op te doen. Ik wil namelijk dat het parfum helemaal ‘bij mij’ past. Als ik er zo over nadenk doe je mij dus best nooit een geurtje cadeau =P

    Ik ben benieuwd naar je filmpje! Het is eens iets anders. Een geur omschrijven is moeilijk maar jij doet het goed.

  27. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    laat ik me niet doorbeinvloeden… Ik heb net be delicious gekocht van DNKY. echt zo’n zomer geur. Maar I LOVE IT en wilde het al zo lang hebben! Ik ben gewoon het frisse geurtje in de winter:) ik vind musk echt verschrikkelijk… Ik weet ook niet echt waarom, ik houd gewoon van zoet en fris:D

    • Serena
      Auteur
      11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

      witte muskus is van zichzelf heel zacht, soapyclean en een beetje zoetig. Ik ben er dol op. Het is echt niet verschrikkelijk hoor, ik weet zeker dat het ook in geuren zit die jij wel lekker vindt. In Be Delicious zit het overigens niet ;-)

  28. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Benieuwd naar de filmpjes!

    Snow princess lijkt me wel lekker, die ga ik eens testen volgende keer. Ik gebruik het hele jaar door hypnotic poison van dior, die geur past echt zo goed bij me. Je moet er wel zuinig mee zijn want ze is vrij zwaar.

  29. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Die van Nina Ricci vind ik echt heerlijk!!

  30. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Zo handig, deze stapelreviews! De geur van Givenchy lijkt me erg lekker en die van Nina Ricci ook wel. Beide flacons vind ik ook erg mooi!

  31. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    wat een geweldige foto’s. Mij lijken ze echt heerlijk ruiken!

  32. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Je merkt echt hoeveel tijd en moeite er in dit soort artikelen kruipt! Persoonlijk snap ik die zomer- en wintergeuren wel, maar ik trek er me eigenlijk niets van aan :) Ik heb op dit moment een favoriet parfum en ik denk dat het eerder een zomerparfum is, maar ik draag het toch lekker nu!

  33. roos
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Wat heb je dat goed beschreven! Ik vind juist dat de geuren heel goed overkomen in je review. Ben ook zeer benieuwd naar Nina Ricci (mijn “rode appeltje” is net op)!

    • Serena
      Auteur
      11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

      Vergeleken met Nina heeft Snow Princess meer citroen in de top en is het over het algemeen iets romiger van geur. Try it!! You’ll love this one too. En de verpakking (de doos) is ook erg mooi, misschien een idee voor onder de kerstboom?

  34. Manon
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    I loooove calvin klein beauty alleen hy is nu op. Ik jat hem altijd van mn zus sssst. ;p

    • Serena
      Auteur
      11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

      your secret is safe with me!

  35. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Heerlijk artikel Serena!
    Ben altijd zo gek op je parfum artikelen.. de foto’s.. wauw :D!

  36. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik vind de flesjes van Jimmy Choo en Nina Ricci erg mooi! Ze zullen allemaal vast heel lekker ruiken, maar ik vind het te veel geld.

  37. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    die van nina lijkt me erg lekker! heb ook al de rode en de roze geur van haar!!

  38. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Snow princess klinkt wel erg goed. Ik heb geen specifiek winter- of zomerparfum maar ik draag nooit zware geuren.

  39. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik draag eigenlijk altijd gewoon waar ik zin in heb, heb niet echt zomer- en wintergeuren. Er zijn wel bepaalde geurtjes die me aan de zomer doen denken, maar da’s weer iets anders :-)

  40. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik heb de Jimmy Choo-geur and I’m absolutely in love! Ik vind hem echt heeeerlijk en heel in de verte doet hij me ook een beetje denken aan Flowerbomb van Viktor & Rolf, alleen dan wat frisser, meisjesachtiger en soap-ier. Ik denk niet dat er snel een geurtje komt die ik ga inruilen voor deze!

    • 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

      Toen ik de fles voor het eerst zag, moest ik ook aan flowerbomb denken.

  41. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ohw het flesje van Nina Ricci hebben, hebben, hebben! Ik vind Angels innocent en Noa toch wel de winter geuren.

  42. Jasmin
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Hmm.. ik denk dat ik binnenkort maar weer eens een parfumerie binnenstap. Ik ben benieuwd hoe ze in het echt ruiken.

  43. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Vind ik wel. Zo ben ik zelf helemaal verzot op Chance van Chanel, maar het is wel een hele frisse zomergeur. Allure en Mademoiselle heb ik ook, maar vind ik iets minder zoetig en daardoor prettiger in de winter. Chance draag ik overigens gewoon het hele jaar door.
    Beauty heb ik zelf ook en ik vind het inderdaad een geur voor de koude maanden. Komt die beter tot zijn recht.

  44. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Hier zitten zeker geuren tussen die mij aanspreken, mooie flacons toch ook altijd ^^

  45. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Die van jimmy lijkt me heerlijk! Mijn geur van nu is wish van chopard

  46. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Die van jimmy lijkt me heerlijk! Mijn geur van nu is wieg van chopard

  47. 11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    Ik ga doe Nina Ricci eens ruiken in de winkel en een proefmonster van meenemen voor mijn moeder. Zij had vroeger altijd Nina Ricci, de originele geur. Maar die wordt helaas niet meer gemaakt. Misschien vind zij deze erg lekker en een goede vervanging.

  48. Norma
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    In 1994 nam mijn vriendje toen hij moest werken in Arabië een parfum voor me mee al janadriyah van Mahmoud saeed. Sindsdien ben ik opzoek naar deze was altijd te laat op eBay . Nu heb ik m gevonden en familie en vrienden zeggen dat t de parfum is die precies bij me past.

    • Serena
      Auteur
      11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

      Wat fijn dat je je lijfgeur hebt gevonden! ^^ Eindelijk!

    • Jeanette
      5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

      Hoi Norma,

      ik ben ook op zoek naar dit parfum van Mahmood Saeed. Hoe ben jij eraan gekomen? Ik heb ‘m ongeveer 20 jaar geleden cadeau gehad uit Arabie en het lijkt alsof ik de geur aan het herontdekken ben. Wat een heerlijke scent is dit. Mocht je tips voor me hebben hoe en waar ik dit parfum kan kopen/ bestellen, dan hoor ik dat graag van je. Alvast bedankt. ;-)

  49. makeuplover
    11 november 2011 / vrijdag, 11 november 2011

    ik heb zo’n mini van beauty bij calvin klein! ik vind hem echt heeeeeeeeerlijk en draag het vaak, ook naar school, en ik ben 14 (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *