Bedank je leraar

this is a sponsored post – We staan er niet altijd bij stil, maar leraren spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze leren ons het beste uit onszelf te halen en dat doen ze vaak met veel liefde en passie. En zeg nou zelf, al dat harde werk verdient best een bedankje! Aankomende vrijdag 5 oktober is het de internationale Dag van de Leraar. Op die dag kun jij je favoriete leraar in het zonnetje zetten door hem of haar te bedanken met een klein berichtje. Dit kan via de site www.bedankjeleraar.nl die vandaag de lucht in is gegaan.

Mijn vriend is leraar op een middelbare school en hij vertelt me vaak mooie verhalen over leerlingen waarmee hij in de loop der jaren een band heeft opgebouwd. Hij is oprecht trots wanneer er eentje in de krant staat of op de televisie verschijnt. ‘Kijk, dat was een leerling van mij’ zegt hij dan glunderend. Soms lopen we samen in de stad en komt hij een leerling tegen. Grappig dat dan zo’n stoer jochie van een jaar of 22 helemaal oplicht wanneer hij mijn vriend ziet en heel vrolijk ‘hoi meester!’ roept.

Zelf heb ik nooit zo’n band gehad met een leraar op de middelbare school. Ik weet niet, ik was in die tijd als puber voornamelijk heel druk bezig met mezelf. Ik had geen leerproblemen en geen problemen thuis, dus ik bleef niet langer dan noodzakelijk hangen op school en mentorgesprekken verliepen altijd heel soepeltjes. Ik had wel echt hele lieve leraren, maar geen eentje wist me echt te raken of te inspireren. Alsof de hele middelbare school als een roes aan me voorbij is gegaan. Hetzelfde geldt voor de HLO (Hogere Laboratorium Opleiding).

Op mijn basisschool echter heb ik les gekregen van meester Ad. Meester Ad gaf ons les in groep 7 en het jaar erna in groep 8. Hij heeft ons dus de laatste twee jaren meegemaakt voordat wij de wereld in trokken om volwassen te worden. Van alle leraren die ik heb gehad is meester Ad mij het meeste bijgebleven. Groep 7 en 8 zijn heel belangrijk voor mij geweest omdat ik in die tijd heb geleerd voor mezelf op te komen en om minder verlegen te zijn.

Hieronder meester Ad met mijn destijds beste vriendin Esther:

Meester Ad kon als de beste vertellen, verzon altijd hele originele dingen en had echt het beste met ons voor. Wanneer wij leuke ideeën hadden dan was hij altijd enthousiast. Hij stimuleerde hiermee onze creativiteit. Hij kon ook flink boos worden hoor! Maar goed, dat hadden we op dat moment wel echt verdiend.

Groep 8 doet altijd een musical aan het einde van het schooljaar, maar meester Ad bedacht dat we een samen een film moesten maken. Hij liet ons brainstormen over een verhaal en we hebben toen samen gewerkt aan onze film genaamd ‘De Gemaskerde Man’. Ik heb de videoband nog steeds! Het was zo leuk en spannend om aan de film te werken en om het op de afscheidsavond aan onze ouders te laten zien!

Meester Ad is altijd lief voor mij geweest en heeft me de kans gegeven om bepaalde dingen te doen die ik niet had gedaan zonder zijn steun, motivatie en enthousiasme. Meester Ad, als je dit leest, bedankt voor alles.

Wil jij ook je lievelingsleraar bedanken? Ga dan naar www.bedankjeleraar.nl om een berichtje achter te laten. Het is een kleine moeite, maar ik weet zeker dat het heel erg wordt gewaardeerd.

Wie was jouw lievelingsleraar? En waarom?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

62 Reacties

 1. perry
  5 oktober 2012 / vrijdag, 5 oktober 2012

  omggoood wat schattig!!! die foto’s en super leuk artikel joh!
  Wat had je prachtig haar, nu nog steeds hoor haahaa

 2. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  aaaaaww serena wat was je cute vroeger! alleen larissa kijkt een beetje evil xD ik zit nu in de derde van de middelbare, en mijn favoriete leraar/lerares….. hmm mijn economie leraar en mijn geschiedenis docent, omdat ze allebei gewoon heel chill zijn, maar toch streng (:

 3. Emma
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Serena wat een leuke post! En wat een super cute foto van jou!
  Ik heb ook een aantal docenten gehad, voornamelijk op mijn middelbare school waar ik heel veel aan te danken heb.
  Goed initiatief die dag va de leraar

 4. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Ik bekijk nu trouwens de site. Wat leuk! Ik zie dat er echt veel kinderen(5, maar toch) van mijn stageschool een docent een complimentjes hebben gegeven op de site!

 5. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Wat leuk! Zelf ben ik lerares in opleiding en merk zelf ook bepaalde banden met sommige leerlingen. Heel leuk. Zelf heb ik niet echt een band of een leuke docent gehad op de middelbare school of mijn eerste opleiding.
  Ik kan me wel nog één hele leuke docent herinneren van de basisschool. Juf Jessica. Een heel lieve juf. Wij hadden destijds een hele grote groep, met meer dan 30 kinderen, maar die juf had daar in mijn ogen helemaal geen moeite mee. Ze kon altijd goed voorlezen, was heel betrokken met alles en we mochten vaak ook leuke werkjes doen naast het gewone rekenen en taal.

 6. lyn
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  ahw toen al had larissa licht gekleurde ogen! mooi hoor! en ik moet eerlijk zeggen, jullie zussen lijken niet zo heel veel op elkaar haha maar wel heel lief! en over leraren enzo..

  ik weet niet, ik hem leraren altijd eng gevonden, nu nog steeds op de middelbare school! omdat toen ik in groep 1&2 zat er een leraar op school was die kinderen betaste en uiteindelijk ook is opgepakt. sindsdien heb ik van me ma geleerd geen 1 man op school of buiten school zomaar in vertrouwen te nemen. wat ik wel niet op nieuws lees over leraren die gekke dingen doen ipv hun werk gewoon te doen. ik hou het gewoon op; luisteren naar de lessen die leraren geven en na hun lessen ook geen contact zoeken met leraren..

 7. E.
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Mijn meester in groep drie was de leukste! Hij maakte ZO’N mooie tekeningen op het bord over ieder woordje dat we gingen leren!
  En op de middelbare school hadden we echt een fantastische leraar. Die was echt super grappig en altijd lachen gieren brullen.

 8. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Ik heb altijd erg leuke juffen, meesters en leraren/leraressen gehad. Veel zijn mij nog bijgebleven en ik merk ook nu ik zelf in het onderwijs heb gewerkt, de kinderen onthoudt je echt wel. De een meer dan de ander, maar ik weer echt nog welke kids ik allemaal in de klas heb gehad. 🙂

 9. Lautje
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Mijn lievelings leraar was meneer de jong op mijn middelbare school. Ik kon altijd met alles bij hem terecht

 10. elleke
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Wow bizar! Ik zag onder de foto ‘De Rank’ staan en zo heet mijn oude basisschool ook, dat kan natuulijk. Maar mijn leraar van groep 8 heette ook Ad haha en de beschrijving lijkt er ook nog erg op! de foto dan weer niet ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *