Bourjois Foundation 123 Perfect

Zoals jullie misschien weten gebruik ik minerale foundation (losse poeder) omdat dit de beste foundation is voor mijn vette huid. Andere foundations en BB creams beginnen toch te glimmen, de een nog sneller dan de ander. De formules zijn dan wel lekker verzorgend, maar hier heb ik niets aan wanneer mijn hoofd na een uur niet te onderscheiden is van een pas gepoetste bowlingbal.

Van Bourjois kreeg ik net voor het weekend nieuwe 123 Perfect foundations toegestuurd en omdat ik toch altijd blijf hopen op een vloeibare foundation die zelfs voor mijn vette huid geschikt is heb ik ze meteen getest. Ik kan jullie vast vertellen dat ik aangenaam verrast was door de formule en dat deze foundation mijn huid echt de gehele dag mat heeft gehouden! Ongelofelijk. En dat terwijl het niet eens wordt gepromoot als een matterende foundation.

Bourjois 123 Perfect heet zo omdat het uit maar liefst 3 teint-corrigerende pigmenten bestaat:

 • gele pigmenten die donkere kringen onder de ogen verminderen en dus zorgen voor een frissere oogopslag
 • paarse glansgevende pigmenten die de teint laten stralen
 • groene pigmenten die roodheid bestrijden

Daarnaast bevat deze foundation SPF10, belooft het 24 uur hydratatie (nou ja, de meesten dragen hun foundation niet zo lang neem ik aan?) en is de formule olie-vrij en niet-comedogeen (= porie verstoppend). In deze foundation zit ook een vleugje katoenbloem extact wat bekend staat om haar hydraterende en matterende eigenschappen.

Omdat ik weet dat jullie het prettig vinden om de ingrediëntenlijst te zien, bij deze. Het zijn wel piepkleine lettertjes!

Zoals je kunt zien bevat deze foundation zink en silica, ingrediënten die bekend staan om hun matterende werking. Zo zit silica bijvoorbeeld in transparante finishing powder. Ook bevat deze formule geen olie, maar wel verschillende soorten siliconen die niet alleen zorgen voor een gladde applicatie, maar de huid ook fluweelzacht laten aanvoelen en zorgen voor een matte/satin finish. Nu ik dit label zo lees begrijp ik waarom deze foundation zo geschikt is voor mijn vette huid!

Bourjois 123 Perfect foundation is er in 6 kleuren:

 • 52 – vanille
 • 53 – licht beige
 • 54 – beige
 • 55 – donker beige
 • 56 – beige-rosé
 • 57 – lichtbruin

Wat me meteen opviel tijdens het testen was de hele luchtige en vloeibare structuur. Deze foundation heeft geen volle creme-achtige structuur, het komt eerder in de buurt van een fluide. Het is vrij dun en wanneer je een pompje op je vingers aanbrengt loopt het meteen uit. Zo dun is het dus! Alleen kleur 57 – lichtbruin is als enige wel wat dikker/romiger.

Deze supervloeibare foundation verdeeld goed en gelijkmatig over mijn gezicht. Het is zo dun dat ik het niet eens voel zitten, echt lekker! Mijn huid voelt lekker zacht en het ziet er fris en egaal uit. En zoals ik al zei, het maakt mijn huid mat en het blijft de gehele dag ook echt mat. Ondanks de matheid heeft mijn gezicht toch een mooie glow. De dekking is medium tot goed; mijn donkere littekens zijn nog lichtjes zichtbaar, maar de vervaagde littekens, roodheid en donkere kringen verdwijnen. In combinatie met een concealer krijg ik wel alles egaal.

Hieronder draag ik links niets, in het midden 55 – donker beige en rechts 57 – lichtbruin:

Zoals je ziet is het rode rondom mijn neus verdwenen, donkere kringen zijn weggewerkt en mijn gezicht is een stuk matter, egaler en bevat een mooie glow. Ik wilde 57 – lichtbruin graag uitproberen omdat ik de neiging heb te lichte kleuren te kiezen voor mijn huid, maar deze foundation is toch echt een slag te donker. Voor de zomer zou deze kleur wel perfect zijn! Maar voorlopig houd ik het maar op 55 – donker beige. Grappig dat deze kleur een iets roze ondertoon heeft, maar dat het toch goed matched met mijn getinte huid met gele ondertoon.

Ik heb Bourjois 123 Perfect het hele weekend getest en echt: geen glans! Het blijft mat, de foundation blijft perfect zitten, je voelt het amper zitten en de dekking is vrij goed voor zo’n dun laagje. Ik ben echt blij verrast en ik ben hier echt super over te spreken! Nog een pluspunt is het handige en hygienische pompje en het feit dat je met 1 à 2 pompjes meer dan genoeg hebt voor je gezicht en kaaklijn.

Of deze foundation voor de normale tot droge huid net zo fijn is durf ik niet te zeggen. In principe zou je denken van wel, zeker wanneer je er een creme onder aanbrengt die geschikt is voor jouw huidtype. Ondanks het matterende effect vind ik namelijk niet dat deze foundation velletjes en droogheid accentueert.

Bourjois 123 Perfect foundation zit in een glazen flesje van 30ml en is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de meeste parfumerieën, warenhuizen en drogisterijen. Prijs per stuk €14,99

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

126 Reacties

 1. Nelly
  15 maart 2017 / woensdag, 15 maart 2017

  Mijn holy grail, helaas is de 52 net ietsje te donker ondanks dat ik niet eens een heel erg lichte huid heb, wel blank maar gelige ondertoon en af en toe word ik buitenlands ingeschat. Ik kan de 51 echt nergens vinden zo jammer!! het valt niet op als het egaal over mijn hele gezicht is aangebracht maar ik baal er wel van want het is toch altijd iets meer oppassen met aanbrengen en je kan niet maar op een paar plekjes aanbrengen want dan valt het dus op. nu op zoek naar een vergelijkbare die wel in de goede kleur is maar dat is nog geen easy task :'(

 2. senna
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Er zit hier Alcohol Denat in dat maakt toch je huid heel droog??

 3. Machteld
  14 maart 2015 / zaterdag, 14 maart 2015

  Hele fijne review!
  Ik heb alleen een vraag, als ik foundation/bb cream aanbreng dan krijg ik droge velletjes op mijn wangen en ook een beetje op mijn voorhoofd, je ziet de foundation dan best wel goed. Heb je daar een tip voor? Ps ik gebruik moisturizer en dag/nacht crème…
  Zou je deze foundation dan nog steeds aanraden?

  Machteld

 4. Nele
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Heey,
  ik heb last van acne en ik moet dus foundation gebruiken met niet-comedogeen. Maar hoe zeie je aan de ingredienten dat dit het geschikte product is. Het staat wel bij u beschrijving maar niet bij de ingredienten. Zou u mij kunnen helpen?
  Groetjes Nele

 5. Sharon
  2 oktober 2014 / donderdag, 2 oktober 2014

  Eindelijk een product waar ik enthousiast van word als ik dit lees! Ik heb een hele vette huid, onwijs gevoelig(met flinke alergische reacties) en ook onzuiver. Heb al zoveel verschillende foundations gebruikt, maar nog nooit een goeie gevonden… Ik ga morgen maar eens op pad om deze aan te schaffen en te proberen.
  Handig zo’n revieuw!! 🙂

 6. Eva
  27 mei 2014 / dinsdag, 27 mei 2014

  Heel handige review! Ik vraag me alleen af hoe lang je met zo’n foundation zou doen wanneer je dit elke dag gebruikt.
  xxx

 7. Nina
  30 april 2014 / woensdag, 30 april 2014

  Ik heb een vraagje, toen ik deze review las werd ik gelijk enthousiast. Ik heb namelijk een gemengde huid, soms droog maar wel snel vet met soms vrij veel onzuiverheden. Dat die niet comedogeen is, is dus helemaal super maar er zit wel alcohol denat in. Ik lees overal dat dat juist acne verergert.. Wat weet jij daarvan?

 8. 3 maart 2014 / maandag, 3 maart 2014

  heel mooie foto’s 🙂 maar ik heb een klein beetje acné , ik ben heel nieuwsgierig op dit product
  kan die product acné verergeren?
  xx

  • Serena
   Auteur
   3 maart 2014 / maandag, 3 maart 2014

   Nee, er zitten geen porieverstoppende ingredienten in. Als je het ‘s avonds maar wel goed eraf haalt.

 9. Sharon
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Oh! Die ga ik ook maar eens aanschaffen. Ik heb nu een foundation van Sisley (€85,-) deze is ook erg fijn voor mijn vette huid. Heb jij deze al eens geprobeerd? Maar dit is dan wel een zéér goedkoop en mooi alternatief! Zeker het proberen waard.

 10. elke
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  de kleur 57 staat je echt geweldig Serena! Ik zag wel eens vaker foto`s van je met foundation maar die zijn vaak te licht voor je. Deze staat je echt heel erg mooi. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *