DIY: 100% Natural Homemade Raspberry Lemonade

Afgelopen woensdag waren vriendin Angel en ik in Antwerpen en voor de lunch wilde ik per se naar Le Pain Quotidien, een geweldige plek om te ontbijten en te lunchen. Er zijn meerdere vestigingen want ik ben ook al eens in Gent (BE) en in Amsterdam geweest. Alles is puur, biologisch en er is onwijs veel keuze uit zoete lekkernijen en drankjes. Toen we de kaart kregen waren we meteen enthousiast over hun ‘limonade met verse frambozen’ en deze was dan ook erg lekker! Lekker fris en een beetje zuur, gezoet met agave siroop in plaats van suiker. Een 100% natuurlijk sapje. Lekker om te sippen tijdens een zonnige herfstdag, onder een dekentje op je terras of balkon.

Eenmaal terug uit België kreeg ik dit lekkere drankje niet uit mijn hoofd en besloot ik het na te maken. Ik had al biologische agave siroop, limoenen en citroenen in huis dus ik hoefde alleen een bakje frambozen aan te schaffen. Bij onze groenteboer heb je al een bakje voor €1,50. Agave siroop koop je bij de biologische supermarkt. Het sap van de wilde agave plant wordt door verhitting ingedikt tot een siroop en is een natuurlijk suiker alternatief.

Wat heb je nodig?

 • sap van een halve tot hele citroen en/of limoen
 • frambozen
 • agave siroop
 • schijfjes citroen of limoen ter decoratie

Was de frambozen voorzichtig maar grondig. Frambozen hebben de neiging snel te schimmelen, dus check goed of dit bij jouw frambozen niet het geval is.

Snijd de citroen en limoen door midden.

Knijp het sap van een halve citroen uit boven een groot glas. Als je van limoen houdt kun je ook een limoen uitknijpen, of een combinatie van beide. Ik heb ongeveer 1/5 deel van het glas gevuld met sap, maar dit was vrij zuur. Dus als je niet een heel zuur drankje wilt hebben zou ik het houden op een halve citroen. Vervolgens heb ik 5 frambozen toegevoegd en deze lichtjes gekneusd door er met een stamper op te drukken. Het sap van de frambozen komt vrij en het citroensap kleurt rozerood.

Vervolgens voeg ik een flink scheutje agave siroop toe om het geheel te zoeten en vul ik het glas aan met ijskoud water. Ter garnering voeg ik er nog wat schijfjes limoen en framboosjes aan toe. Rietje erin en klaar is je homemade raspberry lemonade! Een lekker fris en fruitig drankje, heerlijk tijdens zonnige herfstdagen. Zonder suiker en met 100% natuurlijke ingrediënten.

In de herfst houd ik van cocoonen en dit gaat meestal gepaard met een kop thee, maar zo’n verfrissend drankje als deze is toch ook wel erg lekker en ook nog eens dorstlessend. En eigenlijk ook zo gemaakt! Ik kan agave siroop in elk geval aanraden om in huis te halen als suiker-vervanger.

Mocht je niet per se de behoefte hebben aan een 100% natuurlijk sapje dan kun je deze limonade natuurlijk gewoon zoeten met een schep (riet)suiker. Wel goed doorroeren, net zo lang tot alles is opgelost. Honing kan ook, maar heeft wel een vrij sterke en bepalende smaak waardoor de smaak van de framboosjes en citrusvruchten minder tot hun recht komen, dus ik zou het zelf op agave siroop of suiker houden.

Oja, als laatste tip want ik had ze zelf niet in huis: ijsblokjes! Maakt het drankje nog kouder en lekkerder. En als je zin hebt in meer is het wellicht een idee om alle ingrediënten te vermenigvuldigen en een grote kan met raspberry lemonade te maken.

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

86 Reacties

 1. 5 oktober 2012 / vrijdag, 5 oktober 2012

  Klinkt lekker! Ik ga het dit weekend met diepgevroren frambozen en stevia proberen, dat heb ik al in huis 🙂

 2. Carine
  4 oktober 2012 / donderdag, 4 oktober 2012

  Dit zou ook een erg lekkere cocktail kunnen zijn! Beetje Bacardi er bij, mjam! (ik ben geen alcoholist, ik beloof het! 😉 )

 3. Tamara
  3 oktober 2012 / woensdag, 3 oktober 2012

  Ga ik zeker proberen! Heerlijk 🙂

 4. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Lijkt me superlekker, ga ik zeker eens proberen.

 5. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Hmm dit komt dit weekend zéker op tafel!

 6. Lulu
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Maar waar kan je een stamper kopen?

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

   Kookwinkel, toko, blokker…

 7. Lulu
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  OOOOOWW Superlekker! ik hou echt van siroop.. ga dit zeker weten nog deze week proberen!

 8. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  lijkt me echt een heerlijk drankje !!

 9. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Volgens de site Le Pain Quotidien is het niet in Amsterdam?

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

   Omdat dit de Belgische site is denk ik. Maar Le Pain Quotidien zit zelfs op 3 plaatsen in Amsterdam: Cornelis Trooststraat 24, Johannes Verhulststraat 104, Spuistraat 266.

 10. Annika
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  ooooohhhh!!!! dit lijkt me zooo lekker! ik houououou van frambozen! misschien kun je ook ijsblokjes maken met frambozen erin ofzo, dat ziet er wel chic uit 🙂
  ahh ik moet echt snel agavesiroop gaan kopen…

 11. Elena
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Ik weet niet of het al gezegd is, maar agave siroop kan je ook gewoon bij de albert heijn kopen. Het is maar een tip!

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

   Echt, dat wist ik niet! Goede tip, dankjewel.

 12. margot
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Superlekker <3 Heel leuk artikel… Ik ga het zeker uitproberen
  PS : Het is Le pain au quotidien 😉

 13. Inez •
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Héééél erg leuk Serena!

 14. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  toen ik begin dit jaar in antwerpen was heb ik het ook gedronken !
  vond het idd superlekker ,
  op de frambozen na heb ik alle ingredienten , dus dit ga ik zeker eens uitproberen ! 🙂 x

 15. 2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  ‘t ziet er lekker exotisch uit!

 16. Ingetjoi
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Lekker idee. Ik moet maar ‘ns aan agave-siroop zien te kopen. Je hebt mooie foto’s gemaakt van het geheel.

 17. Genevieve
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Oeh klinkt veelbelovend!

 18. Richelle
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Haaaaaiii,

  Opzicht ziet het er lekker uit maar ik hou niet zo van die stukjes frambozen in me drinken hoe kan je dat doen zonder stukjes ??

  XxRichelle

  • Serena
   Auteur
   2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

   niet stampen, of alleen het sap gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *