How-to: volume in je haren

Mijn haren zijn van nature steil, maar mijn haren zijn wel makkelijk te vormen. Van een knot of vlecht krijg ik al slag in mijn haren en krullen blijven vrij goed zitten. Mijn haren zijn wat stugger en wat droger, dus misschien dat het daarom ook vrij gemakkelijk is om volume in mijn haren te krijgen. Anyways, via Instagram heb ik vernomen dat er vraag is naar tips om volume in je haren te krijgen dus leek het me leuk om jullie te vertellen hoe ik mijn haren in model breng.

1. Kies haarproducten passend bij jouw haar
Er zijn veel shampoo’s op de markt die claimen te zorgen voor volumineus haar. Vaak zijn dit luchtige shampoo’s die inderdaad je haren niet verzwaren. Zelf gebruik ik nu Guhl Rijke Voeding, maar je kunt in principe elke shampoo nemen die bedoeld is voor volumineus haar. Vaak is dat shampoo bedoeld voor fijn, slap, futloos haar.

Heb je droge punten? Gebruik daar dan een conditioner of haarmasker voor droog/beschadigd haar. Het is geen must om haarproducten uit dezelfde lijn te gebruiken, mix en match gerust. Gebruik conditioner/haarmasker alleen in je haarpunten en breng het niet aan bij je haarwortels, daar gaat het slap van hangen en dat wil je juist voorkomen!

2. Help de zwaartekracht een handje
Zelf probeer ik zo veel mogelijk de föhn te vermijden, dus als ik geen haast heb laat ik mijn haren opdrogen terwijl ik ze in en tulband wikkel. Voordat ik dat doe knijp ik al het vocht goed uit mijn haren. Met een tulband zijn je haren weg uit je gezicht, lekker! Zo kan je ook goed opmaken. De handdoek neemt veel vocht op, dus na een kwartiertje zijn mijn haren handdoekdroog.

Ik breng vervolgens wat serum aan in de puntjes en ik spray wat volume spray bij de wortels. Vervolgens maak ik een hoge knot met een scrunchy of zet ik er een klem in. In elk geval, ik zorg dat mijn haren omhoog zijn. Wanneer het haar nu verder opdroogt staan ze vast de goede richting op. Nat of vochtig haar is het beste te vervormen, dus wanneer je op dat moment al volume kunt creëren is dat een goede basis voor een volumineuze coupe.

3. Stylingproducten
Zoals ik hierboven al had vermeld gebruik ik serum voor mijn droge puntjes en volumespray bij mijn haaraanzet. Er zijn veel volumesprays op de markt, maar zelf gebruik ik Bodifier van J Beverly Hills. Sommige mensen geven de voorkeur aan mousse, maar hier zit vaak uitdrogende alcohol in en ik heb gemerkt dat mijn haren sneller vet worden van mousse. Mijn voorkeur gaat dus uit naar een volumespray, maar je moet gewoon een product kiezen die jij prettig vindt in gebruik. De Bodifier spray breng ik trouwens alleen aan op handdoekdroog haar, nooit op droog haar.

Nadat mijn haren aan de lucht zijn gedroogd (heb je haast, föhn het dan ondersteboven of met de knot/klem nog in je haren) gebruik ik hier en daar een snufje Osis+ dust it powder. Dit poeder maakt je haren heel stug en zorgt dat ze recht overeind gaan staan. Het is echt stroef spul, dus gebruik niet te veel en breng het alleen aan bij je haarwortels.

Osis+ Dust It powder zorgt voor mega volume en is heel gaaf voor een feestje, maar op de dagen dat ik wat minder volume wil ga ik voor een droogshampoo. Zelf gebruik ik die van Batiste en dan speciaal voor volume in het haar, Big & Bouncy XXL Volume genaamd. Aan deze droogshampoo is wat silica toegevoegd, hetzelfde spul als het Osis+ poeder, maar dan in mindere mate. Ik breng gewoon wat spraytjes aan hier en daar bij mijn haarwortels en dat is voldoende voor een volumineuze coupe.

Veel mensen gaan touperen, maar zelf houd ik hier niet van, ik krijg altijd klitten en het is daarbij niet bevordelijk voor de conditie van je haar. Met bovenstaande producten is het in principe overbodig om te touperen. Mocht je haar het toch nodig hebben dan kan het best, maar doe het niet te ruig en niet te vaak en te veel.

4. Laagjes
Natuurlijk heeft je kapsel ook invloed! Vraag aan de kapper of er laagjes in je kapsel geknipt kunnen worden zodat er meer beweging in je haren zit. Hoe luchtiger je kapsel, hoe makkelijker je het omhoog kan laten staan. Heb je erg zwaar en veel haar? Misschien is het dan een idee om je kapsel wat uit te dunnen. Overleg met je kapper of dit een juiste optie is voor jouw haartype en kapsel.

Ik heb mijn haren laatst opnieuw laten knippen met behoorlijk wat laagjes, en ik merkte direct dat ik weer mega volume kon creëren!

5. Cheaten
Volume kun je natuurlijk best een handje helpen! Gebruik een haar-croissant, een bump-it of maak grove krullen met krulspelden of een tang. Krullen zorgen sowieso voor meer volume in je haren. Het is even wat werk, maar als je je haren niet wast heb je er de dag erna nog steeds profijt van, en de dag erna weer. Het zijn dan geen krullen meer, eerder slag, maar toch zorgt dat voor net dat beetje extra volume.

Hieronder draag ik een haar-croissant:

Ik hoop dat jullie wat aan mijn volume-tips hebben gehad en dat het jullie inspiratie geeft om volume in je haren te creëren. Mocht je zelf nog goede tips hebben om volume in je haar te krijgen deel ze dan gerust met de andere Beautylabbers, ik ben benieuwd hoe jullie het doen.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. daisy
  3 oktober 2012 / woensdag, 3 oktober 2012

  leuk artikel!

 2. tantemichelle
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Hoi Serena,
  super fijn artikel!
  ik had alleen de vraag of je misschien een keer een filmpje wil maken over hoe jij een knot maakt. het lukt mij namelijk nooit zo goed om een knot te maken zoals jou.
  alvast bedankt
  Groetjes

  • Teresa
   2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

   Inderdaad leuk artikel, en ik zou ook graag een filmpje willen over die knot, want het lukt me maar niet!!

 3. Marloes
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Zelf heb ik ook Osis+, ik vind het maar heel vreemd spul. Ben verder ook nog nooit zo iets tegen gekomen. Echt even wennen om mee te werken!

 4. Mie
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Oh my! Die laatste foto is echt wel fout :’)

 5. Jasna
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Hey, heeft iemand misschien tips voor mij? Ik heb lang heel steil haar, maar wanneer ik krullen maak zakken ze er heel snel uit. Als ik bijvoorbeeld s’avonds voor ik ga slapen mijn haar krul met een zonder hitte methode heb ik de volgende ochtend hele mooie krullen maar na 1 uur is mijn haar al helemaal steil! Als ik vervolgens wat meer haarspray erin doe dan gebeurd hetzelfde. Ook als ik mijn haar met een krultang krul.

  Heeft iemand misschien tips?

 6. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Haha wat toevallig, mijn zusje vroeg vanmorgen nog of ik een croissant bij haar wilde maken. ;d

 7. 1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Fijne tips, ga ik meteen proberen toepassen! BIG Hair here I come!:D xoxo

 8. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  ik vind een haar croissant of zo’n bump it echt te retro!
  liever een speldje of wat haarspraai, touperen 😉

  verder handige tips!

 9. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Wat een goede tips! Je hebt ook echt prachtig haar als er wat volume inzit, zeker op de foto op IG. Ikzelf hoef nooit volume te creeëren, het is dik genoeg.

 10. Genevieve
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Handy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *