Aqua Blue Party eyelook

Vorige week liet iemand bij de comments weten dat ze graag eens een eyelook zou willen zien met een andere vorm. Ik experimenteer veel met kleuren en kleurcombinaties, maar inderdaad, de vorm van aanbrengen is praktisch hetzelfde. Deze week heb ik mezelf dus ook uitgedaagd om de oogschaduw op een andere manier aan te brengen.

aqua blue eyelookIn deze look gebruik ik zomerse knalkleurtjes zoals donkerblauw, zeegroen en lichtgroen. Het is een hele opvallende, feestelijke look, perfect voor een avondje uit!

aqua blue party eyelook-01 Ik begin met bijgetekende wenkbrauwen (Guerlain Eyebrow Kit) en gekrulde wimpers (volgens deze methode) en een dun laagje eyeshadow primer op mijn oogleden, van Artdeco.

aqua blue party eyelook-02Op mijn bewegend ooglid breng ik een zeegroene kleur aan. Dit is ‘Deep End’ van Urban Decay.

aqua blue party eyelook-03 Voor iets meer verheldering en wat sprankeltjes, breng ik een shimmery zachtgroene kleur aan bij de traanbuis. Dit is een Eyeshadow Stick nummer 28 van Artdeco (zeer binnenkort bij Douglas te koop).

aqua blue party eyelook-04 Met mijn vingers dep ik deze stick een beetje over de oogschaduw heen, om het iets beter te blenden.

aqua blue party eyelook-05 Met een pencil brush breng ik een vrij harde, donkerblauwe lijn oogschaduw aan boven de arcadeboog. Dit is de kleur ‘Evidence’ van Urban Decay.

aqua blue party eyelook-06 Met dezelfde brush breng ik dezelfde kleur ook onder mijn ogen aan.

aqua blue party eyelook-07 Zo ziet het er dan ongeveer uit.

aqua blue party eyelook-08 De harde lijnen blend ik iets uit naar boven en breng ik meer naar de binnenkant van mijn oog toe, door met een blending brush van links naar rechts te bewegen. Probeer naar de natuurlijke vorm van je oog en je (bijgetekende) wenkbrauwen te kijken wanneer je blend, en probeer dezelfde lijnen aan te houden.

aqua blue party eyelook-09 Ik blend niet te veel, omdat ik wel de ‘vorm’ in mijn eyelook wil blijven zien, maar de harde lijnen probeer ik zo veel mogelijk te verzachten. Met een zwart oogpotloodje kleur ik de bovenste waterlijn in, voor een optisch vollere wimperlijn.

aqua blue party eyelook-10 Ook teken ik met hetzelfde potloodje een lijn boven mijn wimpers, die ik met de pencil brush zachtjes blend, voor een smokey resultaat. Hierna nog een flinke lik met mijn favoriete Guerlain Cils d’Enfer mascara (zie deze review) en de look is af!

aqua blue party eyelook-11 aqua blue party eyelook-12 aqua blue party eyelook-13 aqua blue party eyelook-14 De rest van de look maak ik af met Armani Luminous Silk foundation, Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur bronze en een zachtroze lipkleur van MaxFactor LipFinity.

aqua blue party eyelook-16 aqua blue party eyelook-15Ik vond het leuk om eens een andere vorm in mijn ooglook te gebruiken dan ‘the usual’ en ik vind deze blauwe en groene tinten prachtig staan bij mijn bruine ogen en getinte huid. Dit soort zeekleurtjes staan ook erg mooi bij grijze- en hazelnootkleurige ogen.

Jullie vragen je ook altijd af of mijn looks met blauw en groen ook mooi zijn bij blauwe en groene ogen, dus heb ik hieronder even mijn oogkleur aangepast, zodat je er meteen een beeld bij hebt:

blauwe ogen groene ogenEn een full face met blauwe ogen en iets lichter haar:

aqua blue party eyelook blue eyesDeze kleuren laten bruine ogen echt ‘poppen’, maar staan bij dames met blauwe en groene ogen ook erg mooi, vind ik. Het is gewoon een kwestie van experimenteren en uitproberen en dan kom je er vanzelf achter welke kleuren je goed kunt hebben en welke kleuren niet zo veel voor je doen.

Wat vinden jullie van deze opvallende, gekleurde look? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

76 Reacties

 1. Sanne
  28 juni 2014 / zaterdag, 28 juni 2014

  Wauw de ooglook vind ik echt mooi en knallend!

 2. Margreet
  12 juni 2014 / donderdag, 12 juni 2014

  heel mooie combinatie!
  maar…. is dit ook voor brildragers?
  ben het met Eline eens dat je bril veel verstopt van je make-up, heb je daarvoor een tip???

  • 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

   superr mooie look ook voor brildragers echt een duimpje omhoog waard 😛

  • 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

   superr mooie look ook voor brildragers echt een duimpje omhoog waard 😛

  • 14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

   superr mooie look ook voor brildragers echt een duimpje omhoog waard 😛

 3. Eline
  11 juni 2014 / woensdag, 11 juni 2014

  He!
  Ziet er heel leuk uit! Ik houd wel van wat kleur 😉
  Je hebt elke keer weer een toffe eyelook bedacht! Nu draag ik zelf sinds enige tijd een bril, en ik vind het moeilijk een mooie oogmake-up te maken die mooi staat bij een bril. Juist meer of juist minder, kleur of neutraal, etc. etc.. Ik heb altijd het idee dat ik veel tijd erin gestoken heb, en dat vervolgens geen hond het ziet vanwege mijn bril.. Hoe zou jij dit doen? Heb je misschien leuke tips of misschien wel een leuke eyelook als voorbeeld?
  Liefs!

 4. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Wat leuk dat je meteen de combinatie met verschillende oogkleuren laat zien. Voor mij persoonlijk is het too much, maar jij kan wel alles hebben dus bij jou is het mooi! Voor welke gelegenheid zou je dit dragen? Voor alledag of enkel om naar een feestje te gaan? (ben ik vaak wel benieuwd naar)

 5. Minne
  10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Wat fel! Maar wel heel mooi!
  Misschien kan je ook eens een look maken waarin je je eyeliner eens anders of speciaal doet?

 6. Maart
  10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Ziet er fraai uit! Als ik zo’n huid had als jij was ik er helemaal bij, maar ik heb niet zo’n huid.

 7. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Yo! Leuk om te zien dat je iets doet met de kritiek. Ga zo door 🙂

 8. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Erg mooie look! Kleurrijke looks staan je erg goed en het zou echt leuk zijn om dit vaker te zien.

 9. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Héél héél mooi! Lekker zwoel en classy! Heb je nou highlights in je haar op de onderste foto? Of is het gewoon zonlicht (= Mooi alleszins.

 10. Cherrylyn
  10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Lieve Serena,

  Echt wel weer een hele gewaagde nieuwe kleurencombinatie!
  Maar misschien , ik ben niet zo heel erg thuis in de termen..
  Maar om “Smokey, Gradient eye, Cut crease”, maar daar meer in te laten zien?
  En de verschillen goed duidelijk te maken + looks ( één voor één ).

  Ik noem ook maar iets, misschien dat je er iets mee kan..

  Ik vind je look in iedergeval weer helemaal leuk!

 11. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Oh wow, wat een prachtige zomerse look! De kleuren staan je fantastisch!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *