New week: Makeup Horror

Volgens mij kan iedereen zich nog wel het (arme) meisje herinneren die een haar-tutorial filmpje opneemt voor YouTube en dan gewoon een streng haar compleet verbrandt met een defecte krultang. Oh, vond het zo zielig!

Fullscreen-capture-2222013-124631-PMWaarschijnlijk was het de combinatie van het haarstylingsproduct met een oververhitte ‘out of control’ krultang die zó heet werd dat haar haren spontaan afbraken. The horror! Het filmpje ging viral en is inmiddels honderduizenden keren bekeken, het meisje in kwestie was te gast bij diverse talkshows, en kon er uiteindelijk wel om lachen. Maar toch! Echt eng hoe apparaten en producten ons kunnen ‘mishandelen’.

covergirl-bombshell-mascara-fail-600x450Gisteren las ik over een nieuwe Covergirl mascara, de Bombshell Volume. Hoewel er niet op de verpakking staat dat het een waterproof mascara is, is de mascara zo ontzettend lastig te verwijderen dat gebruikers hun wimpers er vanaf boenen. Wimpers vallen er letterlijk uit en zorgen voor ‘gaten’. De klachten stromen binnen, waarna Covergirl een statement heeft gedaan waarbij ze aangeven dat de mascara verwijderd dient te worden met een olie-based eyemake-up remover.

Tja, maar als dat niet op de verpakking staat kan ik me voorstellen dat je een beetje gaat boenen met ‘normale’ make-up remover. En trouwens, ik heb ook wel eens per ongeluk waterproof mascara willen verwijderen met normale make-up remover. Er gebeurde niets, maar mijn wimpers vielen ook niet uit.

Gelukkig groeien wimpers gewoon weer aan, net zoals afgebrand haar door een krultang, maar toch vind ik het best een eng idee dat er in deze tijden nog producten op de markt komen die schade kunnen aanrichten bij de consument.

babyliss-curl-secret-bgZo was ik ook zeer ontevreden over de Babyliss Curl Secret, die in principe gewoon goed werkt, maar in de praktijk erg lastig is in gebruik wanneer je het alleen wilt doen en vrij dik haar hebt, zoals ik.

Mijn haar kwam vast te zitten en ik was blij dat Larissa me te hulp schoot, anders was ik ook een streng haar kwijt geraakt! Ik vind het persoonlijk echt een onding.

gone wrongOok vond ik deze link met beauty treatments die compleet zijn mis gegaan.

Ik vroeg me af of jullie wel eens een Makeup Horror moment hebben meegemaakt? Bijvoorbeeld omdat je het product of apparaat onjuist hebt gebruikt, of omdat het product een ingrediënt bevatte waar je allergisch voor bent, of om een andere reden?

Misschien dat je er nu, jaren later, om kunt lachen en het moment met ons wilt delen, of misschien is het juist wel handig om mij en de andere lezers er voor te waarschuwen! Sharing is caring!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

126 Reacties

 1. 13 juni 2014 / vrijdag, 13 juni 2014

  Haha, wat een grappig artikel! Behalve allergische reacties met een rood hoofd tot gevolg heb ik nog niet erg veel dingen tegengekomen (gelukkig!)

 2. 11 juni 2014 / woensdag, 11 juni 2014

  Omg, die laatste vrouw op de link lijkt op een burn victim! Jezus mina!
  Gelukkig nog nooit zoiets meegemaakt..

 3. Canelle
  11 juni 2014 / woensdag, 11 juni 2014

  Ik had eens van dat bleekmiddel gebruikt, speciaal voor het gezicht en dat op de haartjes op mijn bovenlip gewreven en zoals op de verpakking stond 5 minuten laten zitten en toen ik het eraf haalde stonden er allemaal kleine blaasjes (het leken brandwondjes), prikte afschuwelijk en heb er nu nog steeds lichte littekens van!

 4. Amy
  10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Mijn zus was haar haar aan het drogen met de haardroger, in de zeer kleine badkamer van mijn ouders. Ik kwam binnen en op een of andere manier is mijn haar in de achterkant van de droger gekomen. Het was verschrikkelijk! het zoog een deel van mijn haar naar binnen en ik schreeuwde het uit! mijn zus zette de haardroger meteen af. Ik heb wat haren verloren maar gelukkig geen kale plekken!

 5. kelly
  10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Ik wou ooit m’n haar krullen met zo’n krulborstel toen ik een jaar of 12 was. M’n haar kwam er in vast te zitten en heb m’n moeder in paniek opgebeld van haar werk en kwam gelijk thuis. Ze heeft me toen gelukkig ziek gemeld die dag want ze moest een groot gedeelte van m’n haar afknippen :’) Kan er nu wel om lachen haha.

 6. 10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Voor een wintergala leek het me wel leuk om naar de spray tan te gaan. Vorig jaar had ik van die salon een testertje de dag van te voren gehad en het zag er zo mooi uit! Mijn moeder ging ook mee.
  Echter, ik kreeg een allergische reactie. Niet direct, maar een uur voor het gala. Mijn hoofd zat vol bulten en ook mijn armen zagen er niet uit. Heb me nog nooit zo lelijk gevoeld.

 7. Rachel
  10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

  Toen ik klein was wilde ik eens het haar van een vriendin krullen met een ronde borstel, deze kwam echter vast te zitten en haar moeder heeft hem eruit moeten knippen. Ze heeft een jaar met een pluk haar van 2 cm boven haar gezicht rondgelopen..

  Ook vond ik het vroeger geweldig om te zien wanneer mijn moeder makeup opdeed en wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik had mijn hele gezicht ondergesmeerd met rouge en ik kwam helemaal trots beneden. “Mam, pap kijk eens, wat ben ik mooi he!”
  Mijn moeder was er niet zo blij mee en heeft daarna een beautycase met een cijferslot gekocht, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *