ANGEL | MR WRONG PART 52

Hi, hallo, hoi, ik val maar meteen met de deur in huis. Vandaag heb ik wegens te weinig uren in een dag geen uitgebreid, sappig hoofdstuk voor je (het is ook wel eens lekker niet te klagen over die arme man) dus ik slinger je even snel met een noodgang door de high- en low lights van de afgelopen dagen. Ik sta namelijk tot aan mijn nek in de zeepjes, taartjes, cupcakes, strikjes, glitters en potjes allemaal in voorbereiding op de christmas boxes en de nieuwe wintercollectie van The Beauty Bakery en ik kom tijd te kort dus ik moet snel verder. Yes, we zijn lekker op tijd begonnen dit jaar! Oh, en weet je wat grappig is. Dat het hele huis vol staat. Hef kan met zijn koeienlijf amper door de woonkamer omdat er werkelijk overal potjes staan. En hij geeft geen krimp, blijft vrolijk fluitend zes keer per dag zijn nek breken als hij weer over een blok zeep struikelt.

tbb-1 tbb-2

Goed, daar gaat ‘ie.

Punt 1
Hef snurkt nog steeds. Niet elke nacht gelukkig. Dus de helft van de week slaap ik als een roos heerlijk tussen zijn armen. De andere helft van de week sta aan zijn kant van het bed met een mes in mijn hand uren naar hem te staren. Het is nog niet zover gekomen dat ik zijn amandelen, huig, tong en stembanden eruit heb gesneden. Voor nu geeft dit even genoeg voldoening. Not a chance in hell dat ik weer op die bank ga liggen want daar zit die hongerige poltergeist op me te wachten om me in mijn slaapverlamming te verkrachten. Als het echt de spuigaten uitloopt, trap ik hem uit bed en slaapt hij op de bank. Dat is nu in twee weken nog maar twee keer voorgekomen dus per saldo is er op deze manier nog best mee te leven. Hij wordt in ieder geval niet meer boos als ik midden in de nacht zijn ribben door midden trap. Zonder mokken of morren drentelt hij als een zombie de bank op waar tegenwoordig standaard een dekbed en een kussen naast liggen. En dat is voor mij al een enorme overwinning. Tot zover onze bloedinteressante slaapperikelen. Graag gedaan.

Punt 2
Na maanden zeuren, heb ik het gewoon gedaan. Ik was het wachten op goedkeuring zat en sommige dingen moet je als vrouw gewoon doen. Gewoon doen en niet wachten op groen licht van je kerel.

“We should have a dog.”

“No.”

“Yes.”

“No, Angel.”

“Yes, Hef.”

Een week later

“A tiny one.”

“No.”

“Dogs are healthy. They are good for the exercise, they are good for relationships and they make people happy.”

“And they need a lot of attention and need a lot of walks. Do you have any idea how time consuming this is?”

“Yes, I do. I have had dogs my whole life. I know exactly how time consuming it is. And I also know they need to be well trained and I also know they need a lot of attention. They need a well balanced diet, heath care is expensive and that is why I always have health insurance for my animals I and know they are the best animals in the world. I am a dog person. Woman. I am a dog something. I am a dog.”

“No, no dogs”

Vorige week. Ik kom thuis met een shoudertas waar een cadeautje in zit.

“Hello Hef. Congratulations. You have a dog.”

En zo doe je dat.

Maar nu moet ik wel eerlijk zijn. Dit hondje is mij eigenlijk in de schoot geworpen. Ik ben niet naar een kennel of een fokker gegaan om doelbewust een pup uit te zoeken er een vermogen aan uit te geven. Dit hondje is van een kennis van mijn moeder. Er zijn nog steeds mensen die in een opwelling een pup kopen. Vaak zijn dit mensen die niet weten hoeveel zorg en tijd er in een pup zit. Het eerst jaar ben je kneiterdruk met zo’n hond. Als de puppymaanden erop zitten, begint de pubertijd en als voormalig eigenaar van twee rottweilers kan ik je vertellen dat het geen makkie is. Trainen, trainen, trainen en trainen want aan ongehoorzame honden heb je niets, alleen maar heel veel frustratie en schreeuwende baasjes die geen verstand van beesten hebben. Helaas komen deze honden dan ook vaak in een asiel terecht en zo blijft de ellende van dierenleed lekker bestaan maar ik dwaal af. Terug naar deze hond die ik in een schoudertas mee naar huis nam. De kennis van mama had haar gekocht toen ze vier maanden oud was. Hartstikke leuk zo’n hondje maar ze huilt als ze alleen is en bovendien gaat de kennis weer studeren dus er is geen tijd meer voor en dat terwijl de pup nog maar zes maanden oud is.

“Ja, heel jammer maar ik moet haar toch weer verkopen.”

En dan gaat mijn honden-moeder-hart sneller kloppen want als ik bedenk dat deze pup eerst bij haar moeder is weg gehaald, dan wordt verkocht aan een vreemde en na een maand of twee weer wordt verkocht, zit ik bijna te janken.

“Nee hoeft niet, wij zorgen er wel voor.”

Ik steek geen preek tegen hem af over hoe dom het was om haar in de eerste instantie aan te schaffen. Ik ben zijn moeder niet dus ik zeg alleen: “Niet meer doen hè, een hond kopen. Koop jij maar een kat, dat is veel beter voor je. Kattenluik in je keukendeur en klaar. Kom maar hier met die hond.”

En toen had ik een hond. Als zelfstandig ondernemer kan ik mijn dagen zelf indelen dus ik heb alle tijd op haar op te voeden. En Hef trouwens ook. Die binnen een halve minuut smoor- en smoorverliefd op haar is geworden. Ik heb Hef geloof ik al vijf dagen niet meer gesproken, hij praat alleen nog maar tegen haar.

Dit is ‘r.

appeltje-1Kijk, mijn gezinnetje is alweer iets completer. Eind oktober begint de doggy training maar die korte periode dat ze bij ons is, heb ik haar al 1 heel commando geleerd. Ze kan zitten. Morgen leer ik haar koken en overmorgen stofzuigen. Hef is gelijk helemaal los gegaan in de dierenwinkel dus ze komt niets tekort. Vind je haar niet om op te vreten?

Ook heb ik haar een nieuwe naam gegeven: Appelmoes. Afgekort; Appeltje. Vanmorgen heette ze heel even asshole toen ze op bed had gescheten. Op het hoofdkussen van Hef. Als een soort welkomstcadeautje. Het helpt niet dat Hef en ik vervolgens over de grond liggen te rollen van het lachen maar ach… zo zie je maar. It’s good for a relationship.

IG account angelWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest.

Liefs,
Angel

Volg:

18 Reacties

 1. 18 oktober 2016 / dinsdag, 18 oktober 2016

  Geweldig weer! Is wel een heel verschil met een rottweiler haha x’D

 2. Luna
  18 oktober 2016 / dinsdag, 18 oktober 2016

  Leuk zeg dat je nu een hond hebt! Voor mij zijn huisdieren ook niet echt handig ivm studeren e.d. Ik heb wel veel planten en bloemen in mijn mini appartement. Waar ik laatst achter kwam? Voor planten en bloemen moet je net zoveel en goed zorgen als dieren. Misschien is het nog wel lastiger wnt die moet drie keer water, die een keer in de week. Die moet maandelijks voeding, die wekelijks.. Zucht. Weet waar je aan begint dus 😉

 3. 17 oktober 2016 / maandag, 17 oktober 2016

  Geen sappig hoofdstuk? Jouw verhalen zijn nooit saai hahahaha. Wat een leuk hondje jullie Appeltje en idd weer een beetje meer compleet dat gezinnetje. Ik kan niet wachten op de leuke lekkere dingen die er weer gaan komen in the Beauty Bakery!! En idd je kan niet vroeg genoeg beginnen voor kerst. Vorig jaar was mijn man te laat voor zo’n pakket en had hij allerlei losse dingen besteld voor onder de kerstboom. Dit jaar dus maar even meer opletten voor een kerstbestelling. Tot over 2 weken….zucht….duurt echt te lang!!

 4. Loes
  17 oktober 2016 / maandag, 17 oktober 2016

  Appelmoes :’) Hahahahaha, alleen jij kan een hond zo noemen. Maar ondanks dat is het wel een schattig beestje! Heel leuk voor jullie 🙂 En trouwens, zo’n saai stuk vond ik dit niet hoor, het is geen spannend verhaal ofzo, maar jij bent in staat de meest gewone/dagelijkse gebeurtenissen fantastisch te vertellen, chapeau!

 5. 17 oktober 2016 / maandag, 17 oktober 2016

  Ahhhh wat een snoepje, is t een Yorkie? Geweldige naam 🙂 Heel veel plezier en geluk met Appelmoes!!?

 6. Norma
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Das geen hond.. …?

 7. Charlotte VG
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Super leuk!
  Wij hebben sinds kort ook weer een pup. Nu hebben wij 2 Chinese naakthond powderpuff reutjes en het gaat geweldig(7 jaar & de jongste is een half jaar ).

  Bij de eerste zeiden mijn ouders altijd er komt geen hond (Hef style), je gaat op visite en komt terug met een pup. En ons laatste monster hebben wij gekocht omdat het totaal niet goed ging bij zijn vorige eigenaren.

  Team doggies!

 8. yvonne
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Wat een lieve naam. Gefeliciteerd met Appeltje.

 9. Rita
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Wat goed van je Angel! Je hebt ook wel een hart van goud :}
  Maar ook voor een kat heb je tijd en aandacht nodig en anders gewoon liever niet doen.

 10. 16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Wat een lieverdje! Echt om op te eten.

 11. 16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Appelmoes! HHAHAA. Wat een toetje! Goed bezig. Een hondje is echt the real deal hoor, shit’s getting serious!

 12. Daphne
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Achos wat lief!

 13. Jen
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Wat een schatje! Om op te eten!

 14. Babette
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Super dat je haar hebt geadopteerd. Helaas beseffe heel veel mensen niet waar ze aan beginnen, en zitten er honderden honden in het asiel in Nederland. Ik heb zelf een hond uit Spanje, echt de liefste hond ooit wn hij luistert vanaf het begin aan al fantastisch, dus we hebben hem niet zelf op hoeven te voeden. Heel veel plezier met appelmoes!

 15. Sanne
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Ahh leuk! Echt wat lief van je dat je haar hebt geadopteerd! Vreselijk irritant die mensen die denken dat je maar even een hond neemt omdat je er op dat moment tijd en zin in hebt.

 16. Sandra
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Ooohh wat een schatje! <3 Appelmoes, geweldig! Ze is/wordt vast en zeker jullie oogAPPELtje #yesIreallywrotethat #sorrynotsorry
  Heel veel geluk en succes met 'r.
  Sinds 4 maanden loopt er hier ook 'n kleine verwende snotaap rond, Shih Tzu, mannetje. Begint nu lekker te puberen (kan dat, al met 6 maanden?) en overal tegenop te rijden. Laatst helaas ook nog op bed gepiest, maar ach.. 't is 'n droppie. De liefde die je krijgt, heerlijk!

 17. Marly
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Niet mijn soort hond maarrrr ze ziet er lief uit!

 18. M
  16 oktober 2016 / zondag, 16 oktober 2016

  Aww wat een schatje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *