Acrylnagels, hoe bevalt dat nou?

Zo’n 2,5 maanden geleden heb ik voor het allereerst in mijn leven acrylnagels laten zetten. Mijn nagels zijn van nature dun en buigzaam en scheuren snel af, maar ik wilde nooit aan de ‘acryl’ omdat ik het er gewoonweg niet mooi uit vond zien. Als ik namelijk dacht aan acrylnagels dan dacht ik aan zoiets als dit:

maxresdefaultIk was in de veronderstelling dat acrylnagels er altijd erg dik uit zouden zien en dik aan zouden voelen, en dat leek me helemaal niets. Bovendien moet je steeds terug om alles bij te laten vullen, en waar haal ik die tijd vandaan? Als je eenmaal aan acrylnagels begint, moet je ermee doorgaan, hoor je vaak. En dat vind ik ook geen fijne gedachte. Wat als ik er mee wil stoppen? Vandaar: geen acrylnagels voor mij.

Ik had het er wel eens over met Le, mijn vriendinnetje uit Houten die nu in Papendrecht woont en die daar haar nagelsalon Chanelle is gestart. “Nee joh” zei ze dan, “acrylnagels zijn niets voor jou, Sereen. Ik ken jou! Jij gaat je eraan ergeren, plus je hebt nooit tijd om ze te laten bijvullen”. Toch wilde ik het stiekem wel eens proberen. Vooral omdat ik zag dat Le hele dunne acrylnagels kan zetten. Natuurlijk is het altijd dikker dan je eigen nagels, maar het waren ook zeker geen plakkaten zoals de foto hierboven. Hier zou ik misschien wel mee kunnen werken, dacht ik. Le wilde er eerst niets van weten, maar op een dag zei ze “ok, ik zet gewoon een nieuwe set bij je, en als het niet bevalt dan halen we ze er weer vanaf”.

acrylnagels_-1Maar, begon ik, als je eenmaal aan acrylnagels begint dan moet je er toch mee doorgaan? Onzin, zei Le. De mooiste oplossing is om ze in pure aceton te laten weken. Dan smelt de acryl en kun je het er rustig afduwen met een bokkenpootje. Daarna even een manicure nemen met een polijstblok, waardoor je de glans van je eigen nagels weer terug krijgt. Als je dit door een professionele nagelstyliste laat doen zijn je nagels binnen no-time weer als nieuw. Dat vond ik wel een fijne gedachte, dat het niet zo permanent was als ik dacht en dat je nagels niet maanden ‘fucked up’ zouden zijn. Reden genoeg om het dan maar gewoon eens uit te proberen.

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn we dus zo’n 2,5 maand verder en hoe bevallen acrylnagels mij? Laat ik allereerst beginnen met het feit dat ik er ENORM aan moest wennen. Van korte stompjes (als ik niet elke dag met mijn nagels bezig ben zijn ze kort, ongelakt, afgescheurd) ging ik ineens naar amandelvormige nagels van 2 cm lang. Het gevoel is een beetje te omschrijven als het dragen van nepwimpers: als je ze net hebt opgeplakt voel je ze de eerste paar uur continue zitten, en daarna voel je ze ineens niet meer. Helaas duurde het bij mijn acrylnagels iets langer, ik had de eerste week de hele tijd het gevoel alsof er ‘iets’ over mijn nagels lag. Als een soort van kapjes. Mijn acrylnagels voelden nog lang niet alsof ze bij mijn lichaam hoorden. De weken erna werd dit gevoel minder, maar pas na 3 weken ‘voelde’ ik ze niet meer. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er in het begin niet gek van werd.

acrylnagels_-7 Vooral met tikken op de laptop werd ik helemaal loco. Voorheen tikte ik met mijn nagels/vingertoppen en ik heb mezelf echt moeten aanleren om mijn handen platter te houden zodat mijn nagels het toetsenbord niet zouden raken. Ik heb een paar keer op het punt gestaan mijn laptop tegen de muur te smijten, en ik heb hardop geroepen ‘GRRR, DIE ACRYLNAGELS GAAN ERAF!’. Maar ik hield vol en het omslagpunt was bij mij dus na 3 weken. Ineens tikte ik weer net zo snel en ‘blind’ als eerst, zonder allemaal typo’s. Wat een opluchting. Ik was er eindelijk aan gewend!

acrylnagels_-8Nu voelen mijn nagels alsof ze van mezelf zijn. Andere dingen zoals knopen open- en dichtmaken, pasjes uit mijn portemonnee trekken en blikjes fris openen gaan trouwens ook prima, daar moest ik met een weekje aan wennen. Waar ik nog wel steeds moeite mee heb is het openen en sluiten van sieradenslotjes en héle kleine knoopjes.

Het grappige is dat ik aan mijn rechterhand 3 acrylnagels ben verloren vanwege het klussen (en omdat ik er een beetje aan zat te bijten en te friemelen, echt slecht, maar ik ben nu eenmaal een rasechte pulker). Ineens had ik weer 3 stompjes en toen ik daarmee aan het tikken was op de laptop voelden die vingers juist raar aan! Ik kon overigens meteen goed zien wat de acrylnagels voor ‘schade’ hadden aangericht aan mijn natuurlijke nagel. En heel eerlijk, dat viel reuze mee. Le vijlt namelijk helemaal niet veel van de natuurlijke nagel weg en beschermt het met een speciale lak voordat de acryl erop gaat. Ze zagen er wat ruwer uit, maar waren verder niet dun of beschadigd. Ze zagen er eigenlijk gewoon uit alsof ik net gelnagellak eraf had laten halen. Best in prima conditie dus! Dit gaf me de volledige zekerheid dat ik gewoon met acrylnagels door wilde gaan.

acrylnagels_-2Hieronder nog even mijn persoonlijke plus- en minpunten van acrylnagels;

minpunten
– het kost wat onderhoud, na zo’n 3-4 weken moet je je acrylnagels laten bijvullen
– het kost natuurlijk ook wat geld; het verschilt per salon, maar Le vraagt voor een nieuwe set €30,- en opvullen kost €25,-
– na zo’n 2 weken zie je uitgroei en dat is niet zo mooi, dus dan moet je zelf even gaan vijlen
– je moet er echt even aan wennen, bij mij duurde dit 3 weken, maar daarna voelden de acrylnagels alsof ze van mezelf waren

pluspunten
– mijn nagels zien er ten alle tijde verzorgd uit, ik hoef me nooit zorgen te maken of mijn nagels wel mooi gelakt zijn of dat ik chips heb voordat ik de deur uitga of een video opneem
– mijn nagels zijn stevig en breken niet meer af
– ik vind dat langere, amandelvormige nagels mijn handen veel vrouwelijker en eleganter doen lijken
– het kost me één keer per maand wat uurtjes tijd (omdat ik ook naar Papendrecht moet rijden), maar daarna heb ik er een maand geen omkijken meer aan. Nooit meer frustraties van nagellak waar je uren mee bezig bent en die dan na een paar dagen al begint te chippen, of die niet goed uitgehard is zodat je er alsnog deukjes in maakt.
– je natuurlijke nagel lijdt er wel onder, maar niet zo erg als ik dacht, plus je kunt ten alle tijde besluiten om ze eraf te laten weken, je zit er dus niet per se aan vast!

acrylnagels_-4Voor mij wegen de pluspunten zwaarder mee dan de minpunten. Ja het kost één keer in de maand tijd en geld, maar de rest van de maand zit je gebeiteld en hoef je je geen zorgen te maken om je nagels. En ik kijk echt uit naar het bijvullen, want dat betekent dat Le weer los kan met een nieuwe kleur, nieuwe finish, nieuwe nail art of nieuwe steentjes die ze heeft binnen gekregen. Le is helemaal op de hoogte van de laatste trends en houdt er van om haar creativiteit de vrije loop te laten gaan, dus je bent altijd verzekerd van een originele set nagels die helemaal on trend zijn. Je kunt bij haar terecht voor een ‘natuurlijke’ set, maar juist als je iets bijzonders wilt zit je bij haar helemaal goed. Heb je iets tofs gezien op Instagram of Pinterest, laat het Le zien en ze maakt het voor je, of ze geeft er een eigen draai aan.

acrylnagels_-5Na 2,5 maand kan ik alleen maar zeggen dat ik hartstikke blij ben met de keuze om acrylnagels te laten zetten. Vooral omdat ik het met mijn natuurlijke nagels nooit voor elkaar had gekregen om ze zo lang en stevig te laten groeien. Of misschien wel als ik nagelverharders had gebruikt, maar dat kost ook veel tijd en onderhoud en nu ben ik met één keer in de maand klaar. Voor iemand die zo druk is als ik, is dat alleen maar fijn. Als ik afspraken heb of een video opneem vind ik het belangrijk om verzorgde handen en nagels te hebben (en mensen verwachten dat toch ook wel een beetje van een beautyblogger), dus voor mij is dit écht ideaal.

acrylnagels_-3Hoe lang ik nog door blijf gaan met acrylnagels weet ik niet, er komt vast een keer een tijd dat ik ermee stop, maar vooralsnog vind ik het GE-WEL-DIG. Ik had van mezelf nooit gedacht dat ik een type zou zijn voor acrylnagels, ik vond het altijd een beetje trashy, maar ik ben echt om en helemaal verliefd op mijn mooie, verzorgde handen.

acrylnagels_-6Mocht je zelf ook acrylnagels willen proberen, ik heb natuurlijk alleen ervaring met Chanelle Nails, maar ik kan haar zeker aanbevelen. Le zet vrij dunne acryl- en gelnagels en is gewoon een erg prettig persoon om bij te zijn. Ze is lief en gezellig en je voelt je meteen op je gemak. Vanaf 1 november neemt ze weer nieuwe klanten aan omdat ze aan het uitbreiden is, dus dat is goed nieuws! Wil je graag een plekje bij haar reserveren, neem dan contact met haar op via Facebook of bel 0637386253.

Heb jij wel eens acryl- of gelnagels gehad? Zou het iets zijn voor jou of houd je het liever bij natuurlijke nagels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

84 Reacties

 1. Eva
  11 oktober 2019 / vrijdag, 11 oktober 2019

  Hoi, wat word er bij minpunten bedoeld met het zelf bij veilen? Je ziet het toch bij je nagel riem de uitgroei?

 2. 18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Mooi gedaan! Zelf breng ik vaak een dun laagje acryl aan over mijn natuurlijke nagels puur ter versteviging, zo kan ik mn nagels laten groeien.

 3. Maggie
  30 januari 2017 / maandag, 30 januari 2017

  Een aan tal jaren geleden heb ik acrylnagels gehad. Helaas na een aantal maanden ging ik er allergisch op reageren. Mijn nagels lieten los en ik kreeg blaren rondom mijn nagels.
  Acryl nagels vind ik heeeel mooi, maar helaas ben ik een van de weinigen die er niet tegen kunnen ?? dus nu maar verslaafd zijn aan nagellak en zelf mooie nagels maken.

 4. Déjà
  7 november 2016 / maandag, 7 november 2016

  Zelf heb ik nog nooit acrylnagels gehad en ik heb een beetje het zelfde zoals jou, mijn nagels scheuren redelijk snel maar ze groeien ook snel weer aan en dat is 1 van de redenen dat ik geen acryl nagels zou willen zetten. Ik vind het wel altijd prachtig staan maar ik ben stiekem gewoon addicted aan nagelslakken. Maar wie weet misschien durf ik het ooit op een dag aan!

  Liefs

 5. 29 oktober 2016 / zaterdag, 29 oktober 2016

  Oeh ik vind ze er wel echt gorgeous uitzien zeg!! Ik heb zelf ook jaaaaaaaaaaaaren geleden acrylnagels gehad. Maar vond het maar allemaal zozo…Mijn nagels hebben echt maanden de tijd nodig gehad om er weer een beetje toonbaar uit te zien toen de acrylnagels er eenmaal af gehaald werden.

 6. Zoë
  29 oktober 2016 / zaterdag, 29 oktober 2016

  K wil het ook doen. Heb alleen lenzen 🙁 iemand tips?

  • Chantal
   16 maart 2021 / dinsdag, 16 maart 2021

   Heb je geen last van met lenzen, heb zelf acryl nagels en ooit lenzen gehad, durf er bijna om te verwedden dat het prima samen gaat 😉

 7. 24 oktober 2016 / maandag, 24 oktober 2016

  altijd gedragen en mis het zo erg, helaas met mijn nieuwe werk in de zorg kan dit niet meer. ik vind het vreselijk want mijn handen zijn niet meer vrouwelijk voor mijn gevoel, zeker als ik ook nog geen sieraden draag. erg mooi je nagels. liefs soraya

 8. Hanan
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  In alle eerlijkheid vind ik deze puntige en erg lange nagels juist nietverzorgd maar ordinair eruit zien. Alle vuil die zich ook ophoopt onder zo een lengte
  :-(Bij de vorige donkere kleur die je had vond ik het nog erger dan nu. Maar mooi vind ik het niet en al helemaal niet met die accessoires erop.
  Ik vind nagels horen bij je handen daar eet je mee,kook je mee, was je je gezicht en lichaam mee, dan heb ik het gevoel dat zulke nagels niet de meest hygiënische optie zijn.

  Verzorgde Acrylnagels kunnen mooi zijn mits ze kort zijn en naturel gekleurd . Ik zou er zelf niet voor kiezen gewoon omdat ik mijn eigen nagels niet wil beschadigen en omdat ik het niet hygiënisch vind.

 9. Alice
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  Ik hoop dat deze lieve dame nog een beetje geld verdiend aan haar werk. Ik vind e25 of e30 voor 1,5 uur tijd (wat het zetten van nagels ongeveer kost qua tijd, toch) echt ongelooflijk weinig. Bovendien moet ze ook haar producten nog inkopen…

  • M
   25 oktober 2016 / dinsdag, 25 oktober 2016

   inderdaad, ik betaal 50 euro voor een nieuwe set!

 10. Anna
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  Ik wil ook graag acrylnagels of gelnagels.
  Alleen op mijn werk mogen we geen lange en ook geen gelakte nagels.
  Nu zijn mijn nagels heel lelijk. Moet ze eens beter verzorgen. Heb jij daar tip voor?
  En heb je ook een tip om te leren lakken met tril handen? Ik wil namelijk mooiere nagels.

 11. Suzanne
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  Zelf heb ik ook acrylnagels en vind het echt een uitkomst maar ik heb ze relatief kort, net een randje dat boven m’n vingers uitsteekt. Puur omdat ik hele zachte slappe nagels van mezelf heb doe ik dit. Ik heb gewoon de naturel versie, zonder witte rand, dus kan ik ze zelf ook lakken. Ook zonder lak zien ze er perfect verzorgd uit. Dit vind ik ook ietwat naar de ordinaire kant neigen, vooral omdat ze zo puntig zijn en al die toeters en bellen erop.

 12. Demi
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  Hallo Serena,

  Vind je het nou niet zonder van als je nagellak die je nu dan niet meer gebruikt?

 13. Ingrid
  22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

  Ik ben benieuwd hoe je nagels na een jaar zijn, toen ben ik ermee gestopt. Vijlen brandde de laatste keren erg bij opvullen of nieuwe set en heeft mij twee jaar gekost voor ik weer gezonde nagels had. Voor mij dus nooit meer, hoop voor jou op betere ervaringen 😉

  • Ingrid
   22 oktober 2016 / zaterdag, 22 oktober 2016

   O ja en de eerste keer je gulp dicht ritsen vind ik hilarisch, heeft mij heel wat pogingen gekost toen

 14. 21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Dat ziet er goed uit. Breken je nagels niet dan als je ze er weer af laat halen?

 15. Kimmetje
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ik vind het verzorgde heel mooi maar ik vind ze nog steeds veel te lang en opvallend. Ik vind het wel leuk voor een feestje en nu met klussen is het ook wel handig

 16. 21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Super nice! Gel of acrylnagels zijn – aangezien ik altijd alles sloop en dus ook mijn nagels – niet echt aan mij besteed :’)
  Ik vind die nudekleur echt prachtig bij jou trouwens!

 17. Merel van de kerkhof
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ieder zijn eigen ding. Persoonlijk vind ik acryl er niet mooi uitzien. Wat bij jou wel mooi is, is dat het er nog relatief onopvallend uitziet. Allerlei toeters en bellen eraan maakt het trashy. Vind de vorm wel te puntig bij je.

 18. Cas
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ik vind het gewoon ontzettend ordinair staan die lange puntige nagels, sorry. De kortere ‘stompe’ variant snap ik dan wel.

 19. Vera
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Hmm ik vind ze eigenlijk, typerend voor acrylnagels eigenlijk, nog wat over the top. Ze zijn echt wel heel lang hoor, misschien dat je er daarom zo lang aan moest wennen. Persoonlijk houd ik meer van wat kortere nagels, minder puntig en zonder de steentjes en tierelantijntjes.

  Heel herkenbaar trouwens van je laptop! Als het typen op mijn laptop vervelend wordt, is dat altijd mijn eerste teken om mijn nagels weer te gaan knippen, haha! Zelfde met typen op mijn telefoon trouwens, dat kan dan ook rete-irritant worden.

 20. Caroline
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Oké ik zit met een hele gekke vraag in mijn hoofd en ik kon het niet laten om hem niet te stellen haha.

  Namelijk, wat als je ongesteld bent? Gaat tampons inbrengen nog wel met die nagels? Breken ze dan niet af ofzoiets…?

  • Inge
   24 oktober 2016 / maandag, 24 oktober 2016

   omg.. wat een goede vraag.. en dan te bedenken dat bloed wat lekker onder je nagels gaat zitten…
   gelukkig gebruik ik altijd tampons met inbreng huls. Schone vingers en alles helemaal top!!!

  • Sanne
   29 oktober 2016 / zaterdag, 29 oktober 2016

   Woow mind is blown. INDERDAAD hoe doe je dat???

 21. Noortje
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ben ik het zo mee eens! Ben er nu wel een beetje aan gewend, maar nog steeds.. waarom zo puntig??

 22. Lieke K.
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Nooooo nu mis ik mijn gelnagels! 😛
  Het is echt ideaal, afgezien dat je ze dus inderdaad om de zo veel tijd moet laten bijvullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *