ANGEL | MR WRONG PART 45

Goedemiddag allemaal! Daar ben ik weer. Toch gek om niet meer elke zondag een stuk de wereld in te slingeren want ik genoot altijd enorm van alle gezellige comments. Aan de andere kant is het ook wel een opluchting omdat ik nu de nodige ruimte heb voor een aantal andere zaken. Ik ben bijvoorbeeld achter de schermen druk bezig om mijn webshop The Beauty Bakery op te poetsen. Daarnaast ben ik begonnen met het schrijven van het boek. En tot slot moet er ook nog een bruiloft geregeld worden. Een bruiloft die al op 17 september plaats gaat vinden en waar nog steeds niets voor is geregeld.

Hoewel ik minder schrijf voor Beautylab, ben ik des te drukker op Instagram en op Snapchat om je goed op de hoogte te houden van mijn hele Mr. Wrong avontuur. Echter, dat zijn allemaal korte flarden uit mijn dagelijks leven. Dus hierbij weer even een update wat betreft onze verkering (want hoe gaat het nou eigenlijk met mij en mij als duo met Hef). Ik ben inmiddels vertrokken uit Hilversum en ben bij Mr. Wrong ingetrokken in zijn huis in Amsterdam Oud-West. Over twee weken pakken we onze troep bij elkaar en verkassen we naar de Pijp. Ik ben gek op Amsterdam. Ik houd van de eeuwige drukte. Het liefst onder mijn raam. Altijd stemmen om heen, altijd verkeer en overal eten. Ik wilde hier al jaren naartoe verhuizen maar steeds had ik wel een reden om het niet te doen. Ik was single en dacht dat ik toch nooit iets fatsoenlijks zou kunnen betalen in mijn eentje. Toen ik eindelijk zover was dat ik dacht ‘Lazer op want alles kan en wat een bullshit want als je echt graag wil, ga je desnoods in een bezemkast wonen’, werd mijn vader ziek en hup, ineens ben je drie jaar verder en zit je nog steeds in je beste jaren weg te rotten in een seniorenflat in Hilversum. Dus die Mr. Wrong was in alle opzichten mijn redder in nood, mijn prins op de fiets in Amsterdam.

De verloving gaat goed. De eerste maanden van onze relatie heb ik jullie wekelijks deelgenoot gemaakt van onze ups en maar vooral onze dramatische downs. De stormachtige ruzies zijn weg. Waar ze gebleven zijn en wanneer ze opgehouden zijn, weet ik niet precies. Ze zijn er gewoon niet meer. We reageren niet meer zo heftig op elkaar en begrijpen elkaar beter en sneller. En zo zijn we terecht gekomen in heerlijk rustig vaarwater. Het helpt denk ik wel ik dat ik hem eens in de zoveel weken even snoeihard op zijn lazer geef. Net als een hond die je regelmatig moet corrigeren als hij in de pubertijd zit. Gewoon om weer even te laten zien wie de baas is. Bijvoorbeeld als mijn bloemen niet op tijd komen, hij mijn kleren niet op tijd heeft gestreken of als het eten niet klaar staat als ik thuis kom. Dan sla ik hem heel hard met een opgerolde krant. En dan zeg ik “Hef, het houdt niet op. Niet vanzelf.”

Grapje. Maar heb het wel over de oorzaak van de ruzies waar ik over heb geschreven; de drank. Dat was wel een obstakel dat ik uit de weg geruimd wilde hebben voordat er getrouwd wordt. Want trouwen doet een diva met de beste bedoelingen maar een keer of drie. Dus heb ik hem de laatste keer, een maand of vier geleden, een ultimatum gesteld. Ik ben geloof ik niet eens boos geworden. Hij zat weer aan tafel te zuipen en te bloedzuigen zoals hij dat altijd doet als hij teveel drinkt. Negatief, boos, ontevreden, onredelijk en vol zelfmedelijden. Zoeken naar manieren om me uit de tent te lokken. Jaloers en gewoon strontvervelend. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, ik kan niet met zelfmedelijden omgaan. Echt verdriet en een legitieme reden om er helemaal doorheen te zitten, prima. Hier heb je mijn schouder. Maar echt waar, zelfmedelijden… Wegwezen uit mijn leven met je fake verdriet en heel snel. Dat komt allemaal omdat papa dood is. Ik huil alleen nog maar als het echt nodig is. Of als ik ongesteld ben. Dan mag het wel. Maar kerels zijn niet ongesteld, die worden dronken en beginnen te jenken om niets en dan is daar de spreekwoordelijke druppel. Het was op moment dat ik me ernstig afvroeg of ik wel met een man wilde trouwen die elke keer weer zo strontvervelend wordt van een sappie teveel.

“Zo, vriend. Ik heb wel weer genoeg gezien van jou. Ik heb hier niet zo’n trek in dus ik ga wat anders doen met mijn leven dat trouwens veel te kort is voor dit gejenk. Die ring mag je houden en je zoekt maar een andere gek die jouw misère aan wil horen. Ik ben er voorlopig niet en als het mee zit kom ik helemaal niet meer terug. Doei!”

“Are you threatening me?”

“Yes. I. Am. Enjoy your evening.”

Ik loop het restaurant uit, pak mijn auto en rijd naar mijn moeder in Utrecht. Daar blijf ik drie hele dagen. Elke dag belt hij half huilend op om te zeggen dat hij het niet meer zal doen, dat hij me begrijpt, dat ik helemaal gelijk heb en dat hij mij in zijn leven wilt hebben. Natuurlijk wil ik hem niet kwijt en ga ik niet definitief weg. Maar hij moet wel even op scherp gezet worden. Dat moet een keer in de zoveel tijd bij de mannen waar ik op val. De derde dag vind ik dat hij genoeg op de blaren heeft gezeten en ga ik terug. Hoewel de meeste mensen die plechtig beloven het nooit meer te zullen doen toch weer in herhaling vallen, is het nooit meer gebeurd en sindsdien hebben we nooit meer ruzie gehad. Mijn dreigement heeft zijn doel dus niet gemist. Wel is er heel veel plezier voor in de plaats gekomen. We moeten veel en vaak om elkaar lachen, hij meer om mij natuurlijk maar er wordt gelachen. We hebben het oprecht leuk met elkaar en hij is de droomman gebleven die de grond kust waar ik op loop, maar dan zonder de vervelende drankruzies. Hij neemt me veel mee op reisjes, wast mijn kleren, brengt mijn dure jurken naar de stomerij, koopt schoenen voor me, kookt voor me en stop mijn telefoon de hele dag door vol met lieve berichtjes. Ja, ik weet het. Klink heel onrealistisch maar hij doet dat nou eenmaal. Hij kan tien keer beter krijgen maar dat zeg ik hem natuurlijk niet. En ik heb heel veel zin om met hem te trouwen.

Maar dat hele trouwen moet zo onderhand wel een keer georganiseerd worden. Vreemd genoeg kom ik maar niet in actie en dat gaat nu al een hele tijd zo. Zo lang dat hij het zat is en zelf maar de event managerpet op heeft gezet. Want dat kan hij goed, feestjes organiseren. Dus heb ik gezegd:

“Luister Hef. Er zijn twee dingen die jij gewoon veel beter kan dan ik.

Dat is 1. Organiseren. En 2. Meubels voor ons huis uitzoeken. (En wassen, strijken en koken en cadeautjes voor me kopen maar daar gaat het nu niet om.) Dus terug naar je skills. Meubels en feestjes. Want je bent nou eenmaal een Scandinaviër en die hebben 1 groot talent en dat is design. Ook al is dat oorspronkelijk door de Nederlanders uitgevonden. Net als Denemarken overigens. Dat is ook een uitvinding van Nederlandse bodem. Maar jullie hebben je dat goed eigen gemaakt. Dus, lang verhaal kort: richt dat huis in en flans een bruiloft in elkaar en ik hoor wel waar ik op moet gaan zitten met mijn luie reet en wanneer ik waar moet verschijnen in een leuk jurkje. Ok? Ok. Succes.”

Ik weet het. Ik ben een raar bruidje. Maar ik ben dan ook een raar eigenzinnig mens en als ik een ding heb geleerd in het leven is lekker doen waar je zin in hebt en je weinig van de mening van anderen aantrekken. Dus als ik geen zin heb om mijn eigen bruiloft in elkaar te zetten, doe ik dat lekker niet. Mr. Wrong blij, Angel blij. Dus terug naar mijn taakje, wat trekken we aan? De jurk die ik jullie in mijn vorige artikel heb laten zien, de Oscar de la Renta, heeft de wedstrijd niet gehaald. Ik vind hem prachtig maar hij is me te pompeus, te Barbie, te Hollywood. Mama is zo onderhand kaal geworden van de stress want ik wil maar geen beslissing nemen. En dan komt vrij snel het moment kwam dat haar geduld op raak en ze roept “Nou, ok. Koop dat maar een trouwring van dat geld.”

Mijn moeder is een shopaholic. Een rasechte. Die kan geen geld in haar broekzak hebben. Dat brandt een gat in haar zak en het MOET eruit. Vandaag nog. Dus als zij een sloot geld voor me opzij heeft gezet dan moet dat als de sodemieter uitgegeven worden want anders koopt ze er zelf iets voor. Dus ga ik, onder druk van mama, met Mr. Wrong op zoek naar een trouwring. Het idee van de vintage verlovingsring die ik van hem heb gekregen, vind ik zo leuk dat ik besluit dat mijn trouwring ook vintage moet zijn. Ik houd van oude spullen die een verhaal hebben, ook al ken ik dat verhaal niet, en ik houd nog meer van het design van bijvoorbeeld sieraden uit de art-deco periode. En zo gaan Mr. Wrong en ik, samen op zijn fiets, door Amsterdam op ringenjacht. We beginnen in het spiegelkwartier dat bol staat van de antiekwinkels. Hier vind je een aantal zaken vol prachtige antieke sieraden en vintage horloges. In de eerste instantie gaat mijn voorkeur naar een Lady-Di achtige trouwring, zo een met een grote saffier in het midden, omringt door diamanten.

Angel weddingOnze smaken kunnen niet meer uiteenlopen want alles wat ik mooi vind, keurt hij af. Maar ik blijf dicht bij mezelf “Ja, jammer dan. Ik moet ermee lopen.”

Toch lukt het me ook op het gebied van trouwringen weer niet om een keuze te maken.

Mijn telefoon gaat.

“Hoi mam.”

“Hi lieverd. Heb je een ring gekocht?”

“Nee, kan niet kiezen.”

Ik hoor een diepe zucht.

“Kom maar even naar de zaak van Shirley. Ik ben er al.”

Ze neemt me mee naar een van haar beste vriendinnen, Shirley. Shirley is diamantair en heeft een eigen bedrijf; Glory Diamonds. Mama moet geweten hebben dat ik nog steeds geen ring heb want ze is op eigen houtje al naar Shirley gegaan en gaat er ook doodleuk vanuit dat ik die dag niets anders te doen heb.

“Ja, maar ik moet zometeen…”

“Tot zo, Engeltje.” En weg is ze.

Moeders hebben een soort overtuigingskracht waar je je met geen atoombom tegen kunt wapenen. Bij Shirley krijg ik een kop thee en onder toezicht van mijn moeder bekijk en pas ik honderden ringen. En dan, net als ik voorstel om een andere keer verder te kijken, word ik op slag verliefd.

 Angel wedding ringDeze ring heeft voor mij alles. Hij is nieuw maar het ontwerp is precies zoals ik voor ogen heb. Art-deco met veel diamanten en lekker shiny. Deze wil ik de rest van mijn leven aan mijn vinger zien. Dit is een ring die ik aan mijn dochter (die ik nog moet maken) en zij aan haar dochter kan geven. Alles, werkelijk alles, behalve de prijs is perfect aan deze ring. Want ik loop weer eens aan tegen iets waar ik mijn hele leven tegenaan loop. Altijd wanneer ik iets mooi vind, is het te duur. Laat me driehonderd jurken zien en ik pik feilloos de duurste eruit. Mama knippert even met haar ogen en zegt dan resoluut:

“Ok. Neem hem maar. Dit is hem.”

Ergens begrijp ik haar wel. Ze heeft twee dochters en dit is waarschijnlijk haar enige kans op een bruiloft. Niet dat het zo onwaarschijnlijk is dat Dewi ooit zal trouwen. Het is meer dat trouwen tegenwoordig in zijn algemeenheid niet meer zo vanzelfsprekend is. Stellen krijgen steeds vaker kinderen zonder dat er getrouwd wordt. Of er wordt gekozen voor een samenlevingscontract zodat in ieder geval de financiën goed geregeld zijn. Dus nu ze haar kans ziet, zet ze er als een roofdier haar klauwen in vast en dat vind ik lief. Shirley is zo lief om haar beste vriendin nog €1000,- korting te geven en dat maakt het prijskaartje iets minder shocking. Het is haar huwelijkscadeau aan mij.

“Want jullie zijn familie en familie is het belangrijkste dat er is!”

Ook weer zo lief.

“Mam, ik wil hem eigenlijk gelijk om.”

“Nee lieverd, dat is raar. Dat hoort niet.”

“Nou en? Nu moet ik er nog een paar maanden op wachten! Ik wil hem nu om.”

“Nee.”

“Mam, luister…”

En net als in mijn tienerjaren probeer ik haar uit alle macht met allerlei bullshitargumenten te overtuigen van mijn betoog. Mijn moeder draait haar hoofd van me af en probeert een gesprek met Shirley over koeien en kalveren op te zetten.

“Mama luisteren! Ten eerste is deze ring zo mooi, dat ik hem onmiddellijk moet dragen. Anders ligt hij hier nog maandenlang alleen in zijn doosje eenzaam te zijn. En dan wordt hij depressief en dan glanst hij niet mooi meer als ik hem eindelijk om mijn vinger geschoven krijg.”

“Nee. Shir, heb jij trouwen nog iets gehoord van…”

“Ten tweede, als ik morgen onder een tram kom, heb ik geen minuut van die ring kunnen genieten. Als ik hem nu vast om doe, heb ik er mooi wel een hele dag plezier van gehad.”

“Nee.”

“Maar mama!…”

“Shirley, doe die ring in de kluis. Angel, we gaan.”

Zo. Die is binnen. Nu nog een jurk.

Hoewel Mr. Wrong de organisatie van de bruiloft voor zijn rekening neemt, vind ik het toch leuk om soms een idee te opperen. Maar niet een idee waar ik tijd en moeite in heb gestopt. Dus…! Denk je nu ‘Ik heb een brandende tip die eruit moet anders ontploft mijn hoofd?!” Laat het dan achter in de comments. Ik heb nog gouden tips nodig op het gebied van:

 1. Jurkjes. Liefst online zodat ik niet allemaal winkels af hoef. Mag ook een buitenlandse site zijn.
 2. Liefst in en om Amsterdam. Liefst een restaurant met een buitenterras met veel bomen of een sprookjesachtige setting. Ik zou zo graag in een parade-achtige sfeer willen trouwen met lampionnetjes en lichtjes in de bomen. Maar wel met het gemak van een restaurant erbij.

Grote dank en grote blij!

IG account angel

Wil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest!

Oh! En Snapchatten doe ik nu ook. Kijk je mee? Snapchat: Angelraterman

Doei met je bek!

Liefs, Angel

Volg:

92 Reacties

 1. Sam
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Hoi Angel,

  2. Wat chiquer, Merkelbach in Amsterdam Oost of Langerlust in Amsterdam Zuid-Oost (kan je makkelijker de hele parade sfeer opzetten plus top met parkeren).

  Veel plezier met de voorbereidingen!

 2. Gin
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Wild at heart bridal

 3. Juul
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Hoftuin, achter de hermitage! Prachtige tuin, knus, met de lampjes door de bomen heen, makkelijk te bereiken en een grote historie! Daarnaast is het ook een top restaurant. Volgensmij kan je zelfs in een van de zalen die bij de hermitage horen trouwen. Ontzettend veel geluk samen en dankjewel dat wij als lezers het vanaf het begin mee hebben mogen maken. Je bent een top wijffie! Nu wel graag in een rap tempo wat kleine kinders er uit ploppen en hier zoals je met alles doet er heerlijk ongenuanceerd over schrijven.

 4. Ay
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Oke, misschien niet helemaal de locatie die je net omschreef. Maar je houdt van Amsterdam…. En dit is écht Amsterdam, maar dan wel met een prachtige binnenplaats. Het West-Indisch Huis! Prachtige zalen, maar toch knus. En je kan 10 meter verderop zó met je entourage het water op. M’n zus is daar ook getrouwd en ik was echt mesmerized. En wat jurken betreft? Ga gewoon ff naar Ameria en doe mee met Say Yess to The Dress. Heb je meteen een platform voor je aankomende boek?

 5. Evelien
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Wil je mijn jurk lenen? Mag zo hoor haha.

 6. Christine
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Angel, ik heb één tip. Blijburg aan zee (www.blijburg.nl). Parade meets Ibiza. Geen bomen maar wel strand.

 7. Anique
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Hahaha, ik kan niet wachten tot je boek uitkomt… heb je stukken op beautylab veel te laat ontdekt…
  Maar neem voor je jurk eens contact op met Monique Desár van Desár Design http://www.desardesign.nl/ . Haar ontwerpen zijn echt waanzinnig! En iets custom-made precies zoals je dat in gedachten had lijkt me wel wat voor jou.
  Heb alleen geen idee of dat binnen 2 maanden te regelen valt, maar wie niet waagt wie niet wint…

 8. Alicia
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Toplocatie: Acquavite in Naarden – Vesting. In de vestingswallen zit dit geweldige restaurant met italiaanse touch. In de tuin kan je geweldig vertoeven met lichtjes in de bomen en rijk gedekte tafels buiten. Echt iets voor jou! Succes he!

 9. Katya
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Als locatie in Amsterdam, is de Tolhuis (niet de Tolhuistuin, maar echt Tolhuis, hoewel ze allebei een tuin hebben) een optie?

  Ik loop daar altijd langs als ik van werk kom en kijk dan m’n ogen uit als er een evenement ‘s avonds is met alle lampionnetjes die ze in de mooie grote tuin verspreid hebben hangen, fakkeltjes en een vuurkorf, en het prachtige terras dat naar binnen leid naar een hoge grote zaal…

  Lijkt mij de perfecte plek voor een huwelijkfeest. Ook nog eens praktisch, om de hoek is voldoende parkeerruimte voor de gasten en je zit niet middenin de drukte van de stad maar bij de pont aan het begin van Amsterdam Noord!

  Daarnaast vind ik het bij je passen omdat de plek zelf een rijke geschiedenis heeft, en dat zie je terug in het gebouw zelf nog.
  Echt een aanrader dus!

 10. Fiene
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Asos en topvintage hebben best wel mooie kleding.
  En die ring is echt super tof!

 11. Mirjam
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Mooie datum, 17 september! Dit jaar hopen mijn opa en oma dan 65 jaar getrouwd te zijn :)<3 Kazan je trouwens niet gaan kijken voor een vintage jurk? Past mooi mij de ring!

 12. maaitea
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Je moet trouwen in Antwerpen! Horta Art Nouveau Zaal!!! Googel maar! past bij je!

 13. Charifa
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Wauw !! Wat een prachtige ring !! Helpen met de locatie kan ik niet want ik woon in Limburg. Mijn beste vriendin gaat ook trouwen en wij zijn afgelopen dinsdag in Eindhoven voor een bruidsjurk gaan shoppen. En madame is geslaagd ! Dus mocht je je heel erg vervelen .In Eindhoven kun je ook nog heel gezellig gewoon shoppen ?

 14. Marjolijn
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Check de (ondertussen gestopte maar nog steeds online en heerlijk snarky-) blog: east side bride. Voor jurken inspiratie, maar ook de allerbeste stukjes over de hell van het organiseren van een trouwfeest.

 15. Door
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Pronovias is mooi, of zoals iemand hier onder schreef temperley of jenny packham.

  Ik kijk nu al uit naar de foto’s , je wordt een prachtige bruid.

 16. Anne
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Als ceremoniemeester van mijn beste vriendin die in augustus trouwt: Angel, je bent een bruid naar mijn hart.

 17. Pelin
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Heee lieve Angel!
  1. Ik wil precies ook een dergelijke parade-achtigebsfeer bruiloft. 2. Prachtige ring! 3. Mag ik ook op je bruiloft komen? 4. Veel succes! 5. Ik jijk uit naar je boek en andere verhalen! Kusjes, Pelin

 18. Ras
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Waarom ga je niet wekelijks vloggen? Ik vind je snaps zo leuk!

 19. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Angel, mijn zus, moeder en ik volgen jou al sinds Samoantha-uit-Utreg-me-stadsie-daar-gebeurt-van-alles-wát ;-) Hoe lang is het geleden, al meer dan 10 jaar? Ge-smuld hebben we samen de laatste maanden met je verloving als hoogtepunt! Oja en alles in Athene. Huilen van het lachen! Maargoed dat was vrij eenzijdig en heb nooit eerder gereageerd. Maar nu je tips nodig hebt… kan ik misschien wel een x iets nuttigs bijdragen. Hoop ik.

  Kijk, wat je ook doet, hoe groot, klein, gek of wat dan ook: please overweeg een videograaf (en dan het liefst mijn man check even op janpersoon.com).
  Als je zijn laatste trouwclip bekijkt springen de tranen in je ogen (was zelf een goede graadmeter, huil zelden maar hierbij…ik ken deze mensen niet eens en hoppa daar ging ik). Bij onze eigen eenvoudige woensdag-wedding dacht ik cool en stoer te zijn en alles wel even te overzien op de dag zelf. Euhh not. Het is altijd overweldigend. En je vergeet 80%. Dus daarom, en natuurlijk omdat jullie zo’n belachelijk stunning paar gaan zijn, is dit mijn tip. Leg het vast!

  • Kim
   4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

   Prachtig ontroerende filmpjes, je hebt niet overdreven!

 20. Evelyne
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Net a Porter of asos.
  Maar serieus net a porter. En dan zo’n fantastische Jenny Packham jurk…

  Serieus

  • Evelyne
   3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

   Of een temperley london….

 21. denise
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Hou er wel rekening mee dat september de drukste trouwmaand van 2016 is met toppunt 16e dus 17e zal ook populair zijn. De meeste locaties zitten een jaar (soms 2) van te voren vol.. Dus zou daar wel vaart mee maken.

  Loop gewoon eens een grote bruidszaak in. Wie weet ben je verrast.

 22. Petra
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Mag ik op je bruiloft komen met m’n bek? Please???

 23. Isabel
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik werk bij restaurant De Liefde, dat ligt in het Bilderdijkpark in Amsterdam en is precies wat je omschrijft! Het is een klein restaurant maar heeft een redelijk groot terras en is omgeven in een lief schattig parkje. Tussen de drukte van Amsterdam is dit plekje magisch. Kom eens langs en kijk wat je ervan vindt. We doen wel vaker bruiloften en er zijn veeel mogelijkheden!

 24. Eva
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Lieve Angel, als je nou switcht van omgeving Amsterdam naar omgeving Utrecht, dan is Kameryck (www.kameryck.nl) fantastisch. Idyllische natuur, goed eten, je gasten overnachten in pipokarren. De site is een beetje burgerlijk, je moet eigenlijk gewoon gaan kijken!

 25. Assiepoes
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Leuke update zeg! En idd niets aantrekken van anderen. Mijn bruiloft was grotendeels door me broer geregeld :p prima wat mij betreft hij kan dat veel beter en had toch geen tijd. Wel natuurlijk zelf 3 jurken uitgezocht ( geen nls afkomst :p) maar dat vond ik wel erg leuk om te doen. Succes met alles !

 26. Valerie
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Het rijk van de keizer is een heel leuke locatie in Amsterdam! Ik ga zaterdag trouwen en uiteindelijk is ons feest in een bos. Ik ben daar toen wel op locatiebezoek geweest en dit is wel een beetje een vintage, industriele locatie met een “parade” uitstraling. http://www.hetrijkvandekeizer.nl/
  Uiteindelijk, als de bruiloft dichterbij komt, za je het ook wel leuk vinden om je bezig te houden met de details. In ieder geval heel veel succes! En geniet van de liefde!

  • Ano
   4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

   Hier ben ik ook eens op een bruiloft geweest, fantastische plek! Zeker het overwegen waard.

 27. Henkie
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Trouwen in het bos, is een weddingplanner/organisator, hebben ook onze festivalbruiloft georganiseerd en was super geweldig :D

 28. Monique
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  In Het Scheepvaartmuseum kun je ook heeeel mooi trouwen. Hangt wel een prijskaartje aan..

  • Angel Raterman
   3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

   Dank Roos! ?

 29. Marlies
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Rime Arodaky!! Echt, ECHT even kijken naar hun jurken, echt iets voor jou. Heel stijlvol, edgy en anders. Geen standaard Barbie-jurk.

  Eigenlijk wil ik nog meer uitroeptekens bij hun naam zetten, zo fantastisch is die designer. Dus, Rime Arodaky!!!!!

 30. AL
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Vintage wedding dresses on etsy… zucht ging ik maar trouwen… zo mooi

 31. julie
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik zou zo willen trouwen in de kasteeltuinen van Arcen. Zooo fucking beautiful!
  Het is wel niet bij Amsterdam maar wilde het toch even meedelen ;)

 32. Nikki
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ha grappig om opeens Shirley voorbij te horen komen! Zij werkt in hetzelfde gebouw als ik, zelfde werkveld ook. Om een of andere reden hoor ik je allang tegengekomen moeten zijn (zie dat je vaak in de pijp bent en dan vaak ook vlakbij bij mijn appartement) en nu zelfs op mijn werk. No worries hoor, zal je niet bespringen en waarschijnlijk doen alsof mijn neus bloed #storyofmylife #alwayswatchingyou #closerthanyouthink #grapje

 33. Lindsay
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ahhh angel ! Je gaat trouwen op mijn verjaardag ?. Heel leuk !! En wat een prachtige ring

 34. Carina
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  In Heemstede heb je een kasteel dacht ik en anders landgoed Groenendaal wat mooi kan zijn. En als je wat hipper wilt qua eten is er in het Haarlemmermeerse bos restaurant Vork en Mes (mooi aan een meertje, wel eerder futuristisch gebouw). Of Fort Vijfhuizen.. kan ook leuk zijn. In Amsterdam, trouwen in de tolhuistuin? Of in de Hortus? Offff uhm in het Vondelpark of Amsterdamse bos? Of Amstelpark?
  Qua jurk kan ik je niet helpen, daar weet ik echt helemaal niks van.

 35. Chenoa
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Angel, het volgende wat ik ga zeggen bedoel ik niet bitchy, ook ik geniet van het lezen van jouw stukken.

  Echter…Ik lees alleen maar wat Hef voor JOU doet. Ik weet niet of je hetgeen wat jij voor hem doet expres weglaat, maar bij gebrek daaraan komt over alsof je van zijn goedheid/rijkdom/diensten profiteert. Ik weet dat de meeste meiden hier een moord voor zouden doen aan de comments te lezen, maar ik heb met Hef te doen. Hij doet volgens mij meer voor jou dan jij voor hem doet. Eigenlijk komt het over alsof hij ALLES doet en jij alleen geniet van het jetset leventje. Laten we eerlijk zijn. Als het omgekeerd was en we zouden lezen dat Hef jou behandeld als hoe jij hem behandeld, dan zou iedereen hier moord en brand schreeuwen wat voor klootzak hij wel niet is.

  Los daarvan komt het ook over alsof je over hem wilt domineren en je de broek aan wilt hebben. Ik vind niks erger dan mannen die slapjanusen worden doordat ze hun vrouw maar haar gang laten gaan. Vice versa trouwens, maar ik heb het even over deze context.

  Nogmaals, ik bedoel het echt niet onaardig. Een geschreven tekst komt altijd botter over dan het bedoeld is. Ik wil alleen zeggen: zorg ervoor dat Hef na zijn verliefdheidsfase niet denkt ‘Goh, wat heeft Angel me nou eigenlijk écht te bieden behalve schoonheid en humor?’.

  Verder wens ik jullie samen heel veel plezier en ik hoop oprecht op een gelukkig huwelijk! En hopelijk blijf je zo nu en dan op beautylab posten, want ik lach me dood om je x

  • Inge
   3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

   Ik ben het helemaal met elk woord van jouw reactie eens. Een verhaal laat natuurlijk maar 1 kant zien, maar het komt inderdaad over zoals jij zegt..

  • Angel Raterman
   3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

   Hef kan krijgen wie hij wil. Als ik hem niet op handen zou dragen, zou hij niet bij me zijn. Ik koop geen bloemen en ik kook niet want dat mag niet van hem omdat hij het toch niet vreet, maar ik help hem wel met zijn zaak, lees alles na want ik schrijf beter, ik ben heel lief voor hem en als hij de boel weer eens bij elkaar schreeuwt om een mislukte deal blijf ik kalm en rusig. Maar het is een dominante kerel en daar wordt je als vrouw alleen gelukkig mee als je hem de baas bent. Dus ja, ik heb een grote bek. Want als ik die niet zou hebben, zouden we niet meer bij elkaar zijn.

   No offence taken, chick! Je bedoelt het hartstikke goed met je bek. Dikke kus.

   • Chenoa
    3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

    Kijk, dit bedoel ik! Ik denk dat je ook wel eens door mag laten schemeren wat JIJ allemaal voor hém doet, juist een genuanceerder beeld te krijgen van de situatie. Ik snap dat zoiets snel opschepperig wordt, maar jij weet dat vast wel subtiel te brengen met je bek x

    • Chenoa
     3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

     En beter krijgen dan jij? Denk het niet hoor. Zie het zo, er zullen ook weinig vrouwen zijn die dat temperament van hem uithouden. Jullie zijn gewoon voor elkaar gemaakt.

     Hup, nu als de sodemieter mini Angels en mini Hefs rampetampen!

     • Angel Raterman
      3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

      Jij bent echt om op te vreten. Kom hier! Dan krijg je kopstoot van me. Dat doe ik alleen als ik iemand echt heel lief vind!

      • Chenoa
       3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

       Kom dan, ik beuk je helemaal kepot, zo lief vind ik je reactie

       • Lees
        4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

        Hahaha, ik ga stuk!

       • Lysanne
        4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

        Oh men, ik lig hier helemaal slap te leggen met mn bek.. En dat op kantoor.. Erug handig, not. Krijg allemaal rare blikken naar mn bek geworpen..
        Geweldig dit! Oh ik lees lekker alles mee, want ik ga ook trouwen (met mn bek)!! Jippie!

   • Inge
    3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

    Like ;-)

 36. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Echt, jouw verhalen blijven brilliant!

 37. Ninke
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik heb nog nooit op je blogs gereageerd, maar lees ze altijd trouw! Je bent een fantastisch wijf (en je haar zou verboden moeten worden!)
  Ik ben ook al de 30 gepasseerd en heb ook mijn portie ellende gehad, maar ga de 11e trouwen met mijn Mr. Perfect…eindelijk ;).
  Ik ben groot fan geworden van etsy.com, een heerlijke site waar je ongeveer alles op kan vinden! Personalized gifts, sieraden en decoratie.
  Heel veel geluk gewenst en geniet! <3

  • Mirjam
   4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

   Jaaaaaaaaa, Etsy!!!

 38. Sam
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Top stuk weer Angel!
  Ik heb mijn jurk ook bij Fem weddingshop in Volendam gekocht en was hele fijne ervaring! Let vooral goed op dat je locatie niet te groot is! Ik ben getrouwd in de commanderije van Sint jan in Montfoort. Super mooi oud kerkje waar je gelijk je feest kan geven. Eten was er echt geweldig! Succes x

 39. Sanne
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Haha moest zo lachen om je insta filmpje dat het gewoon sneu is dat Hef en z’n vriend al 20 minuten een taal en gesprek aan het improviseren waren :’))))

  • Sandra G.
   3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

   Ja, hilarisch!

 40. Renee
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Wat een leuk verhaal weer! Ik heb mijn trouwjurk bij Fem Weddingshop in Volendam gekocht. Top geholpen daar. De derde jurk die ik paste heb ik gehouden. Echt een aanrader wat mij betreft!

 41. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Wat leuk om te lezen weer, heel anders dan anders! Leuk om te zien dat jullie heel gelukkig zijn na al die ruzies.

 42. Esther
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Doei met je bek!

  Hou van je manier van schrijven, koop als eerste je boek!

 43. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Weet je wat een rpachtige locatie is, monde verde, wereld tuinen. zo mooi opgezet. zeker een tip waard haha.

 44. Margot
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Trouwen in de Hortus botanicus! Dat is echt zo, zo, zo mooooi! Er zit ook een restaurantje bij, al is het niet zo groot.

 45. Sandra G.
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  The Dutch invented Danemark… Ha ha!

 46. Michelle
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  En toch kijk ik elke zondag nog of er een stukje van Mr Wrong online staat.. Kan niet wachten op je boek!

  Wat dacht je van http://dehortus.nl/ als locatie?
  Ik weet niet hoe graag je in Amsterdam wilt trouwen, maar er net buiten zijn ook prachtige opties (Kasteel Keukenhof bijv.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *