Getest | make-up uit een spuitbus

Zoals jullie wellicht weten vind ik het superleuk om nieuwe beautyproducten te testen in mijn Nailed it or Failed it serie op YouTube. Een tijdje geleden zat ik lekker te surfen op Sephora.com op zoek naar iets nieuws en innovatiefs, en toen stuitte ik op een blush uit een spuitbus. Wow! Ik was meteen benieuwd! Het leek me leuk om er andere spray-on make-up bij te zoeken, en zodoende vond ik ook een bronzer én een foundation uit een spuitbus.

Vandaag probeer ik deze 3 spray make-up producten voor jullie uit en geef ik meteen mijn eerste indruk, zodat jullie weten of make-up uit een spuitbus de moeite waard is of niet.

Hieronder nog even een recap van mijn eerste indruk;

spray paint makeup review_ - 3 spray paint makeup review_ - 1Dior Diorskin Airflash spray foundation – €55,66
Deze foundation is niet in Nederland te koop, maar ik ontdekte hem via Sephora.com. Nu schijnt het zo te zijn dat deze foundation ook via de Franse Sephora te koop is, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik heb kleur nummer 300 en die is voor mijn huid net een tint te licht en daarbij ook niet geel genoeg, helaas! De dekking is medium tot goed en de finish is mooi en dewy, maar het aanbrengen is niet héél erg handig aangezien je al snel in je haarlijn zit te sprayen. Mijn tip is om een paar spraytjes op je gezicht te zetten (voorhoofd, neus, beide wangen en kin) en het vervolgens met een beautyblender of foundation brush uit te blenden. Het is superleuk dat je dit kunt sprayen, maar als je het op deze manier aanbrengt weet ik niet of de spuitbus echt een toegevoegde waarde heeft. Het airbrush effect krijg je even goed met een ‘normale’ foundation en de juiste tools. Bovendien is deze foundation bést prijzig. Ik vind dit erg leuk en vernieuwend, maar ik zou hem alleen aanschaffen als de kleur een perfecte match zou zijn!

Guerlain Terracotta Spray bronzing powder mist SPF10 – €54,90
Dit is het enige spray make-up product dat ik vandaag test en dat gewoon in Nederland te koop is, namelijk te bestellen via Douglas.nl! Ik test de kleur ‘medium’. Het product is erg heftig gepigmenteerd, maar blend supermooi uit waardoor het effect op de huid niet too much is, maar juist mooi en natuurlijk zongebruind. Ook hierbij geldt dat je goed moet richten anders komt het al snel in je haarlijn en op andere plekken waar je hem niet wilt hebben. Een andere manier zou zijn om het product rechtstreeks op je beautyblender of kwast te sprayen en het vervolgens aan te brengen, maar in dat geval denk ik dat je misschien net zo goed een poeder bronzer kunt gebruiken. Het effect op de huid is mooi, maar de spuitbus is in de praktijk niet zo praktisch (het is ook zo’n donkere kleur, dit wil je echt niet vlekken op je kleding of leefomgeving) en ook dit product vind ik wat aan de prijzige kant.

Sephora Perfection Mist Airbrush Blush – €17,96
Deze blush is te bestellen via Sephora.com en hij is er in verschillende tinten, waarvan ik gekozen heb voor de kleur ‘such a peach’, een mooie koraalroze, frisse tint. Deze blush is waterproof en blijft inderdaad goed zitten. De spray voelt koel aan op de huid en is iets gemakkelijker rechtstreeks op de huid aan te brengen. De pigmentatie is goed, zo lang je hem maar op de juiste afstand van je huid houdt. Het effect vind ik zelf erg mooi, maar ook hier moet je uitkijken dat je niet in je haarlijn zit te sprayen. De prijs is niet laag, maar ook niet superhoog, dus op zich een prima bedrag voor zo’n leuk en innovatief product! Ik ga deze blush zeker vaker dragen en ben benieuwd naar de andere kleuren. Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe lang ik hiermee kan doen bij dagelijks gebruik.

spray paint makeup review_ - 4Conclusie
Ik denk dat spray make-up al met al vooral heel leuk is, want het is niet zo dat het tijd scheelt qua aanbrengen. De finish is mooi en ‘dewy’ en inderdaad, het geeft een airbrushed effect, maar met een mooie foundation brush of een vochtige beautyblender bereik je in principe hetzelfde mooie effect. Daarbij moet je uitkijken dat je niet in je haarlijn of op je kleding sprayt, dus het heeft nogal een handleiding.

Het lijkt wel of tegenwoordig alles in een spuitbus moet zitten! We zijn natuurlijk al bekend met make-up setting spray, en al eerder testte ik spray-on nagellak met Manon. En nu is er dus ook spray-on foundation, bronzer en blush. Spray-on primer bestaat overigens ook al! What’s next? Ik zou best wel eens highlighter in een spuitbus willen proberen!

Welke make-up zouden jullie graag in een spuitbus willen zien? En is spray-on make-up iets voor jou of breng je het liever op de ‘traditionele’ manier aan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

 1. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik vind het effect op je huid supermooi, alleen inderdaad wel vervelend dat het in je haar gaat zitten!

 2. 4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Haha ziet er echt zo grappig uit maar niets voor mij, Vind het ook erg prijzig en totaal niet praktisch ..nailed it

 3. Sam
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Failed it. Niet zo praktisch 🙂

 4. 4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Op zich een leuk idee. Ik zal het alleen niet snel kopen. Ik hou het maar gewoon bij mijn kwastje en poedertje 😉
  Wel leuk trouwens dat je wat innovatieve producten test. Altijd fijn om te zien wat er nieuw wordt bedacht door de markt 😉

 5. 4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Ai, leuk om te proberen maar ik denk in het dagelijkse gebruik toch niet heel handig

 6. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  erg leuk om te zien, erg leuk om te gebruiken lijkt mij! maar ik zal het niet kopen denk ik. liefs soraya

 7. Nicole
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Er is ook een spray panty, al jaren, nooit geprobeerd, maar ben er wel benieuwd naar. Vraag me alleen af of zo’n spray panty gewoon een soort zelfbruiner in een spuitbus is…

 8. Tamara
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Jammer dat je geen fan bent van de Diorskin… Youtuber zoals Patrick Starr zweren erbij!

 9. julie
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Serena, zou je de Dinair Airbrush eens willen testen? Ik ben hier zooo benieuwd naar maar durf hem niet goed aan te kopen omdat het redelijk prijzig is :s Maar het effect hiervan lijkt me zo mooi en ik wil graag weten of het de moeite is om aan te kopen. Pleease? 🙂

 10. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Heel leuk idee maar toch niet super handig, zo’n spray. Misschien dat zulke producten in de toekomst handiger worden ontwikkeld.

 11. Kau
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Wat een leuke review, met innovatieve producten!

  Kan je misschien later een update geven over de Sephora blush? Hoe de blush is bevallen, of het mooi op je gezicht blijft (ook aan het eind van de dag)? Ben erg heel benieuwd naar!

  Geniet van je zondag, xx

 12. Souad
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Tip, spray op je foundationbrush (flat kabuki), ik zag GiGi Gorgeous dit doen. Werkt prima!

 13. Barbara
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Niet in de ogen sprayen.. Je hoofd daarna hahahaha! En we hebben nu wel een sneak peak op de oude grijze Serena met die foundation in je haren 🙂

 14. Suzanne
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Echt hele mooie producten! Ik zou ze zelf gebruiken op een beautyblender ipv zo op m’n gezicht. Brengt beter aan en verspilt ook niet

 15. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Leuk dat je dit hebt uitgetest! Het werkt toch best goed. Ik wil de spray foundation van Dior ook nog eens uit testen!

 16. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Het werkt beter dan ik verwacht had in elk geval! Wel raar dat make-up producten nu steeds meer in spijtbussen komen terwijl ze ook bezig zijn met andere verpakkingen voor deo’s enzo omdat die juist niet meer in spray verpakkingen zouden moeten.. Wel een heel leuk filmpje in elk geval! En eigenlijk zou je die tweede date gewoon moeten doen! Of het was goed geacteerd, maar jullie leken je beide best te vermaken samen! In elk geval heel grappig om te zien! 🙂

 17. hopper
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Mij lijkt een spuit concealer ook nog wel wat! Jammer van de prijzen, misschien een goed idee voor een budget merk om er dupes van te maken. Zeker een leuk initiatief!

 18. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Zo’n tof iets! De video was heel leuk om te bekijken. Succes met daten! x

 19. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Haha, zalig dat je het t-shirt van je ex aanhebt als kladdershirt 🙂 Moet ook wel zeggen dat ik enorm benieuwd ben naar een spray foundation zoals die van Dior… Jammer dat de kleur die je besteld hebt geen goeie match is. En dat het in je haar kruipt is ook wel vervelend.

 20. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Whehe die Guerlain spray stond zelfs op mijn wishlist, maar jij klonk niet heel enthousiast 😛 Wel mooi, het zag er idd zongebruind uit!

 21. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Haha super leuk dat je dit test! Ik zou het persoonlijk niet aanschaffen, lijkt mij nou ontzettend moeilijk om het precies goed op te sprayen, neh ik blijf bij de traditionele manier haha :).

 22. Ellen
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Leuk dat je dit test. Ik had de foundation al bij Tati gezien. Als ik het mij goed herinner spuit zij het op haar beautyblender en werkt het dan zo uit. Ik denk dat het dan minder geknoei is.

  • Tamara
   3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

   Ja klopt! Ik weet dat Patrick Star het ook gebruikt maar die spuit het gewoon rechtstreeks op zijn gezicht en blend het dan uit met een kwast of beautyblender

 23. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik vind het effect van de bronzer en de blush wel heel mooi eigenlijk! Inderdaad, “dewy” 🙂 Maar om het zelf te gebruiken… Nee.

 24. Carina
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Geef mij maar poeder of vloeibaar, sprays in mijn gezicht vind ik erg onprettig en is vaak ook ongezond omdat je toch flink wat (onbewust) inhaleert.

 25. Sabrina
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Alleen handig als je erg onhandig bent of voor onderweg!
  Hoe vaak ik poeders voorzichtig had ingepakt maar toch… 🙁

 26. Sandra G.
  3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Dit zou echt niets voor mij zijn. Voor je het weet zit het op de kat in plaats van mijn gezicht.

 27. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Grappig om te zien! Al kan ik me inderdaad ook wel goed voorstellen dat het eigenlijk allemaal niet zo heel handig werkt.

 28. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik vind het opzich wel goed gelukt moet ik bekennen. Maar of het nu echt zo handig is en tijd zal schelen, verwacht ik niet.

 29. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Nahhh, hier zou ik echt veel te motorisch gestoord voor zijn. Vind het bij jou wel goed gelukt, maar ik vrees dat het bij mij drie keer niks zou worden haha.

 30. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Ik vind het heel leuk, maar ik ben hier denk ik veel te klunzig voor. Ik moet nu al opletten dat ik niet alles in mijn haarlijn smeer, bij wijze van spreken ;-). Leuk om te testen, maar ik hou het bij mijn poeders haha!

 31. 3 juli 2016 / zondag, 3 juli 2016

  Wat een leuke producten! Ik denk dat het vooral leuk is om een keertje te gebruiken maar dat je dan al gauw weer terugvalt op de ‘normale’ producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *