ANGEL | MR. WRONG PART 19

Nou goed. Stel dat die zus van me gelijk heeft. Stel dat ik mijn hele leven zo druk ben geweest met mezelf laten belazeren en vervolgens met het tot op het bot doorgronden van mannen zodat die vreemgangers-ellende me nooit meer overkomt, dat ik blind ben geworden voor echte liefde. Stel dat ik in iedereen een Mr. Wrong zie. Wat ik mezelf overigens niet helemaal kwalijk kan nemen. Als het al een oprechte goedzak is, is het er wel eentje die verkleed is als de duivel. Maar goed, stel dat… wat dan? Wat moet ik nu dan doen? Moet ik dan nu maar zeggen dat ik van hem houd? En komt dan alles goed? Ik moet er niet aan denken. Alleen aan de gedachte al krijg ik een zenuwinzinking. Echt. Geen. Haar. Op. Mijn. Hoofd.

Na het eten rijd ik naar huis. Als ik binnen kom, doe ik alle lampen aan en ga met mijn jas nog aan in het midden van de woonkamer in kleermakerszit op de grond zitten. Ik kijk om me heen en zie een prachtig huis. Maar ook een hoop rommeltjes. Stapels ongeopende post vol rekeningen. Stapels tijdschriften waar ik nooit aan toe ben gekomen. Misschien liggen ze er wel gewoon voor de sier. Ik weet het niet meer. De plant die iemand mee had gebracht naar papa’s uitvaart, staat dood en uitgedroogd in de hoek van de kamer. Het is opgeruimd maar vrijwel alles is bedekt onder een deprimerende laag stof. De loodzware, off-white taftzijde gordijnen kunnen ook wel een rondje stomerij gebruiken. En hoewel het er op het eerste oog vrij minimalistisch uitziet, weet ik dat alle kasten uitpuilen van de troep. Dat is mijn opruimsysteem. Gewoon alles wat in de weg ligt in een lade of een kastje proppen. Maakt niet uit in welke, daar zit dan weer geen systeem in. Trek een kastje open en er valt van alles uit. Drie kapotte lampjes, vijf sokken waar geen andere sok bij hoort, een meetlint, een paar vellen papier waar niets op staat, een ouwe krant, een bakje kattensnoepjes uit 2008, een lekkende lipgloss die ik niet meer gebruik, een briefje van tien gulden, paperclips, een vest, een bos sleutels waarvan ik geen flauw idee heb op welke huizen/fietsen/auto’s ze passen, een gebroken fotolijstje zonder foto erin, een rolletje plakbank, een potje schoensmeer en ga zo maar door. Om maar niet te beginnen over de kelder. Al met al duurt het jaren voordat ik alles heb uitgezocht. En dan doemt de onvermijdelijke vraag op: waar begin ik in godsnaam? Gewoon maar beginnen met een fles Glassex en een doekje? Of met een fles wijn? Eerst moet alle troep opgeruimd worden. Maar met welke troep begin ik dan? Met mijn tas uitruimen? Klein beginnen zeggen ze toch? Ik weet het al. Ik ga me opmaken. Een betere wereld bent tenslotte bij jezelf. Ik ga dus eerst maar eens een fatsoenlijke plamuurlaag make-up op die verlepte kop toveren.

Dat vind ik een leuk klusje, het ontspant me en als ik er goed uit zie krijg ik vanzelf zin om goede dingen te doen. En raad eens wat? Het werkt. Niet. Als ik klaar ben en tevreden in de spiegel kijk, zie ik de vermoeidheid dwars door mijn make-up heen schitteren. Eigenlijk heb ik gewoon zin om in mijn nest te gaan liggen rotten en daar wachten tot Mr. Wrong met een bos rozen voor mijn deur komt staan om te vertellen dat hij die achterlijke spelletjes spuugzat is en dat er beneden een koets klaar staat met twaalf witte paarden ervoor die ons naar het stadhuis brengt om te gaan trouwen. Nee wacht. Ik weet een betere. Ik wil dat de deurbel gaat en dat er een schoomaakteam klaar staat met emmers en dweilen en flessen allesreiniger om mijn hele huis onder handen te nemen. En daarachter staat een compleet boekhoudkantoor om al mijn post open te maken, uit te zoeken, te orderenen en ze hebben toevallig ook een zak geld bij zich om alle achterstallige rekeningen mee te betalen. Ja, hij gaat lekker. Even kijken, wie staan er nog meer voor de deur… Oh ja, een vracht ramenwassers. Ik kan al maanden al niet meer naar buiten kijken, zo goor en vol meeuwenstront zitten alle raampartijen. Mijn garderobe kan ook wel een update gebruiken. Die puilt uit van de lelijke, oude rommel die ik nooit meer draag en alleen maar ruimte in beslag neemt. Daar zouden ze in Afrika nog hun neus voor ophalen. Oh, wat lijkt me dat heerlijk, een team stylisten dat mijn kast uitruimt en er allemaal splinternieuwe dure dingen voor in de plaats hangt. Ja, dat heb ik ook nodig. Een paar personal trainers kan ik ook goed gebruiken, die mogen ook bij me aanbellen. Oh nee, doe maar een zooitje plastisch chirurgen die me opknappen en leegzuigen. Hoef ik ook niet te sporten. En doe ook maar een troep secretaresses om de 800 mails in mijn inbox weg te werken. Ja. Dat is wat ik wil. Allemaal gratis. Die mogen nu wel op de deurbel drukken. Dat is toch niet zoveel gevraagd? Toe maar. Druk maar. Ik zit klaar.

TRINGGG!

Als de bel gaat, vlieg ik een halve met de lucht in van schrik. Wie belt er aan om negen uur ’s avonds? Ik verwacht toch niemand? Als ik richting de voordeur loop, zie ik achter het melkglas het silhouet van een vrouw. Mr. Wrong is het in ieder geval niet. En ook geen extreme home make-over team. Jammer.

“Hey! Wat doe jij hier?”

Met twee volle boodschappentassen naast zich op de grond en een dweil in haar hand kijkt Demy me vrolijk aan.

“Je zei vanmiddag toch dat de zwieper door je huis moet?”

“Uhm… ja. Een keer ja. Maar…”

Ze pakt de tassen op en loopt langs me mijn huis in. “Ja, die keer is nu. Ik kan het niet meer aanzien. Hup, schort om en aan de slag. Ik heb thuis vast een plan van aanpak uitgeprint. Hier.” Ze duwt een A4’tje in mijn hand en dendert richting de keuken waar de inhoud van de zakken begint uit te stallen. Verbouwereerd kijk ik naar de to-do list.

1. Zet de ramen om de ruimte te luchten
Goed, daar gaan we. Frisse lucht is belangrijk voor een fris huis. Laat de ramen lekker tegen elkaar openstaan om de graflucht te verwijderen terwijl je aan het opruimen bent.

2. Ga rond met een vuilniszak
Pak een vuilniszak en ga op zoek naar spullen die duidelijk afval zijn. Papiertjes, keukendoekjes, verpakkingen, blaadjes met aantekeningen, hondendrollen, gebruikte heroïnenaalden en weet ik veel in wat voor gore troep jij leeft. Weg met die zooi.

3. Uitmesten
Haal alles weg wat niet in die ruimte thuis hoort. Gereedschap, administratie, oude gelezen kranten, batterijen enz. horen hier niet, omdat ze niet passen bij de activiteiten die je daar wilt doen en die spullen breng je meteen naar de ruimte waar ze wel horen. En houd je kop erbij! Trap niet in de valkuil van in die andere ruimte te gaan opruimen. Daar leg je ze gewoon ergens neer en je gaat terug naar de ruimte waar je bezig was ruimte te maken.

4. Sorteren
Zoek alle soortgelijke spullen bij elkaar. Alle kleren bij elkaar (gewoon op een hoop flikkeren om mee
te beginnen. Hooguit onderverdeeld in schoon en gedragen) alle boeken bij elkaar, make-up en andere toiletspullen bij elkaar, waardeloze prullen bij elkaar, en alle schone was in een wasmand.

5. Uitdunnen
Nu ga je alle spullen beoordelen. Alle spullen die op stapels bij elkaar liggen, ga je een voor een bekijken en je besluit over elk voorwerp, elk kledingstuk, elk boek of het iets toevoegt aan je leven. Word je er blij van? Of bewaar je het omdat het nog goed is en je het al die tijd al bewaard hebt? Als je twijfelt, betekent dat het niet écht waardevol voor je is, anders zou je niet twijfelen. Doe het dan weg. Angel: Dit zegt de opruimguru Marie Kondo volgens Google, maar daar hebben wij geen tijd voor. Als ik op jou moet wachten, zitten we hier over een jaar nog. Ik bepaal dus wat gaat en wat blijft.

P.S. Gooi gelijk de mooiste schoenen en tassen op een hoop. Die neem ik mee. Jij gebruikt ze toch niet.

6. Verwijderen
Alle spullen die je niet meer hoeft een nieuwe bestemming geven. Zet een verhuisdoos klaar waar alles in kan wat je niet meer hoeft, maar wat nog wel goed en bruikbaar is. Zet ook een verhuisdoos neer voor wat stuk is en weg moet.

7. Stofzuigen en dweilen en afstoffen
Eerst afstoffen. Pak daarna je stofzuiger en ga tekeer als een modderfokker. En daarna dweilen met een paar liter Dettol.

8. Maak het gezellig
Je omgeving is lekker opgeruimd en alles is weer fris. Voor een nog frisser en ‘nieuwer’ gevoel is het leuk om het meteen wat op te fleuren. Zet een plant neer (doen we niet, die gaan toch dood hier), verwissel een schilderij, verschuif wat meubels, rommel wat met accessoires of leg gezellig wat kussens neer. Het hoeft niet veel te zijn, maar net genoeg waardoor je gewoon even extra blij wordt.

9. Uitrusten
Trek een fles wijn open en ga met vriendin Demy op de bank over je Mr. Wrong problemen liggen filosoferen.

Als ik opkijk van het blaadje zie ik Demy de ramen open zetten. Terwijl ze voorbij loopt, trekt ze een schort uit een tas en gooit die tegen mijn hoofd.

“Hier, aantrekken.”

“Deem, het is al best laat… moeten we nu nog aan beginnen? Ik denk dat we beter…”

“Ja, daar moeten we nu nog aan beginnen ja! En we krijgen het af, al moeten we de hele nacht door.”

“Kunnen we niet beter bij puntje 9 beginnen?”

Ze stopt een vuilniszak in mijn hand en duwt me de woonkamer in.

“Eend, je leven is een puinhoop en daar mag je best nog even om rouwen. Maar het is tijd om in beweging te komen. Je bent maar aan het aankloten en dat mogen we allemaal wel een keer maar ergens moet een keerpunt zijn. Je nieuwe leven begint vandaag. En ik heb net je zus gesproken. Voor Mr. Wrong hebben we ook al een plan. Die is morgen aan de beurt. Over twee maanden heb jij een verlovingsring om je vinger.”

“Deem, wacht. Ok. Ik doe mee. Maar wacht. Ik moet eerst even heel rustig in mijn hoofd een lijstje maken van dingen die…”

Langzaam wandel ik richting de bank maar ver kom ik niet. Ik voel een hardhandige duw in mijn rug.

“En nou je bek dicht en puin ruimen.”

Wie heeft er eigenlijk een Mr. Wrong of een Mr. Right nodig als je zulke vriendinnen hebt…

Liefs,
Angel

IG account angelWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest!

Volg:

37 Reacties

 1. Judith
  7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

  Wat een life saver, wat een vriendin!

 2. Linda
  11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

  Oooh, het is heel erg saai en rustig op werk, dus ik ben vanochtend begonnen bij deel 1 en nu ben ik hier.. Wat heerlijk geschreven, Angel!
  Bedankt voor de afgelopen paar uur 😉

 3. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

  Oh god! Ik hou van dat soort scènes in films waar het hoofdpersonage van depressief naar gelukkig gaat en haar huis volledig oplapt en prachtig maakt, en die stoffige oude luiken opengooit en tadaaa alles is geschilderd en kan zo op Pinterest! Deze post was dus gewoon perfect voor mij 😀

  xx B
  http://www.thisisb.be

 4. 9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Weer zo een leuk stuk. Ik kan alweer niet wachten op die van volgende week.

 5. 9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Volgens mij heeft iedereen wel is een schop onder de kon nodig toch? Ik heb ieder geval weer genoten van het lezen. Liefs soraya

 6. AK
  9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Doe mij ook maar een Demi en een Dewi!

 7. 9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Hilarisch weer! Heerlijk zulke vriendinnen, nieuwe start, schoon huis en binnenkort huwelijk met Mr. Wrong/ Right!

  • Jo
   9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

   Ja een huwelijk!! Maar ik gok op een zwangerschap. Volgens mij is Angel zwanger van mister Wrong (overduidelijk mister Right!).. of hebben ze inmiddels besloten om er voor te gaan. Zou mij niets verbazen! Zo heerlijk geschreven!! Echt genieten, elke keer weer!

 8. 9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Heerlijk zo’n schop onder je kont van mensen die om je geven en niet bang zijn om te zeggen waar het op staat. En natuurlijk weer fantastisch geschreven, kom maar op met dat boek!
  xx

 9. jen
  9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

  Een nieuwe start ennnn een boek schrijven voor je vaste lezers:)

 10. Arletta
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Zo, nu kan ik rustig gaan slapen en mijn drukke weekend afsluiten. Eerst Mr. Wrong gelezen, anders is mijn weekend niet compleet! Het blijft altijd smullen om je stukken te lezen, keep up the good work!

 11. Marit
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Leuk geschreven! Wel verwarrend dat Demi en Dewi bijna dezelfde naam hebben! Moet de hele tijd nadenken wie wie ook alweer is 🙂

  • Karin
   9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

   Ik ook! 😉

 12. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Haha dat is ook precies mijn opruimsysteem tot erfenis van mijn vriend!

  Maar Demi en je zus hebben helemaal gelijk. Af en toe moet er flink puin geruimd worden. Een rotklus maar daarna voelt alles zoveel beter.

 13. Brechtje
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Leuk geschreven, heerlijk om je verhaal te volgen. Wel jammer dat er elke week wel een spelfout in je stuk staat, onnodig!

  • Celine
   9 november 2015 / maandag, 9 november 2015

   Lekker interessant, zijn gewoon schoonheidsfoutjes, niks ernstigs 😉

 14. Ellen
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Heerlijk, elke week weer genieten 🙂 Ga zo door!!

 15. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Hmm je zus en je vriendin hebben gelijk, Je zit teveel met hersenspinsels in je hoofd. En alleen kom je er niet uit. Dus het is goed dat ze er daar voor je zijn.
  Opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd. (ga je hopelijk dingen iets helderder zien)
  Angel geef jezelf een kans. Verschuil je niet achter dingen waar je bang voor bent. Je hebt een heftige tijd achter de rug die nog steeds doorgaat.
  Haal adem <3 <3 <3

 16. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Heerlijk is dit weer geschreven.. Op naar volgende week!

 17. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Haha, geniaal! Ik ben benieuwd naar volgende week 🙂

 18. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Hihi ik wacht weer met smart op volgende week!!
  Liefs,
  Eva

 19. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Ik kan niet wachten op het moment dat jouw Mr.Wrong verhalen uitgebracht worden in boekvorm!

 20. Eveline
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Hoera zondag!!

 21. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Hahaha.. Hoppa back to reallity 😀 oh oh hahaha wat een heerlijk verhaal

 22. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Haha, prachtig zo’n schop onder je kont 😀 Ik kijk echt uit naar je verhalen elke zondag, ik kan niet wachten op de super kleffe liefdesscènes waarin het helemaal goed komt met Mr. Wrong!

 23. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Naast het feit dat je dit artikel weer top geschreven hebt en je een top vriendin hebt, zal ook ik denk ik wel wat hebben aan deze to-do list! Ga hem zeker even opslaan, haha!

 24. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Je hebt volgens mij wel de jackpot gehit met zo’n goeie vrienden 🙂

 25. AL
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Ben net een beetje verlieft op Demy geworden geloof ik…
  BTW handig en motiverend lijstje

 26. 8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Ik vraag me al een hele poos af of Mr. Wrong hier in de comments meeleest en wat ie van al die puberale 30-er meisjes vindt hier. 🙂

  Hoi daar! Ga je Angel nou eens met kind schoppen? En anders minstens 2 karaat om dr vinger!

  • Anna30
   8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

   Mr Wrong kan geen Nederlands voor zover ik weet 🙂 (Hij komt uit Denemarken heeft Angel wel eens verteld, daarom praat ze ook altijd Engels met hem)

 27. Ashley
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Je mag blij wezen met zulke lieve mensen om je heen ! ? Leuke artikel Angel!

 28. Sim
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Klinkt lekker Marie Kondo!

 29. Syl
  8 november 2015 / zondag, 8 november 2015

  Aw, wat heerlijk zulke vriendinnen! Koester ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *