9 manieren waarmee je lekker tot rust kunt komen

Wanneer mensen aan me vragen hoe het gaat, antwoord ik steevast ‘druk’. Het is nooit eens een keertje rustig of relaxed, ik heb het altijd druk. Ik vind het daarom heel belangrijk om elke dag mijn momentje van ontspanning te pakken. Een aantal jaar geleden werkte ik ook ‘s avonds hard door, maar nu is dat eerder uitzondering dan regel. Ik probeer ‘s avonds nu juist tot rust te komen, zodat ik er de volgende dag weer vol kracht tegenaan kan gaan. Sindsdien zit ik veel lekkerder in mijn vel en voel ik me ook veel gelukkiger en vrolijker.

me time met rituals - 8Er zijn verschillende manieren waarbij je lekker tot rust kunt komen. Zo kun je je lichaam ontspannen, bijvoorbeeld door lekker te hardlopen of yoga oefeningen te doen. Je kunt je geest ontspannen, bijvoorbeeld door je verstand op nul te zetten en een boek te lezen, een film te kijken of door te mediteren. Maar je kunt ook op zoek gaan naar je eigen, persoonlijke geluksmomentjes. Kleine dingetjes die jouw leven net een stukje plezieriger maken, zoals jezelf extra verwennen onder en na de douche, of op de bank genieten van een kopje thee.

Geluk kan gevonden worden in de kleinste dingen. En door je alledaagse routines nét even iets aan te passen, haal je er veel meer plezier uit.

Hieronder geef ik je 9 voorbeelden van dingen die ik aan het einde van een drukke werkdag doe om tot rust te komen.

Trek een comfortabele outfit aan

me time met rituals - 9 Wanneer mijn vriend thuis komt is het eerste wat hij doet zijn nette pak en nette schoenen uittrekken en verwisselen voor een joggingsbroek en een T-shirt. Omdat ik thuis werk vloeit werk en privé in elkaar over, maar dit scheid ik door – net als mijn vriend – aan het einde van mijn werkdag in een lekker comfortabel huispak te schieten, zoals deze mooie Soulwear combinatie. Door me om te kleden schakel ik gemakkelijker om van werk- naar chillmodus en dit helpt bij het ontspannen.

Maak het gezellig

me time met rituals - 4Aan het einde van de dag vind ik het fijn om mijn huiskamer te transformeren in mijn ‘happy place’. Overdag is de huiskamer mijn kantoor en liggen er overal producten verspreid, dus zodra ik mijn laptop dichtklap is het tijd om op te ruimen en om het gezellig te maken. Van work modus naar chill modus. Kleedje over de bank heen, kussens opfluffen, kaarsjes aan, een nieuw bosje bloemen in de vaas. Vaak trek ik dan ook alvast mijn chillkleding aan. Het proces van ‘gezellig maken’ werkt al ontspannend voor mij, en als ik klaar ben kan ik echt op mijn bank zitten en genieten van mijn leuke, knusse huisje.

Kopje thee (of koffie)

me time met rituals - 5me time met rituals - 10Ik ben geen koffiedrinker, maar wel een echte theeliefhebber. Ik kan echt intens genieten van een goed kopje thee. Aan het einde van een dag, en nadat ik mijn huiskamer heb getransformeerd in een knus en gezellig plekje, zet ik een kopje thee voor mezelf. Vooral van thee met kalmerende bloemen en kruiden kom ik echt tot rust, zoals de Rose Wisdom Tea. Omdat ik de hele dag al naar een scherm zit te turen, vind ik het prettig om mijn thee te drinken zonder mijn laptop of telefoon in de buurt. Gewoon lekker op de bank, thee slurpen, naar buiten turen en nadenken over wat ik die dag heb gedaan en wat ik nog moet doen de rest van de week. Vaak komen mijn katjes dan gezellig bij me zitten en dwalen mijn gedachten langzaam af. Ik kom hierdoor sneller op leuke, nieuwe ideeën voor de blog, en door mijn dag te reflecteren kom ik ook nog eens tot rust. Voor mij is dit een manier om te mediteren.

Koken

Als mijn vriend thuis is, gaan we gezellig samen boodschappen doen en samen koken. Tijdens het koken praten we over onze dag, over de dingen die ons bezighouden en hebben we het vooral gewoon heel gezellig met elkaar. Koken en praten werkt heel ontspannend voor ons. Soms zetten we er zelfs een muziekje bij op. Omdat we elkaar ‘s ochtends niet echt zien of spreken – hij staat een uur eerder op dan ik – is dit voor ons één van de belangrijkste momentjes van de dag.

Serie kijken

serie kijken op de bankNa het koken kijken we samen een serie. Momenteel kijken we Sons of Anarchy, en dit is één van mijn favoriete momentjes van de dag. Ik kan er echt de hele dag naar uitkijken! Een serie kijken is voor mij echt heel relaxt, want ik zet mijn verstand op nul en waan me heel even in de wereld van Jax, Tara, Gemma en Clay. Wanneer ik een serie kijk houd ik me niet bezig met andere zaken zoals deadlines en werk, en komt mijn geest helemaal tot rust. Maak het serie-kijken extra leuk door het extra gezellig te maken in je huis- of slaapkamer, dus gordijnen dicht, kaarsjes aan en een mooie, gedekte tafel (als je net als wij series kijkt onder het avondeten). En dan lekker tegen mijn vriend aankruipen, meteen een beetje quality time <3

Uitgebreid douchen

me time met rituals - 1 me time met rituals - 2Ik heb helaas geen bad, maar dat wil nog niet zeggen dat ik geen me-time kan hebben in de badkamer. Douchen moet je toch, dus waarom maak je er geen luxe momentje van? Maskertje op, je lichaam scrubben, haarmasker in, scheren, je lichaam masseren met een luxe body oil. Heerlijk! Ik heb in mijn badkamer een lampje aan het plafond en eentje boven de wastafel, dus wat ik doe is één lampje uitlaten zodat het nét ietsje donkerder is in de badkamer, en dan steek ik ook nog een geurkaarsje aan. Via Spotify zet ik rustgevende muziek op. Op deze manier creëer ik een heel relaxed, zen sfeertje in de badkamer en geniet ik nog meer. Mijn Rituals favoriet: de Hammam lijn.

Make-up aanbrengen

me time met rituals - 6 me time met rituals - 7Dit is geen avondritueel, maar een ochtendritueel: make-up aanbrengen. Pure ontspanning voor een beautyjunkie zoals ik, maar ook een ideaal zen-moment voor iedereen die geen beautyverslaafde is. Steek een heerlijke geurkaars aan, zet een kopje thee, schakel je favoriete Spotify playlist in met rustgevende muziek en maak van dit ochtendritueel een luxe me-time momentje. Opmaken hoeft niet per se staand voor de wastafel in 5 minuten. Neem er de tijd voor en combineer het met je ontbijt. Op deze manier hoeft het je ook geen extra tijd te kosten. Genieten!

Mediteren

mediterenRituals is groot voorstander van kleine geluksmomentjes, en heeft daarom sinds kort een nieuwe functie aan hun app toegevoegd waarbij je hulp krijgt om aan het einde van een lange, drukke werkdag tot rust te komen. Wanneer je in de app voor ‘Relax’ kiest kun je uit drie verschillende vormen van meditatie kiezen (relax your body, relax your mind of enjoy the moment) en voor elke vorm kun je kiezen uit 5, 10, 15 0f 20 minuten.

De nieuwe Rituals Relax functie is heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk, zelfs voor hele nuchtere, niet-zweverige mensen zoals ik. Ik vind het vooral handig dat je kunt kiezen uit bepaalde tijden, omdat je de ene keer gewoon wat drukker bent dan de andere keer. Via de app vind ik het makkelijker om er elke dag aan te denken dat ik weer even tot rust moet komen, want eerlijk is eerlijk, soms schiet dat er nog wel eens bij in.

Schermafbeelding 2015-08-25 om 16.43.59Wanneer ik de hele dag achter de laptop heb gezeten kies ik graag voor ‘Relax Your Body’. Vaak werk ik op de bank (ik weet het, slecht voor mijn rug) en ook zit ik langere tijd in dezelfde houding, waardoor ik echt merk dat mijn lichaam het nodig heeft om goed te ontspannen.

‘Relax your Mind’ is ideaal na een drukke, hectische dag met voornamelijk brainstorm sessies. Het klinkt gek, maar van zulke dagen word ik echt heel moe en loom en heb ik het gevoel dat ik niets meer kan opnemen. Een meditatie kan je helpen om je hersenen écht goed tot rust te laten komen zodat je jezelf kan resetten.

‘Enjoy the Moment’ is voor mij heel belangrijk omdat je hiermee wordt gestimuleerd om overal kleine geluksmomentjes in te vinden. Ik moet zeggen dat ik best wel een luxe leventje leid, ik krijg vaak spullen toegestuurd en ik mag de hele wereld over vliegen om hotels en bestemmingen te reviewen. Des te belangrijker is het om juist uit de ‘normale’ taken zo veel plezier te halen. Weten wat écht belangrijk is, zoals samen eten met vrienden, een knuffelmomentje met je katten of de dag doornemen met mijn vriend.

Merk jij dat je ook behoefte hebt om goed en diep te ontspannen na een drukke dag? De Rituals app met de nieuwe Me-time functie is hier te downloaden.

Voetmassage en pedicure

me time met rituals - 12 me time met rituals - 11 me time met rituals - 13Hierboven had ik het al over series kijken, maar dit ontspannende momentje kun je ook transformeren naar een luxe spa treatment door jezelf een mini pedicure te geven. Zet je voeten in een warm voetenbadje, geef ze een stevige scrubbeurt, verzorg ze met een verkoelende voetenbalsem en lak een nieuw, chique kleurtje op je teennagels, zoals deze mooie Maroon nagellak. Door jezelf goed te verzorgen voel je je ook beter, en door het te combineren met het kijken naar een leuke serie of film maak je het ook nog eens éxtra leuk.

Opmaken, douchen, koken. Allemaal routines die ik elke dag uitvoer, maar door het extra gezellig te maken met leuke kaarsjes, ontspannende muziek en luxe verwenproducten geniet je er nog meer van, en creëer je zo je eigen, kleine geluksmomentjes. Ik hoop dat ik jullie heb weten te inspireren met deze voorbeelden, zodat ook jullie geluk in de kleine dingen kunnen vinden.

Rituals Giveaway

Om jullie extra te inspireren deze Me-time app te gebruiken, geeft Rituals elke week maar liefst 4 Ultimate Relaxation sets weg t.w.v. €150,- per stuk, bestaande uit Rituals verzorgingsproducten en soulwear.

Wat moet je doen om kans te maken op een Rituals Me-time set? Download de app en kies jouw ideale vorm van meditatie. Leg dit moment vast en post het via Instragram met de hashtag #myRituals.

Elke week op vrijdagmiddag 3u worden er willekeurig 4 winnaars uitgekozen. De #myRituals giveaway loopt t/m vrijdag 25 september 2015. Klik hier voor de voorwaarden. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Vinden jullie het belangrijk om aan het einde van een lange, drukke dag te ontspannen? En zo ja, hoe doen jullie dat?

Until next time,
Serena Verbon

– deze post is geschreven in samenwerking met Rituals

Volg:

75 Reacties

 1. 30 september 2015 / woensdag, 30 september 2015

  Heerlijke tips! Ik zet tegenwoordig mijn laptop om 9 uur ‘s avonds uit en plof dan bij mijn moeder op de bank met een boek, of we gaan samen tv kijken 🙂

 2. Audrey
  29 september 2015 / dinsdag, 29 september 2015

  Zelfs de kleuren in deze post zijn ontspannend! Leuke post! Mooie foto’s. Waar heb je je omslagdoek vandaan die je draagt bij de foto onder serie kijken?

 3. 24 september 2015 / donderdag, 24 september 2015

  Ontspanningstips in dit drukken leven zijn altijd welkom. Met alle drukte en stress tegenwoordig denk ik soms te weinig aan mijzelf. Uitgebreid douchen, make-up en mediteren zijn mijn favorieten hihi

 4. 24 september 2015 / donderdag, 24 september 2015

  Ik heb de app maar eens gedownload, ben erg benieuwd. Ik ben nog een beetje zoekende naar mijn moment van rust. Merk wel echt dat ik het nodig heb. Ik vind een heerlijk heet bad aan het eind van de dag /avond ook erg prettig maar val bijna altijd in slaap! haha,

 5. 23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  Ik vind dat toch zo irritant als ik vraag hoe het met iemand gaat en die persoon antwoord iets van ‘druk, druk druk’. Het gaat namelijk niet druk met je. Het gaat goed/slecht en je hebt het druk. – beetje taaldingetje haha-

  Verder vind ik het een leuk artikel, ik kan echt ontspannen met een boek en een lekkere kop thee!

 6. Ali
  23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  In het filmpje draag je aan het begin ren prachtige trui. Weet je misschien nog waar die van is?

 7. Kylie
  23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  Heerlijke tips, veel van deze dingen doe ik al na een drukke werkdag.
  Ik heb net de app gedownlaod en ”Geniet van het moment” gedaan, 5 minuutjes.

  Geweldig, precies wat ik nodig had op een werkdag!
  Bedankt voor de tip!

 8. Julia
  22 september 2015 / dinsdag, 22 september 2015

  Super leuk artikel!
  Wat ik altijd doe aan het einde van de dag: jouw blog lezen?

 9. 22 september 2015 / dinsdag, 22 september 2015

  Ah, een artikel als deze kon ik wel even gebruiken. Het semester loopt hier in Australië tegen het einde aan en de deadlines zijn even heel erg aanwezig. Fijne tips! En Rituals is één van mijn favoriete merken dus ik vind hun nieuwe innovatieve app-functie heel tof 🙂 Als mijn telefoon meer ruimte had dan had ik al meteen gedownload.

 10. Cézanne
  21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Leuk artikel! En de spiegel!!! Waar komt ie vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *