Angel | Mr. Wrong part 12

– Het eindeloze geëmmer van een vrouw die zich van een de ene in de andere beerput stort –

Het zou de titel van een boek kunnen zijn. Van de week zat ik eens na te denken over hoe ik in het leven sta en hoe ik naar het leven in het algemeen kijk. Als je me vraagt het leven een cijfer te geven, zeg ik zonder na te denken: “Mhow… toch wel een dikke negen denk ik.”

Hoe meer ik van de wereld en zijn geschiedenis snap, hoe meer ik vind dat het leven mooi,interessant, soms wat pijnlijk maar vooral heel erg kort is. We krijgen er maar ééntje (vind ik trouwens erg weing) en dat ene leven is in een scheet voorbij. Mijn credo is dus vooral; maak er wat van. En wat dat ‘wat’ dan is, dat mag iedereen zelf invullen. Zo maak ik er op mijn beurt vooral liefst een puinhoop van. En dan het liefst op het gebied van mannen.  Zo beloof ik plechtig, na het beëindigen van mijn laatste serieuze-samenwoon-relatie, met mijn hand op mijn hart, aan mijzelf, aan mijn vaderland en aan de Nederlandse vlag nooit en te nimmer meer een minuut te verspillen aan hufters op witte paarden. We zijn de dertig gepasseerd en we gaan de kostbare tijd die ons nog rest nuttig en zinvol besteden aan lieve, eerlijke, nette meneren die geen hobby’s hebben als vreemdgaan. En liegen. En die ook geen onverwerkte jeugdtrauma’s hebben. Dat geklootzakkerlij is nu over. Beloofd? Beloofd. Zo waar helpe mij God almachtig.

Hoe goed ik ben ik het nakomen van mijn heilige beloftes, blijkt wel als ik drie jaar later, en drie jaar dichter bij een paar afgestorven eileiders, hooggehakt en in vol ornaat in het huis van een eerste klas hufter op een wit paard sta. Recht tegenover Mr. Wrong die voor de gelegenheid niet in een Giorgio Armani pak nonchalant tegen de schouw van de openhaard leunt met in zijn hand een Vodka dry Martini – shaken, not stirred -, maar wijdbeens op bed ligt in een witte onderbroek en een bak nacho’s op zijn veel te bruine buik.

-You motherfucker – Met je champange-ontbijt. En je rozen. En je romantische James Bond-achtige geglij. En nu deze goedekope troep?

“Well, well, look at you… All dressed up”.

Hij kijkt me zelfverzekerd aan en slaat met zijn hand een paar keer op bed om duidelijk te maken dat hij daar een plekje voor me heeft gereserveerd.

“Yes ma’m. All dressed up for a comfy evening with my best friend Netflix. Have you met? Netflix, this is Angel. Angel, this is Netflix.”

Ondertussen vraag ik me af of ik blijven of gaan. Dit is niet waarvoor ik in mijn auto ben gestapt.

“Nice to meet you Netflix. So. Nacho’s and cheese for diner?”

“Yes. We’re going for luxury food today. And why do you look like you are on your way to a wedding? You look like a million by the way…”

En het ergste is dat hij nu denkt dat ik speciaal voor hem alle registers heb open getrokken. Wat ook zo is. Maar wat hij niet mag weten. Want als je een man echt, echt, echt misschien wel een beetje leuk vindt, is dat het laatste wat hij mag weten. Want zo fucked up zijn (sommige) meisjes nou eenmaal. Vooral niet eerlijk zijn. En vooral het ene zeggen maar het andere bedoelen. En vooral nee zeggen en ja doen. En vooral niet toegeven dat we ons zo in de steigers hebben gezet omdat we stiekem hoopten dat hij een driehonderd koppig strijkorkest aan zou laten rukken en dat we er op ons best willen uitzien omdat hij misschien die avond al wel gelijk op zijn knieën zou gaan. Dat hij alle rozen in Amsterdam voor me had afgekocht. Dat hij een sterrenstelsel voor me had gekocht om ze vervolgens allemaal naar mij te vernoemen. Neeeeeeuh… vooral niet toegeven. Want dat zit nou eenmaal in onze genen gebakken. Dus daar gaan we maar weer.

“Oh, this old junk? No, I just came from a networking thing. Very posh. And busy. Lot’s of uhm… networking people. And stuff.”

Ik slaak een diepe zucht, trap mijn schoenen uit, gooi mijn tas nonchalant in een hoek van de kamer en gooi mezelf op bed.

“Netflix and nacho’s. Exactly what I needed after a long, hard, exhausting week. So, what are we watching?”

“I know what I am watching”.

Hij klapt zijn laptop dicht en verdwijnt – terwijl hij me langzaam meetrekt – onder de dekens om er vervolgens nooit meer onderuit te komen. Nooit meer. Zo voelt het althans. En zo volgt ondanks mijn lichte teleurstelling toch weer een hartstochtelijke nacht die me opzadelt met de nodige zuigzoenen en hier en daar een blauwe plek als gevolg van rauwe, pure passie. Goed, dat is dus duidelijk. Scharrelen. Prima. Ook goed. Niks aan het handje. Als het maar duidelijk is. Lekker clean and simple.

Maar de volgende morgen krijg ik doodleuk hetzelfde riedeltje als de vorige keer. Meneer vliegt de deur uit, komt terug met een roos, een tas boodschappen, staat zich vervolgens weer een dik half uur uit te sloven in de keuken en presteert het om een nog uitgebreider ontbijt op mijn blote schoot te serveren dan de vorige keer. Het handgeschreven kaartje vertelt me vandaag:

“Well well, Miss A. Turns out even Netflix and nacho’s like you as much as I do. What’s next?”

Nou doet hij het verdomme weer. Alweer zet hij me op een dwaalspoor. Wilt hij nou the real deal of ziet hij in mij een makkelijke booty call?

Het antwoord krijg ik snel genoeg als ik aangekleed en opgemaakt bij de voordeur sta, klaar om te vertrekken. Ongemakkelijk schuif ik een beetje heen en weer.

“Ok. Well.”, krijg ik er met moeite uit.

Hij loopt op me af en blijft recht voor mijn neus voor me staan. Omdat hij een stuk langer is, moet ik mijn hoofd bijna in mijn nek leggen om hem aan te kunnen kijken. Hij zegt niets. Staat me daar alleen maar met fonkelende ogen aan te kijken. Ogen waar ik inmiddels in sta te verdrinken en waar ik bloednerveus van wordt. Hoewel hij eigenlijk niets verkeerds doet, kan ik het niet helpen te denken hoe onbeschoft ik het eigenlijk vind dat hij niets zegt. Wat hij kan wel zo zelfverzekerd zijn dat hij het zich kan permitteren niets te zeggen… het creëert een dermate ongemakkelijke situatie dat het bloed bijna uit mijn ogen loopt. En dus ratel ik als een eencellig organisme iets uit als…

“Thank you for the breakfast.”

Stilte. Nee hoor meneer. Vooral niet praten. En vooral heel sexy voor me staan met je atoombom ogen. Laat mij hier maar kapot gaan.

“So. Yeah. Breakfast is ah… good. Very important. Most important meal of the day, they say.”

Hij trekt een wenkbrauw op en glimlacht.

“Ok. I guess I’ll be going.” Dan draait hij zich om rent naar het bed.

“Don’t forget your souvenirs. Very important too… they say.”

Hij geeft me de roos en het kaartje. En dan komt het verschrikkelijke moment van afscheid nemen. Hoewel het niet het daadwerkelijk afscheid nemen is dat erg is. Dat is alleen maar erg als je hele familie naar China emigreert en jij als enige achterblijft. Of als je je hond in moet laten slapen. Het verschrikkelijke in dit geval is ‘hoe’ je afscheid neemt. Want met een scharrel ga je niet uitgebreid staan tongen. Of wel? Of geef je dan gewoon een boks of een high five? Of geef je een hand? Lang hoef ik niet op antwoord te wachten want hij neemt het voortouw. Maar hoor dit dan… Weet je wat die lul doet? En die had ik niet in het rijtje mogelijkheden staan.

“My love. You are an amazing piece of art.”

Hij buigt voorover en geeft me een kus op mijn wang.

OP MIJN WANG?! Yep. Op mijn wang. Hij had me net zo goed een kopstoot kunnen geven. Verbouwereerd kijk ik hem aan.

“Yeah. You’re something too. Ok bye.”

En nu, lieve allemaal, gaan we even een sprongetje in de tijd maken. Want het introduceren van Mr. Wrong heeft maar liefst 12 hele hoofdstukken geduurd. Maar dan breekt er een hele poos aan van heel weinig, heel saai, heel niks. Vier maanden lang wordt er namelijk heel ingewikkeld ge-hard-to- get (voornamelijk vanuit mijzelf). Omdat ik hartgrondig vast blijf houden aan de overtuiging dat hij Satan himself is. Totdat op Koningsdag alles verandert. En laat dat nou net volgende week zondag zijn! Huppekee, actie in de tent!

IG account angelWil je af en toe een glimp van Mr. Wrong zien? Op mijn Instagram account (@thebeautybakery) post ik heeeel soms een kleine sneak peak. Dus als je wilt gluren… be my guest!

Liefs,
Angel

Volg:

35 Reacties

 1. Anna
  24 september 2015 / donderdag, 24 september 2015

  oooh now I can’t wait for part 13 😛

 2. 23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  Geef je scharrel gewoon een boks, van toedeloe, hoppetee boksie en gaan. Eens zien wie er dan niets meer van snapt hahahahaa

 3. frederiek
  22 september 2015 / dinsdag, 22 september 2015

  Wat ben ik gek op deze verhalen!
  Je moet gwn een boek schrijven hierover man!

 4. 21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Hahaha! Ik denk in mijn hoofd ook altijd op die manier, we zijn toch een beetje ingewikkeld soms, maar mannen zijn al helemaal niet te begrijpen

 5. 21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Hé, maar de 4 maanden hard to get, kapot gaan van de will-he-wont-he, wanneer belt ie nou etc. moet ook worden beschreven en gelezen! In een boek kunnen we ook niet doorspoelen naar het leuke deel. 🙂

 6. 21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Heel benieuwd naar volgende week! Zo leuk deze ‘Mr Wrong parts’

 7. 21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Ik kijk uit naar volgende week! Ben benieuwd 🙂

 8. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Hij trekt een wenkbrauw op en glimlacht.

  Dat vindt ik eigenlijk het meest spannende zinnetje (in die context dan) uit het hele verhaal. 😉 Dat stilzwijgende, zelfverzekerde, geamuseerde aanschouwen dat-ie doet. Love it! 😉 Let’s face it, wat is er nu fijner dan een man die je gewoon met een blik totaal uit je evenwicht kan brengen? 😉

  • 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

   Dat vind… excuus voor de stomme spel/tikfout!

   • Daanster
    20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

    Geeft niks meid, kan gebeuren en ik ben het totaal met je eens! Niets mooiers dan dat ^^

 9. Laura
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Hahaha, dit bllijft zo heerlijk. Kijk uit naar volgende week! En “Het eindeloze geëmmer van een vrouw die zich van de ene in de andere beerput stort”…. hardop gelachen. Wil ‘m stiekem graag in m’n twitter beschrijving zetten hahaha

 10. M
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Volgende week het laatste deel?

 11. Sanne
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Hahaha, “hij had me net zo goed een kopstoot kunnen geven”. Je schrijft zo leuk, Angel! Als je een boek had zou ik het kopen. Tot volgende week zondag dan maar! X

  • Mara
   21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

   Kopstoot! Ik dacht dat er kokosnoot stond! Als hij ineens een kokosnoot je schoot in werpt, dat zou wat wezen, haha

 12. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Weer heerlijk gelezen op deze lazy sunday! Op naar de volgende zondag 😀

 13. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Haha ik kijk uit naar volgende week!

 14. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Angel, je bent echt geweldig.

 15. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Weer heerlijk geschreven. Laat volgende week zondag maar komen, lekker vier maanden later!

 16. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  God jij zou echt eens een boek moeten gaan schrijven! Ik kijk elke week weer uit naar je avonturen, en ik ben niet de enige volgens mij!

 17. jasmijn
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Niet lullig bedoelt ofzo, maar als mr. wrong die donkere man is op je instagram account, zeg hem dan ff dat hij er een stuk beter uit zou zien zonder die twee plukken schaamhaar op zijn kin.

  yes, you´re welcome.

  • Serena
   Auteur
   20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

   Ik las je comment en dacht ‘huh?’ en daarna nog even naar Angel’s account gegaan en dacht nogmaals ‘huh?’. Waar zie jij een donkere man met twee plukken schaamhaar op zijn kin?

   • Djodie
    20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

    Ik deed precies hetzelfde.. kan het ook niet ontdekken.. 🙂
    De keren dat Mr.Wrong er met zijn kin op staat, is hij netjes geschoren..

    • Kimberley
     21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

     Ik zie nu dat de foto er wel nog is, de foto met het kunsthotel ♡

   • Nina
    20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

    Hahah misschien bedoelt ze die man van de kebab zaak dat is de eerste kerel op haar account als je terug kijkt

   • Kimberley
    21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

    Ze heeft een foto verwijderd denk ik. Er was een collagefoto met linksboven een man in wit gekleed die er nu niet meer is?
    Maar ik zag geen haar?

  • Jessica van der Tuin
   20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

   Ik ben nou ook zwaar benieuwd wie je bedoelt, want ik kan hem niet ontdekken!

  • 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

   Huh? Zie jij foto’s die wij niet zien? Want ik vind hem er anders altijd goed uit zien. Zonder plukjes schaamhaar.

   Maarrrr deze cliffhanger is mij te erg. Nu duurt een week wachten te lang.

 18. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  jij met je cliffhangers! tss!

 19. Yara
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  En daar is de cliffhanger weer, haha. Super leuk geschreven. Ik kijk uit naar volgende week!

 20. Syl
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  haha spanning!

 21. Nadia
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  12 hoofdstukken, maar je hebt de spanning goed opgebouwd haha.
  Smaak heeft ie trouwens wel, nacho’s 🙂 Al ben ik benieuwd of die opgegeten zijn…

  Ik kan niet wachten tot volgende week 15:00!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *