Inspiratie: 5 kapsels voor ‘los’ haar

Door Nena – Ik ben zo iemand die d’r haar bijna altijd los heeft of  gewoon lekker makkelijk in een snelle knot. Ik wil  liever niet te veel poespas op mijn hoofd, omdat ik daar gewoon niet het type voor ben. Geen tig elastiekjes, speldjes, schuifjes noem het maar op. Eigenlijk is dit zonde, want je er zijn zo ontzettend veel leuke kapsels te bedenken! Ook gewoon wanneer je je haar los draagt.

In dit artikel wil ik jullie vijf verschillende kapsels laten zien, waarbij ik mijn haar praktisch los draag. Het zijn vrij simpele kapsels, maar toch zal je zien dat ik er bij elk kapsel echt een totaal andere uitstraling door krijg. Ik ben benieuwd naar wat jullie het beste of leukste bij mij vinden staan.

Marianne & ik

Voor dit artikel heb ik de hulp van mijn buurvrouw en vriendin Marianne ingeschakeld. Zij is bedrijfsleidster van Hairstylist Robert en kan daardoor zeer goed met haren overweg! Bovendien was ze zo lief om haar zondagmiddag op te offeren om mij te laten zien wat ik allemaal met mijn haren kan doen. Ik was altijd in de veronderstelling dat ik met mijn haar niet zo veel kanten op kon, want het is maar glad en steil, dus niets blijft zitten. Maar, niets is minder waar…

Dit is hoe ik mijn haar het liefste draag:

kapsel 1

Ik heb half lang haar met vrij veel en korte lagen. Ik heb een wat kortere lok aan de voorkant, zodat ik het in schuine scheiding kan dragen en mijn haar daardoor deels voor mijn voorhoofd valt. Met behulp van volumeproducten zoals haarlak of een ‘volume paste’ creëer ik volume. Op deze manier valt het wat speelser, omdat mijn haar anders vrij sluik om mijn gezicht valt.

Een vlechtje als haarband

Kapsel 2

Voor dit kapsel heb je eigenlijk alleen maar een punt- of vorkkam nodig, 2 schuifspeldjes en wat haarlak. Met de kam trek je een scheiding, bijvoorbeeld zoals bij mij op de foto zo’n 5 cm van je haargrens, van oor tot oor. Het voorste gedeelte begin je nu te vlechten. Dit vergt even wat oefingen, maar zoals met veel dingen: Oefening baart kunst. Tenslotte zet je het laatste gedeelte vast achter je oor door 2 schuifspeldjes kruislings overelkaar heen te leggen. Met behulp van een vorkkam is het gemakkelijk om het haar achter de scheiding nog een beetje te touperen, zodat het mooi bol in model valt.

collage kapsel 2

Je haar is heerlijk uit je gezicht en aan de achterkant nog gewoon helemaal los. Ideaal en toch eens een keer wat anders. Heb je net zoals ik vrij glad haar? Zorg dan vooral tijdens het vlechten voor flink wat haarlak om de boel op zijn plaats te houden.

haarband

Heb je niet zo veel tijd of kan je echt niet vlechten, dan kan je ook gebruik maken van een haarband. Al staat dat lang niet zo feestelijk natuurlijk…

Tijdsduur: 10 minuten (eenmaal gevorderd)

Middenscheiding & naar buiten krullend haar

Kapsel 3

Voor dit kapsel heb je eigenlijk alleen maar een krultang en wat haarlak nodig. Verdeel je haar in een middenscheiding en krul alleen de voorkant van het haar naar buiten. Dit kapsel staat lekker fris, want het zorgt voor een open blik. Zoals je ziet is het erg simpel, maar staat het toch heel anders dan mijn normale kapsel.

Tijdsduur: 10 minuten

Curls

Kapsel 4

Voor deze MEGA krullen heb ik gebruik gemaakt van dit handige Carmen travelsetje. Carmen is denk ik wel één van de bekendste merken als het gaat om haarkrullers. Je hebt hele uitgebreide sets, maar ik doe al jaren met dit travelsetje van €17,00. Voor mijn hoeveelheid haar zijn het eigenlijk net iets te weinig krullers, dus ik pak wat grotere plukjes en dat werkt prima.

Carmen set

Verwarm de krullers (steek gewoon de stekker in het stopcontact), wacht 10 minuten en draai ze in. Wacht totdat de krullers zijn afgekoeld en…

curls

BAM! Je hebt krullen! Verdeel ze mooi door met je handen door je haar te gaan en breng het kapsel in model. Spray er lekker veel sterke haarlak in, zodat het goed blijft zitten. Een heel ander gezicht hè?

Tijdsduur: 30 minuten (inclusief het afkoelen van de krullers)

Krullen opzij vastzetten

krullen weggestoken

En als je dan toch krullen hebt… Met vier schuifspeldjes zet je ze aan een kant vast.

collage krullen opzij

Super makkelijk, snel en toch net wat specialer dan normaal.

Tijdsduur: 1 minuut (als je al krullen hebt of hebt gemaakt).

Classic glossy look

classic 1

Wanneer je krullen hebt gezet en je borstelt ze uit, dan ziet je haar er zo uit. Een beetje haarserum of gloss erin voor een glossy effect en het straalt. Dit kapsel vind ik zelf erg chique staan. Ik krijg er ook echt wéér een hele andere uitstraling door. Een beetje zakelijk ofzo. Ik vind het wel mooi voor bepaalde gelegenheden.

classic 2

Tijdsduur 20 minuten (je hoeft de krullers niet zo lang te laten zitten)

Dan nu nog even alle kapsels op een rij:

collage alle kapsels

Ik ben echt verbaasd over het resultaat van wat een simpele verandering met je haar voor je hele uitstraling kan doen. Ik had niet gedacht dat ik er zo anders uit kon zien. Nu ik weet dat het zo makkelijk is, zal ik mijn haar zeker anders ‘los’ gaan dragen, dan voorheen. Een beetje variantie kan tenslotte nooit kwaad.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze verschillende kapsels bij mij te zien. En ik zou het nog leuker vinden als jullie er zelfs wat inspiratie uit op kunnen doen! Mocht je nog iets meer uitleg willen van een bepaald kapsel of iets meer uitleg over de gebruikte producten? Vraag het me dan gerust in de comments.

Welk kapsel vinden jullie het leukst bij mij staan? Besteed jij veel tijd aan je kapsel en hoe draag jij je haar het liefst?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

134 Reacties

 1. Julie
  17 april 2016 / zondag, 17 april 2016

  Zijn r ook wat makkelijkere kapsels zoals bijv. Een andere scheiding voor lang/halflang haar? Ik vind dit namelijk toch wat gedoe en dan moet je weer van alles kopen!!

 2. 15 juni 2014 / zondag, 15 juni 2014

  Ik wil heel graag weten welke reis krulset dit is van 17€
  Please tell me en waar kan ik het kooen bestellen?

 3. Jet
  19 mei 2014 / maandag, 19 mei 2014

  Wow! Prachtige fotos’s en wat een mooie haarkleur heb je hier. Is dit je eigen kleur of geverfd? Zo ja, dan ben ik erg nieuwsgierig naar het merk en kleurnummer! Thanx

 4. Bunny1986
  9 mei 2014 / vrijdag, 9 mei 2014

  Super gave post! Mooi haar, veel inspiratie…. Thanks

 5. 13 januari 2014 / maandag, 13 januari 2014

  Ik besteedt eigenlijk ook nooit tijd aan m’n haar. Ik heb m’n haar weer laten knippen tot half lang maar doe er nooit wat mee, ook mede omdat ik niet zo handig ben met haar. Die mega krullen staan je echt fantastisch vooral met die lippenstift erbij! Het maakt je echt een Vi-Va-VAMP! 😉
  Liefs Saskia

 6. Aukje
  13 januari 2014 / maandag, 13 januari 2014

  mooi hoor, allemaal! vind het zo lastig om bij mezelf mn haar mooi op te steken enzo.
  ik heb laatst een bruiloft gehad en toen heeft mijn kapper in amsterdam me geholpen.
  day and night hairdressers in amsterdam, enorme aanrader

 7. Barbara
  20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

  Ik vind nummer 1 en 3 geweldig!!
  Een andere vraag welke mascara gebruik je? Prachtige wimpers ;-))

  • Nena
   Auteur
   21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

   Dat is de nieuwste van Rimmel, Scandaleyes Lycraflex.

 8. merel
  20 april 2013 / zaterdag, 20 april 2013

  Hoii 🙂
  ik vind het kapsel waarbij je je haar naar buiten hebt gekruld met een middenscheiding echt heel erg leuk! Staat superverzorgd, de andere kapsels vindt ik net wat overdreven, maar die zijn wel heel erg leuk voor een feestje!
  Maar alles staat je echt goed 🙂
  x

 9. anne
  18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

  Volgensmij heb ik je vandaag gezien in Amersfoort!

  • Nena
   Auteur
   21 april 2013 / zondag, 21 april 2013

   Daar was ik wel ja 😉 wat leuk!

 10. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

  De krullen zijn echt prachtig.Ik heb ook al wel redelijk lang haar(mijn langste punten komen net over de sluiting van mijn bh) dus kan er eigenlijk ook al heel wat mee anvangen.maar ik heb heel veel en vrij dik haar,dus ik moet er gemiddeld mischien een 20 minuten langer over doen en dat is soms zo demotiverend

 11. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

  Mooie foto’s! Staat je allemaal erg goed, maar de krullen naar buiten vind ik toch het allermooitste!

 12. Marina
  17 april 2013 / woensdag, 17 april 2013

  Geweldig! Ze staan je allemaal erg mooi, maar inderdaad heel anders. Vooral de naar buiten gekrulde voorste lokken kapsel 2 vind ik je echt heel mooi staan. Staat erg goed bij je gezichtsvorm.

 13. 17 april 2013 / woensdag, 17 april 2013

  Beide curls kapsels vind ik PRACHTIG bij je staan! 😀
  btw: Je make-up is ook superleuk gedaan 😉

 14. Annelie
  17 april 2013 / woensdag, 17 april 2013

  Zou je misschien eens een stuk willen schrijven over hoe je mooi make-up opbrengt met sproeten? 🙂

  Want nu het weer zonnig wordt, krijg ik weer best veel sproeten, maar dit werk vaak niet met foundation of blush! En aangezien het er bij jou altijd geweldig uit ziet!

 15. Sandra
  17 april 2013 / woensdag, 17 april 2013

  Leuke kapsels. Ga het zelf ook proberen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *