4 x MLBB (My Lips But Better) lipstick review

De eeuwige zoektocht naar de perfecte MLBB (My Lips But Better) lippenstift is nog altijd gaande. In mijn geval is dat een kleur die lijkt op mijn natuurlijke lipkleur, maar dan iets frisser (dus met een zweempje roze, omdat mijn lippen van nature een beetje bruin zijn) en ook iets lichter.

Hieronder kun je mijn natuurlijke lipkleur goed zien:


Nou, eerlijk gezegd vind ik dat er niets ‘mis’ is met mijn eigen lipkleur hoor. Maar een goeie MLBB lipstick maakt het gehele plaatje wel af, complementeert mijn look en ziet er ook wat verzorgder uit dan helemaal niets op mijn lippen.


Vandaag ga ik 4 producten reviewen waarvan ik dacht dat ze wel eens de ultieme MLBB zouden kunnen zijn. Het zijn verschillende soorten lipproducten (een liquid matte lipstick, een paar klassieke lipsticks en een cushion lip tint) van verschillende drogisterijmerken, dus gelukkig ook lekker betaalbaar. Kijken jullie mee?

Maybelline SuperStay 24H Lipstick in 125 Natural Flush


Nou de naam zegt het al: ‘Natural’ Flush. Dit moet dus een hele natuurlijke lipkleur zijn. Of in elk geval, zo is hij wel bedoeld. De SuperStay lipstick bestaat uit 2 delen; aan de ene kant een een matte liquid lipstick (stap 1) en aan de andere kant een transparante, verzorgende balsem (stap 2). Je kunt deze producten natuurlijk los van elkaar dragen, maar gecombineerd zorgen ze voor het beste en mooiste resultaat.


Natural Flush is redelijk dekkend. Ik heb 2 dunnere laagjes nodig voor een mooi, egaal en dekkend resultaat. De kleur droogt mat op en ‘kleeft’ daarna een beetje aan de lippen, waardoor het wel echt heel fijn is om hier de bijbehorende balsem overheen aan te brengen. Dit verhoogt meteen het draagcomfort en geeft je lippen een heel subtiel en zacht zijdeglansje.


De kleur is wat mij betreft een BULLS EYE! Als swatch op mijn pols lijkt de kleur een wat fellere koraalroze tint te zijn met warme ondertoon, maar eenmaal aangebracht op de lippen is het echt de perfecte MLBB. Precies wat ik zocht. Het maakt mijn eigen lipkleur wat frisser, iets roziger en iets lichter. Ik ben vooral heel blij dat de ondertoon warm genoeg is. Met mijn getinte en warme huid zijn de meeste nude- en MLBB kleuren al snel te koel waardoor ze bijna lila lijken als ik ze draag. Maar deze is echt perfect. Ben bijna verrast, want ik had dit van te voren niet verwacht. Ik dacht, ik waag een gokje, maar het pakt super positief uit.

Daar komt nog bij dat dit product zijn naam eer aan doet. Aan het einde van de dag zit de kleur er gewoon nog op. De balsem werk ik gedurende de dag wel bij natuurlijk (laten we zeggen 3 keer per dag, na elke grotere maaltijd), maar de kleur is gewoon niet van mijn lippen te rammen. Wow. De swatch op mijn arm zit er na 3 dagen (!!) nog. En ja, ik heb gedouched. Ongelofelijk. Dit vereist overigens wel een HELE goede waterproof make-up remover (of een hele vette olie of balsem), maar goed dan heb je ook wat.

Revlon Kiss Cushion Lip Tint – 230 Naughty Mauve


Nou, als je zo naar de huls kijkt zou je niet denken dat hier een MLBB kleurtje in zit (het lijkt eerder een bordeaux tint), maar ik had swatches gegoogeld en de kleur Naughty Mauve zou qua kleur een beetje op Lolita van Kat von D moeten lijken. En Lolita is mijn ultieme MLBB kleur (eigenlijk is Lolita wel een tikje donkerder dan dat, maar een MLBB die wat meer opvalt vind ik ook zeker een musthave in mijn lipstick stash).


De Revlon Kiss Cushion Lip Tint heeft een chubby huls en door deze te draaien, wordt er product omhoog gedrukt naar het taps toelopende kussentje. Het product dat eruit komt is het beste te vergelijken met een glossy lipstick (zoals de Chanel Rouge Coco Shine lipsticks). Heel lichtgewicht, comfortabel, mooi glanzend (hier zit zelfs een prachtig subtiel shimmertje in), maar ook met redelijk wat pigment. Het is niet dekkend, maar ook zeker niet sheer, juist een beetje ertussen in.


De kleur is het beste te omschrijven als een wat neutralere berry tint. Een beetje tussen nude/beige en bordeaux in. Een mooi en zeer draagbaar, mauve kleurtje. De ondertoon is niet te koel, dus het steekt helemaal niet lila/paars af bij mijn huid. Ik vind dit kleurtje juist erg mooi en juicy.


Misschien niet de perfecte MLBB tint, want deze tint is nét wat donkerder (en daarom ook opvallender) en heeft een tikkeltje bruin (en is daarom iets minder fresh). Toch vind ik dit een hele mooie kleur. Geschikt voor de mensen die geen zin hebben in een nude lipstick, maar ook niet per se willen knallen met rood, roze of koraal. Een prachtig kleurtje die het volgens mij altijd wel goed doet, met welke look dan ook, en in welk jaargetijde dan ook.

Bovendien brengt hij gemakkelijk en snel aan (vanwege het kussentje hoeft het allemaal niet zo precies) en is de formule heerlijk hydraterend voor de lippen. Deze kleur laat mijn gezicht veel meer spreken, maar dan op een hele neutrale manier.

Revlon Super Lustrous Lipstick – 049 Rise Up Rose


Dit is een klassieke lipstick met een matte finish. Ik ben echt heel benieuwd naar deze kleur. Zo in de huls ziet hij eruit alsof het de perfecte MLBB tint zou kunnen zijn.


Wow, dit is een echte one coater dames en heren. Heel dekkend, en mooi egaal dekkend ook nog, met slechts één swipe. I AM IMPRESSED!


De kleur is – zoals ik al dacht – de perfecte MLBB tint voor mij. Nude, maar niet te roze en niet te bruin en met een warme (in elk geval niet te koele) ondertoon. En ook nog eens niet te licht voor mijn huidskleur. Echt een prachtige, frisse tint. Hij is wel wat opvallender/donkerder dan een gemiddelde MLBB-kleur, maar deze kleur laat mijn gezicht juist spreken, vind ik!


Ondanks de matte finish (matte lipsticks zijn toch vaak wat aan de drogere kant), vind ik de lipstick heerlijk hydraterend en comfortabel aanvoelen op de lippen. Je voelt amper dat je een lipstick draagt, zo lichtgewicht is deze formule. Hij is ook nog eens super gepigmenteerd, trekt niet in de lijntjes en blijft redelijk lang zitten. Ok, niet zo lang als de Maybelline SuperStay, maar hij slijt gedurende dag subtiel van de lippen waardoor 1 touch-up voldoende is, dus dat is prima voor bijvoorbeeld een werkdag.

Ja, ook deze lipstick is echt een schot in de roos! De formule, de kleur; deze lipstick doet zeker niet onder voor high end merken en ik ben écht onder de indruk.

L’Oréal Color Riche Lipstick – 235 Nude


Wat een beauty is deze lipstick toch. Dit is een speciale Valentine’s Day Edition en hij is bijna te mooi om te gebruiken, wow!


Prachtig die hartjesprint op de huls en in de lipstick zelf. Dit maakt deze lipstick echt een collector’s item. En de naam zegt het al, nude, dus ook deze kleur zou een perfecte natuurlijke lipkleur moeten nabootsen.

In de loop der jaren is de tint van nude lipsticks een beetje veranderd, vinden jullie ook niet? ‘Vroeger’ was het echt heel licht beige met een vleugje zachtroze (een soort concealer deluxe, altijd een misser voor mijn huidskleur), maar tegenwoordig lijken de nudekleuren een tikkeltje donkerder en meer mauve te zijn. Niet te rozig, niet te bruin, echt die typische MLBB tint dus. Ook deze nudekleur ziet er zo in de huls uit als de perfecte MLBB. Ik ben benieuwd!


Ik had de kleur veel donkerder verwacht, maar 235 Nude is juist een wat zachtere, lichtere oudroze nudekleur met een satijnen glansje. Het is een nude-beige kleur met een vleugje lichtroze. De ondertoon is niet te koeltjes en voor mijn getinte huid niet eens te licht. Heel fris en verhelderend juist.


Deze lipstick leek in eerste instantie wat sheer en medium dekkend te zijn, maar de dekking is echter goed op te bouwen. Met twee dunnere laagjes zijn mijn lippen compleet bedekt met dit frisse kleurtje. De formule is licht, comfortabel, hydraterend, gewoon prima. Niet longlasting, dus moet gedurende de dag zo’n 2-4 keer worden bijgewerkt (afhankelijk van wat en hoe vaak je eet).


Wow ja, ook deze kleur vind ik heel erg mooi. Ik denk mijn favoriet van de vier. L’Oréal 235 Nude heeft alles wat ik van te voren zocht in een lipstickleur, namelijk iets lichter, iets rozer en wat frisser dan mijn eigen lipkleur. De kleur neigt wel iets meer naar Nude dan naar MLBB (maar goed, de naam suggereert dat ook, ik had het kunnen weten!), maar ik ben desalniettemin superblij met deze vondst. Vroeger had ik meer moeite met het vinden van een nudekleur die geschikt is voor mijn huidskleur, maar tegenwoordig lijkt het (gelukkig) toch een stukje makkelijker te zijn. Ik vind deze kleur echt prachtig!


Van links naar rechts; Revlon in Rise Up Rose, Revlon Cushion in Naughty Mauve, Maybelline in Natural Flush en L’Oréal in Nude.

Prijs & verkrijgbaarheid


Maybelline SuperStay 24H Lipstick – 125 Natural Flush – €9,95
Revlon Kiss Cushion Lip Tint – 230 Naughty Mauve – €9,95
Revlon Super Lustrous Lipstick – 049 Rise Up Rose – €10,95
L’Oréal Color Riche Lipstick – 235 Nude – €10,95

Ik heb deze lipsticks gekregen van de beautywebshop Blisso. Ze hebben een zeer groot assortiment en het leuke is dat ze veel lippenstiften verkopen die niet overal meer verkrijgbaar zijn, zoals limited editions of kleuren die langzaam uit de handel gaan, of lipstickmerken die niet bij de meeste drogisterijen verkocht worden, zoals Revlon of Elizabeth Arden. Als je Blisso nog niet kent neem dan zeker even een kijkje!


Welke MLBB kleur vinden jullie mij het beste staan? En welke kleur spreekt jou het meeste aan voor jezelf?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. k
  4 september 2020 / vrijdag, 4 september 2020

  De onderste is erg mooi bij jou! Maar jou staat alles 🙂

 2. Lydia
  30 augustus 2020 / zondag, 30 augustus 2020

  Ik vind het best een aparte zin om je artikel mee te beginnen. De slogan van een campagne tegen huiselijk geweld. Ik zal toch niet de enige zijn die bij het lezen van deze zin direct hieraan moet denken. Wellicht voor sommige lezers een pijnlijke associatie.

  • Serena
   Auteur
   31 augustus 2020 / maandag, 31 augustus 2020

   Dan zal ik het aanpassen, dankjewel dat je me hierop attent hebt gemaakt.

 3. 19 augustus 2020 / woensdag, 19 augustus 2020

  Ik ga de Revlon eens proberen. Bedankt voor de leuke blogpost!

 4. 18 augustus 2020 / dinsdag, 18 augustus 2020

  Ik vind de eerste het mooiste, maar ze staan je allemaal goed!

 5. 17 augustus 2020 / maandag, 17 augustus 2020

  Ze zijn allemaal super mooi! Die ene van L’oreal met hartjes ziet er van buiten ook zo leuk uit zeg …

 6. Rita
  15 augustus 2020 / zaterdag, 15 augustus 2020

  De kleuren staan allemaal goed bij je! Bij mijzelf vind ik een opvallende kleur sprekender.

 7. Stephanie
  15 augustus 2020 / zaterdag, 15 augustus 2020

  Ik blijf dit lekker old school leuke posts vinden!

 8. 14 augustus 2020 / vrijdag, 14 augustus 2020

  Nice, ik ga die van Revlon en L’Oreal eens proberen! Ik heb nagenoeg dezelfde huidskleur als jij, dus me like. Ik vind de YSL Rouge Volupté Shine in Nude In Private en de Charlotte Tilbury Superstar Lips in Pillow Talk ook helemaal top voor ons! Beide vrij sheer maar geven net even die oomph aan je lippen.

 9. Patty
  14 augustus 2020 / vrijdag, 14 augustus 2020

  Ik dacht meteen bij de foto’s van de eerste test, WOW wat staat die kleur haar goed! Heel fijn artikel, en mooie product foto’s ook.

 10. Sietske
  12 augustus 2020 / woensdag, 12 augustus 2020

  Ze staan je alle 4 erg mooi! Tipje voor het verwijderen van de superstay lipstick; make-up remover doekjes van microvezel. Geen idee hoe het precies werkt, maar je hebt niet eens een aparte make-up remover nodig en je kan ze na gebruik gewoon in de wasmachine gooien. Werkt bij mij zelfs beter dan een een remover voor waterproof make-up

  • Serena
   Auteur
   15 augustus 2020 / zaterdag, 15 augustus 2020

   Wat een goeie tip, wist niet dat die doekjes ook voor waterproof lipproducten zo goed werkten, ga ik zeker eens uitproberen!

  • Evelien
   17 augustus 2020 / maandag, 17 augustus 2020

   Goeie tip! I love de superstay want hij doet z’n naam echt eer aan, maar het boenen in de avond vind ik altijd minder.

 11. 11 augustus 2020 / dinsdag, 11 augustus 2020

  Ik twijfel tussen Revlon en Rimmel, beide echt prachtig! 🙂

 12. Marit
  11 augustus 2020 / dinsdag, 11 augustus 2020

  Die cushion applicator van Revlon spreekt me heel erg aan! Jammer dat Revlon alleen niet dierproefvrij is, anders had ik ‘m zeker gehaald!

 13. nanoe
  10 augustus 2020 / maandag, 10 augustus 2020

  de crushed lipsticks van Bobbi brown zijn ook echte perfecte nude lip kleuren en de nourished lip sticks van hun ook gebruik die altijd. Ook heeft charlotte tilbury mooie lip kleuren passend bij elke huidkleur

 14. 10 augustus 2020 / maandag, 10 augustus 2020

  Ik vind Revlon een erg fijn merk en wat fijn dat je dit merk ook online kunt kopen. Eerst kocht ik het altijd in Engeland

 15. Wendy (B)
  10 augustus 2020 / maandag, 10 augustus 2020

  Die van Revlon is mijn favoriet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *