3 x Beautyhacks | snelle krullen, matte lippen en face contour

Vandaag test ik 3 dingen uit; een razendsnelle methode om krullen te krijgen, een gemakkelijke manier om elke glanzende lipstick om te toveren in een matte lipstick, en een budget variant van het bekende Ben Nye Banana Powder, namelijk het W7 Banana Dreams loose powder. Wat is mijn eerste indruk van deze methodes en producten?

Bekijk het hieronder in de video;

Beautyhack 1 – Curls for Lazy Girlssnelle krullen truc curls for lazy girls - 3Whuuuuut!? Deze beautyhack werkt écht! Ik zag het voorbij komen op Pinterest en wilde het uitproberen en ik ben flabbergasted door het resultaat. Maak een hoge staart, verdeel je staart in tweeën en krul elke pluk. Dit kan op de manier die jij zelf het makkelijkst vindt, dus met een wand, een krultang of een stijltang. Maak je staart los, even wat haarspray eroverheen en HOPPA, je hebt in een handomdraai grove, Hollywood krullen gecreëerd. Omdat ik wat dikker haar heb, heb ik geen twee plukken maar 4 plukken gekruld voor bovenstaand resultaat. Afhankelijk van de dikte van je haar zou ik dus 2, 3 of 4 plukken krullen. Kan ook meer, maar dan is het ‘lazy girl’ gedeelte er een beetje af, haha! Probeer het eens uit, het werkt echt!

Beautyhack 2 – geef elk lipproduct een matte finish
W7 Lip Legend matte top coat - 6
W7 lip legend review W7 lip legend before afterIk ben dol op matte lippen en ik ben niet de enige, want de matte liptrend is niet meer weg te denken uit het beautywereldje! Dat je van een glanzende lipstick een matte variant kunt maken weten we, je moet dan even happen in een tissue en er translucent powder over aanbrengen voor een zachtere, matte finish. GEDOE! Dat moet makkelijker kunnen toch? Want ik zie mezelf al in de weer op het damestoilet met een tissue en los poeder. Lijkt me toch niet zo heel handig.

Gelukkig heeft W7 nu de Lip Legend op de markt gebracht, een matterende lippenbalsem die je over je lipproduct aanbrengt en waarmee je in een handomdraai een matte finish creëert. Het beste kun je de balm deppend aanbrengen en het resultaat mag er wezen: het wordt inderdaad mat. Het enige is dat je de balm daarna wel even moet afnemen met een tissue, omdat de kleur van de lipstick er heel erg op afgeeft. Ik heb ook geprobeerd om de balm met een lipkwastje aan te brengen maar dat duurt veel te lang en bovendien moet je het kwastje dan tussendoor ook even afnemen met een tissue. Het is wat mij betreft dus handiger om de balm direct op de lipstick te deppen. Hij werkt, hij is lekker klein en compact (dus handig om mee te nemen) en hij geeft de liggen geen droog gevoel.

De W7 Lip Legend is superleuk om mee te spelen en te experimenteren, want met dit product tover je ineens al je glanzende lipsticks om tot matte varianten. Op deze manier (her)ontdek je weer je oude stash en hoef je misschien geen nieuwe matte lipsticks aan te schaffen, omdat je ze gewoon zelf creëert met de lipsticks die je nog had.

Beautyhack 3 – budget dupe van Ben Nye Banana Powder
W7 banana dreams powder - 3 W7 banana dreams powder - 1Ben Nye’s Banana Powder is superpopulair onder de beautyguru’s, want je kunt er geweldig mee contouren. De meeste mensen gebruiken het voor de Makeup Baking techniek, die ik hier in deze video laat zien. In plaats van wit of doorzichtig poeder wordt er zachtgeel poeder gebruikt, omdat dit de huid wat meer warmte geeft en tegelijkertijd alles mooi egaliseert en verheldert.

Nu is Ben Nye’s poeder niet heel goedkoop en niet heel gemakkelijk om aan te komen, dus ik was blij toen ik hoorde dat W7 een dupe op de markt had gebracht genaamd Banana Dreams. De poeders zijn in principe hetzelfde, alleen die van W7 is iets lichter en iets minder geel, het is slechts een subtiel kleurverschil. Ik vind het een prachtig poeder om concealer mee te setten en om tegelijkertijd mee te highlighten, bovendien voelt je huid na gebruik superzacht en glad aan. Ik denk dat dit een perfect alternatief is voor de mensen die al lang azen op Ben Nye’s Banana Powder, maar het gewoonweg nog te veel geld vonden. Banana Dreams van W7 is namelijk stukken voordeliger en geeft een soortgelijk resultaat!

W7 banana dreams powder - 2W7 is te koop via de Op = Op voordeelshop en Big Bazar, maar ook online via hun eigen W7 webshop, of via andere make-up webshops zoals Boozyshop en Makeup Musthaves. Banana Dreams kost €6,49 en Lip Legend kost €5,00.

Wat vinden jullie van deze beautyhacks? Heb je ze al wel eens geprobeerd?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

 1. 2 januari 2016 / zaterdag, 2 januari 2016

  Wat een leuk artikel! Ik denk dat ik alles even ga proberen haha. De krullen vind ik erg mooi en het effect van de matterende balsem is ook echt goed!

 2. Pat
  1 januari 2016 / vrijdag, 1 januari 2016

  Hoi Serena, mag ik vragen welke concealer je hier gebruikt?
  Ik reageer niet heel vaak, maar wil even zeggen, zonder naar te zijn over diverse van je collega blogsters die ik ook volg, dat ik vind dat je het heel goed doet. Je schrijft fijne- en vooral écht informatieve artikelen en de lay-out van je pagina is ook goed en leest prettig.
  Groetjes Patty

 3. 1 januari 2016 / vrijdag, 1 januari 2016

  Wat een leuke stock om je lippenstift mat te maken. Liefs soraya

 4. Anne
  1 januari 2016 / vrijdag, 1 januari 2016

  Oh wauw, ik moet nu echt even een comment plaatsen! Gisteravond de curls for lazy girls geprobeerd (ik hou van grove krullen, maar ben echt een eersteklas krulkluns) en het werkt echt zo goed en snel! Ik heb nu nog een mooie slag in m’n haar, thanks voor de tip! 😀

 5. Anna Beers
  31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

  Super leuk! Wil je alsjeblieft vertellen welke kleur/merk die lipstick is? Ben namelijk al een tijdje opzoek naar zo een soortgelijke kleur.

  Liefs,
  Anna.

  • Serena
   Auteur
   31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

   hi Anna,
   de lipstick die ik hier draag is van Make Up Studio in de kleur 58.

 6. 31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

  Die matte lipbalm lijkt me echt een uitkomst, ik vroeg me al af of zoiets bestond! Welke lipstick is dat trouwens, die je daar ophebt? Echt een waanzinnig mooi kleurtje.

  • Serena
   Auteur
   31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

   hi Mo! Superchique kleurtje hè? De lipstick die ik hier draag is van Make Up Studio in de kleur 58.

 7. romy
  31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

  Vanochtend de lazy girls curls geprobeerd, en ze zijn zelfs mooier dan dat ik fanatiek per pluk in de weer ben op de “gewone” manier haha! Een bos vol natuurlijke krullen!

  • Serena
   Auteur
   31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

   Wowwww, wat gaaf dat het zo’n mooi resultaat geeft bij jou!

 8. Melanie
  31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

  Superfijne tips! Die van de krullen ga ik zeker proberen! Ben heel benieuwd of dat er een beetje uitziet bij mij; ik heb ook veel haar…. ook de andere tips echt heel handig! Je maakt echt leuke gevarieerde artikelen! Een heel fijne jaarwisseling gewenst en keep up the good work in 2016!

 9. 31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

  Goede tips! Dat van die krullen klinkt zo makkelijk dat ik denk dat zelfs IK het zou moeten kunnen (en dat terwijl ik dus echt een drama ben wat betreft kapsels enzo). Ga het eens proberen!

  En ik zie dat het in de comments al gezegd is, maar ik wil toch nog even benadrukken dat ik het super vind dat je je tips deelt in zowel filmpjes als in tekst. Heb niet altijd de kans om de filmpjes de kijken dus dit is echt ideaal!

  • Serena
   Auteur
   31 december 2015 / donderdag, 31 december 2015

   Fijn om te horen dat het wordt gewaardeerd, Mandy! 🙂

 10. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Ha wat cool! Leuke tips weer, nu probeer ik doorgaans m’n krul er een beetje uit te krijgen maar dit is wel echt erg leuk!! liefs

 11. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Oh meid, die tip over die krullen komen echt zo goed van pas! Ik ben altijd super lang aan het klooien als het om krullen gaat xD Echt super bedankt, ik ga het morgen meteen proberen 😀

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Zo leuk! Ben benieuwd of het lukt!

 12. Sofie
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Zo in deze warme periode misschien even een warm berichtje haha. Ik volg je nu toch al een tijdje, reageer eigenlijk nooit, maar na dit leuke artikel (echt een geweldig idee trouwens) wou ik toch graag even reageren. Ik blijf me elke dag weer verbazen over jouw blog. Je verzint altijd weer zulke ontzettend leuke dingen!
  Niet alle content is voor mij op het eerste zicht even interessant, maar op de één of andere manier weet je me toch telkens weer te overtuigen het artikel of de video te lezen of te kijken en nog nooit was ik achteraf teleurgesteld. Je hebt zo’n gevarieerde blog en weet alles steeds zo enthousiast en aangenaam te presenteren, echt heel knap!

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Wat een ontzettend lief berichtje, Sofie, dat doet me echt goed! Ik doe mijn best en het is fijn om te horen dat het wordt gewaardeerd. Ik wens je een ontzettend fijn uiteinde en al het goeds voor 2016! <3

 13. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  De matte lipbalm moet ik hebben! Lijkt me zo een uitkomst.

 14. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  De W7 Lip Legend is echt geniaal! Vaak heb ik kleurtje in mijn stash en dan baal ik wel dat ze niet mat zijn, maar dit biedt echt een goede uitkomst.

 15. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een leuk artikel! Ik vind het fijn dat je een filmpje maakt én een artikel schrijft. Dat voelt wat completer, ofzo 😉
  De lipstickkleur vind ik je trouwens heeel goed staan!
  x

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Dat doe ik speciaal voor de mensen die werken of school hebben en niet even onder werktijd/collegetijd een video kunnen kijken, because I know how that feels 😉

 16. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Die makkelijke manier van krullen zetten had ik al wel voor bij zien komen op Pinterest. Heb het ook wel al een paar keer geprobeerd toen ik nog langer haar had maar het was niet mooi bij mij. Ik kreeg geen mooie krullen. Misschien nog maar een keer proberen nu mijn haar korter is voor een slag.

 17. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Die beautyhack met je haar kende ik al en doe ik soms als ik inderdaad weinig zin of tijd heb. Ideaal! Het poeder kende ik ook al maar nog niet gebruikt. Ziet er op zich prima uit! Leuke video.

 18. Saskia
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Ahh die krultechniek! Dat ga ik echt proberen, ik zou namelijk het liefst elke dag krullen willen dragen maar ik heb er ‘s ochtends bijna nooit tijd voor helaas.
  En de banana powder ga ik denk ik ook aanschaffen, het lijkt mij juist fijn dat hij iets minder geel is aangezien ik anders bang ben dat het er onnatuurlijk uit gaat zien met mijn roze huidje haha.

 19. Lindsay
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Heel erg leuk artikel! Die beautyhack om je haar te krullen heb ik al vaker voorbij zien komen op pinterest maar nog niet geprobeerd. Ga ik toch maar eens doen!

 20. Marlies
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een fijn artikel! Wat ik leuk zou vinden om een keer te zien zijn snelle beautytips voor mama’s. Ik heb een kleine man van 15 maanden en kom op de een of andere manier maar niet aan make-up toe, terwijl ik het wel graag zou willen. Misschien iets voor Nena om een artikel over te maken?

 21. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een superhandige beautyhacks! Vooral die met de krullen wil ik een keertje proberen 🙂

 22. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  wat een handige items zeg vooral die lipsticks matte maakt! TOP!

 23. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  De methode van de krullen ga ik gelijk morgen na het wassen testen haha! Ziet er zo mooi en verzorgd uit!!

 24. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Okee die krultechniek ga ik zeker proberen!! Super handy! X

 25. Larissa
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Ik zoek al zolang het W7 banana powder maar die is altijd overal uitverkocht 🙁

 26. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Superleuk artikel! Ik hou echt van beautyhacks =D

 27. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Jouw haar ziet er zó mooi uit! Die techniek werkt echt geweldig, ga ik zeker uitproberen. Ook vind ik de kwaliteit van de producten van W7 altijd erg goed, dus wordt het tijd dat ik die ook maar aan ga schaffen!

 28. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Heel handig dit! Ik ga het krullen zo proberen 🙂

 29. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Die lip legend, wat ontzettend handig! Nu gebruik ik altijd poeder (niet eens met een tissue, ik vind het fijn als mijn lipsticks net wat lichter worden), maar dit lijkt me erg tof om eens te proberen voor die €5 :).

 30. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een leuke tips! Die matterende lippenbalsem is echt top! De Labello For Men is ook Matte. Niet dat hij glanzende lipsticks matte maakt, maar wel dat je hem over matte lipsticks heen kan aanbrengen zodat je lippen niet uitdrogen. Die tip met die krullen ga ik zeker eens proberen, ben heel erg benieuwd!

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Nou dat zeg je nu wel Lindsey, maar wie weet is de Labello for Men misschien wel weer een dupe van de Lip Legend! Als je vent er eentje heeft, probeer het dan zeker eens uit, nu ben ik nieuwsgierig geworden hahaha!

 31. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Ik ben wel benieuwd of de krullen met de pearl wand (de enige krultang die de krullen in mijn haar laat blijven…) ook zo mooi grof worden! Ga het morgen proberen, leuk voor NYE! Heb je anders een goede tip voor een mooie grote krultang voor dik zwaar haaR? X

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   hi Kelly,
   mijn zusje heeft een hele grote van Chi, ik weet alleen het model niet uit mijn hoofd, maar zij heeft heel lang en dik, zwaar haar, en zij creëert hier altijd prachtige krullen mee. Van die uitgezakte Victoria’s Secret krullen, zegmaar.

   Ik heb even gezocht en volgens mij is dit hem! Alleen nu weet ik dat ze hem niet per se roterend gebruikt, maar gewoon haar haren eromheen wikkelt, zoals bij een wand: http://www.kittehscupcakes.nl/chi-automatic-rotating-curler/

   Succes!

 32. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Oh, die matterende lippenbalsem is echt een uitvinding! Ontzettend leuke beautyhacks!

 33. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Dat W7 Banana Dream loose powder een goed dupe is, is echt mooi om te weten. Ik had hem ook laatst gezien in de winkel, volgende keer ga ik hem nog beter bekijken. Fijn dat alles werkt. De krullen zijn ook best makkelijk te doen. En matte lippen maken ook een leuker product vind ik. Ik draag liever matte lippen dan glans.

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Me too! Love matte lips!! <3

 34. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een leuke tips. De liplegend lijkt me iets te veel gedoe, maar de banana dreams wil ik best een keer uitproberen.

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Ik heb erg veel tutorials gezien waarbij woman of colour Banana Powder gebruiken en het staat zo mooi! Veel mooier dan wit/translucent powder! Ik weet zeker dat het iets voor je is, Akosua!

 35. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Geweldig handige tips, die ga ik onthouden, bedankt! Leuk ook zo’n filmpje 😀

 36. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een fijne tips, Serena! Ik houd heel erg van matte lippen, dus denk dat ik wel wat aan die tip zal gaan hebben.

 37. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een goede tip voor het snel maken van krullen! Straks gelijk proberen!

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Zo leuk dat je het meteen gaat proberen! Laat je ons weten hoe het is gegaan?

 38. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wauw ik ben ontzettend verrast door die 1e methode met die krul. Wat een volume, top! Misschien dat ik dit straks meteen ga proberen met 4 plukken :-)! Je ziet het verschil met die banana powder echt wel, mooi :-)! Wat een grappig idee, die matte stick van W7, toch koop ik liever een gewone matte lipstick :-)!

 39. kimmie
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Ik stond met net klaar te maken om te vertrekken naar het werk. Mijn stijltang stak in en ik dacht dit probeer ik nu ook een keertje. Dit werkt echt. Ik heb men haar wel in een staart gedaan achteraf.

  Ben veel sneller klaar ?.

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Wat een geweldige hack hè? Ik was ook blij verrast met het resultaat! Zo leuk om te lezen dat je het meteen hebt geprobeerd 🙂

   • kimmie
    30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

    Super tip van die krullen. Ik heb nogaltijd super volume in men staart zitten. Morgen draag ik het los om te gaan werken superchique op oudjaar en nog supersnel klaar ook. Thx en alvast een super 2016 toegewenst.

    • Serena
     Auteur
     30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

     Wat goed om te horen zeg!! Jij ook een prettig uiteinde gewenst! 🙂

 40. Renate
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Ah leuk! Die pinterest truc heb ik laatst ook geprobeerd, werkt inderdaad erg goed! Ik vroeg mij af of de banana powder ook geschikt is voor ( hele) lichte huidjes? Ik vind zelf namelijk die hele witte highlighters altijd zo hard.Je benoemde namelijk specifiek dat hij door zijn gele ondertoon perfect is voor bijv jou tint- heb jij een idee hoe dit zit?
  En ga het hier ook nog een keertje vragen maar waar is dat suuuuper leuke zwarte kettinkje van? 🙂

  • Serena
   Auteur
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   hi Renate,
   de choker heb ik cadeau gekregen, dus ik zou het je helaas niet kunnen vertellen waar hij vandaan komt, sorry! En Banana Powder voor hele lichte huidjes zou ik alleen doen als je ook een gele ondertoon hebt en niet té licht bent, want ik denk dat het dan al snel te geel kan ogen. Van wat ik zie op Youtube gebruiken eigenlijk alleen (licht) getinte mensen dit het liefst. Al is deze kleur van W7 iets zachter en lichter geel dan die van Ben Nye (die is echt een stuk geler), dus wellicht dat dit poeder van W7 een betere optie is dan Ben Nye voor jou. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

 41. 30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Wat een mooie krullen, dat ga ik ook eens proberen! Ik ben benieuwd of het met mijn haar ook gaat werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *