Getest | haarborstel die je haren stijlt

Je hebt hem misschien al wel eens voorbij zien komen, de Digital Hair Straightener Brush, oftewel een elektrische haarborstel waarmee je je haren kunt stijlen. Een superleuke gadget die ik graag wilde testen! De reviews die ik tot nu toe heb gelezen hebben wisselende eindconclusies; de één vind het een supergaaf ding en de ander kan er helemaal niets mee. Ik denk dat het voornamelijk van je haartype afhangt. Ik was dan ook erg benieuwd hoe deze straightener brush het zou gaan doen op mijn volle bos met haar.

Nu heb ik van nature al stijl haar (er valt dus niet te straightenen), dus heb ik het speciaal voor deze review gekruld. Ik kan me namelijk voorstellen dat alleen mensen met een slag of krullen geïnteresseerd zijn in deze haarborstel, en op deze manier kunnen we het effect wat beter zien.

Bekijk hieronder in de video mijn eerste indruk van de Digital Hair Straightener Brush;

hair brush straightener review - 5Ik ben over het algemeen niet zo’n fan van deze borstel, alhoewel hij zeker pluspunten heeft. Zo ligt hij lekker in de hand en is het geen zwaar apparaat, die je met gemak door je haren kunt borstelen. Hij wordt ook niet superheet, dus je hoeft niet bang te zijn dat je je handen brandt of dat hij per ongeluk een tafel of handdoek beschadigd als hij om zou klappen (dat kan overigens niet eens, dus dit ding is redelijk brandveilig). Hij warmt redelijk snel op en het is fijn dat je de temperatuur handmatig kunt instellen.

hair brush straightener review - 3Wel vind ik het een nadeel dat ik steeds de knopjes (-/+) per ongeluk indruk tijdens het stijlen, waardoor de temperatuur continue wordt veranderd. Dat is even een handigheidje die je onder de knie moet zien te krijgen.

hair brush straightener review - 2Ook moet je de plukken haar erg goed en strak door de borstel trekken, en ook nog eens heel langzaam (maar echt héél langzaam, langzamer dan ik in de video doe) voor het beste resultaat. Naar mijn idee komt je haar minder goed in contact met de hitte in vergelijking met een stijltang. Dit is enerzijds goed omdat dit minder schadelijk is voor je haren, maar anderzijds is deze borstel daarom minder effectief, waardoor je je haren alsnog vaker moet ‘borstelen’ voor het gewenste gladmakende resultaat. En dan nog maakt deze borstel je haren niet superglad en stijl.

Ik vind de borstel dan ook niet per se sneller. Ik dacht eerst van wel omdat je ook vrij grote plukken haar tegelijkertijd kunt borstelen, maar omdat je zo langzaam borstelt en vaak plukken opnieuw moet borstelen, is het al met al niet sneller dan een stijltang.

hair brush straightener review - 4Eindconclusie
Deze borstel is niet handig voor iedereen, het hangt heel erg van je haartype af. Ik denk dat de Digital Hair Straightener Brush niet per se ideaal is voor mensen met (sterk) gekrulde haren. Je kunt niet heel goed bij je haar aanzet komen en het gladmakende effect is lang niet zo effectief als bij een stijltang. Mensen met krullen zijn naar mijn mening beter af met een stijltang. Heb je haar met een slag of van dat stugge, weerbarstige haar dat je gewoon wat gladder en handelbaarder wilt maken? Dan denk ik dat deze borstel juist perfect voor je is. Deze borstel geeft naar mijn idee hetzelfde effect als een föhnborstel, het polijst de haren mooi glad en glanzend en haalt de krullen er iets uit, maar maakt het niet superstijl.

De Digital Hair Straightener Brush kost €49,95 en je koopt hem hier.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

44 Reacties

 1. Leonie
  6 maart 2018 / dinsdag, 6 maart 2018

  Hee Serena,

  Ik heb deze borstel ook al een aantal jaar en was eerst ook niet enthousiast. Sinds kort hem weer uit de kast gehaald en heb een geweldige manier gevonden dat het toch werkt en dat is je hoofd ondersteboven houden, zo kom je ook goed bij de wortels en mijn haar wordt nu perfect stijl (je moet wel iets langzamer door je haar gaan dan met een gewone borstel) maar ik kan niet meer zonder en gebruik mijn stijltang nooit meer!

 2. Lotte
  26 december 2016 / maandag, 26 december 2016

  Ik heb deze borstel gekocht en bij mij werkt hij fantastisch, maar ik heb ook wat dunner haar en het golft wat maar krult niet echt. Op tien minuten was mijn haar perfect stijl. Ik zou hem zeker aanraden aan mensen die hetzelfde haartype hebben als mij, maar als je echt krullen hebt denk ik dat je beter een stijltang aanschaft.

 3. radia
  10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Ik heb die kam gekocht maar ineens word hij warm als ik hem in de stekker steek en de digitale en de knopjes werken niet ik heb die pas gekocht hij word vanzelf warm als ik hem al in de stekker steek voor de rest die digitale gaat niet aan

 4. Jose
  28 augustus 2016 / zondag, 28 augustus 2016

  Ik heb ook een stijlborstel gekocht alleen dan van het merk DeluxeBrush. Mijn vriendin had er 1 gekocht van Elitebrush. Het zijn exact dezlfde stijlborstels alleen de stijlborstel van DeluxeBrush is bijna € 40 goedkoper. Kwaliteit is gewoon exact hetzelfde alsmede het uiterlijk.

  Wil je dus een goede stijlborstel tegen een eerlijke prijs ga dan naar http://www.deluxebrush.nl

  Groetjes,
  Jose

 5. Anoniem
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ik heb deze borstel besteld maar vind hem waardeloos.
  De knopjes druk je steeds per ongeluk in tijdens het gebruik. Als je hem anders vasthoudt dan brand je je vingers. En mijn haar wordt er niet mooier van. Mijn krullen worden wel wat stijler, maar het haar gaat heel snel pluizen en is niet mooi glad. Geef mij maar een stijltang. Miskoop dus.

 6. Anoniempje
  5 januari 2016 / dinsdag, 5 januari 2016

  Dag Serena,

  ik zoek de laatste tijd een manier om mijn haar te temmen.
  Ik heb lang, dik (min of meer stijl) en opgeblazen haar. Hier ben ik echt niet blij mee dus kies ik ervoor om het te krullen met vlechtjes of om het te stijlen. Ik heb mijn haar zo graag als het gestijld is, maar dat neemt zoveel tijd in beslag. Dus ik zoek een snellere manier of gezondere manier. Ik wou vragen of je wat ervaring had met de Steampod van L’oréal? Deze stijltang met stoom interesseert me wel wat, maar de prijs ligt vrij hoog. Daarom wou ik vragen wat je ervan vond, of het de moeite waard is en of je misschien wat tips hebt voor dik, opgeblazen haren?
  Alvast bedankt voor je antwoord!

 7. 4 januari 2016 / maandag, 4 januari 2016

  Ik was erg nieuwsgierig hiernaar. Maar ik denk dat ik toch maar deze rage voorbij laat gaan voor mijzelf. Maar blijf het zeggen ziet er erg handig uit. Liefs soraya

 8. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Jammer jammer, ik had gehoopt dat dit hét ideale product zou zijn! Ach, er zijn tegenwoordig zulke goede stijltangen en manieren om je haar tegen hitte te beschermen. Ben wel heel blij dat ik deze review gezien heb, fijn!

 9. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Interessant om te zien! Voor mij zou het wel wat zijn, want ik heb krullen, maar niet zo ontzettend veel!

 10. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Jammer dat hij tegenvalt.. Ik had al niet echt verwacht dat dit een groot succes zou zijn.

 11. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Dit soort borstels leken mij zo handig, maar helaas. Heb er al meerdere reviews over gelezen en het komt er eigenlijk altijd op neer dat het niet zo goed werkt, helaas.

 12. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Hmmm ik word niet heel enthousiast van deze borstel gezien je review. Ik houd het gewoon bij mijn ronde fohnborstel. Wel een fijne review overigens. Je hebt het heel duidelijk getest!

 13. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Bedankt voor je review, maar ik ben niet helemaal overtuigd van de werking van deze borstel. Ik denk dat ik het houd bij de stijltang, die is effectief voor mijn krullen.

 14. Ikram
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Topreview! Ik was nog aan het twijfelen om er zelf een aan te schaffen, maar doe toch maar niet omdat ik dan niet veel verschil ga opmerken denk ik met mijn dikke bos haar en golven/slag 😀 Thanks!

 15. Y.
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik heb krullend lang haar en ben sneller met de borstel dan met de stijltang. Ik vind sowieso dat er best negatief naar wordt gekeken. Maar het maakt niet uit. Ik ben er blij mee.
  230 graden vind ik best warm overigens. 😉

 16. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Nee, dit is niets voor mij. Wel heel fijne review! =D x

 17. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik denk dat de ervaring idd per persoon verschilt. Ik ken een meid die er helemaal weg van is!

 18. amy
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ooh wat een leuke trui heb je aan!! Mag ik vragen waar je die hebt gekocht?

 19. Lisa
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Hey Serena !
  Ik vind dat je de haarborstel niet echt ‘goed’ getest hebt. Het is namelijk zo dat je het op je natuurlijke haar moet gebruiken en niet haar dat gekruld is. Dus als je haar van zichzelf wel krul bevat, is dat wel prima. Maar je moet niet stijl/slag haar krullen met een krultang en dan deze borstel, want dat werkt minder goed. Ik heb het namelijk geprobeerd op die manier en dat werkte bij mij ook niet. Maar op mijn normale haar ( ik heb een soort groffe slag) werkt het prima en wordt mijn haar supersnel stijl. Ook hoorde ik je zeggen dat je aangenaam hard moet trekken, misschien was je haar niet helemaal klitvrij? Je moet echt heel goed je haar doorborstellen zonder dat er een klit te vinden is en dan pas kun je deze borstel gebruiken. Ik heb dan zelf geen last en kom er heel soepeltjes door. De borstel heeft dus geen echte ‘borstel functie’ , dat moet je vooraf al doen. Misschien wist je dit allemaal al: was je haar klitvrij maar vond je het alsnog moeizaam gaan. Maar misschien heb jij of iemand er iets aan :). Alsnog een leuk review verder en mooie foto’s weer!
  xxx

  • Serena
   Auteur
   3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

   hi Lisa,
   ik weet dat de borstel het beste werkt op ‘natuurlijk’ haar, dus niet voorbehandeld, maar als ik hem zou testen op mijn stijle haar zie je al helemaal geen verschil. Vandaar dat ik er toch voor heb gekozen om het te krullen. En om eerlijk te zijn kan ik mijn krullen er wel gewoon uit krijgen met mijn stijltang van Cloud Nine. Ook was mijn haar van te voren goed klitvrij, ik had er ook geen haarlak of iets ingespoten, gewoon geborsteld en gekruld. De reden dat het niet zo soepel ging was dat mijn haar soort van bleef ‘kleven’ aan de rubbertjes van de borstel.

   Je geeft aan dat je haar een grove slag heeft dus ik snap dat hij voor jou wel goed werkt! Zoals ik al zei, het verschilt per haartype en ik ben blij dat hij voor jou wel werkt. Dankjewel voor je complimenten over mijn review en voor je goed onderbouwde comment!

 20. mirthe
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  leuk artikel!
  maar..
  ik hoorde dat angel’s mr. Wrong in het nieuwe jaar doorging, en het is nu 2016 en vorige week verscheen hij ook al niet, en nu het dan eindelijk zo ver is ook al niet!? komt hij dan volgende week online? Ik ben zo benieuwd!??❤️
  Liefs?

  • Serena
   Auteur
   3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

   Hi Mirthe,
   Angel heeft 2 weken vrij genomen en komt dus komende zondag weer met een nieuw stuk! Yaay! Ik kan zelf ook niet wachten ?

   • 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

    Ahh fijn om te weten, ik zat ook al met smart te wachten! ♡♡♡

 21. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik heb hem al een paar keer voorbij zien komen, maar was toch benieuwd hoe het zou gaan met krullen aangezien ik krullen heb. Ben blij met jouw review dus! Jammer dat ie dan weer niet geschikt is voor krul of het anders niet helemaal stijl maakt. Denk wel dat het een perfecte uitvinding is voor mensen met stijl haar die het gewoon even snel ‘netjes’ stijl willen hebben:).

 22. Jolanda
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Zelf heb ik een nieuwe borstel van tangle teezer, de blow styling brush. Hiermee kun je je haar mooi stijlen en laten glanzen door gewoon de föhn en deze borstel te gebruiken. Super ding en veel goedkoper.

 23. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik wil deze ook wel eens proberen, niet zeker of hij aan mijn hoge eisen zal voldoen 🙂 Ik gebruik namelijk bijna dagelijks de Steampod. Ik heb licht krullend en pluizig haar, maar vooral zeer dun haar.. ik twijfel nog 🙂
  Liefs,
  Eefje

 24. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Goede revieuw. Ik denk dat hij voor mijn haren wel goed zal werken. In ieder geval dat het dan ook wat beter gaat glazen!

 25. Janneke
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Blij met deze review, zat hem te overwegen voor mijn pleegdochter van 6 met een onmogelijke bos afro haar.
  Omdat je je amper kun verbranden leek het me ideaal, maar na het zien van je review toch minder enthousiast. Thanks voor je eerlijke review!

  • Serena
   Auteur
   3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

   hi Janneke,
   ik kan me goed voorstellen dat afrohaar voor jou echt één groot vraagteken is, dus neem haar eens mee naar een zaak waar ze haar haren kunnen invlechten en vraag daar ook meteen naar tips. Superleuk, dan kan ze zelf de kleuren kraaltjes kiezen enzo! Haar haar is echt niet onmogelijk, je moet alleen even leren hoe je er het beste mee om kunt gaan. En welke producten je moet gebruiken. Good luck!

 26. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Leuke review, maar echt praktisch vind ik het niet. Geef mij maar gewoon mijn warmeluchtborstel, werkt snel en goed en koste me amper een tientje.
  xx

 27. Nina
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Serena, bedankt! Dit is wat de wereld nodig had, vooral na al die zogenaamde before&after filmpjes en foto’s.

 28. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Het lijkt me wel handig om met een borstel je haar te stijlen, maar jammer dat hij niet zo effectief is.

 29. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Fijne review! Het leek me wel een handig ding, maar als ik jou zo hoor, dan blijf ik bij een stijltang.

 30. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik vond hem zelf ook niet prettig! Had hem zelf overigens besteld op eBay voor een tientje. Vind de prijs die ze hier vragen nogal hoog aangezien het om dezelfde tang gaat die je op eBay overal voor minder als twintig euro koopt.

 31. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Jammer dat het niet heel erg goed werkt. Voor mijn stijle haar zal het perfect zijn, om het niet iets mooier/gladder te maken maar voor iemand met krullen is het weggegooid geld helaas. Fijn dat je van te voren eerst krullen gemaakt hebt!

 32. Lisa
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik vind je conclusie heel mild… Hij lijkt niet fijn in de hand te liggen (erg onhandig dat je steeds met je hand op die knopjes komt) en doesn’t do the job. Niks voor mij.

 33. Suzanne
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Hoi,

  Het zou ook kunnen komen dat hij niet volledig je haar stijl maakt omdat je van tevoren al krullen hebt gezet. De kapper heeft mij ooit verteld dat je als je een keer krullen zet de vocht al uit je haar gaat waardoor de krullen blijven zitten. Als je dan vervolgens gaat stijlen is er geen vocht meer uit het haar te halen waardoor het niet volledig stijl wordt. De kapper adviseerde mij om eerst mijn hele haar weer nat of vochtig te maken te (laten) drogen en dan opnieuw te stijlen :).
  Groetjes Suus
  D

 34. 3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Zo te horen is dit echt iets voor mij! Ik heb geen krullen maar, maar een beetje gladder is altijd mooi 🙂 Hele fijne review!

 35. Adi
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Leuk filmpje! Ik heb van mezelf al heel stijl haar, met af en toe een lichte kronkel die ik weg wil hebben.. Ik vind zoiets voor mijn type haar wel het proberen waard.. Maar.. Waar koop ik dit in Nederland? Zit even te googlen maar ik kom met name op amerikaanse websites waar ze alleen creditcard accepteren :s Is er ook een Nederlandse website met ideal of paypal oid?

  • Serena
   Auteur
   3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

   hi Adi,
   het klinkt alsof deze borstel inderdaad wel iets voor jou zou kunnen zijn! Ik heb de borstel opgestuurd gekregen van deze website: http://www.hairstraightenerbrush.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *