21 x bloemen tips – verzorging, styling, DIY’s

De laatste tijd ben ik helemaal into bloemschikken. Dat klinkt echt super kneuterig, en dat is het misschien ook wel, maar het geeft me veel voldoening en rust en ik kan er veel creativiteit in kwijt. En zeker nu het voorjaar om het hoekje komt gluren vind ik het nóg leuker om bloemen te kopen en om er boeketjes van te maken voor in huis.

bloementips - 1Bloemschikken is zo ontzettend leuk om te doen, en een bloemetje in huis staat altijd zo gezellig en sfeervol. Ik word er oprecht gelukkig van! Nu zijn bloemen best kostbaar, en zeker gezien ze gemiddeld slechts een weekje staan, dus hieronder deel ik mijn bloementips met jullie waarmee je ze langer mooi en vers kan houden. Met dit artikel (waar ik overigens al weken mee bezig ben, ik vul het steeds aan met nieuwe tips) wil ik jullie inspireren om zelf ook wat vaker bloemen in huis te halen, en om er al je creativiteit op los te laten! Enjoy!

1. Ga van dit, naar dit !

tover je bloemen om De meeste bloemisten verkopen kant-en-klare boeketten en meestal als je een bloemetje krijgt, krijg je zo’n boeket. Ze bevatten vaak veel groen en alle bloemen zitten bij elkaar in het midden gepropt, waardoor ze een beetje in het niet vallen. Folie eromheen en klaar is Kees!

Dit mooie boeket kreeg ik van Amina van Imfeelinggood.nl, als bedankje voor de productfotografie- en styling workshop die ik laatst gaf. Het bevat prachtige bloemen zoals orchideeën, anjers, gerbera’s en rozen. Ik was er hartstikke blij mee! Alleen door het vele groen eromheen, vallen de bloemen niet zo goed op. Hartstikke zonde, eigenlijk!

bloemen - 3Gelukkig kun je zo’n standaard boeket gemakkelijk omtoveren tot een speelser, creatiever boeket. Wat ik doe is alles sorteren, dus leg alle rozen, orchideeën, anjers en gerbera’s en ook al het groen bij elkaar. Daarna begin je met ‘bouwen’. Ik heb veel groen weggelaten zodat de bloemen extra goed tot hun recht komen. Het groen dat er overbleef (ik denk 3 takken met bladeren) plaatst ik als eerste in de vaas en vervolgens plaats ik er de bloemen tussen, sommige wat hoger en sommige wat lager. En kijk, zo heb je ineens een heel ander boeket. Hetzelfde effect kan bereikt worden met goedkopere ‘tankstation’ boeketten. Door ze op een andere manier te schikken creëer je een boeket dat er veel artistieker en luxueuzer uitziet!

2. Vraag het de bloemist

bloemen tips - 3Ik heb wel eens een gehad dat ik langs de Oude Gracht in Utrecht een ontzettend goed koopje zag. Een reuze bos vol ranonkels voor €7. Ik kon mijn geluk niet op. Eenmaal thuis bleken de stengels helemaal snotterig te zijn, bah! Ze hebben 2 dagen gestaan, toen kon ik ze weggooien. Ik voelde me echt belazerd! Sindsdien vraag ik de bloemist altijd wanneer hun aanvoer is, of wanneer ik ze niet bij mijn vaste bloemist koop, hoe oud de bloemen zijn. Op deze manier weet je of je verse bloemen in handen hebt en of het de moeite waard is om ze te kopen. Ik ga er niet van uit dat een bloemist hierover zal liegen, maar check bij twijfel even de stelen. Als ze gewoon ‘knapperig’ en groen zijn zit het wel snor, maar zijn ze bruinig en snotterig zacht, dan zou ik ze persoonlijk laten staan.

3. Snijd bloemen altijd schuin af

bloementips - 2Deze tip is natuurlijk hartstikke bekend, maar toch wilde ik hem jullie niet onthouden. Er zijn toch nog veel mensen die hun bloemen niet afsnijden, of ze op een verkeerde manier afsnijden, of ze schuin afknippen met een schaar of snoeischaar.

Het beste snijd je je bloemen af in een hoek van 45 graden, ongeveer 3 cm vanaf de onderkant. Gebruik een schoon en scherp mes (of nog beter, een speciale bloemensnijder). Hoe scherper, hoe beter. En skip de schaar en snoeischaar, want hiermee plet je de stengel waardoor je bloemen niet genoeg water kunnen opnemen. Door bloemen schuin af te snijden met een mes kunnen ze het water extra goed opnemen, zodat ze langer mooi blijven staan.

Ook een goede tip is om de bloemen opnieuw af te snijden, laten we zeggen om de 3 dagen, zodat ze tussentijds weer even een verse ‘cut’ krijgen en het water goed kunnen blijven opnemen. Dit verlengt de levensduur van je bloemen met een dagje of 2-3.

4. Verwijder kleine knopjes

bloementips - 13Ik heb dus wel eens gehad dat ik een pioenroos kocht, nog helemaal dicht, elke dag maar zat te wachten tot ‘ie open zou gaan, en het gewoon maar niet gebeurde! Zo jammer! Maar met dit trucje zorg je er voor dat ze wél open gaan. Aan de steel van een bloem zitten vaak meerdere kleine bloemknopjes. Vooral bij pioenrozen, maar ook bij ranonkeltjes bijvoorbeeld. Haal deze knopjes eraf zodat, wanneer de steel water opzuigt, al het water naar de hoofdknop gaat en niet naar al die kleine zijknopjes. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat hij niet opent, of niet goed en mooi opent.

5. Ververs het water en was de vaas

diy glitter vaas_09Dit is echt een goede tip die ik zelf nog wel eens vergeet; ververs je water! Om de levensduur van je bloemen te verlengen is het verstandig om ook het water om de 3 dagen te verversen. Dus als je je bloemen opnieuw gaat afsnijden, ververs dan ook meteen je water. En nog belangrijker: was je vaas! Vaak blijven er toch nog wat bacteriën achter of een soort van ‘stengelsnot’ (ik weet even niet hoe ik het anders moet noemen) als je het water eruit giet, dus was hem even goed om voordat je er nieuw water in giet. Doe dit met allesreiniger of zet hem in de vaatwasser.

6. Bescherm je bloemen

bloementips - 4Gewoon met dat zakje wat je krijgt bij de bloemist! Ik vraag zelf nog altijd om een extra zakje, voor wanneer ik mijn water heb ververst. Wat je ook kunt doen is je eigen flesje met snijbloemenvoeding kopen bij het tuincentrum. Je hebt voeding in poedervorm en in vloeibare vorm, en de vloeibare vorm schijnt nét wat beter te zijn.

Wat ik ook heb gelezen is dat je een koperen muntje kunt toevoegen aan je vaas om de levensduur van je bloemen te verlengen. Net zoals een scheutje vodka, bleek, citroensap, azijn of een aspirine. Waarom? Koper is een fungicide en aspirine, bleek, citroensap, azijn en vodka doden bacteriën. Deze middeltjes gaan de groei van bacteriën, gist en schimmels in het water tegen, waardoor je bloemen dus ook langer van ‘gezond’ water kunnen genieten en hierdoor langer blijven staan.

Ik heb alles uitgeprobeerd en wat voor mij het beste werkt is een koperen muntje + een scheutje bleek. Ik denk dat mijn bloemen hierdoor een dag of 3 langer blijven staan dan normaal. En ik doe dit elke keer na het verversen van het water.

Sommige mensen voegen ook suiker toe aan hun bloemenwater bij wijze van voeding, maar hierdoor ontstond er bij mij juist extra snel schimmel. Suiker is iets wat ik zelf dus niet zou toevoegen, maar jullie zijn natuurlijk vrij om dit te proberen.

7. Verwijder de bladeren die niet boven de vaas uitkomen

bloementips - 3Heel simpel, want bladeren die in het water hangen gaan sneller schimmelen en trekken ook sneller bacteriën aan, die het water vervuilen. Verwijder dus alle bladeren die niet boven de vaas uitkomen!

8. Wees creatief met vazen

diy glitter vaas_13Geen leuke vazen in je huis? Of alleen hele grote, en je hebt juist een kleintje nodig? Wees creatief met vazen, want in principe kun je van alles een vaas maken! Nou ja, niet alles, maar wat dacht je van een waxinelichthouder, een oude glazen groente- of jampot, weckpotten, een voorraadpot, een leuke mok of beker, een theekopje, of een oud groenteblikje? Als er water in kan (en het niet lekt) is het een vaas!

bloementips - 7Enne, ook een leuke tip is om kringloopwinkels en braderieën af te struinen op zoek naar mooie, ouderwetse potten, pannen, kannetjes en vazen. Is weer eens wat anders dan een ‘standaard’ vaas en staat super sfeervol in je interieur.

Heb je een bijzondere vaas, of een nieuwe vaas, en weet je niet zo goed hoe je hier een mooi boeket in maakt? Neem hem dan gewoon mee naar de bloemist! Zij helpen je graag om hierin een boeket samen te stellen die in die vaas het beste tot zijn recht komt.

9. Maak een rastertje met plakband

bloemen rasterDit trucje heb je vast wel eens voorbij zien komen op Pinterest of een andere blog, want het is best een bekende bloementip, maar toch wilde ik hem ook graag meenemen in dit artikel. Want, het werkt! Maak met plakband een rastertje door ze eenvoudig over de opening van een vaas te plakken en steek je bloemen er vervolgens in. Door het rastertje blijven je bloemen beter rechtop staan en heb je er minder nodig voor een ‘vol’ resultaat.

Begin allereerst met het groen om de vorm van je boeket uit te lijnen. Steek daarna de vollere bloemen die wat meer ruimte innemen in je raster, vervolgens vul je met de medium-grote bloemen de lege plekjes op. Eindig met de kleinste bloemetjes of de ‘statement’ flowers omdat deze het meeste mogen opvallen in je boeket. Het leuke is dat je door middel van het raster heel strategisch je bloemen kunt plaatsen, en ze dus niet wegzakken of wegvallen in het boeket. Je bos lijkt op deze manier veel voller dan wanneer je geen rastertje gebruikt.

Bekijk je boeket van een afstandje en van alle hoeken, draai de vaas rond. Is je boeket mooi gevuld? Geen gekke, lege plekken? ‘Klopt’ het? Soms moet je wat bloemen korter knippen en sommige wat meer rechtop zetten of meer uit laten steken, dus experimenteer hiermee, tot je de juiste ‘vorm’ hebt gecreëerd. Probeer het zeker eens uit!

10. Bonte boeketten

bloementips - 10Zelf ben ik echt groot fan van Tulipina, een bloemist uit Amerika die echt de mooiste boeketten EVER maakt! Maar goed, haar boeketten kosten dan ook best een flinke duit. Ze heeft een hele herkenbare en specifieke style, en ze maakt vaak asymmetrische, bont gekleurde boeketten. Ze laat takken uitsteken en hangen over de tafel, en ze speelt met verschillende hoogtes. Zo’n  boeket klinkt misschien vreemd, maar het is juist supermooi en ook weer eens anders dan anders. Ik ben er de laatste tijd wat meer mee aan het experimenteren en ik vind het echt heel leuk en speels staan in mijn interieur!

11. Zet je bloemen op de juiste plaats

bloemen - 2Zet ze dus niet in direct zonlicht, niet op de tocht en ook niet ergens waar ze te veel warmte krijgen, zoals op of naast de verwarming (zeker niet in de winter!) of in de buurt van een open haard. Ik zet ze eigenlijk ook nooit in de vensterbank. Trust me, your flowers will thank you!

12. Probeer de ‘Bloomon’ methode eens uit

bloomon reviewKoop bijvoorbeeld 8 tot 12 losse bloemen en takken bij de bloemist, bijvoorbeeld een mix van bloemen en groen. Eén soort groen geeft wat meer rust en neem ook zeker een paar bijzondere exemplaren mee. Kies bloemen die qua kleur mooi ton-sur-ton bij elkaar passen of ga juist voor vrolijke kleuren die bij elkaar afsteken. Steek ze in een grote, glazen vaas. Net zoals Bloomon altijd doet! Dit levert een hele interessante bos op, en anders dan anders, en het kost je op deze manier niet eens een fortuin! Gemiddeld komt je bos op niet meer dan €10 uit. De bos hierboven bijvoorbeeld kostte mij €9,80 terwijl hij er veel luxer uitziet zo met die exotische orchideeën erin!

13. Weinig bloemen, groots effect

bloemen tips - 6Ik kan jullie zeker aanraden om op zoek te gaan naar vazen met smalle openingen, of om op zoek te gaan naar aparte en bijzondere statement vazen. Door een vaas te kiezen met een smalle opening, heb je minder bloemen nodig om hem goed te kunnen vullen. Dat betekent dat je goedkoper uit bent dan wanneer je een vaas moet vullen met een brede opening!

bloemen - 3In deze cactusvazen bijvoorbeeld zitten in totaal 7 bloemen. Het kost je dus helemaal niet zo veel geld, maar het effect is wel heel groots! Mede door de leuke, speelse vazen natuurlijk.

bloemen - 1Ook maatkolven zijn supermooi om te zien en hebben een smalle opening. In deze twee maatkolven (die in Tara’s appartement staan) zitten bijvoorbeeld maar 5 rozen. Kost dus helemaal niet zo veel, maar het effect is wel echt superleuk!

14. Voordelige bloemen

bloemen tips - 2Tegenwoordig kan zowat elke bloem het gehele jaar door gekweekt worden, maar de bloemen van het seizoen zijn natuurlijk het voordeligst. Wil je pioenrozen in december dan betaal je echt de jackpot, maar koop je ze in mei-juni dan betaal je de ‘normale’ prijs. Mijn tip is om dus vooral seizoensbloemen te kopen. Maar ook anjers, trosanjers en gerbera’s zijn relatief goedkoop en het gehele jaar door verkrijgbaar. Tulpen en rozen zijn ook vaak niet zo duur. Of koop eens gipskruid, omdat dit ook zo lekker opvult.

15. Mix it up

bloemen tips - 4Ik heb een aantal designer pieces in mijn kast hangen, en ik vind het leuk om die te combineren met goedkopere kleding van de H&M of Zara. Maar dit trucje kun je ook uithalen bij bloemen! Wat je kunt doen is een bos bloemen van de supermarkt mixen met luxere, apartere bloemen van de bloemist om uiteindelijk tot een prachtige en betaalbare bos bloemen uit te komen. Dat doe ik ook vaak! En de bloemen van de supermarkt zijn echt niet zo slecht.

16. Go tropical

slaapkamer make-over_10Bloemen die een ‘wasachtig’ blad hebben, zoals de orchidee, lelie, anthurium, calla of cymbidium, blijven vaak erg lang mooi en goed. Hun blad is wat vettiger en steviger en daarom blijven ze vaak zo’n goeie twee weken staan. Dus soms betaal je hier wel iets meer voor, maar je hebt er ook langer plezier van, zodat ze uiteindelijk relatief goedkoop zijn.

tropical wall art_01Ook grasachtigen en takken blijven lang goed. Denk aan een tak eucalyptus, of een leuke parapluvaren (lijkt precies op een palmboom!), of een tropisch blad. Het staat heel stylish in je interieur en haalt meteen de zomer een beetje in huis!

17. Recycle je bloemen

bloementips - 11Als je bos bloemen langzaam begint te verwelken, vis de goede bloemen er dan tussenuit en verdeel ze over kleine vaasjes om er toch nog langer van te kunnen genieten.

18. Liever iets meer commitment?

positieve dingen - 2Op de langere termijn is het voordeliger om plantjes aan te schaffen. Dit betekent wel meer onderhoud, maar je kunt er dan ook langer van genieten. Maak bijvoorbeeld deze leuke DIY ananas vaas, of koop een mooi plantje met tropische bladeren. Ook altijd leuk zijn orchideeën, hyacinten, hortensia’s, narcissen of rozenstruikjes. Zet ze in een mooie pot of bak (of een leuk houten kistje) op je salontafel, eettafel of werkplek. Makkelijk in onderhoud en supertrendy zijn vetplantjes en cactussen. Ze zijn misschien niet zo kleurrijk, maar ze geven toch wat meer kleur en ‘leven’ aan je interieur.

19. Uit eigen tuin (of park)

Bloemen-6Heb je een tuin? Of een vriendelijke buurvrouw, of ouders met tuin? Dan hoeft het je helemaal geen geld te kosten. Mijn ouders hebben in hun voortuin een prachtige magnoliaboom en in hun achtertuin hebben ze seringen, ranonkels en rozen. Mijn moeder knipt regelmatig wat takken af en zet die binnen neer in een grote vaas, gecombineerd met andere bloemen. Het staat echt prachtig!

20. Statement flower

DIY bloemenvaasje in een lijstje-18Bloemen zijn kostbaar, en zeker omdat ze vrij snel verwelken vind ik het ook echt een luxe product. Ik kan me dus goed voorstellen dat niet iedereen geld wil en kan uitgeven aan bloemen. Toch kan ik het zeker aanraden om bloemen in huis te halen, al is het er slechts één. Het brengt meteen veel sfeer in huis en ik denk dat het ook zeker een positief effect heeft op je humeur. Koop bijvoorbeeld één mooie bloem en zet hem in een fles, of knip hem af en doe hem in een solar jar. Ook mooi, zet ze onder een stolp of plaats ze in deze DIY vaas in fotolijstje. Op deze manier creëer je echt een statement piece in je interieur.

21. DIY een vaas

diy cut out vaas_6Zoals ik bij punt 8 al aangaf is in principe alles waar water in kan (en niet lekt!) een vaas. Ik heb al meerdere keren oude potten en flessen omgetoverd tot woonwinkel-waardige vaasjes, gewoon met wat tape en witte verf. Maar ook een glitter vaas is supermooi en geeft net dat beetje extra glamour aan je interieur. En ben je dol op Parijs en Chanel, probeer dan eens deze DIY Chanel vaas uit. Ook leuk: spray reserveblikjes roségoud, of recycle oude geurkaarsen. Staat super chique!

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd met deze leuke bloemige ideetjes en heb laten zien dat het niet bakken met geld hoeft te kosten om bloemen in huis te halen. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind! Als je zelf nog goede bloemen- of decoratietips hebt, deel ze gerust in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

NB. zo hier en daar had ik wat vraagjes over bloemen, of wilde ik bepaalde zaken dubbelchecken. Hiervoor heb ik de talentvolle flower artist Sabrina de Bruin mogen raadplegen. Dankjewel, Sabrina!

Volg:

100 Reacties

 1. Jacky Rooijakkers
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een leuk artikel! Zelf ben ik gek op bloemen en haal ik ze het liefst elke week in huis. Ik kon wel wat groene vinger-tips gebruiken, gezien mijn bloemen heel snel doodgaan meestal (luie schuin-afknipper).

  Ik zou nog wel een artikel kunnen waarderen met allerlei bloemen-namen en foto’s ervan. Dan kom je toch iets meer well-educated bij de bloemist aan voor hoever dat wat waard is.

  De ranonkel, trosanjer, orchidee, roos, tulp en hyacint zijn inmiddels makkelijk te herkennen, maar de rest…

  Anyway! Super leuk artikel, mijn bloemen danken u!

 2. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Heeeel erg veel leuke ideeën! En wat een prachtig interieur op de foto’s :D ik ben niet zo’n bloemenmens maar nu trekt het me toch wel!

 3. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wauw wat een leuk stuk Sereen! Ik krijg helemaal zin om zelf bloemen te halen en te frutselen! :D

 4. Suus
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een uitgebreid artikel! Heb hem niet helemaal gelezen moet ik bekennen, maar wel heerlijk plaatjes gekeken. Krijg zoveel zin in de zomer hiervan!

 5. loes
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel! Ik heb meerdere keren van bloemisten gehoord dat die zakjes plantenvoeding gewoon zout, suiker en chloor zijn, en dat je daar dus geen dure flesjes voor hoeft te kopen!
  Oja en het werkt echt om elke 2-3 dagen je water te verversen en de vaas om te spoelen, ik had een keer een bos bloemen van m’n vriend bijna 3 weken kunnen laten staan op die manier!

 6. Veronique
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Yes, ik ben ook helemaal verslingerd aan bloemen.

  Bij mij staat eigenlijk altijd wel een bosje bloemen. Veelal gewoon een klein bosje van de supermarkt (die zijn zeker lang mooi weet ik uit ervaring, let op de uiterste verkoopdatum en kies de meest verse uit), die zet ik in een mooi geomtetrisch klein vaasje. Als ik een bos krijg recycle ik ook zeker, de slechte bloemen eruit en vorm ik een kleiner nieuw bosje. Als er een enkel mooi blad of mooie bloem overblijft leg ik die vaak bij de spiegel in de badkamer. Dan zijn ze wel snel niet meer mooi maar heb ik er zeker nog wel een dag van genoten als ik uit de douche kom, het geeft echt een wellness gevoel.

  Ik wil zeker wat meer gaan experimenteren met het kopen van losse bloemen en echt zelf dan een mooie setting maken, jij doet dat ook zo mooi!

 7. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een super handig artikel.. Vorige keer gingen mijn bloemen ook snel dood.. Maar ga dit zeker toepassen.. En oh my god waar heb je die lamp vandaan (foto met klok en fotolijstje) Need in my life
  XX

 8. Kaatje
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  wat een leuk artikel, hier heb ik veel aan!
  Ik ben al helemaal into de lente (sinds januari haha!)
  Ik ga jouw tips uitproberen!
  dank jewel

 9. Lieke
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik hou ook echt van bloemen! Maaar, mijn lieve katje ook.. Wanneer er een bosje staat wil ie er meteen aan gaan knabbelen of uit de vaas trekken. Heb je een tip om je katten van bloemen af te laten blijven?

 10. Sanne
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Nog 1 tip, voorjaarsbloemen (zoals tulpen) kan je beter niet schuin afsnijden, maar recht. Dit is omdat het ‘een andere tak’ bloemen zijn dus op een andere manier water opnemen. (Zei mijn collega anders had ik ze zelf ook schuin afgesneden 🙈)

 11. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik heb echt geen groene vingers, maar dit geeft me wel zin om eraan te werken. Leuke ideetjes!

 12. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuke tips! Ziet er zo vrolijk uit allemaal en ik vind vooral je DIY vaasjes heel mooi.

 13. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wauw, ik ben spontaan enthousiast geworden over bloemschikken! Wat een fijne tips en wat een prachtige foto’s! :)

 14. Tat
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Hi Serena,

  Leuke tips! Ik heb ook weleens gehoord dat je het water juist niet moest verversen en dat je het moet bijvullen.

  Die bloemist aan de Oudegracht, tegenover broodje Ben op de Bakkerbrug. Die man die altijd roept en een blauwe jas draagt. Ik heb daar elke keer slechte bloemen. Of ze zijn verrot of ze komen niet uit. Ik koop daar echt nooit meer!

  Inderdaad beter naar het Janskerkhof gaan of op de zaterdag tegenover de Dolcis en de Manfield aan de Oudegracht.

 15. samantha
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  echt een leuk artikel. ik hou ontzettend van bloemen, maar helaas kan ik er geen 1 neerzetten in mijn huis. mijn huis is heel donker. vooral in de winter en dan blijven de bloemen niet zo lang mooi. iemand tips?

 16. Miranda
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Goedemorgen Serena!
  Gister na het werk liep ik even de Xenos binnen. de Xenos zit naast de winkel waar ik werk, dus de verleiding is altijd groot om even binnen te lopen. Bij het binnenlopen zie ik óveral cactussen! Vaasjes, kaarsen, houders voor kaarsen, nep cactussen is verschillende maten. Van alles! Gelijk moest ik aan jou denken en natuurlijk dit je even meegeven!
  Fijne dag,
  Liefs Miranda.

 17. Lisa
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  superleuk artikel :)

 18. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  De pamlboom look a like staat alweer te shinen hier in huis;-)!
  Ik ben ook van de losse bloemen kopen en zelf bij elkaar steken. Ik heb ook vele verschillende vaasjes, kruiken, mooie grote vazen waar ik telkens weer verschillende bloemen en takken in doe. Op het moment heb ik ook katjes takken in huis, zo lief en mooi vind ik ze!
  Het verversen van het water weet ik zo goed, maar oh wat ben dan weer een lui ding, haha! Ik doe dat dus niet… zonde, misschien toch maar eens een keer proberen;-)!

  Leuke en handy tips!

 19. Djodie
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel, daar gaat mijn bloemiste-hartje sneller van kloppen.. :-D

  Zet bloemen ook nooit naast de fruitschaal!
  Rijpend fruit produceert een gas, ethyleen (tegenwoordig heet dat officieel etheen, geloof ik)

  Dat gas versnelt de rijping van ander fruit dat in de buurt ligt.

  Datzelfde gas versnelt ook de “rijping” van bloemen – en dus versnelt het ook het verwelken van die bloemen.

  • Donna
   8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

   Hihi dit wou ik ook net zeggen! :)

   Erg leuk een artikel over bloemetjes..
   Alleen het schuin afsnijden op de snijplank ben ik niet zo’n fan van, omdat het de stelen dicht kan persen..

   Maar verder hoop ik dat er veel mensen enthousiast zijn geworden om ook hun huis leuk op te fleuren met bloemen :D

 20. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Superleuk artikel met veel inspiratie ! Ik hou ook enorm van bloemen in huis. Mijn laatste boeket heb ik laten drogen en staat nu op mijn eettafel. Natuurlijk niet zo mooi als verse bloemen maar ik vond het zo’n zonde om het al weg te smijten.

 21. Ellen
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Yes, bloemen! Ik ben verslaafd en verwend, mijn winkel zit naast een goedkope doch hele goede bloemiste en op zaterdag sta ik op de farmers market met Bloomon. M’n huis staat dus vol met bloemen. Ik heb inmiddels wel geleerd dat het met bloemen net zo belangrijk is om met de seizoenen mee te gaan als met bijv vis en groente, de afgelopen tijd had Bloomon vaak tuberosas maar die hebben dan al zo’n eind gereisd en zijn zo fragiel dat ze niet levensvatbaar meer zijn. Nu staat de boel hier dus vol met lelies en allerlei gekke tulpen.

  Op die comment dat je niet bij alle bloemen het water moet verversen, dat krijg ik ook wel eens mee van m’n bloemiste, bij sommige soorten is het beter om het water bij te vullen.

 22. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Supermooie foto’s! Ik krijg zin om zelf bloemen te kopen. Toch ga ik proberen om dat niet te doen, want mijn huis staat echt al helemaal vol met plantjes (mijn vriend vind het zo leuk om dingen te planten) =D

 23. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een leuke tips! Krijg helemaal zin om zelf aan de slag te gaan!

 24. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ahh wat word ik hier vrolijk van als ik dit zie! Kom maar op met al die mooie bloemen nu het bijna weer lente is, ik heb genoeg inspiratie nu <3

 25. Elke
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een leuk artikel :)

 26. Barbara
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een top artikel! Planten houden het bij mij helaas nooit zo lang uit maar daarentegen staan bloemen altijd wel. Nu met deze tips zal ik er nog langer van kunnen genieten! Zo ontzettend leuk dit artikel!!

 27. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een handige tips. Ik heb vaak bloemen in huis, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit het water ververs. Dat ga ik vanaf nu maar eens doen! haha. Leuk om te lezen, en prachtige foto’s weer. Ik kan wel zien dat je goed bent met bloemen, je hebt er echt oog voor!

 28. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  I love flowers! Kom helemaal in de lente sferen met je foto’s. Ze zijn erg mooi. Ik probeer mijn dochter te leren hoe de plantjes groeien. Ze heeft zelf bloemetjes en groenten zaadjes mogen uitzoeken die we hebben geplant. Heel leuk om te zien hoe t groeit en voor haar ook heel leuk om ervoor te zorgen. Het duurt dan wel wat langer voor we mooie bloemen in huis hebben maar we hebben er zo wel extra lang plezier van;)

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

   Ah, wat leuk! Dat soort momenten zijn zo leerzaam en kostbaar voor een kind. Ik kan me ook nog goed herinneren dat mijn moeder in de tuin bezig was en me dan vertelde hoe alle plantjes heetten. En ik zat er gewoon bij met een magazine en wat drinken en luisterde naar haar. Good times!

 29. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Echt leuk al die bloemen! M’n moeder maakt ook altijd zo’n leuke bloemstukken.
  Als ik afgestudeerd ben over een maand dan ga ik ook eens wat extra kleur in mijn studio brengen. Er staan nu 4 cactussen (1 grote en 3 kleintjes (de bekende van ikea, haha)), maar verder heb ik geen bloemen of planten in mijn studio.
  Weet iemand een goede en betaalbare bloemist in het centrum van Utrecht of ergens tussen het centrum en de Uithof? :)

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

   hi Eline, ik zou op zaterdag naar de bloemenmarkt gaan op Janskerkhof, superveel keuze!

   • 9 maart 2016 / woensdag, 9 maart 2016

    Hee Serena, bedankt voor de tip! Ga ik eens kijken :)

 30. Annelisa
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een geweldig artikel! :) Ik vind het ook erg leuk om met planten en bloemen bezig te zijn, maar het schiet er toch snel bij in. Prachtige foto’s ook!

 31. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Je kunt aan de hoeveelheid foto’s wel zien dat je hier de laatste tijd veel mee bezig bent! Super mooi trouwens ;) Ik ben de laatste tijd veel van de potplanten (nu ik eindelijk door heb hoe je ze in leven houdt) maar ik moet misschien toch eens kijken naar wat mooie snijbloemen!

 32. Petra
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel. Zelf ben ik niet zo’n grote bloemenliefhebber, maar af en toe een aparte bloem in een vaasje vind ik wel leuk. Je hebt talent hoor! Mocht je de beautywereld zat worden, dan kun je zo aan de slag bij een bloemist :)

 33. susan
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Geweldig artikel! Krijg er ook ontzettende zin in de lente van!

 34. Sabrina
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Superleuk! Ik ben gek op bloemen :)

 35. Malu
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een top artikel!! Ik ben zelf echt een plant killer dus dit is heel handig!! Dankje!:-)

 36. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een ontzettend handige post! Toevallig heb ik nu net een boeket op mijn bureau staan waar ik helemaal blij van word.

 37. marly
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een mooie foto’s en handige tyips! Krijg gelijk heel veel zin om vanmiddag na werk wat te halen!

 38. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik vind bloemen altijd zo mooi om te zien en als ik bij anderen ben die veel bloemen hebben staan dan denk ik altijd dat moet ik ook vaker doen. Maar ik koop eigenlijk nooit echt bloemen voor mijzelf. Wel heb ik laatst heel veel cactussen gekocht en die leuk bij elkaar gezet, en dat ziet er wel erg leuk uit!

 39. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel! Ik krijg helemaal zin ook om het zelf ook te gaan doen, haha! Ziet er mooi uit!

 40. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk Serena, krijg gelijk zin om aan de slag te gaan.
  Geen tijd helaas maar ik zal je tips onthouden
  xx

 41. Isorella
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel! Ik was alleen verbaast over het stukje water verwisselen. Ik heb recentelijk nog gelezen en zelf meegemaakt dat water verwisselen niet goed was voor mijn bloemetjes. Maar dat je water moet bijvullen? Zou het een verschil maken daardat je ze ook opnieuw afsnijd?

  • Serena
   Auteur
   8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

   hi Isorella,
   ik weet niet waarom water verwisselen slecht zou kunnen zijn voor de bloemen, werd dat er niet bij verteld? Ik heb dit artikel in overleg met een geschoolde bloemist geschreven en zij vond het juist een goed idee. Misschien verschilt het per bloem?

   • Isorella
    8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

    Het zal idd misschien wel per soort verschillen! Volgende keer denk ik even opnieuw afsnijden ook dat had ik niet gedaan! :)

 42. Stella
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Kijk uit als je katten hebt! Veel soorten bloemen zijn giftig en je kat kan eraan overlijden als hij er per ongeluk van eet.

 43. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een mooie foto’s! En er staan handige tipsbin die ik nog niet wist. Gelijk een screenshot van gemaakt en ook naar mijn moeder gestuurd. (;

 44. Syl
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Het plakbandraster is echt een goede tip. Het is dat bloemen zo duur zijn…

 45. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  O man, wat wordt ik hier VROLIJK van! Al die prachtige bloemen, en zóveel inspirerende voorbeelden om ze te gebruiken! Wij hebben zelf thuis een moestuin waar we ook snijbloemen in laten groeien, dus als die komende zomer weer uitkomen ga ik er lekker mee aan de slag :)

 46. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Echt Serena, wat een top artikel!! Ik heb er zoveel van geleerd! Ik heb helemaal geen groene vingers dus ik kon zeker wat tips gebruiken :-). Ik ga ermee aan de slag want ik houd ook van verse bloemen bij mijn foto’s! Liefs!

 47. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Wat een fijne tips met heerlijke foto’s. De meeste tips ken ik al wel, vooral die van het rastertje vind ik echt een goede tip. Dit werkt zo goed :-).

 48. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Ik was sceptisch, maarrr er zitten gewoon nog een heleboel bruikbare tips voor mij in. Ik heb absoluut geen groene vingers, maar hopelijk lukt het mij met deze tips om mijn bloemen eens wat langer bij me te houden :)

 49. 8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk artikel, prachtige en vrolijke foto’s om na te kijken. Ik ben zelf dol op de foto’s en deze informatie kan ik zeker goed gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *