14 x tips voor een chipvrije manicure

Nu mijn nagels weer iets langer zijn vind ik het supermooi om ze te lakken (geen idee waarom ik dit eigenlijk niet doe als ze kort zijn, maar goed). Alleen nu ik ze lak herinner ik me weer dat het voor mij onwijs lastig is om een manicure mooi en lang op mijn nagels te houden. Na zo’n 3 dagen laat de nagellak los, zie ik slijtage en beginnen de eerste chipjes te komen. Grrr! Als er iets is waar ik niet tegenkan, is het een chip in mijn nagellak.

Nu moet ik zeggen dat ik mijn nagels ook wel heel snel heb gelakt, en dit keer was ik ook nog eens een base coat vergeten. Zo zie je maar weer, haastige spoed is zelden goed. Als ik wil dat een manicure echt lang en echt mooi blijft zitten bij mij, moet ik een aantal tips & tricks toepassen. Het kost me weliswaar wat meer tijd tijdens het lakken, maar scheelt me uiteindelijk een heleboel frustratie én tijd op de langere termijn.

Hieronder daarom mijn 14 persoonlijke tips waarmee je langer kan genieten van een mooie manicure.

1. Vijl je nagels  ‘sterk’
nagellak tips - 1Wanneer je je nagels knipt met een nagelknipschaartje is de kans groter dat je je nagels beschadigd, waardoor ze sneller kunnen gaan splijten. Aangezien mijn nagels heel dun en flexibel zijn en snel inscheuren, gebruik ik zelf nooit een nagelknipschaartje. Wanneer je nagels beschadigd zijn is de kans op chippen namelijk ook groter. Om deze reden gebruik ik alleen een vijl. Maar, let op, ook met een vijl kun je je nagels beschadigen.

Hoe grover de vijl, des te groter de kans op beschadigingen. De fijnste vijl die er bestaat is een glasvijl. Zelf vind ik het te lang duren om alleen met een glasvijl te vijlen, dus je kunt best een kartonnen vijl gebruiken in het begin, maar probeer dan wel te eindigen met een glasvijl. Met deze vijl maak je je nageloppervlak het meest glad en bestaat er dus minder kans op beschadigen die je manicure op den duur kunnen verpesten. Ook is het beter om naar één kant te vijlen in plaats van ‘heen en weer te zagen’.

Wanneer je net als ik slappe nagels hebt is het verstandig om ze niet te lang te laten groeien, dus vijl ze regelmatig bij. Ik weet van mezelf mijn ‘maximale’ lengte. Als ik ze langer dan dat laat groeien worden ze minder sterk en kan ik er donder op zeggen dat ze inscheuren of dat er een haaltje in komt.

2. Verzorg je nagelriemen
nagellak tips - 9Nagels zijn in feite gewoon ‘dood’ materiaal, bestaande uit eiwitten die bij elkaar worden gehouden door chemische verbindingen. Net als onze haren, eigenlijk. Maar net als bij haren is het belangrijk dat ook onze nagels voldoende worden gehydrateerd, anders breken ze af. Je kunt je nagels hydrateren door je nagelriemen goed te verzorgen. Hoe gezonder je nagelriemen zijn, des te beter de gezondheid van je nagels. Vet ze daarom geregeld in met een olie of crème.

 3. Maak je nagels zo hard mogelijk
Zoals ik hierboven al aangaf bestaan nagels uit eiwitten die bij elkaar worden gehouden door chemische verbindingen. Deze verbindingen kun je echter versterken met nagelverharders. De nagelverharders van Trind en Herôme vind ik persoonlijk erg goed. Na een kuurtje zijn mijn nagels beduidend harder en steviger. Hoe sterker je nagels zijn, hoe kleiner de kans op beschadigingen en des te langer een manicure mooi op je nagels blijft zitten. Ook heb ik het idee dat nagellak beter hecht op een hardere ondergrond (maar hier heb ik geen bewijs voor, alleen persoonlijke ervaring van mezelf en van vriendinnen).

4.  100% Fat free
nagellak tips - 10
Zoals onze huid talg afscheid, scheiden ook onze nagels van nature olie af. Bij de een is dit meer dan bij de ander. Wanneer er een laagje olie over je nagels ligt is het moeilijk om de base coat aan je nagels te binden. Het is daarom aan te raden om je nagels vetvrij te maken nog voordat je de base coat aanbrengt. Op deze manier kan de base coat beter aan je nagels hechten.

Maak je nagels vetvrij door wat azijn, alcohol 70% of pure aceton op een wattenschijfje aan te brengen en deze vervolgens over alleen je nagels te wrijven (probeer zo min mogelijk je huid te raken aangezien het een uitdrogend effect heeft). Eerder maakte ik mijn nagels vetvrij door met een watje met nagellak remover over mijn nagels te wrijven, maar in nagellak remover zitten vaak hydraterende ingrediënten zoals glycerine of olie. Het is dus echt beter om het niet met nagellak remover te doen (tenzij hij aceton bevat en geen enkel ander ingrediënt om het uitdrogende effect te compenseren).

5. Base Coat 

nagellak tips - 2Absoluut onmisbaar voor een longlasting en chipvrije manicure is een goede base coat. Niet alleen voorkomt een goede base coat dat de kleurpigmenten van de nagellak in je nagelbed kunnen trekken en je nagels verkleuren, een goede base coat hecht zich zowel stevig aan je nagels als aan de kleurlak. Persoonlijk kies ik het liefste voor een versterkende base coat omdat deze er ook nog eens voor zorgt dat ik sterkere, hardere nagels krijg. Mijn favoriete base coat heet Rejuvacote.

6. Wrap your tips
nagellak tips - 4 nagellak tips - 3Nagels ‘wrappen’ is een vakterm in nailpolish land, en houdt in dat je met je kwastje horizontaal langs de nagelrand lakt, voordat je een ‘normale’ laag nagellak aanbrengt. Wanneer je je nagels op deze manier lakt is de kans op slijtage en chips veel kleiner. Tip: lak de ‘normale’ laag nagellak meteen na het wrappen, om te voorkomen dat je een lichte verdikking aan het uiteinde van je nagels gaat zien.

7. Niet te dik
nagellak tips - 5Ten eerste duurt het een eeuw voordat je nagellak droog is wanneer je met dikke lagen lakt, maar een dikke laag lak heeft ook een veel grotere neiging tot chippen. Lak daarom liever 2 of 3 dunnere laagjes. Het kost wellicht wat meer tijd, maar bespaart je uiteindelijk een hoop tijd en moeite op de langere termijn.

8. Laat elke laag GOED drogen
Bijna droog is niet goed genoeg. Elk laagje nagellak moet echt door en door droog zijn voordat je de volgende laag aanbrengt. Je checkt dit heel simpel door je gelakte nagel tegen je lip aan te houden. Wanneer de lak niet plakkerig aanvoelt maar juist glad en droog, is het klaar voor een volgende laag. Ik weet het, sommige lakjes doen er echt uren over om goed te drogen, maar lak daarom niet te dik (zie punt 7) en lak je nagels nooit als je haast hebt. Zet gerust een serie op Netflix aan en maak van nagels lakken een relax momentje!

Het allerbeste is om je manicure een volle 2 uur te geven om goed te drogen. Nagels lakken vlak voor het slapen gaan is dus geen goed idee! Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben gedaan en dan de volgende ochtend wakker worden met vouwtjes van de dekens in onze nagellak gedrukt. Argh! Lak ze bijvoorbeeld om 20u ‘s avonds als je rond 22.30 – 23u naar bed gaat. Dan zit er zo’n 2,5 – 3 uur tussen. Better safe, than sorry.

Het duurt maar liefst 12 (!!) uur voordat nagellak écht goed is uitgehard. Om er voor te zorgen dat je manicure een paar dagen langer meegaat is het belangrijk om zo veel mogelijk water te vermijden binnen die 12 uur. Als je ze ‘s avonds lakt en de volgende dag gaat douchen, zorg dan bijvoorbeeld dat je niet je haren hoeft te wassen, maar alleen even af hoeft te spoelen.

9. Gebruik een top coat
nagellak tips - 6Voor een mooie, longlasting manicure is een goede top coat minstens net zo belangrijk als een goede base coat. Er zijn ontzettend veel top coats, maar welke is nou het beste? De top coat die door nailpolish lovers van over de hele wereld het meeste wordt aangeraden is die van Seche Vite of INM Out The Door. Deze top coat is sneldrogend, maar doet er uiteindelijk toch zo’n goede 10 minuten over voordat het écht goed, door en door droog is. En mijn advies is om die tijd echt te nemen. Je wilt namelijk geen deukjes of beschadigen in je top coat, het allerlaatste laagje van je manicure, anders kan je weer van voren af aan beginnen. Mijn persoonlijke favoriet is de top coat van Laquester. Deze vind ik persoonlijk veel beter dan de top coat van Seche Vite (die ik ook heb geprobeerd en inmiddels op is) en geeft een prachtige, sterke glans aan mijn nagels.

10. Verfris je top coat
Een tip die ik jullie zeker niet wil onthouden is het ‘verfrissen’ van je top coat. Na zo’n 2 dagen breng je gewoon nieuw laagje top coat aan. In de oude laag top coat zitten namelijk minuscule barstjes (vaak kun je die niet eens zien met het blote oog) en met een nieuwe, verse laag top coat bedek je deze weer. Op deze manier zal je manicure langer mooi blijven.

11. Sandwichen
Dit kende ik nog niet, maar klinkt eigenlijk heel logisch. Ik las het om een nagellakforum uit Amerika en de vakterm is ‘sandwichen’. Dit houdt in dat je de kleurlak als ware ‘sandwiched’ tussen twee laagjes base coat. Dus; base coat, kleurlak, base coat, kleurlak en dan een laag top coat om mee af te sluiten.

Als je een glitterlak gebruikt is het dan weer beter om te sandwichen met een top coat, omdat een top coat de glitters veel beter accentueert. Dus; base coat, glitterlak, top coat, glitterlak, top coat.

Ik heb het uitgeprobeerd met een creamy lakje (ik heb dus de base coat sandwich gebruikt) en het lijkt erop dat het werkt!

12. Pas op met water
nagellak tips - 8Water maakt je nagels zacht en week, dus als je met water werkt probeer dan veel mogelijk handschoenen te dragen. Het is even wennen, maar doet echt wonderen voor de houdbaarheid van je manicure. Tijdens het afwassen en schoonmaken kun je van die strakke latex handschoentjes dragen, zit als een tweede huid en went heel snel. Tijdens het douchen handschoentjes dragen lijkt me niet zo fijn, maar je kunt jezelf wellicht aanleren minder lang en minder warm te douchen (dat is sowieso ook beter voor het milieu en voor je huid). Omdat water je nagels zacht maakt is het geen slim idee om ze vlak na een douche of bad te lakken. Geef ze eerst de kans om harder te worden, voordat je gaat lakken.

13. Je nagels zijn geen gereedschap
nagellak tips - 7
Tja, meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Gewoon even een reminder dat je nagels geen gereedschap zijn. Ik open vaak dozen met mijn nagels, of ik draai schroefjes los, maar dit moet ik eigenlijk gaan afleren en in plaats daarvan een schaar en een schroevendraaier gaan pakken. Je manicure zal je dankbaar zijn!

14. Long-wear polish
Essie Taking Center Stage herfstcollectie 2015 - 3Er zijn ontzettend veel verschillende soorten nagellakmerken op de markt, en de één claimt nog langer te blijven zitten dan de ander. Maar het hangt er ook vanaf welke finish de nagellak heeft. Zo blijven over het algemeen matte en holografische nagellakken niet zo lang zitten. Ook neonkleuren staan er om bekend snel te chippen. Het beste kun je dus gaan voor nagellak met een creamy finish, of creamy met een shimmertje.

Merken/lijnen die bij mij lang blijven zitten;
Sally Hansen Miracle Gel
Rimmel Colourfest by Rita Ora
Eigenlijk bijna alle Essie lakjes

nail art tape_14Met bovenstaande tips hoop ik dat je manicure voortaan langer zal blijven zitten. Als je verder nog goede tips hebt (bijvoorbeeld, welke base- en topcoat raad je aan, welke lakjes blijven bij jou extra lang zitten of wat zijn jouw geheime tips & tricks), deel ze dan vooral in de comments!

Hoe lang blijft jouw manicure gemiddeld zitten? En waar ligt dit aan, denk je?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

68 Reacties

 1. Joyce
  19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

  Topcoat van essence, better than gel nails, werkt echt super! Zorgt dat mijn nagellak minstens 5 dgn mooi blijft zitten. Qua nagellak altijd Dior, OPI of Essie. Dat wrappen kende ik nog niet, ga ik uitproberen.

 2. 19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

  Uhl chips, verschrikkelijk. Bedankt voor de tips!

 3. Sjoukje
  19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

  Mijn nagellak blijft maximaal 2 dagen mooi zitten, al moet ik het na 1 dag wel een beetje bijwerken. Maar dit komt puur door m’n werk in een fabriek/magazijn. Wel jammer, zou graag eens wat langer m’n nagellak dragen haha. Toch hele handige tips! Mijn favoriete topcoat is ook die van Lacquester, wil niks anders meer!

 4. Kaatje
  19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

  leuk artikel & goede tips!
  ga ik ook eens proberen, m.n. dat wrappen & sandwichen.
  gave nagels op die laatste foto!
  Heb je een nagellakpen gebruikt voor die zwarte lijntjes?

  groeten,

  • Serena
   Auteur
   19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

   hi Kaatje,
   nee dat is nail tape!

   • Kaatje
    20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

    hai serena,

    bedankt voor je reactie, nailtape ken ik nog niet. ik ga info inwinnen.
    groeten,

 5. Chantal
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Ik heb extreem harde nagels, maar helaas blijft ook bij mij de gemiddelde nagellak max 3 dagen netjes zitten. Ik zweer bij Sally Hansen Miracle Gel, maar ik ga het sandwichen zeker eens uitproberen met andere lakjes.
  En de overige tips trouwens ook ?

 6. Maud
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  De ultra stay & gel base en top coat van Catrice werken super! Bij mij blijft nagellak meestal maar 2 dagen zitten, maar met deze combinatie blijft het zeker een week zitten!

 7. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Echt hele fijne tips zeg! Ik heb wel eens geprobeerd dat “wrappen” van m’n tips alleen bij mij zie je dat heel erg goed door de lak heen, je ziet dan zeg maar echt hoogte verschil.

  • Serena
   Auteur
   19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

   hi Nicole,
   misschien moet je eens proberen – als je dat nog niet had geprobeerd – om na het wrappen meteen de ‘normale’ laag te lakken, nog voor de gewrapte laag is gedroogd. Bij mij zag je op die manier geen hoogteverschil. En anders kan een dikke gel top coat dat hoogteverschil wellicht wat verdoezelen.

 8. Joanne
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Handig artikel! Mijn manicure blijft meestal 7 a 8 dagen chipvrij zitten. Dit komt omdat ik een aantal van dezelfde dingen toepas als je schrijft, maar ook omdat ik gewoon van nature erg harde nagels heb die niet buigen. En hoe minder buigen, hoe minder frictie, hoe minder chips.

  Dingen die ik zelf doe:
  – glasvijl (niks anders. Ik gebruik een grote glasvijl van Herome en daarmee vijl ik snel genoeg om geen kartonnen vijl nodig te hebben. Ik vijl inderdaad altijd één kant op. Ik heb ze één keer met een nagelknippertje geknipt en omdat ik hele harde nagels heb zag ik een groot deel erg buigen voor het echt doorknipte. Ik heb daarna nog een half jaar echt k*t zwakke nagels gehad. Nooit meer).

  – nagels ‘squoval’ vijlen (hoe rechter de vorm van je nagels, hoe sterker ze blijven. Helemaal recht vind ik niet mooi, dus ik vijl ze recht en dan maak ik de hoekjes heel lichtjes wat ronder. Maar ik vijl dus niet veel aan de zijkanten van mijn nagels).

  – wrappen (Zoals jij beschrijft, alleen ga ik dan niet slechts horizontaal langs mijn nagel maar ik lak ook de hele onderkant van mijn nagel. Zo krijg ik het minst chips én zijn mijn hele nagels beschermd tegen water, wat uitdrogend is. Mijn nagels zijn echt véél sterker sinds ik dit doe. Het is wel een beetje messy op je vingertoppen, maar als het droog is trek ik dat er zo af.)

  – zorgen dat er geen ‘peelies’ zijn (Als je nagelplaten van elkaar loslaten kun je dit meestal zien voor het gebeurt. Als ik dat zie, vijl ik het van bovenaf weg. Want dat wordt gegarandeerd een chip als je er overheen lakt).

  – nagels vetvrij maken voor het lakken (ik gebruik meestal 70% alcohol of ‘step one’ van nailtek).

  – zorgen dat mijn nagels in goede conditie zijn (dit doe ik door bijna altijd nagellak te dragen en de onderkant mee te lakken. Je hoort wel eens dat nagellak slecht zou zijn voor je nagels, maar in mijn ervaring zijn mijn nagels veel en veel sterker en langer als ik veel nagellak draag, waarschijnlijk omdat ze dan beschermd zijn tegen water en zeep e.d. Verder gebruik ik de producten van Nailtek en dan met name formule 3 is een lifesaver voor mij. Meestal kan je alleen nagelverharders kopen, maar mijn nagels zijn al heel hard. Dat heb ik niet nodig. Ik heb iets nodig tegen splijten en daar helpt die formule 3, die is voor harde splijtende nagels, super goed voor).

  Zo dat was het wel een beetje. Komt eigenlijk dus best overeen met jouw tips 🙂

  • Chantal
   18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

   Ik ga jouw routine eens volgen. Ik heb ook enorm harde nagels, maar bij mij blijft de lak nog steeds niet lang zitten. En het splijten en de peelies komen mij heel bekend voor!
   Ik ga zeker eens kijken naar de producten van nailtek. Bedankt voor jouw tips!

  • 19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

   Super leuke en handige tips! ga ze zeker gebruiken

 9. Irene
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Goede tips! Ik merk vooral dat mijn nagels (ook zonder lak) heel mooi blijven door goede nagelriemolie. Ik gebruik al zo’n 3 jaar Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle oil en als je dat s’avonds voor het slapen gaan aanbrengt (bijvoorbeeld al bij 1 week elke avond) zie je echt verschil. Zag het bij collega’s en familieleden ook en nu geef ik aan iedereen door hoe goed dat spul werkt!

  Ook heb ik zo’n glasvijl van Koh, heel fijn! En daarmee gaat het vijlen juist zo snel dat je echt moet opletten dat er niet te veel van je nagels af gaat.

  Fijn weekend iedereen!

 10. Mara
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Handig, maar mijn nagellak mislukt hoe dan ook. Het gaat aaaaaaltijd loslaten, vouwen en vegen. Hoe lang het ook droogt en hoe dun of dik ik ook lak: het gebeurd altijd. Ik baal hier best wel van. Zou het kunnen dat mijn nagels gewoon niet geschikt zijn? Ik maak ze ook altijd goed schoon en gebruikt netjes een base- en topcoat.

  • Serena
   Auteur
   19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

   Maar met wat maak je ze schoon/vetvrij?

 11. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Leuk artikel weer. Ik haat het ook als mijn nagellak gaat chippen.. en ja dat water.. ik ga nu het kouder wordt heel vaak in bad. Ik hou der zo van haha! Maar dat is wel een nadeel voor het mooie lakje op mijn nagels. Terwijl de lak op tenen altijd heel goed blijft zitten en eigenlijk gewoon uitgroeit haha!

 12. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Enorm handige tips! Ik moet alleen nog even leren om echt geduld te hebben met nagels lakken, haha. Ik denk al snel dat de laagjes droog zijn. Gevolg: een aantal nagels kunnen weer opnieuw… 😉 Oeps!

 13. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Ik heb altijd begrepen dat je een nagelverharder alleen moet gebruiken wanneer je niet zulke sterke nagels hebt. Dus, als je nagels van zichzelf als sterk zijn, wordt het afgeraden om het te gebruiken. Nagels kunnen er namelijk minder sterk van worden. Deze wennen namelijk aan de ingrediënten. Met mijn beroep ligt de nagellak er helaas binnen een mum van tijd af (ongeveer 2-3 dagen). Anderzijds kan ik hierdoor wel vaak van kleur wisselen.

 14. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Hele handige tips! Hier heb ik echt wat aan!

 15. Philine
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Mijn nagellak chipt meestal al na een paar uur! Ik gebruik dan eigenlijk ook niet altijd base- en topcoat, omdat ik het idee had dat het een beetje een verkooptrucje is (zeker de dingen die beweren base- en topcoat in 1 te zijn).

  In het kader van jouw zeer duidelijke en informatieve wetenschappelijke artikelen…Het lijkt me heel tof om hier meer over te leren!

 16. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Ik zou sommige van deze tips weer vaker moeten. Mijn gouden tip is de Trind Nail Hardener gebruiken elke keer dat je je nagels lakt. Sinds ik dat doe zijn trucs as wrappen en topcoat verversen bijna niet meer nodig. Maar 1x douchen tis bij mij een drama. Meestal chipt mijn nagellak als ik mijn haar was. Iemand daarvoor tips?

 17. Nanoe
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  een tip tegen juist harde nagels? zijn moeilijk bij te knippen(zijn te hard en scheuren dan makkelijk in) en vijlen duurt een eeuw

  • Chantal
   18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

   Ik heb ook hele harde nagels en ik gebruik de grote glasvijl van Herome. Tip; wanneer het nagelfestijn is bij Kruidvat/Trekpleister zijn ze een heel stuk goedkoper

   • Chantal
    18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Oh en met die vijl duurt het echt niet lang. Ik moet zelfs opletten, want 2 halen meer en ik heb er alweer te veel afgehaald ?

  • Serena
   Auteur
   19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

   De boomerang vijl van Essence is erg goed, met een paar keer heen en weer vijl je er zo millimeters af! Nou ja, bij mij dan.

 18. Jo
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  de transparante versie van de Sally Hansen Complete Salon Manicure over je nagellak doen, is een basecoat en topcoat ineen.
  ipv nagellakremover te gebruiken om je nagels stof en vetvrij te maken gebruik azijn 🙂

 19. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Hoi Serena,

  ik gebruik nu sinds een maand de gellac van Pinkgellac. Zou je die een keer willen reviewen? Ik ben best tevreden, maar ik ben ook erg benieuwd wat jij er van vindt.

  groetjes

  • AnnA
   18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

   Ook ik gebruik sinds kort Pinkgellac en ben er heel tevreden over.. Zeker 2 à 3 weken mooie nagels en hiermee kan ik ze ook langer laten groeien! ??

 20. Wendy
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Iedere keer als ik het woord ‘vakterm’ lees zie ik angel voor me hahahahaha. Leuk artikel!

  • Serena
   Auteur
   19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

   DAS EEN VAKTERM! DIE KEN JIJ NIET!

 21. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Wat is dat sandwichen en na twee laagjes een nieuwe topcoat aanbrengen een goed idee zeg :-)!

 22. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Ik vind die witte manicure met zwarte lijntjes heel mooi. Ook een hele goede tip om na 2 dagen een nieuw laagje top coat aan te brengen

 23. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Fijne tips! Ik draag mijn nagels juist altijd kort, maar dan is dat wrappen helaas nog best lastig.

 24. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Goede tips!! Vooral de tip mbt het wrappen van je nagels vind ik interessant. Dat ga ik binnenkort eens proberen. Gemiddeld blijft nagellak bij mij een dag of 3 á 4 zitten daarna gaat de lak vooral op de broze nagels chippen. Het gaat er dus om dat ik daar wat aan doe, Trind nailbalsam helpt vaak goed alleen ben ik er niet consequent genoeg in 😉

 25. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Handige tip! Ik hendel de sandwich tip niet, klinkt wel goed! Maar misschien te veel gedoe;) Leuk artikel weer:):)

 26. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Wow nummer 6 is een goede.. Die ga ik zeker een keer uitproberen!

 27. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Bij mij ligt het er heel erg aan hoe sterk mijn nagels zijn.
  Dus idd niet als gereedschap gebruiken en proberen niet aan te zitten, dan blijft mijn nagellak ongeveer 4 dagen mooi.

  Ik vind dat de lakjes van Essie met een topcoat van Sally Hansen de beste combi voor mij zijn.

 28. Inge
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  mooi artikel en duidelijk uitgelegd! ik kende eigenlijk alle tips wel. Juist omdat ik ongeduldig ben en ervan houd om altijd mooie nagels te hebben, gebruik ik eigenlijk altijd striplack van Allessandro, voor mij geen normale lakjes meer!!

 29. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Handig artikel, er staan veel tips tussen die ik nog niet kende. Ik ben vaak ook te ongeduldig… De volgende keer maar wat meer tijd ervoor uitrekken!

 30. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Handige tips, ik heb gelukkig al hele sterke nagels, al chipt mijn manicure wel vaak. De ‘Wrap Your Tips’ truc pas ik ook altijd toe, scheelt inderdaad wel iets!

 31. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Wat super veel tips zeg! Vooral punt acht is voor mij moeilijk (Goed laten drogen). Ik ben veel te ongeduldig.

 32. Marieke
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Ik lak mijn nagels precies zoals je beschrijft. Mijn nagels blijven dan 5 dagen mooi. Alleen bij de budgetlakken niet. Die kwaliteit is gewoon niet goed genoeg vind ik.

 33. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Oeh, wauw wat een gedoe allemaal! Ik heb eigenlijk nooit last van chips, maar ik kan mijn nagels wel iets beter verzorgen als ik dit zo allemaal zie ;p

 34. Lieke K.
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Wauw Serena! Ik ben echt ontzettend blij met dit artikel! 🙂 Ik ben ongelofelijk verslaafd aan nagellak en m’n nagels moeten natuurlijk wel mooi blijven! Er zitten tips bij die ik óf niet wist óf waar ik zelf te lui voor was, maar achteraf gezien toch erg handig zijn!

 35. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Ik ben gestopt met ‘normale’ nagellak, puur omdat het na een paar dagen als ging chippen. Gellak vind ik ideaal.

 36. Judith
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Goeie tips! Ik heb er ook nog een: ook met de topcoat je nagel wrappen, voor nóg langer resultaat en minder slijtage aan je tips.

 37. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Super simpel maar wel heel slim, na een paar dagen een nieuw laagje top coat aanbrengen. Dat doe ik eigenlijk nooit. En wrappen is ook nieuw voor mij, dat ga ik ook eens proberen

 38. Jolijn
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Mijn favoriete topcoat is sinds kort de Sally Hansen Insta-Dri. Hiervoor had ik nooit topcoats van de iets betere merken, dus die zorgden er eignlijk voor dat het drogen van mijn nagels nog langer duurde. De Sally Hansen topcoat maakt de nagellak echt snel droog, na een uur kan je al weer dingen doen met je handen zonder alle nagellak te verplaatsen. Ook is mijn nagellak nu tenminste echt droog als ik ga slapen!

 39. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Handige tips! Ik heb weer wat nieuwe dingen geleerd 🙂

  De negelverharder van Herome is inderdaad een aanrader, topproduct!

 40. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Heel fijn deze tips. Mijn nagellak chip vaak al na een dag, ongeacht het merk. Hopelijk blijft het met behulp van jouw tips toch langer zitten!

 41. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Mijn nagellak blijft zo’n 1,5 dag chipvrij, de miracle gel blijft 3 a 4 dagen zitten. Ik heb al deze tips afzonderlijk wel eens geprobeerd, maar nooit allemaal samen als power combo. Toch maar eens doen! 🙂

 42. M
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Mijn nagellak is na een dag al vervanging toe, dus deze tips ga ik zeker toepassen!

 43. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Bij mij blijft nagellak toch wel max 2 dagen volledig chipvrij. Super vervelend, heb je net je nagels mooi gelakt en dan ziet het er zo snel alweer lelijk uit. Dat wrappen is een goede tip, en oei, misschien zou ik ook wel wat voorzichtiger mogen doen met water.. 🙂

 44. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Veel dingen pas ik gelukkig al toe, maar dat ‘wrappen’ van je nagels is totaal nieuw voor me. Ik ga het eens proberen, want mijn nagels zijn rampzalig, doordat ze vaak wat scheurtjes vertonen bij de tips, blijft nagellak ook minder langs zitten.

 45. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  Mijn nagellak houdt t meestal nog geen dag vol. Misschien tijd om eens al deze tips toe te passen! Tnks 4 sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *