Indie Lee Brightening Cleanser review

Een aantal weken geleden ontving ik een pakketje van Reina Organics, een Nederlandse webshop met prachtige eco chic beautyproducten. Ik heb geen hele gevoelige huid of allergieën voor bepaalde ingrediënten, en ook ben ik geen vegan, dus ik ben niet per se heel groen als het op beauty aankomt. In eerste instantie was ik daarom niet geïnteresseerd om een 100% natuurlijke cleanser uit te proberen, maar de geur van zoete aardbeitjes haalde me over, en daarna was ik verkocht. De Brightening Cleanser van Indie Lee is simpelweg AMAZING!

indie lee brightening cleanser review - 3Inmiddels weten we dat natuurlijke cosmetica heus niet alleen bedoeld is voor mensen met geitenwollen sokken. Nee, natuurlijke cosmetica is hip & happening, en de producten staan nog mooi in je badkamer ook! De producten van Indie Lee zien er namelijk heerlijk chic uit. De verpakkingen van mat glas geven het een superdeluxe uitstraling en het strakke lettertype geeft er een minimalistische look & feel aan. Prachtig!

indie lee brightening cleanser review - 7De Brightening Cleanser ziet eruit als een doorzichtige gel. Je brengt ’em aan op een vochtig gezicht met een elektrische gezichtsreiniger (zoals mijn Visapure) of gewoon met een wattenschijfje. Daarna reinig je je gezicht met warm water en klaar ben je!

indie lee brightening cleanser - 1indie lee brightening cleanser - 2Omdat deze cleanser milde reinigers bevat schuimt hij niet heel sterk, vooral niet wanneer je het gebruikt met een wattenschijfje. Wanneer je het gebruikt in combinatie met de Visapure komt er wel iets meer schuim vanaf.

indie lee brightening cleanser review - 2Mag ik eerst even losgaan over de geur? De meeste natuurlijke beautyproducten ruiken naar niets (en dat is niet erg natuurlijk) of ze zijn gegeurd met etherische oliën. Hierdoor ruiken ze vaak wel lekker, maar ze krijgen dan echt zo’n typisch ‘natuurlijk’ geurtje. De geur van deze Brightening Cleanser is echter heel anders dan wat ik gewend ben van natuurlijke cosmetica. Het ruikt namelijk naar rijpe bosaardbeitjes. Echt, heerlijk fruitig, fris en zoet! I ADORE IT! In het begin ruikt het wat sterker, maar tijdens het inmasseren wordt de geur al wat subtieler en na het afspoelen is het bijna niet meer te ruiken op je gezicht. De geur is zo heerlijk dat het voor mij zelfs stimulerend werkt. Het reinigen van mijn gezicht – wat ik normaal gesproken zie als een vervelend karweitje – is namelijk ineens een stuk leuker geworden!

indie lee brightening cleanser review - 6Waarom ruikt deze cleanser dan naar zoete aardbeitjes? Het bevat strawberry seed oil, een olie die gewonnen wordt uit de kleine zaadjes van de aardbei. Strawberry seed oil is rijk aan anti-oxidanten en is verzachtend en hydraterend voor de huid.

Hieronder een break down van de rest van de ingrediënten;

Purified Water – water
Decyl Glucoside – een milde reiniger afkomstig uit plantaardige oliën en suiker
Disodium Coco-Glucoside Citrate – emulgator (zorgt ervoor dat niet-mengbare stoffen, zoals water en olie, gemengd blijven tot een homogene, stabiele oplossing)
Coco Glucoside Oleaste – milde reiniger afkomstig uit kokosnoot en zonnebloem olie
Hydrolyzed Wheat Protein – tarwe eiwit, hydrateert de huid en verkleint de poriën
Xanthan Gum – afkomstig uit glucose of sucrose (suiker) en heeft meerdere functies; bindmiddel, milde reiniger, emulgator, verhoogt de stabiliteit en dus ook de houdbaarheid van een product en maakt het product wat dikker en gel-achtiger
Fragaria Chiloensis Seed Oil (Strawberry) – olie verkregen uit de zaadjes van de aardbei
Lycopene – komt voor in onder andere tomaten, maar ook in grapefruit, mango en papaya. Lycopene is het rode pigment dat groente en fruit hun rode kleur geeft en UV schade helpt voorkomen. Het is daarom een uitstekend ingrediënt om op een milde wijze hyperpigmentatie tegen te gaan. Lycopene is daarnaast een sterke anti-oxidant en heeft een ontstekingsremmende functie. Het reinigt de huid en gaat de afbraak van collageen tegen.
Phenoxyethanol – conserveermiddel, afkomstig van een natuurlijke bron en wordt ook teruggevonden in grapefruit en groene thee
Ethylhexylglycerin – oplosmiddel voor phenoxyethanol, afkomstig van een natuurlijke bron. Phenoxyethanol en ethylhexylglycerine zijn afkomstig van een plantaardige olie, maar zijn dusdanig synthetisch bewerkt dat het eigenlijk niet geheel natuurlijk te noemen is. Ik vind het fijn dat dit product vrij is van parabenen als conserveermiddel, maar het kan net zo goed voorkomen dat mensen (met een gevoelige huid) ook gevoelig zijn voor phenoxyethanol. Beautyproducten met water moeten nu eenmaal geconserveerd worden, en omdat je dit product er weer afwast zullen eventuele irritaties minimaal zijn.

indie lee brightening cleanser review - 5Na gebruik van deze cleanser voelt mijn huid heel fris en schoon aan, maar het belangrijkste is dat het niet droog en trekkerig aanvoelt. Sommige reinigers doen dat, omdat ze de huid ontdoen van hun natuurlijke vetten. Na gebruik van de Brightening Cleanser is mijn huid echter lekker zacht en voelt het gehydrateerd en gezond aan. De lycopene in deze cleanser zorgt voor het brightening effect. Door hyperpigmentatie tegen te gaan wordt je huid steeds egaler en stralender. De hydrolized wheat protein vernauwt de poriën waardoor je huid er na gebruik ook wat egaler en gladder uit komt te zien. Echt, mijn huid is zo mooi en stralend geworden sinds ik deze cleanser gebruik! Ik heb hem nu zo’n 8 weken in gebruik en ik ben er echt over te spreken. Ik merk en zie duidelijk verschil.

indie lee brightening cleanser review - 4Ik gebruik de Brightening Cleanser elke ochtend en avond, de ene keer met mijn Visapure onder de douche en de andere keer gewoon met een wattenschijfje. En soms – als ik merk dat mijn huid wat onrustiger wordt – laat ik het wat langer zitten (zo’n 10 minuutjes) zodat het als een exfoliating maskertje dienst doet. De zoete geur van aardbeitjes is heerlijke om mee wakker te worden en mee naar bed te gaan! Ik gebruik meestal zo’n 1 à 2 pompjes per keer, en merk dat deze cleanser heel zuinig in gebruik is. Naar schatting kan ik er zo’n half jaar mee doen.

indie lee brightening cleanser review - 1En, dat is maar goed ook, want goedkoop is hij niet. Voor een fles van 118,3 ml betaal je namelijk €40 via Reina Cosmetics. Is het zijn geld waard? Ik moet eerlijk toegeven van wel. Ik heb veel reinigers geprobeerd in mijn leven, maar tot nu toe is dit de enige die ook echt zorgt voor een huid die er stralender en egaler uit gaat zien en mijn huidtextuur heeft verbeterd. En de geur… die is gewoon verslavend lekker.

indie lee brightening cleanserAls je op zoek bent naar een (vegan friendly) reiniger voor de gemengd tot vette huid of een huid die neigt naar acné en onzuiverheden, geef de Indie Lee Brightening Cleanser dan zeker een kans. Het is de bestseller van Indie Lee en krijgt megaveel lovende kritieken in de Amerikaanse beautycommunity. Ik ben fan, en ik ben dus niet de enige!

De Indie Lee Brightening Cleanser kost €40 (118,3 ml) en is o.a. te koop via Reina Cosmetics.

Wat vinden jullie van deze natuurlijke eco chic cleanser? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Bronnen; 1

Volg:

59 Reacties

  1. Danielle
    24 februari 2016 / woensdag, 24 februari 2016

    Beste Selena,

    Ik gebruik nu zelf bijna alles van Clinique.
    Heb juist een hele droge huid,
    Waardoor ik ook al lijnen ( rimpels ) tussen me wenkbrauwen begin te krijgen.
    Dat terwijl ik pas 24jaar ben.
    Me huid is verder heel grauw make-up is vaak een obstakel omdat alles me huid er nog droger uit komt te zien.
    van clinique gebruik ik de cleansing gel antiblemish solutions, de clarifying lotion droge gecombineerde huid, en de dagcreme dramatically different moisturizin Cream. Daarbij gebruik ik de faundation van clinique repairwear laser focus & heb ook de elektrische borsteltje van clinique voor me huid.
    Vandaag overigens heb ik van Olaz regenerist de super vernieuwend elixer gehaald.
    Me huid blijft verschrikkelijk heb vandaag ook maar bietensap gehaald van zonnatura zoals je schrijft aangezien ik ook constants bultjes heb, maar ook echt heel grauw rode plekken in me gezicht en begin nu dus ook echt lijnen te krijgen zit zelf dan ook aan de dermaroller nu te denken.
    Maar ik zie niet zoveel verbetering in me huid ondanks al me dure producten heb je misschien tips voor een huid zoals de mijnes? Het begint me echt wanhopig te maken durf met me kleine geen eens naar het zwembad vanwege me huid, heb daarbij trouwens ook veel littekens sorry voor me lange verhaal hoop dat jij weet wat ik het beste kan doen 😊
    Moet wel even melden ik ben zelf energie drink verslaafd zoals redbull drink er minimaal 6 per dag, kan het ook daar aan liggen? Eet daarbij ook elke dag veel kaas 😕
    Zou deze cleanser ook goed werken op een enorme droge huid?

    Mvg Danielle

  2. Lina
    11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

    Ik vroeg mij af of ik dit kon gebruiken voor het afhalen van mijn make-up? Is het niet verstandig om eerst met een andere reiniging je make up laag weg te halen en dan deze te gebruiken om de restjes mee weg te halen? Of maakt dat niet uit. ( ik denk dat hij niet meteen zoveel make up weghaalt.)

    Super leuke review btw !

    • Serena
      Auteur
      11 januari 2016 / maandag, 11 januari 2016

      hi Lina, hier kun je je make-up mee afhalen en daarna met een toner de restjes weghalen. Je kunt hier alleen geen oogmake-up mee verwijderen.

  3. 24 september 2015 / donderdag, 24 september 2015

    Jaaaaaaaa net besteld:-D!

  4. 20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

    Fijn review! Ik werd helemaal enthousiast (de geur!) alleen de prijs is jammer.

  5. Carmen
    18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Prachtige foto’s weer!

  6. Anne G.
    18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Interessante review :) ingrediëntenlijst ziet er goed uit! (als in: geen irriterende stoffen). Top review!

  7. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Ik verkies zelf parabenen boven phenoxyethanol omdat ik op die laatste allergisch reageer. Ik heb geen last van huidirritaties, maar wel van prikkende en tranende ogen wanneer ik producten met phenoxyethanol op mijn gezicht gebruik. Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden, maar maak wel een uitzondering voor producten die je snel weer moet afwassen (shampoo, douchegel, scrubs…). Daarom zou ik wel overwegen om deze reiniger eens te proberen. Alleen jammer van de prijs..

  8. Rosa
    18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Interessant! Zou je er ook je oogmake up eraf mee kunnen halen?

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      hi Rosa,
      dat kan ook!

  9. Burcu
    18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Ik ben nu ook wel benieuwd naar het product. Kun je het ook gewoon gebruiken bij het weghalen van je oogmakeup?

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      Yes, maar dan in combinatie met een vochtig wattenschijfje!

  10. 18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

    Dit klinkt heel, heel goed. Alleen de naam spreekt me al aan, brightening. Heb alleen ervaring met de organic cleansers van Intelligent Nutrients, maar die zijn nog veel duurder. En die ruiken niet naar aardbeitjes..

  11. Ikram
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Hmmm klinkt wel goed :) Zeker de geur van aardbeien daar kan je gewoon niets mis mee doen :D

  12. Ymke
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wat een prachtige foto’s zo met dat marmer, aardbeien en die bloemetjes! Je wordt er helemaal vrolijk van !!

  13. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ik gebruik deze cleanser ook (al wissel ik hem af met één van Kiehl’s) en hij is inderdaad ontzettend fijn. Vooral die geur! Echt heel erg lekker.

  14. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Hij klinkt echt als een cleanser voor mij maar de prijs houd me wel tegen..

  15. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ik ben de laatste tijd ontzettend bezig met vegan voedsel en cosmetica, dus ben mega nieuwsgierig naar deze reiniger!

  16. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt heel fijn! Maar €40.- is wel sterk uit mijn budget, deze sla ik dus over..

  17. Barbara
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wat een fijne review! Kon het niet laten dus heb hem meteen besteld, ben benieuwd!!

  18. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ik heb zelf een vette huid met onzuiverheden dus hij klinkt erg goed! Jammer alleen dat de prijs aan de hoge kant is, maar als je er een half jaar mee doet valt dat ook wel weer mee.

    XO

  19. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ziet eruit als een heerlijke cleanser!

  20. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt heel goed, deze onthou ik. Ik wil nl weer beginnen met het gebruiken van mijn Clarisonic.

  21. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt erg vriendelijk en het idee dat er geen zooi in zit spreekt mij zeker aan. Zelf heb ik ook last van een onzuivere huid die neigt naar acné.

  22. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ziet er goed uit, maar vrij duur en het is ook jammer dat je het niet bij je ogen mag gebruiken, hoewel ik me van die regel meestal niet veel aantrek.
    xx

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      hi Caitlyn,
      dat mag wel hoor, je kunt hier ook je oogmake-up mee verwijderen!

  23. Judith
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ik gebruik nu een product van de schoonheidspecialist tegen hyper pigmentatie. Echter zie ik na 3 maanden gebruik geen verschil. Dus nu opzoek naar iets anders. Ik heb een wat donkerdere vlek van ongeveer 2 bij 2 cm op mijn blanke voorhoofd. Zal dit product dan toereikend zijn? Het is zo zonde om elke keer weer geld uit te geven aan een product dat niet werkt.

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      hi Judith,
      als je echt last hebt van een pigmentvlek zou ik naar de huidtherapeut gaan of wat heftigers gebruiken dan dit. Dit is mooi voor een heldere huid, maar echte diepe hyperpigmentatie haalt het niet weg.

  24. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wat een leuk flesje zo! Aangezien ik mijn stash eco/proefdiervrijer aan het maken ben, ga ik zeker je post even saven om te kijken naar de webshop.

    Maar lees ik nou goed dat je dit product niet op je ogen mag gebruiken? Dat vind ik wel jammer! Ik heb liever een alles-in-een product namelijk.

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      Er staat op de site ‘Use with a wet cotton pad to remove eye makeup’ dus dat moet gewoon kunnen! Zelf gebruik ik er mijn Biotherm balm-to-oil voor omdat ik waterproof make-up draag, dus ik heb wat zwaarder geschut nodig voor mijn ogen, haha!

  25. Bb
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Mooi spul en leuke review!
    Ik ben echt het type dat gewone drogisterijmerken koopt, ik kan daar voldoende vinden naar mijn gading en uitstapjes naar luxe merken maak ik per uitzondering. Mijn huid heeft geen speciale producten nodig en de prijs is me ook veel te hoog.

  26. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wauw klinkt goed! Ik heb zelf gelukkig niet zoveel onzuiverheden maar wel een gemengde huid. Het lijkt me een fijn product, ik houd ervan als mijn huid straalt dus misschien bij mijn volgende aanschaf deze maar eens proberen!

  27. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Oh hij klinkt fijn! En wat heb je weer mooie foto’s gemaakt!

  28. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Dit lijkt me echt een fijn product, vooral met die Visapure. Wel wat prijzig, maar als ie echt zo fijn is, misschien toch maar eens uitproberen…

  29. suus
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Het lijkt me vooral fijn icm een visa pure (die ik niet heb). Je zegt dat het ook met een wattenschijfje kan, maar daar hou ik niet zo van. Kun je ook een pompje op je handen verdelen en dan met je vingers goed inmasseren? Of ie ie daar te dun voor en heb je echt “iets” nodig om het te gebruiken?

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      Nee hoor, dat kan ook!

  30. Carina
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Eerlijk gezegd heb ik liever parabenen, daar heb ik nooit op gereageerd met mijn huid (plus die zijn ook natuurlijk gezien ze in fruit voorkomen) terwijl phenoxyethanol mijn huid wel irriteert. Verder vind ik de prijs nogal hoog want zoveel dure dingen zit er niet in maaar het lijkt me verder wel een interessant product.

  31. Emma
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Hij is natuurlijk maar is die ook biologisch?

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      Indie Lee is een organic skincare brand, dus ik ga er vanuit van wel!

  32. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ik word enthousiast van je review en nieuwsgierig naar de geur! Ik gebruik al jaren Purity, misschien toch tijd km een keer wat anders te proberen!

  33. Sanne
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt goed! Ik gebruik de deep oil cleanser van DHC verkrijgbaar online bij iciparis. Echt een aanrader en ook qua prijs/kwaliteit verhouding 26,- voor 200ml

  34. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wat klinkt dit als een heerlijk product! Die geur lijkt me zo lekker! Word hier enthousiast van!

  35. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt als een heel erg fijn product. Jammer genoeg ook behoorlijk prijzig om zo een keertje uit te proberen.

  36. Varenka
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Ik vind dat er veel goede reinigers bestaan waar je minder diep voor in je buidel moet tasten, maar…..als ik dit zo lees zou ik hier zeker wel een uitzondering voor willen maken
    Een heerlijk luxe product om jezelf een keer mee te verwennen
    En dan valt de prijs weer mee want je hebt zo iets sowieso nodig
    Maar voor elke keer zou ik het denk ik te prijzig vinden

  37. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Het lijkt mij een heel fijn product maar helaas iets te duur voor mij. De geur ben ik wel heel erg benieuwd naar, lijkt mij heerlijk!

  38. Ier
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Je hebt ooit eens aan ons uitgelegd dat poriën niet echt verkleind of vernauwd kunnen worden, enkel optisch. Nu spreek je bij dit product wel weer over het vernauwen van de poriën. Hoe zit dat?

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      hi Ier,
      ik heb jullie uitgelegd dat poriën niet kunnen openen en sluiten, maar vernauwen, dat kunnen ze wel! Wat goed dat je je dat nog herinnerd!

      Het vernauwen werkt als volgt; een tonic of cleanser irriteert heel lichtjes de wanden van je poriën waardoor ze opzwellen zodat de porie zelf minder zichtbaar wordt. De porie verandert dus niet van grootte, maar oogt wel kleiner/nauwer, en dat zorgt voor een optisch egalere en gladdere huid. Ingrediënten die dit veroorzaken noemt men ook wel ‘astringent’.

      Ook al is het optisch, toch ben ik blij met astringente producten omdat het mijn huid er mooier laat uitzien.

      Ik hoop dat het duidelijk is zo!

      liefs, Serena

      • Ier
        19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

        Danku!

  39. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt als een hele fijne cleanser die ik zo zou willen gebruiken :-)!

  40. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Ik was al verkocht toen je zei dat deze cleanser de geur van aarbeitjes heeft! De prijs van deze cleanser is wel wat minder, ik weet niet of ik dat voor een cleanser over heb.

  41. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Oeh, verse bosaardbeitjes: awesome! Deze cleanser klinkt echt onwijs fijn, en ik denk dat het zeker wel wat voor mij zou zijn. Ik ben qua reiniging een beetje lui, en pak het liefst wat make-up remover pads erbij. Misschien dat die heerlijke geur en goede verzorging me zou stimuleren om het ietsje uitgebreider te doen! :)

  42. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Klinkt als een heel erg fijn product en echt super in beeld gebracht

  43. Syl
    17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Serena wat doe je me aan?! Ik moet sparen haha
    Dat gaat met dit soort enthousiaste reviews niet lukken.

    • Serena
      Auteur
      19 september 2015 / zaterdag, 19 september 2015

      Sorry! :D

  44. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Wat klinkt dit als een fijn product! Mijn voorkeur gaat ook uit naar natuurlijke ingrediënten en die fles ziet er gewoon prachtig uit. Wel schrok ik even van de prijs, erg jammer dat dit soort producten zo ontzettend duur zijn :(.

  45. 17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

    Whoa! Je bent zo enthousiast dat ik hem nu ook wil! Ik heb ook niks met vegan, maar aardbeitjes zijn heerlijk!!!!!! Jammer van de prijs. Dat kan ik me gewoon niet veroorloven… Maar wie weet ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *