Mijn 13 favoriete fysieke winkels

Laatst schreef ik een artikel waarin ik mijn 20 favoriete webshops noemde, maar hoe leuk (en lekker makkelijk) online shoppen ook is, het blijft heerlijk om ook gewoon een fysieke winkel binnen te lopen. Lekker alles met eigen ogen bekijken, oppakken, voelen, passen en ruiken. Door de schappen struinen, meteen setjes kleding kunnen combineren en inspiratie opdoen. Hieronder daarom mijn 13 favoriete fysieke winkels voor jullie op een rijtje!

Primark

primark najaar lookbook 2013Zoals jullie misschien weten shop ik graag bij Primark. Ik vind het vooral leuk dat ze zo snel inspelen op de trends en dat er voor elke fashion kledingstyle wat wils is. Maar ook hun beauty-, sieraden- en living afdeling vind ik erg leuk! En ja… het is natuurlijk lekker goedkoop! Ik kom er graag, behalve in het weekend want dan is het zo druk dat ik gillend de winkel uit wil rennen. Op een doordeweekse ochtend is het heerlijk rustig en kan ik goed op mijn gemakje shoppen. En omdat er geen Primark in de buurt van Houten is, loop ik niet vaak zomaar even naar binnen, maar maak ik er echt een shoptripje van.

Action

action_shirt_1Action is echt een geweldige winkel waar je alles kunt vinden, vooral op het gebied van huis & interieur en knutselspullen. Ik ben zo blij dat er nu ook eentje in Houten zit! Als ik door Action loop doe ik altijd veel interieur- en DIY inspiratie op en ontdek ik nieuwe artikelen die ze bij mijn laatste bezoek nog niet hadden. Altijd leuk om hier door de schappen te struinen op zoek naar.. ja naar wat? Soms heb je gewoon niets nodig, maar is het alsnog lekker om gewoon even gezellig naar Action te gaan. Ik krijg er altijd leuke inspiratie van in elk geval!

Xenos

halloween toetjes_09Ook Xenos is zo’n winkel (gelukkig zit er eentje bij mij om de hoek) waar ik soms doelloos doorheen struin en waar ik altijd geïnspireerd de winkel uitstap. Ze hebben leuke kaarsen, kommetjes, mokken, fotolijstjes, vasen en stolpen (de kaarsen en de stolp van de foto hierboven zijn van Xenos) en ook een vrij uitgebreid assortiment knutselspullen. Ook verkopen ze er best veel foodproducten, waaronder lekkere bamisoep, boemboe’s en producten voor de Mexicaanse en Italiaanse keuken. Ook Xenos speelt goed in op de woontrends en er is altijd wel wat nieuws te vinden.

Hema

diy wall art_11I Love HEMA! Zeker nu ze hun winkels anders hebben ingericht doe ik er hele leuke inspiratie op. Ik neem altijd even een kijkje bij hun woon-, keuken en knutselafdeling, maar ook vind ik geregeld prachtige pareltjes tussen hun kleding en accessoires. En ze hebben fijne basics! En lekkere koekjes. Het lijstje van de foto hierboven komt van Hema.

Lidl

verse broodjes lidlOnze Lidl in Houten was best een tijdje dicht omdat ze gingen verbouwen, en poeh wat heb ik de Lidl gemist! Gelukkig is hij sinds een aantal dagen weer heropend en groter dan voorheen, whoohoo! Meer kassa’s dus kortere rijen, ik ben een gelukkig mens. Aanrader is de versafdeling waar ze de lekkerste verse broodjes afbakken. En echt cheap! Verder hebben ze voordelig gehakt, koop ik er graag groente en fruit en lekkers zoals chips, koekjes en chocola en beleg voor op brood. Het scheelt zo veel geld ten opzichte van een Albert Heijn. Ben gek op de Lidl. Het personeel is ook altijd erg vriendelijk. Yes, ik doe er graag boodschappen.

IKEA

ikea shoplogNaar de IKEA gaan is echt een uitje voor mij! Eerst die heerlijke Zweedse gehaktballetjes eten in het restaurant, dan lekker struinen door de winkel en flink inspiratie opdoen bij de ingerichte slaap- en woonkamers. Het verbaast me altijd hoe de IKEA stylisten een kleine ruimte kunnen inrichten met ZO VEEL opbergruimte. Echt WOW! Overal plankjes, kastjes en opbergmogelijkheden en van die handige systemen. Ik heb veel IKEA in mijn huis en ik denk dat ik niet de enige ben!

Tuincentra

balkon opknappen-27‘Mam, zullen we even naar de Schouw?’ en het antwoord is altijd ja, want mama is dol op plantjes, boompjes, bloemen en alles wat met de tuin te maken heeft. Alles wat ik weet over planten weet ik van haar, ze kent bijna alles wel bij naam. Toen ik inkopen ging doen voor mijn balkon vond ik het geweldig om plantenbakken, boompjes, plantjes en kruiden uit te zoeken. Ook als ik een mooi decoratiestuk wil maken, zoals de herfstdecoratie in pompoen van vorige week, ga ik naar het tuincentrum. Voor stukken bast, mos, steekschuim en alles wat je daarin kan steken moet je bij het Tuincentrum zijn. Het is er altijd zo rustig en het ruikt er zo… aarde achtig. Heel kalmerend en zen is het er. Als je van de buitenplanten naar de binnenplanten gaat dan is het er aangenaam warm. Ze hebben er kattenvoer dat ik dan altijd even meeneem. En rond de Kerst hebben ze er ontzettend veel leuke Kerstspulletjes. Planten en tuinbenodigdheden kun je het beste ‘in real life’ kopen vind ik.

PRIME

Schermafbeelding 2014-10-31 om 6.51.43 PMPRIME is een geweldige sneaker store in Utrecht, aan de Schoutenstraat 11 om precies te zijn. Hier vind je hele unieke en originele modelletjes. Het type die je niet standaard in elke sportzaak kunt kopen. Veel Nike’s in alle soorten, kleuren en maten en voor zowel heren als dames is er volop keuze. PRIME is echt een zaak waar je geregeld even binnen moet komen lopen om te kijken of ze wat nieuws hebben. Aanrader voor sneaker fans! Volg ze op de voet via hun Instagram account @PRIME030 om op de hoogte te blijven van de nieuwste aanwinsten!

Drogisterij Woortman

drogisterij woortman utrecht06Als je deze drogist binnenloopt lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. Het meubilair dateert nog uit de begintijd van de zaak. De drogisterij staat ramvol rekken, kasten en manden gevuld met producten en overal zie je stopflessen, potten en houten laatjes gevuld met mysterieuze planten en kruiden. Drogisterij Woortman bevindt zich aan Neude nummer 3 en is pure nostalgie in het hartje van Utrecht. Een zaakje waar je gewoon even geweest moet zijn. Lees meer over Drogisterij Woortman in mijn hotspot artikel. 

Broese boekverkopers

1795337_399534843525560_1036073013_oNiet te missen deze gigantische boekhandel zo op het hoekje van de Oude Gracht. Ik heb niet veel tijd om boeken te lezen, maar als ik boeken lees dan wil ik ‘echte’ boeken. Ik ben wat boeken betreft nog steeds van het tastbare en ik lees dan ook nooit iets op een e-reader. Boeken bestel je natuurlijk gemakkelijk online, maar ik houd er juist wel van om – als ik niet op zoek ben naar een specifiek boek maar gewoon even wil rondneuzen – een boekhandel binnen te stappen. Beetje achterkantjes lezen en de boeken doorbladeren. Als je gewoon op zoek bent naar een ‘goed boek’ of naar een cadeautje, ben je bij Broese aan het juiste adres: ze hebben zo ontzettend veel dat je hier wel gewoon iets van je gading MOET vinden.

& Other Stories

otherstories_08Deze winkel kende ik al omdat ik er wel eens had geshopt in het buitenland, maar sinds een week is er ook een & Other Stories winkel geopend in Amsterdam, jippie! De winkel zelf is heel leuk ingericht met tafels, planken, vitrines en leuke plantjes en ander display materiaal. Veel hout en metaal en alles ziet er heel minimalistisch, maar toch huiselijk uit. Echt het soort interieur die je veel voorbij ziet komen op Pinterest en Instagram. Ze hebben ook een hele grote, uitgebreide beautyafdeling waar ik erg fan van ben! Naast kleding en beauty hebben ze ook hele mooie (echt lederen) tassen, schoenen, sieraden en accessoires. Ze hebben een online shop, maar het is ZO veel leuker om de fysieke winkel binnen te lopen. Het is gewoon een hele inspirerende winkel! Lees hier meer over de opening van de & Other Stories aan de Heiligeweg in Amsterdam.

Kruidvat

kruidvat solait sun protection-1Ook Kruidvat heeft een goede en uitgebreide webshop, maar ik vind het toch echt vele malen leuker om de fysieke winkel binnen te stappen en eigenlijk maar om twee redenen: Catrice en Essence. Heerlijk om achterin bij de make-up afdeling de extra grote en uitgebreide schappen te bestuderen en alles te pakken en te swatchen.

Mediamarkt

mediamarkt utrechtAls blogger word ik helemaal blij van nieuwtjes op gadget- en fotografiegebied. Ik loop regelmatig even de Mediamarkt binnen om te kijken naar nieuwe fototoestellen, nieuwe lenzen, nieuwe videocamera’s of de GoPro en zijn extra’s. Even snuffelen bij de Apple apparatuur, Playstation games of vol bewondering kijken naar die ultraplatte en megagrote TV van €10,000. Maar ook kijk ik altijd even bij de nieuwe keukenmachines. In de winter twijfel ik altijd of ik een nieuwe ijsmachine zal aanschaffen en in de winter of ik die soepmachine (een blender die verwarmt) van Cuisinart moet kopen. Een heerlijke winkel die altijd wel ergens een aantrekkelijke aanbieding heeft!

Dat waren mijn favoriete fysieke winkels! Winkels waar ik lekker doorheen kan struinen en inspiratie kan opdoen en waar ik het prettiger vind om écht doorheen te wandelen in plaats van de online shop te bezoeken.

Wat zijn jouw favoriete fysieke winkels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

89 Reacties

 1. 12 november 2014 / woensdag, 12 november 2014

  Ik ben ook dol op de Action en Kruidvat! Maar ook in CoolCat loop ik regelmatig rond 🙂

 2. 8 november 2014 / zaterdag, 8 november 2014

  Net onder Roosendaal, in Essen (België) ligt het tuincentrum van mijn ouders, nl. Tuincentrum Moerkant. Op zaterdag 15/11 is er onze jaarlijkse Ladies Day met opening van de kerstshow. Cava en goodie bags voor alle bezoeksters!

 3. noa
  6 november 2014 / donderdag, 6 november 2014

  hey Serena,
  Super leuk artikel!
  Er staat alleen 2 keer winter en ik denk dat je zomer en winter bedoelde?
  Haha, het viel me op 🙂
  Gr. Noa

 4. 6 november 2014 / donderdag, 6 november 2014

  Leuk om te lezen!
  PRIME lijkt mij echt een vette winkel, ik wil nog graag een paar Airmax! 🙂

 5. Quinty
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Ik vind de Blokker heel leuk!

 6. Kim
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Ik kom ook graag bij de Primark, Action en de Kruidvat! Ook vind ik de CoolCat een leuke winkel waar ik bijna altijd wel wat leuke kleding kan vinden 🙂

 7. 5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Er zaten een paar winkels tussen die ik (nog) niet kende. En veel winkels waar ik inderdaad ook erg graag kom. Leuk om te lezen 🙂

 8. 5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Dat zijn zeker heerlijke winkels. Ik shop er ook graag!

 9. Debbie
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Hoi Serena!

  Zou jij dit werk ook blijven doen als je er amper geld voor kreeg? Als je iedere dag (onbetaald) overuren zou maken? Als je moest leven om te werken en niet andersom?

  ..Nee?

  Vind je het óók zo oneerlijk dat er hier mensen zijn op de wereld dat staan te werken voor een hongerloon? Dat niet iedereen naar school kan?

  Omdat er hier mensen op de wereld zijn die slechts €5,- voor een T-shirt willen betalen.

  Waaaaarom prijzen jullie beautybloggers de PRIMARK zo aan!

 10. Sim
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  En de Bijenkorf! Ook een goede webshop, maar gevoel van luxe in de winkel zelf niet te versmaden. Ze zouden wel wat betere koffie kunnen schenken in hun grand cafe Den Haag in ieder geval.

 11. malou
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  volgens mij ben je LUSH. vergeten!

 12. julie
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Hoi Serena, Ik wilde even meedelen dat in Lanaken (Belgie) in de Kruidvat ook de uitgebreide Make-up van Catrice en Essence te koop is 🙂 ben hier superblij mee!

  • julie
   4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

   Het gaat om de Kruidvat in de Stationsstraat, was vergeten het erbij te melden.

 13. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Haha het is net of je een lijstje voor mij hebt gemaakt! Ik wil heel graag een keer naar & other stories, dat zag er zo tof uit!
  Liefs, Tessa

 14. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  ik vind heel veel van die winkels ook leuk 🙂

 15. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Ik vind Primark en Hema ook zo leuk!

 16. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  haha we hebben veel gemeenschappelijke winkels, ik ben vooral gek op ikea, action en hema!

 17. Vera
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Fysiek shoppen is voor mij echt een must. Ik ga vaak windowshoppen via apps, om vervolgens lekker door de stad te struinen naar de live exemplaren. Veel van je genoemde winkels hebben ook mijn hart gestolen: Primark, Action, Xenos, IKEA en Kruidvat. Maarrr, daar moet ik de DM uit Duitsland toch aan toevoegen! Ik ben altijd weer helemaal gelukkig als ik daar vandaan kom. Luxere producten zijn vaak goedkoper, Catrice en Essence hebben er een uitgebreider assortiment (tenminste: in vergelijking met ‘mijn’ Kruidvat) en ze hebben P2. Geweldig merk!

 18. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Leuke winkels 🙂 Een aantal van mijn favoriete winkels heb je al genoemd. Maar ik vind Dille & Kamille ook altijd een heel leuke winkel. En kookwinkels 🙂

  • Serena
   Auteur
   4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

   oh, die moest er eigenlijk nog bij! Ik word zo happy van Dille & Kamille!!

 19. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Fysiek shoppen heeft eigenlijk ook echt mijn voorkeur:) ik vind het heerlijk om eerst eventjes dingen vast te kunnen pakken, voelen,zien, ruiken.. ik shop veel op internet omdaf ik altijd net weer dat ene wil hebben wat dan weer niet in de winkel ligt of wat hier niet verkocht word maar t liefst zat alles me hier om de hoek.
  Action vind ik ook zo’n lekkere doelloos doorheen struin winkel, ik kom er alleen nooit weg zonder er 20 euro uit te geven.. ik vind er altijd wel wat:’D

 20. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Leuke winkels staan ertussen, ik wil graag eens naar & other stories!
  Mijn favoriete fysieke winkels zijn H&M, Xenos, Tiger, Costes, DM, Douglas en een aantal prachtige unieke woonwinkeltjes bij mij in de buurt.

 21. loes
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Mijn favorieten: kruidvat, hunkemoller, action, xenos, tally weijl, v&d, sieradenwinkels, douglas, ici paris xl.
  qua kledingwinkels weet ik het niet zo goed aangezien ik de laatste tijd moeite heb met kleding vinden die ik echt leuk vind, ik zou heel graag naar victoria’s secret willen

 22. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Leuke winkels! Herken een hoop favorieten!

 23. Caroline
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Leuke winkels, had bijna mijn lijstje kunnen zijn ;-). De lidl is in sommige producten misschien goedkoper, maar als je het vergelijkt met de AH Basic producten zijn ze soms zelfs duurder.

 24. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Lidl is ook mijn favoriete supermarkt! En de action word ik altijd zo hebberig van, haha

 25. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Toffe lijst. Veel van deze winkels zijn ook mijn favoriet!

 26. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Xenos heeft vaak verassend leuke dingen! Zeker ook een favoriet van mij.

 27. Ger
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Leuke winkels ja. Ik kom daarnaast graag bij Ici paris, Steps, Etos, Mexx, Zara, H&M en kringloopwinkels.

 28. Iva
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  JA! ik heb er nog eentje. De Dirx. toptent. ze hebben er altijd vanalles wat ik nergens anders kan vinden. En Loods5 voor interieurzaken.

 29. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Delicatessenzaakjes en boerderijmarkjes, daar maak je mij het blijst mee!

 30. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ha! Mijn favoritete winkels zijn op nr 1. ikea 2. h&m 3. kruidvat 4.sephora 5. rituals 6. zara 7. hunkemoller (ik hou van lingerie!) 8. primark soms ook (ik slaag heel vaak heel slecht maar de prijsjes zijn fijn) 9. marcs and spencers lingerie afdeling 10. hm lingerie 11. boekenwinkels 12. tweedehandswinkels! 13. sabon

 31. Marianka
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  klein foutje! In de winter twijfel ik altijd of ik een nieuwe ijsmachine zal aanschaffen en in de winter of ik die soepmachine (een blender die verwarmt) van Cuisinart moet kopen
  ik neem aan dat de eerste winter zomer moet zijn!
  Verder een hele leuke post : )

 32. Loes
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuke post! Veel winkels komen wel overeen met mijn favoriete winkels. Maar ik hou ook echt van de DM Drogist (zit helaas alleen in Duitsland). Veel luxere merken make-up, maar ook Essence en Catrice verkopen ze daar. Verder verkopen ze er handige huishoudartikelen en allerlei andere leuke snufjes! Als je in Duitsland bent moet je hier zeker eens een kijkje nemen. Het allerfijnste is dat het veel goedkoper is dan in Nederland (met name de make-up)!

 33. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk zo een post ik was de fysieke winkels bijna vergeten door alle online mogelijkheden. Zo leuk dat Lidl er tussen staat, ze gaan goed met het assortiment joh…zoveel voor zoooo weinig.

  Leuk om te lezen!

 34. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Pure liefde voor de Hema, ik word er zo blij van! En ik was een paar dagen geleden voor het eerst in &otherstories en ik was op slag verliefd, prachtige winkel en helemaal mijn stijl! Ik wilde meteen alles hebben, maar het is zo duur 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *