DIY Herfstdecoratie in een pompoen

Gisteren ging ik even naar mijn ouders en toen ik de fiets in de tuin parkeerde zag ik allemaal mooie herfstige takken en blaadjes in de tuin. Oh, wil je een paar takken mee naar huis, voor wat decoratie? zei mijn moeder. Daar zei ik geen nee tegen! Ik had bij Action namelijk steekschuim gekocht en ik had een idee om een mooi groot stuk te maken voor op mijn dressoir. Vandaag daarom een DIY Herfstdecoratie in een pompoen.

herfstdecoratie in pompoen_01 De takken uit de tuin van mijn ouders: klimop, takken met roodbruine bladeren en takken met rode besjes.

herfstdecoratie in pompoen_02 Bij de bloemist kocht ik nog wat extra bloemen met herfstkleuren in rood, oranje en gele tinten.

herfstdecoratie in pompoen_03 En voor de opvulling nog wat goedkopere bloemen zoals rode anjers van JUMBO.

herfstdecoratie in pompoen_04 Pompoenen vind je nu overal: bij het tuincentrum, de bloemist, de supermarkt, op de markt. Ik zocht een mooie, middelgrote pompoen uit.

herfstdecoratie in pompoen_05 Het kapje snijd ik eraf met een scherp mes.

herfstdecoratie in pompoen_07 Uithollen! Goh, ik zou er bijna een Jack O’ Lantern van maken.

herfstdecoratie in pompoen_08Zo.

herfstdecoratie in pompoen_09 Snijd je steekschuim op maat en leg het in je pompoen. Je kunt je steekschuim het beste van te voren zich helemaal vol laten zuigen in een bak met water. Ik was te laat, dus ik heb het steekschuim er eerst in gelegd en daarna water toegevoegd tot het steekschuim verzadigd was.

herfstdecoratie in pompoen_10Goed, en nu kunnen we steken! Knip de takken met bladeren en besjes op maat en steek ze ruimtelijk in je pompoen. Op deze manier vorm je het ‘geraamte’ ofwel de basis van je decoratie. Ik houd van asymmetrische stukken waarbij de takken er aan één kant uitsteken en een beetje overheen hangen.

herfstdecoratie in pompoen_12 Knip daarna de bloemen wat korter af en steek ze dichtbij de bodem, om zo het steekschuim wat te bedekken. Bekijk je stuk steeds van een afstandje om te zien of alles ‘klopt’ qua kleuren en verhoudingen en of er ergens ‘gaten’ moeten worden opgevuld, of dat het juist te druk is. Je stuk moet mooi in balans zijn. Als je tevreden bent, ben je klaar! Zet je pompoen op de salontafel, eettafel, je dressoir of in de hal en geniet van de prachtige herfstkleuren!

herfstdecoratie in pompoen_14 herfstdecoratie in pompoen_15 herfstdecoratie in pompoen_16 herfstdecoratie in pompoen_13Wow, wat een prachtig herfsttafereeltje zo in de pompoen! Door het vochtige steekschuim blijft deze herfstdecoratie zo’n 2 weken goed. Door het steekschuim vochtig te houden zou het zelfs zo’n 3 weken goed kunnen blijven. Is al die moeite niet voor niets geweest en kun je in elk geval lang van je decoratie genieten! Dan kan ik daarna meteen door naar de volgende decoratie in winterse sferen.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY herfstdecoratie in een pompoen.

Hoe halen jullie de herfst in huis?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

70 Reacties

 1. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Erg leuk gedaan! Ik heb eigenlijk niks herfstigs in huis en mijn moeder ook niet, omdat er hier en daar in huis wordt geklust en opgeruimd en zo

 2. Petra
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  wat mooi!!!

 3. 2 november 2014 / zondag, 2 november 2014

  Ziet er heel leuk uit!! Dit moet ik even onthouden voor komende herfst/Halloween.

 4. 2 november 2014 / zondag, 2 november 2014

  Wat ziet dat er gezellig uit! Leuke tip!

 5. Maxime
  2 november 2014 / zondag, 2 november 2014

  Ik krijg hier inspiratie van en ik ben zelf bloemist! Supergaaf. Tip voor de volgende keer, druk het steekschuim niet te hard aan of in want dan haal je het zuurstof uit het steekschuim. En laat het steekschuim echt zichzelf vollopen in een bak en gooi t er niet overheen. Als het zich niet goed vol zuigt eve sneetjes erin maken met een mesje. Misschien handig voor als iemand anders het wilt maken

 6. Kim
  2 november 2014 / zondag, 2 november 2014

  Heel leuk! Ik haal de herfst en winter in huis door kaarsjes aan te steken haha. Ik vind het altijd zo leuk om van die stukjes te maken enzo, alleen bij mij ziet het er nooit zo mooi uit, dus ik ben er ook maar mee opgehouden.

 7. 1 november 2014 / zaterdag, 1 november 2014

  Wat een leuk idee! Dit ga ik zeker uitproberen!

 8. 1 november 2014 / zaterdag, 1 november 2014

  Dat is echt een geweldig bloemstuk, echt een pronkstuk voor op de tafel!

 9. coby
  1 november 2014 / zaterdag, 1 november 2014

  Zeer mooi gedaan je heb ,n goed inziet hoe je het wil maken . Groetjes Coby.

 10. 1 november 2014 / zaterdag, 1 november 2014

  Ziet er mooi uit, maar voor mijn eigen smaak net iets te groot. Heb zelf een leuk bakje van pompoen gekregen van mijn moeder. Voor volgend jaar wil ik proberen zelf pompoenen en kalebassen te kweken. Hopelijk kan ik dan nog meer mooie dingen maken met eigen gekweekte pompoenen.

 11. 1 november 2014 / zaterdag, 1 november 2014

  Wauw, die is echt gaaf! Mijn oma maakte ook altijd bloemstukjes! 🙂

 12. Lisa
  1 november 2014 / zaterdag, 1 november 2014

  Echt heel erg leuk! Morgen aan de slag 🙂

 13. 31 oktober 2014 / vrijdag, 31 oktober 2014

  Wat een onwijs leuk stukje! Het ziet er heel gezellig en herfstig uit. Leuk idee!

 14. Nienke
  31 oktober 2014 / vrijdag, 31 oktober 2014

  Wauww

 15. 31 oktober 2014 / vrijdag, 31 oktober 2014

  Wat een ontzettend leuk en creatief idee! Het schreeuwt herfst :-). Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *