New week: reizen

Een van mijn eerste reisherinneringen is die van een camping in Zuid-Frankrijk. Mama maakt eten op het gasfornuis in de Eurocamp tent, papa doet een dutje en mijn zusjes hebben weer één of ander gek spelletje bedacht en gillen het uit van de pret. En ik, ik zit in de schaduw van de Oleanders met het Grote Tina Vakantieboek op schoot een beetje om me heen te turen. In de verte hoor ik mensen Frans spreken, want mijn ouders kozen altijd campings uit waar weinig tot geen Nederlanders kwamen, vogeltjes fluiten en de zon voelt warm aan op mijn huid. Ik voel me blij. Gelukkig. Sereen.

zusjesMijn eerste vakantieherinnering is geen unieke belevenis, noch is het spannend of bijzonder. Er zijn zo veel mensen die op een Franse camping hebben vertoefd in hun jeugd. En toch moet dit de basis zijn geweest van mijn passie voor reizen. Bij sommige mensen ontstaat die passie omdat ze moederziel alleen met een rugzakje en een tent de hele wereld hebben rondgetrokken. Bij mij is de passie juist ontstaan omdat ik me als klein meisje altijd intens gelukkig heb gevoeld als we op reis gingen. Er was altijd een soort gezonde spanning als we met het hele gezin de auto vollaadden met kratten eten, mijn zusjes en ik ons installeerden op de achterbank met een hele hoop kussens, dekens en stapels Donald Duckjes en mama broodjes stond te smeren voor onderweg. De voorpret, de reis zelf, de vakantie en de reis terug naar huis. De complete belevenis vond ik reuze spannend allemaal.

strand vissenInmiddels ben ik 30 en krijg ik nog steeds hetzelfde gelukzalige en spannende gevoel wanneer ik op reis ga. Omdat ik weet dat ik weer iets nieuws ga ontdekken. Ergens naartoe ga waar ik nog nooit ben geweest, waar ik dingen zal zien die ik nooit eerder heb gezien en gerechten zal proeven die ik nooit eerder heb geproefd. Ik ben niet het type vrouw die backpacked en in hutjes en hostels slaapt. Ik kan eerlijk over mezelf zeggen dat ik een behoorlijk luxepaardje ben. Ik geef de voorkeur aan hotels met minstens 4 sterren, ik geef de voorkeur aan vliegreizen en ik geef de voorkeur aan inactieve vakanties. Niet dat ik de hele dag luierend op een resort wil doorbrengen – ik ben zelfs nog nooit op een resort geweest –  maar ik ben gewoon heel erg a-sportief. Ik geef overigens ook de voorkeur aan landen met mooi weer.

Maar.

Als ik reisgidsen doorblader, al zuchtend een prachtige natuurfoto pin op Pinterest, reisverslagen lees van travelbloggers en schitterende documentaires bekijk op Discovery dan begint het stiekem wel te kriebelen. Ik wil nog zo veel doen en ik wil nog zoveel zien van de wereld, dat het eigenlijk zonde is om me vast te klampen aan dat luxepaard imago. Reizen geeft me het gevoel van vrijheid. Reizen maakt me blij. Ik wil Azië ontdekken, ik wil naar Australië, ik wil de jungle in, trekken door woestijnen en ploegen door de sneeuw. Ik wil dieren in het wild zien, ik wil bergen beklimmen en uitzichten zien die me de adem benemen en ik wil kanoën, wandelen en surfen op de mooiste plekjes van onze aarde. Ik wil mijn grenzen verleggen.

Om deze reden heb ik samen met mijn zusjes Larissa en Tara een nieuwe blog opgericht, Travellab.nl, die we zullen bijhouden naast onze bestaande blogs KittehsCupcakes.nl en Beautylab.nl. We willen ons meer verdiepen in reizen en alles wat daarbij komt kijken en onze belevenissen en avonturen delen middels foto’s, travel vlogs en travel reports. Omdat we niet wekelijks op reis zullen gaan kun je hier zo’n 2 tot 3 artikelen per week verwachten.

Schermafbeelding 2014-11-03 om 12.28.11 AMVolg Travellab.nl via Instagram

We hopen dat jullie een kijkje komen nemen op onze reisblog en dat jullie geregeld terugkomen om de nieuwe artikelen te lezen. Volg ons in elk geval via Instagram om op de hoogte gehouden te worden van onze reizen.

Met Travellab.nl willen we jullie meenemen naar zo veel mogelijk reisbestemmingen waar we soms wel en soms niet uit onze comfortzone zullen moeten stappen.

‘life begins at the end of your comfort zone and life is too short to wake up with regrets’.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

71 Reacties

 1. Saskia Wayenberg
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Precies waar ik op zat te wachten, mijn favoriete bloggers nu ook een reisblog! YES!!

  Wat leuk om te lezen over je vakantie’s in Frankrijk. Ik werk zelf al 3 jaar lang voor Eurocamp (iedere zomer 3 maanden) om daar de kids een onvergetelijke vakantie te bezorgen bij de Funstation! (misschien ken je dit van vroeger, animatie van Eurocamp).

  Kortom, ik ga jullie volgen en gefeliciteerd met jullie nieuwe blog!

  Liefs Saskia.

 2. Simsim
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Hoi lieve Serena

  Ik ben echt blij met travellab. Ik ben gek op reizen en nieuwe dingen/plaatsen/gerechten/culturen ontdekken. Ik vind het hartstikke interessant om jouw reisavonturen en tips te lezen. Ik ben zelf getrouwd in het buitenland en mijn hubby gaat Nederland voor het eerst zien (we gaan op vakantie naar mijn geboorteland 🙂 hahah)
  Misschien kun je iets plaatsen over mooie bestemmingen in Nederland. Denk aan natuurgebieden, musea enzovoorts.

  Love your blogs and personality

  En nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe blog. Xxx

 3. Inna
  5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Wauw , ik heb kijkje Genomen op de site. Er staan al veel op! I am a big fan already, want ik was altijd zelf aan het nadenken om zelf een travel blog te beginnen. Ik ben van overtuigd dat jullie veel gesponsorde tripjes aangeboden zullen krijgen vanwege jullie naamsbekendheid. Smartly done, girls 😉 heel veel geluk met de nieuw blog! Ik ga jullie zeker volgen

 4. Sifra
  4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Wat leuk! Ik zie ernaar uit om alles te lezen ^^
  Reizen en nieuwe dingen ontdekken is fantastisch!

 5. 4 november 2014 / dinsdag, 4 november 2014

  Welkom bij de travelblog club! Ik ben benieuwd naar jullie site!

 6. Kim
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk! Ik ga travellab zeker volgen.

 7. iris
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Wat superleuk Serena, ik hou van jouw blog en reisblogs dus het is een goede combi 😉 ik heb zelf een jaar in Istanbul gewoond dus mocht je tips nodig hebben of een gastblog dan schrijf ik graag iets!

 8. steffie
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  oh leuk, ga ik zeker volgen!! 😀

 9. Judith
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Leuk! Als je ooit een gastblogger nodig hebt.. Vorig jaar alles opgezegd in NL en vertrokken naar Nieuw Zeeland. Na een jaar hier vlieg ik volgende week naar Australië voor onbepaalde tijd. Ik ga je blog zeker volgen!

 10. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Whoohoo welkom bij de ‘travelbloggang’ 🙂 mooie site!

 11. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Reizen, heerlijk! Mijn eerste herinnering is idd ook op een camping in Zuid-Frankrijk, lol.

 12. 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Ik ga meteen een kijkje nemen op jullie nieuwe blog!

 13. Marissa
  3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

  Hoe leuk! Ik ga die zeker volgen. Want man, wat hou ik van reizen. Jouw stuk is dan ook superherkenbaar! 🙂
  En je had vroeger al van dat mooie haar haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *