Zou je liever – door Angel

Door Angel Raterman – Lieve lotgenoten, Het is weer zover. Het gebeurt ons zo’n 52 keer per jaar (behalve Serena en mij. Sinds wij zelfstandig zijn, hebben we geen dag meer ‘gewerkt’ en dat kunnen we je van harte aanraden, maar dat terzijde). Anyway, 52 keer. Dat is teveel. Teveel voor een mens om alleen te dragen. En daarom doen we het samen. You and me, baby. Ik ben hier om dit leed samen met jou delen want volgens een oude tegeltjeswijsheid is gedeelde smart halve smart. Op een onmenselijke tijd ging vanmorgen je wekker. Even dacht je een vreselijke nachtmerrie te hebben maar niets bleek minder waar. Het was de harde realiteit. Het was maandagochtend. Au.

Maar wacht. Er is iets dat we kunnen doen om de stekende pijn te verzachten. Lees dit stuk bij voorkeur tijdens de les of onder werktijd. Jawel joh… Living on the edge noemen ze dat. Gewoon doen. Als je de laatste regel hebt gelezen, ben je namelijk weer 5 minuten verder. Helemaal gratis. Krijg je van mij. En dan is die taaie maandag toch weer wat korter.

Waar gaan we de komende 5 minuten aan besteden? Zinvolle vraag. Antwoord: met het beantwoorden van andere zinvolle vragen. Zinvol is eigenlijk een understatement. Essentiële vragen. Existentiële vraagstukken. Vragen die je voor jezelf moet beantwoorden om te leren wie je bent, hoe je jezelf ervaart en hoe je in de wereld staat. Hoe je je verhoudt tot jezelf en je omgeving. En de meest effectieve manier om dat te doen is om het spelletje ‘ZOU JE LIEVER…’ te spelen. Mijn lievelings! Al zolang ik me kan herinneren val ik klasgenootjes, vriendinnetjes, collega’s en familieleden lastig (ja, lastig vallen ja) met mijn ‘Zou je liever…’ spelletjes.

Door de jaren heen ben ik er aardig goed in geworden, al zeg ik het zelf. Maar om het spel voor mezelf leuk te houden, zijn de dilemma’s natuurlijk steeds moeilijker, grover of walgelijker geworden. En hoe onmogelijker de keuze, hoe harder ik zelf aan het zuurstof moet van het lachen als ik weer een briljante heb bedacht.

Een tijd geleden liet mijn zusje mij een artikeltje lezen met dergelijke vragen and guess what…? Er zijn ziekere geesten dan die van mij. Speciaal voor jullie heb ik de ergste eruit gehaald maar we spreken één ding af. Ik ga met de billen bloot en zal elke ‘Zou je liever…’ zelf beantwoorden. Maar dan moet jij er ook één uitkiezen en die in de comment beantwoorden. Anders sta ik voorschut. For ever. Want Google vergeet mij niet. Leg je broodje aan de kant en zet een braakbakje klaar. Daar gaan we. Ik waarschuw je vast. Als je klaar bent met lezen, zul je me de rest van je leven vervloeken. Maar dat geeft niets want ik vind jou wel lief.

1. Zou je liever…
a. …vingers hebben zo lang als je benen?
b. …benen hebben zo lang als je vingers?
Lastig. Benen hebben zo lang als je vingers staat voor mij gelijk als geen benen hebben. Je kunt ze toch niet gebruiken om een fikse wandeling te maken aangezien je stappen niet groter zijn dan 10 cm. Ik ga voor de lange vingers. Het lastige aan dit spelletjes is dat ik vrij snel een creatieve oplossing vindt. In dit geval, doe mij de lange vingers dan laat ik die gelijk inkorten. Maar het idee is dat je er de rest van je leven mee loopt. Dit geldt overigens voor alle vragen. Dus wat doen we hiermee? Optie A. is: wel benen en extreem lange vingers. Optie B. is: gewone vingers en geen benen. Optie A. voor Angel. Dan heb ik ieder geval mijn benen nog en heb ik nooit meer een trappetje nodig. Win/win situatie.

2. Zou je liever…
a. …mayonaise zweten?
b. …een softbal moeten poepen?
Easy. Ik ga voor de mayo-oksels. Denk maar eens aan al het geld dat je uitspaart aan saladedressings en sauzen. Bovendien kun je een aardig zakcentje verdienen door jezelf te verhuren aan de wetenschap, met het verschijnen in talkshows, met het geven van interviews en met het als freakshow meereizen met een circus. Hoewel… mayonaise zweten lijkt me lucratief maar zeker niet handig. Vetvlekken in je kleding, je niet durven uitkleden, niet intiem met iemand durven zijn. En zweten doe je niet alleen uit je oksels. Als ik me even goed kwaad maak met de stofzuiger, sta ik dus een mayo-snor. Nee, doe dan die softbal maar. Dat heb ik trouwens al een keer gehad en nee, dat was geen pretje, maar in ieder geval eenmalig. Waarom weet ik niet, het zal wel een eerste vakantie met een nieuw vriendje geweest zijn, maar ik vond het ooit nodig om mijn bruine vriend week binnen te houden. Mijn hyperintelligente darmen hebben dat toen handig opgelost door van de drol een keiharde versteende softbal van te maken (meer een hardbal dus) maar vergaten daarbij dat die bal er ook uit moest. 40 minuten heb ik er over gedaan. Huilend, puffend en met het angstzweet op de bovenlip dat ik tot mijn navel zou uitscheuren, maar het is me gelukt. Dus mijn antwoord: Liever één keer met een ruggeprik op de pot dan voor altijd een wandelende mayonaisefabriek.

3. Zou je liever…
a. …sexueel aangetrokken zijn tot ananassen?
b. …altijd vette chipsrestjes aan je vingers hebben?
Goed, na het beantwoorden van deze vraag ben ik voor altijd die freak die op fruit valt. Ik ga toch voor de sexuele aantrekkingskracht naar ananassen. Waarom? Omdat ik niet alles wat ik wil aanraken, voelen of aaien wil bevuilen met smeuïge troep. Daarbij heb ik een soort handenobsessie. Mijn handen zijn voor mij net zo belangrijk als mijn gezicht. Ik hou van mijn ringen, ik hou van zachte handen en ik hou van perfect gemanicuurde nagels. En nee, ik val niet op ananassen maar ik MOET kiezen. Die ananassen-crush kun je in ieder geval nog geheim (proberen te) houden.

4. Zou je liever…
a. …vloeiend elke taal ter wereld kunnen spreken?
b. …met dieren kunnen praten?
Easy peasy. Ik wil blaffen, knorren, hinniken, miauwen, tokken, fluiten, piepen, brullen, sissen, blaten en loeien. Ik wil ‘MET’ dieren kunnen praten. Tegen dieren praten, doe ik al heel lang. Ik wil ze ook kunnen verstaan. Niet alleen omdat dat gezellig is, maar ook omdat ik dan als enige ter wereld als tolk kan fungeren tussen de mens en het dierenrijk en stel je eens voor wat je dan voor de dieren kunt betekenen. Not to mention hoe steenrijk je binnen een zucht en een scheet wordt. Goed, het echte probleem is natuurlijk dat je direct in een dwangbuis wordt gestopt op het moment dat je publiek maakt met dieren te kunnen praten, maar we gaan uit van een situatie waarin men het ook gelooft. Woef.

5. Zou je liever…
a. …1 keer sex hebben met een geit maar niemand komt er ooit achter?
b. …geen sex hebben met een geit en iedereen denk voor altijd dat je dat wel doet?
No brainer. Geen sex met een geit. Laat iedereen maar denken dat ik dat doe. Interesseert me niets. Sorry, hier kan ik kort over zijn. Punt.

6. Zou je liever…
a. …alleen maar kunnen fluisteren?
b. …alleen maar kunnen schreeuwen?
Mijn oma had een zus en die kon alleen maar fluisteren. Als kind dacht ik dat de doktoren vonden dat ze niet zo’n prettige stem had en dat ze daarom haar stembanden hadden doorgesneden. Dat zal mijn vader me wel als grap verteld hebben. Voor mij was het in ieder geval ‘tante zacht’. Ik weet haar echte naam niet eens. Het was in ieder geval geen prettig gezicht, een vrouw zonder stem. Maar alleen maar kunnen blèren lijkt me helemaal niets. Je schreeuwt dan ook als je iets liefs tegen iemand wilt zeggen. Je schreeuwt tegen je pasgeboren baby. Je schreeuwt als je je bestelling opgeeft in een restaurant. Je schreeuwt bij de kassa in de supermarkt. ‘JA, U OOK EEN FIJNE DAG!!!’. En je schreeuwt als je moet speechen op een begrafenis. Nee, snij mijn stembanden maar door. Ik fluister wel.

7. Zou je liever…
a. …een dennenappel eten?
b. …een dennenappel poepen?
Een softbal poepen? Ja. Een dennenappel poepen? Nee. Ik vreet hem wel op. Het duurt waarschijnlijk een week en ik kan daarna rechtstreeks naar een tandarts voor een kunstgebit. Dus nee lieve dennenappel, mijn achteruitgang is nog herstellende van een softbal.

8. Zou je liever…
a. …de geschiedenis in gaan om je voorouders te ontmoeten?
b. …de toekomst in gaan om je nazaten te ontmoeten?
Ik ga voor optie A. Ja, ik wil best de toekomst in om mijn nazaten te ontmoeten maar nog liever ga ik de historie in. Een fascinatie voor geschiedenis heb ik altijd gehad en het lijkt me fantastisch om ergens in de middeleeuwen te zijn om te zien wat voor mensen dat waren. Hoe ze spraken, wat voor karakters het waren en voor problemen zijn hadden. Bestond humor toen al? Kan ik ze aan het lachen maken? Kunnen ze mij laten lachen? Kunnen we elkaar goed verstaan? Wat dragen ze? Wat eten ze? Wat vinden ze van me? Oh ja… ik wil alles weten.

9. Zou je liever…
a. …elke keer dat je niest van geslacht veranderen?
b. …het verschil niet kunnen zien tussen een baby en een muffin?
Elke keer dat ik nies van geslacht veranderen? Praktisch gezien onhandig want dan betekent dat je op zoek moet naar een bi-sexuele partner die het prima vindt om het ene moment een vriend en het volgende moment een vriendin te hebben. Als je een muffin en een baby niet uit elkaar kunt houden, is de kans groot dat je de vers geboren baby van je beste vriendin, broer of zus een keer aanvreet. Consequentie; een zwaarbewaakte gevangenis. Hmmm… ook geen lekkere optie. Dus wat doen we? Het is veel te leuk om een meisje te zijn dus laat dat niesen maar zitten. Om kannibalisme te voorkomen eet ik de rest van mijn leven geen muffins meer. En geen baby’s.

10. Zou je liever…
a. …koude poep eten?
b. …warme poep eten?
Waar slaat dit op? Ik hoor het je denken. Jaaaaa…. Deze klinkt onschuldig tot dat je erover na gaat denken. Koude poep vs. warme poep. Wat maakt dat uit? Dat maakt wel degelijk uit. Warm eten lijkt meer smaak te hebben dan koud eten omdat de geur door de warmte versterkt wordt. Doe mij maar een lekkere, koude ijsdrol.

11. Zou je liever…
a. …de rest van je leven elke dag moeten toekijken terwijl je ouders sex hebben?
b. …één keer meedoen om er daarna voor altijd vanaf te zijn?
Oh dear lord. Ik heb net in mijn mond gekotst. Ik denk dat ik naar de huisarts moet om te zeggen dat ik moest kokhalzen van mijn eigen schrijfsels. Maar ik moet nu kiezen. Ik denk dat ik mezelf maar van kant maak zodat ik beide niet hoef te doen. Mag ook niet. Pfffff…. Nee. Ik wil dit niet. IK. WIL. DIT. NIET. Ow Gawd. Wat een dom, rotspel. En wat een achterlijk rotkind ben ik. Ik doe dit nooit meer! Deze weiger ik te beantwoorden. Ik wil wel maar ik durf de overweging niet eens te maken want dan ga ik het visualiseren en dan…. Blurph. HOU OP!

Dan heb ik nog liever zonder stembanden sex met een geit en een ananas terwijl ik een ik een softbal probeer uit te poepen en een dennenappel met warme stront eet. Allemaal tegelijk.

Ok, your turn.
Jawel, je had het beloofd!
Welles!
In ruil voor 5 minuten vermaak op die rotmaandag. Kiezen en beargumenteren.

Lfs,
Angel

 

Volg:

166 Reacties

 1. Lara
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Hahahahaha! Het is dan wel geen maandag morgen ..maar voor een taaie vrijdagmiddag werkt het ook!
  Ik speel dit spel ook heeeeel graag en ben gelukkig niet de enige.
  Ik verzin het liefst dilemma’s met lichaamsdelen:
  Heb je liever één heel groot oog of 4 oren?
  Ik zou vloeiend elke taal van de wereld willen spreken ..en doe mij ook maar die ananas …

 2. Jody
  28 april 2013 / zondag, 28 april 2013

  Ik kies vraag 7, en dan A, oftewel, ik eet een lekkere dennenappel op. Ik heb voor school al takken en bladeren op gegeten, dit red ik ook wel.

 3. rosalie
  24 maart 2013 / zondag, 24 maart 2013

  Hahahaha. Ik ben al een halfuur aan t lachen! Watn fantastisch spel

 4. Tessa
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  u.bent.ziek.

 5. 1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Bleh deze is vieeeees! Maar ik heb er zo mee kunnen lachen xD

 6. 26 februari 2013 / dinsdag, 26 februari 2013

  OMG, je moet echt niet zeggen dat je dit onder de les moet lezen! Ik lach half dubbel en de leraar vragen: Waarom lach je? Ik moest bijna nakomen! ANGEL!!!

  Maarre, by the way, zoals je vroeg: een antwoord op je super leuke vragen. En ik haat je niet hoor (:

  Ik ga voor nummertje 7. Ik eet ‘m wel. Effe in de blender, wat gras erbij voor een lekker nasmaakje en hoppa! mijn dennenappelstamppotje is klaar (: Heeft iemand er nog een lekker glaasje berkensap bij voor me? HAHAH, Angel, ga zo door, je bent hilarisch!

 7. Fenke
  25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Zou je liever…
  a. …elke keer dat je niest van geslacht veranderen?
  b. …het verschil niet kunnen zien tussen een baby en een muffin?

  Ik heb beheurlijk gelachen om die eerste optie, vooral omdat ik nogal vaak nies. ik nies wel vaak 2x achter elkaar maar dan is het nog een vreemde gewaarwording niet? Doe dan maar de tweede, dan vraag ik elke keer wel voor de zekerheid: “is dat nou je baby?” Of ik wacht voor de zekerheid totdat iemand het me aanbied en het beschrijft al muffin zijnde.

 8. 23 februari 2013 / zaterdag, 23 februari 2013

  Maar als je nou gewoon je neus dicht knijpt als je moet niezen 😉

 9. Eline
  22 februari 2013 / vrijdag, 22 februari 2013

  Tranen over m’n wangen. Hilarisch!!

 10. djura
  21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

  Hahah heerlijk jou verhalen, ik heb hardop zitten lachen. Nu al zin in je volgende.

 11. 21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

  Hahaha, dit is echt briljant! Wat een vage vragen en dan je antwoorden, ik heb heel hard lopen lachen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *