Bourjois Healthy Mix foundation review

Over de foundations van Bourjois hoor ik altijd goede verhalen. Zelf was ik zeer tevreden over de Bourjois 123 Perfect foundations. Ik gebruik deze foundation af en toe nog steeds wel eens, als ik iets meer dekking nodig heb en mijn Bare Minerals foundations nét niet voldoende is. Toen ik de vernieuwde Healthy Mix foundations kreeg toegestuurd was ik dan ook erg benieuwd. Ik weet dat veel bezoekers erg te spreken zijn over deze lijn dus ik kon niet wachten om ze uit te proberen!

Nu heb ik zelf een vette huid die vrij snel gaat glanzen van foundations, dus ik was wel een beetje huiverig dat ik dit ook zou krijgen bij deze lijn. Nu moet ik zeggen dat mijn huid de laatste tijd niet alleen is opgeknapt van de acné en acnélittekens, ook lijkt het iets minder vet te zijn. Misschien ligt dat ook wel gewoon aan het weer. Of omdat ik al richting de 30 ga (jawel, ik word oud!). Mijn huid voelt soms zelfs een beetje droog aan op de wangen. Alsof ik van een vette naar een gecombineerde huid ben gegaan. Een foundations die iets meer voeding geeft zou dan juist een uitkomst voor me zijn.

De vernieuwde Healthy Mix foundations zijn verkrijgbaar in de volgende 8 kleuren;

 • 51 – Light Vanilla
 • 52 – Vanilla
 • 53 – Light Beige
 • 54 – Beige
 • 55 – Dark Beige
 • 56 – Light Bronze
 • 57 – Bronze
 • 58 – Dark Bronze

De juiste kleurmatch vinden is altijd een heikel punt. Het leek me daarom handig om de kleuren op zowel mijn huid (licht getint, gele ondertoon) als op Yolanda’s huid (doorzichtig wit, roze ondertoon) te laten zien. Het is grappig want de lichtste kleuren zijn bij haar te donker, en bij mij te licht. Ze lijken hierdoor ook compleet anders uit te vallen, hoewel het toch om dezelfde kleuren gaat en ze gefotografeerd zijn met dezelfde camera onder hetzelfde licht.

Swatches van de lichtste vier tinten:Swatches van de donkerste vier tinten:
De kleuren lijken allemaal een gele ondertoon te hebben, maar de ‘beiges’ zijn meer neutraal (niet geel, niet roze, maar ertussen in). Voor de hele lichte huidjes zoals die van Yolanda zijn de kleuren eigenlijk allemaal te donker. Zelfs Vanilla is voor haar nét een slag te donker. Maar Yolanda is dan ook een rossig type met een hele blanke huid.

Voor mij leek Light Bronze in elk geval de beste kleurmatch. Bij nader inzien heb ik toch gekozen voor een (veel) lichtere kleur, namelijk Light Beige, omdat ik deze beter vond matchen met mijn hals.

Ik heb ook stagiaire Eline gehosselt voor een foto. Zij draagt hieronder de allerlichtste kleur, Light Vanilla.

*edit* Ik las net in de comments dat er enkele bezoekers het vermoeden hebben dat de nafoto’s zijn gephotoshopt. Wat ik doe is het contrast iets verhogen en de foto iets scherper maken. Hieronder daarom de originele foto van Eline:

Zoals je ziet dekt deze foundation echt goed. Mijn huid is niet egaal van kleur en ik heb last van wat kleine littekentjes en roodheid, maar hier zie je niets van terug nadat ik de foundation heb aangebracht. De kleur is precies goed en de foundation geeft me een natuurlijke, gezonde gloed. Ook bij Eline kun je zien dat de foundation goed dekt. Haar rode wangetjes zijn helemaal geëgaliseerd.

De textuur is romig, zoals van een voedende dagcreme, en verdeeld prettig en gemakkelijk over mijn gezicht. Wat me opvalt is dat ik met twee pompjes wel last krijg van wat glans, maar met één pompje niet. Ik denk dat deze foundation daarom geschikt is voor alle huidtypen, maar dat de mensen met een gemengde tot vette huid genoegen moeten nemen met één pompje en dat mensen met een normale tot droge huid best twee pompjes kunnen gebruiken. Nu moet ik zeggen dat je met één pompje al een aardig goede dekking krijgt (zie foto’s hierboven).

Heb je een gemengde tot vette huid en wil je veel dekking (dus twee pompjes) dan ga je waarschijnlijk last krijgen van glans en kun je beter een kijkje nemen bij de 123 Perfect Foundations van Bourjois, die een matterende werking lijken te hebben en ook erg goed dekken.

Over pompjes gesproken, ik vind het erg prettig dat deze foundation een pompflacon heeft. Het doseert makkelijk en hygienisch.

Ik praat de hele tijd over de vernieuwde Healthy Mix foundations, maar wat is er dan vernieuwd? De nieuwe formule bevat meer fruitextracten. Meer abrikoos voor een stralende huid, meer meloen voor hydratatie en meer appel als anti-age ingredient. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan staan de extracten helemaal onderaan, dus of dit echt veel effect zal hebben is natuurlijk nog maar de vraag. Verder bevat het nu ook lichtreflecterende deeltjes en een vitamine E derivaat.

Ingrediëntenlijst:
Als ik zou moeten kiezen tussen de Healthy Mix foundations en de 123 Perfect foundations dan ligt mijn voorkeur toch bij 123 Perfect. De Healthy Mix is wat romiger van textuur en de 123 Perfect voelt wat ‘droger’ aan op de huid en verdeeld wat dunner, waardoor je hem praktisch niet voelt zitten. Bovendien merkte ik dat de Healthy Mix foundation toch wat droge plekjes accentueert.

Mijn conclusie is dat de Healthy Mix foundation goed dekt, zorgt voor een gezonde gloed en de huid goed hydrateert, maar dat je het wel juist moet doseren (dit verschilt per persoon) en dat je droge plekjes van te voren goed moet hydrateren met een creme of balm, omdat de foundation dit anders accentueert. Heb je een vette of gemengde huid dan raad ik je ook zeker aan om de 123 Perfect foundations eens te bekijken.

De vernieuwde Healthy Mix foundations van Bourjois zijn vanaf begin dit jaar te koop bij de drogisterij voor €14,99 (30ml).

Wat vinden jullie van deze foundation?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

142 Reacties

 1. Mel
  21 juni 2017 / woensdag, 21 juni 2017

  Hey
  Waar kan ik deze bestellen?

  Groetjes

 2. Mel
  3 juni 2017 / zaterdag, 3 juni 2017

  Kan ik deze bij jou bestellen? Ben Zo teleurgesteld in de vernieuwde versie. Ik hoopte dat de inhoud niet samen met de verpakking zou veranderen wat achteraf gebleken toch wel het geval was!! ???

 3. Cezanne
  6 mei 2017 / zaterdag, 6 mei 2017

  Het lijkt me een super Foundation zo te horen, ik heb destijds last van acne gekregen door slechte Foundation. Dus ben ik overgestapt op natuurlijke en geen chemische foundations, hierdoor is mijn acne niet erger geworden en wordt het veel minder. Krijg je van deze Foundation geen puistjes???

 4. Celine
  25 november 2016 / vrijdag, 25 november 2016

  Met welke poeder heb je hier je gezicht afgepoederd?

 5. senna
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Er zit alcohol denat in not done voor je huid ook in de 123 perfect!!

 6. Alyssa
  21 mei 2016 / zaterdag, 21 mei 2016

  Ik vind de Healthy Mix SERUM de beste foundation die bestaat. Ik koop die nu online omdat het niet meer op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Jammer dat goede producten uit de markt worden gehaald. Ik heb gehoord dat de nieuwe Bourjois City Radiance een “dupe” is van de HMSerum.

 7. Mirjam
  8 augustus 2014 / vrijdag, 8 augustus 2014

  Hey Serena! Weet jij toevallig ook of deze foundation non-comedogeem en olievrij is? Zo niet, heeft Bourjois wel een variant die dit wel is of kan je een ander merk aanraden? Xx

 8. Siena
  27 augustus 2013 / dinsdag, 27 augustus 2013

  Is deze foundation ook goed met flash photographie, heb ik dan niet zo’n wit gezicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *