Bioderma Créaline/Sensibio H2O Review

Modellen zweren erbij en visagisten slaan het massaal in wanneer ze naar Parijs gaan: ik heb het hier over één van de meest besproken cleansers in beautyblogland, de Bioderma Créaline (Sensibio) H2O solution micellaire voor de gevoelige huid. De doorzichtige flessen met roze klapdoppen zie je altijd backstage bij fashion shows staan. En niet verwonderlijk, want als je als model keer op keer opnieuw in de make-up moet worden gezet dan krijg je al snel een ‘rauwe’ huid van al dat gereinig. Gelukkig is deze hypoallergene Bioderma cleanser zeer mild, maar ook zeer effectief. Het bevat geen parfum, geen alcohol en geen parabenen.

Zelf heb ik een klein flesje van 100ml genaamd Bioderma Sensibio H2O, dit is hetzelfde als de Créaline H2O. Ik weet niet waarom de namen op de etiketten verschillen, want ik heb de ingrediëntenlijsten naast elkaar gelegd en het gaat om dezelfde samenstelling. Ik vond zo’n klein flesje wel makkelijk voor in mijn toilettas voor op reis, plus als het niet zou bevallen dan was het ook geen rib uit mijn lijf.

Ingrediëntenlijst;Hieronder een lijstje met de ingrediënten en daarachter in het kort wat ze doen;

 • aqua – oftewel water, wat hier functioneert als basis en oplosmiddel van de micellen.
 • PEG-6 caprylic/capric glycerides – emulgator, tevens verzachtend voor de huid.
 • cucumis sativus (cucumber) fruit extract – verkoelend en verzachtend voor de huid.
 • mannitol – humectant: trekt water aan, hydraterend voor de huid.
 • xylitol – humectant: trekt water aan, hydraterend voor de huid.
 • rhamnose – humectant: trekt water aan, hydraterend voor de huid.
 • fructooligosaccharides – humectant: trekt water aan, hydraterend voor de huid.
 • propylene glycol – zowel oplosmiddel als humectant als ‘skin conditioning agent’
 • disodium EDTA – conserveringsmiddel, maar zorgt ook voor het schuimende en reinigende effect.
 • cetrimonium bromide – zowel conserveringsmiddel als emulgator als milde surfactant.

Bioderma is een micellaire oplossing, geschikt voor de gevoelige huid. Een micellaire oplossing bestaat uit water met daarin micellen. Micellen hebben een hydrofiele kop (houdt van water, stoot vet af) en een lipofiele staart (houdt van vet, stoot water af). De staartjes houden van vet en gaan dus lekker in het vuil zitten (talg, oliën, make-up) terwijl de waterlievende kopjes automatisch naar de buitenkant steken. Het resultaat is een bolletje, een micel, met in het midden het vuil.

De micel kan gemakkelijk worden weggespoeld met water, of in het geval van een micellaire oplossing worden meegenomen op het wattenschijfje. Eigenlijk is de werking van een micel precies hetzelfde als bij elke andere surfactant. Surfactanten zoals SLS of SLES werken op dezelfde manier. Ik denk dat de term ‘micellair water’ dan ook voornamelijk erg interessant staat.

Bij micellaire oplossingen gaat het echter altijd wel om hele milde surfactanten en hele waterige oplossingen waardoor het niet met de gebruikelijke facewash te vergelijken is. Ik snap daarom wel dat ze dit soort reinigers een aparte naam wilden geven. Zoals je kon zien aan de ingrediëntenlijst bevat dit product erg veel humectanten en slechts een hele milde reiniger, wat dit product zo geschikt maakt voor de droge, gevoelige huid.

Omdat het een waterige oplossing is hoef je ook niet na te spoelen met water, het is gewoon een kwestie van de oplossing aanbrengen op een wattenschijfje, over je gezicht halen, nog even droogdeppen en klaar. Het micellaire water haalt alle make-up en vuil weg van je gezicht, maar ook van je ogen. Zelfs mijn waterproof make-up kon ik ermee wegvegen, maar dan wel nadat ik het wattenschijfje een tijdje op mijn ogen had gedrukt. Met olie gaat het verwijderen van waterproof make-up makkelijker, maar toch is het wel mogelijk.

Met de klapdop kun je gemakkelijk doseren. Je hebt niet heel veel nodig om al je make-up te verwijderen. Met everyday make-up (foundation, wenkbrauwpotlood, mascara, eyeliner, blush) ben ik zo’n twee watjes kwijt. Na gebruik voelt mijn huid fris en schoon en absoluut niet trekkerig of droog. Het prikt niet, ook niet bij mijn ogen en de huid voelt niet ‘rauw’ aan. Ik vind het erg makkelijk dat ik met slechts één reiniger zowel mijn gezichts- als oogmake-up kan verwijderen. Echt handig! Ik ben nooit een fan geweest van face wash (alles is dan zo nat!) dus ja, deze manier van reinigen past goed bij me en staat me zeker aan. Dit flesje heb ik dan ook meegenomen naar Las Vegas.

En ik heb goed nieuws! Voor deze reiniger hoef je geen enkeltje Parijs te boeken! Het is gewoon te bestellen in de Belgische webshop Farmaline.be en ze verzenden ook naar Nederland. Bestellingen boven de €50,- hebben geen verzendkosten en anders ben je (afhankelijk van de totaalprijs) €3,45 – €3,95 kwijt, dus dat is nog wel te overzien. De Bioderma Sensibio H2O reiniger is verkrijgbaar in 100ml, 250ml en 500ml.

Het meest voordelig is de duopack bestaande uit twee megagrote flessen van 500ml voor €25,92. Al met al ben je iets duurder uit dan wanneer je het in Frankrijk zelf scoort, maar ja dan moet je maar net in de buurt zijn. Ik vind het in elk geval goed om te weten dat je er ook op een gemakkelijkere manier aan kunt komen!

Deze Bioderma Sensibio H2O reiniger is aan te raden voor mensen die net als ik geen fan zijn van face wash, die een gevoelige danwel droge huid hebben en die ervan houden dat je zowel je gezicht als oogmake-up met één reiniger kunt weghalen (ideaal voor de luie luitjes onder ons). Wat ik persoonlijk echt een topcombinatie vind is de Oil Cleansing Method gevolgd door deze micellaire reiniger. En trouwens nog een leuk nieuwtje, binnenkort verloot ik een pakket waar deze Bioderma reiniger in zit!

Wat vinden jullie van micellaire reinigers? Hebben jullie ervaring met Bioderma?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

108 Reacties

 1. Inge
  12 februari 2015 / donderdag, 12 februari 2015

  gisteren 2 flessen a 500 ml per stuk meegenomen uit Parijs n.a.v. vele positieve reacties omtrent dit product. Heb het dus gisteravond voor het eerst uitgeprobeerd maar mijn huid reageert er niet echt prettig op, beetje branderig gevoel, nu nog steeds.
  Is er iemand die de flessen wil overnemen? Was een aanbieding, 2 flessen a 500 ml per stuk voor € 19,00 excl. verzenden kk
  Hoor het wel

 2. Syl
  13 juli 2014 / zondag, 13 juli 2014

  Vorige zomer 2 flessen van 500ml gekocht bij de monoprix in Parijs. Ik heb meer dan een half jaar gedaan met 1 fles. Inmiddels aan de 2e fles begonnen en alvast een voorraad besteld bij farmaline.
  Beste make-upreiniger ever!

 3. Willeke
  19 april 2014 / zaterdag, 19 april 2014

  Naar aanleiding van een artikel in een glossy heb in tijdens een vakantie in Frankrijk dit spul ingeslagen. Ik ben er helemaal happy mee, mijn gezicht is niet trekkerig na het reinigen.

  Het moge duidelijk zijn dat bij mijn volgende bezoek aan Frankrijk er groot ingeslagen wordt!

 4. 20 maart 2014 / donderdag, 20 maart 2014

  Bioderma heeft ook speciale acné producten, namelijk de Sebium lijn.

 5. Marian
  13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

  Moet je hierna nog een toner gebruiken?

  • Serena
   Auteur
   13 april 2013 / zaterdag, 13 april 2013

   Nee, dat is niet nodig!

 6. 11 maart 2013 / maandag, 11 maart 2013

  Super product! Ontshminken is voor mij nooit een probleem geweest, maar oh-oh, als ik mijn ogen ook moest ontshminken, dat was een opgave, niet normaal. Maar met die Bioderma gaat dat dus als niks. Beste product ooit, en helemaal niet zo duur.

 7. Tugbam
  9 maart 2013 / zaterdag, 9 maart 2013

  Ben heel erg benieuwd naar deze product.. I love de manier van hoe je schrijft.. En wat je schrijft!! Ga zo door!!

 8. Jura
  26 februari 2013 / dinsdag, 26 februari 2013

  Diadermine heeft een reiniger die hier op lijkt, de 0% micelaire reiniger. Er zit geen alcohol, SLS, SLES of parfum is en haalt al mijn make-up eraf, zelfs mijn mascara. Hij is verkrijgbaar bij de etos (krijdvat ook maar weet de prijs daar niet) en kost daar €4.99. Ik vind het in ieder geval topspul, en iets makkelijker verkrijgbaar. Als je het in de aanbieding koopt is het sowieso veel goedkoper dan de bioderma!

 9. Anna
  19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

  Beste. Reiniger. Ever. En ik heb er heel wat geprobeerd. Haalt oogmake-up echt goed weg zonder te irriteren. Maar ben bijna door mijn voorraad heen… Snel weer inslaan dus!

 10. Tessa
  18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

  Interessant!
  Maar eigenlijk vind ik het helemaal niet zo heel duur, had het echt veeeel duurder verwacht!
  Als mijn make-up remover op is, ga ik misschien dit wel proberen (:

 11. 18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

  Ja het wondermiddel!

 12. Trui
  18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

  Wat handig zeg, ik Zit zelf altijd te klooien met facewash dus dit is erg handig!

 13. Rhonda
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Klinkt erg goed en súper betaalbaar! Best iets om over na te denken als volgende cleanser :)

 14. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ah, micellaire reinigers! Ik gebruik al een jaar niks anders meer, wat een geweldige uitvinding. Heb al meerdere merken geprobeerd, deze van Bioderma nog niet. Hij staat al tijden op mijn lijstje dus ik zal ‘m binnenkort eens bestellen. Dankjewel voor de tip!

 15. Fieke
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Fijn spul! Ik zou het graag willen hebben.

 16. Debby
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik ben echt super benieuwd naar dit product, zelf ga ik van het zomer ook naar las Vegas. Weet jij misschien nog hoe duur dit flesje was in las Vegas of een fles van 250, 500 ml? En heb je het gewoon gekocht in de walmart gekocht of in een andere winkel? x

  • Serena
   Auteur
   17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

   hi Debby, ik heb dit flesje besteld via de Belgische webshop, zie artikel. ;)

 17. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  ik heb afgelopen kerst in mijn tripje naar Parijs ook twee grote flessen van 500 ml meegenomen voor ongeveer 15 euro totaal. En het is prima spul, doet alles wat het belooft en is ook lekker zacht voor de huid. Ik gebruik het elke dag voor m’n oog make up en af en toe ( als ik haast heb of besluit de douche te skippen) om ‘s ochtends voor m’n make up m’n gezicht te reinigen.
  Ik zou tegen iedereen zeggen die een tripje naar Parijs op de agenda heeft staan, ga kijken naar bioderma, biafine en la roche posay! Alle drie goddelijke merken en niet meer uit mijn routine te slaan haha!

 18. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Mijn grote fles heb ik de voorbije week opgemaakt. Looove this product!

 19. Sanne
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Wow! Bedankt voor je review, heb hem al vaker gezien. Mijn huid is echt een ramp en ik hoop dat dt goed gaat doen. Ik ga binnenkort naar frankrijk dus hoop hem daar te vinden. Anders bestel ik hem. Ik heb trouwens nog een vraagje, misschien kan iemand hier helpen. Mijn oogschaduw blijft niet zitten, maakt neit uit welke oogschaduwbasis ik gebruik of weke ogschaudw. Ik vind het echt super jammer. Dus hoop dat iemand wat tips heeft.

 20. Marjolijn
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik gebruik het al een aantal jaar. Werkt super en is bijna het enige waar ik goed tegen kan. Ik koop het altijd in het groot aan als ik naar Frankrijk ga. Daar kan je 2 grote flessen voor 20 euro scoren :)

 21. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Misschien toch maar eens overwegen zulke grote flessen te bestellen aangezien ik een die-hard OCM-fan ben! :) x

 22. Annelise
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Dit klinkt zeker als een fijn product! Ik gebruik nooit micellaire reinigers, maar het lijkt me een goed product. Lekker makkelijk dat je niet je hele gezicht hoeft af te spoelen ;)

 23. Talitha
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik wil ook graag nog eens een micellaire reiniger proberen!
  Serena, weet jij wat dit product anders maakt dan de micellaire lotions die in Nederland verkrijgbaar zijn? (La Roche-Posay, Eucerin, Etat Pur bijvoorbeeld).
  Ik zie wel dat de ingrediënten anders zijn, maar ik heb daar niet erg veel verstand van. Weet jij of deze reiniger beter is dan bijvoorbeeld de soorten die ik noem?

 24. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik heb een tijdje de micellaire reiniger van La Roche-Posay gebruikt, maar ik vind dat soort reinigers toch wel erg duur hoor. Ik reinig wel graag met een facewash, dus ik zou een micellaire reiniger alleen gebruiken om mijn make-up mee te verwijderen. Ook heb ik gelezen dat micellen geen onderscheid kunnen maken tussen vet en vuil en huideigen lipiden en dus blijven ‘reinigen’ op de huid als je het niet afspoelt. Als drogisterijmerken met een goedkope micellaire reiniger zouden komen zou ik het zeker gebruiken als make-upremover :)

 25. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik hou persoonlijk meer van het natte gevoel van een “echte” face wash, gewoon omdat ik dan het gevoel heb dat ik toch echt schoon ben.

 26. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar micellaire reinigers : ) Veel zachter voor m’n gedehydrateerde eczeemhuidje :)

  Moet wel eerlijk bekennen dat ik de Etat Pur Zuiverende Micellaire Reinigingslotion stukken fijner vind dan Bioderma (ook al heeft Bioderma zoveel fans)…don’t hit me! xD

 27. Chantal
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Alle amerikaans bloggers hebben het hierover. Toch best interessant :)

 28. Gael
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Gebruik deze nu al meer dan een jaar…koop ook steeds de duopakken :)
  Wanneer je een dagje niet opgemaakt bent en hiermee savonds reinigt zie je echt hoeveel vuiligheid toch van je gezicht af komt

 29. Tiny
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Gebruik ook al jaren micellaire reiniger ‘s morgens en ‘s avonds. Die van Roc vind ik fijn. Momenteel heb ik er één van La Roche Posay. Je kan ze idd bij elke Belgische apotheek vinden of bestellen. Maar ik ben het met je eens wat oogmake-up betreft, zeker met primer eronder werkt olie beter.

 30. renoeka
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  oeeeh dat klinkt interessant. Kende het product nog niet.

 31. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Klinkt geweldig ik ben s’avonds nooit zo van de face wash maar wil atuurlijk wel met een lekker schoon gezicht mijn bed in. Toch eens kijken op de site want zo duur is het niet.

 32. Syl
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Whoe! Deze zomer naar Parijs, dus ik kan weer iets op mijn lijstje zetten van wat ik moet kopen haha

 33. Debora
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Awesome Serena! Ik was op zoek naar een goede cleanser en ga over 3 mnd naar Parijs, dus die neem ik dan zeker mee! Bedankt voor de tip!

 34. Diana
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Oh ik heb nog nooit van zoiets gehoord, of niet echt in verdiept misschien.. Ben benieuwd! Ik doe nu met facewash mijn make-up eraf en dan meteen serum op mn gezicht. (sephora serum, echt awesome)

 35. Dieuwertje
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt super fijn!

 36. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Wauw echt handig dit joh!! Vind het zelf wel een beetje prijzig, maarja, dan heb je ook wat!! Toch?? Ik ben zelf ook totaal geen fan van al dat natte gebeuren.Veel te veel gedoe!! Haha!!

  xxx

 37. Joanne
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik heb die ook en hij is erg fijn inderdaad! Maar de micellaire reiniger van Vichy is ook top en makkelijker te verkrijgen :)

 38. jia
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  klinkt fijn :P
  xoxo

 39. Kim
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Lijkt me een fijn product. Ook fijn dat je de ingrediënten erbij hebt gezet en hun werking.

 40. Beatrijs
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Oh deze lijkt me echt heel fijn! Ik hou van micellaire reinigers, zo makkelijk en ze passen perfect bij mijn huid (idd gevoelig en droog). Heb een tijdje die van Etat Pur gebruikt en die bevalt ook erg goed. Ik ga zeker even op die webshop kijken! :-) Maar ook even afwachten tot je winactie haha!

 41. Barbiepop
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Deze gebruik ik inderdaad altijd tijdens visagie opdrachten je kunt ook foutjes corrigeren zonder dat je meteen vlekken krijgt in de rest van de make-up!

 42. Sterre
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Nog nooit van gehoord eigenlijk, maar het lijkt me wel een fijn product.
  Misschien bestel ik hem binnenkort wel, who knows.

 43. 17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Ik heb deze nog nooit gebruikt, maar hoor er eigenlijk alleen maar goede dingen over. Ik kijk dus al uit naar het moment waarop je deze verloot :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *