Zo krijg je een man in bed! (ik bedoel, bad)

In Tsjechië hebben ze de ideale manier gevonden om mannen het bad in te krijgen: Beer Baths! Prave Pivni Lazne is de naam van de Original Beer Spa, onderdeel van het Beer Welness Land op het terrein van bierbrouwerij Chodovar. Baden in bier schijnt goed te zijn voor je lichaam. Het bevorderd de bloedcirculatie, ontgift je huid, verwijderd dode huidcellen en helpt bij huidproblemen als acne, psoriasis en cellulites. Dat klinkt als muziek in de oren, of niet dames? Wie zegt dat bier alleen voor mannen is?

Real Bear Baths
De Real Beer Baths bestaan uit mineraal water van het merk ILSANO® en worden op temperatuur gebracht tot 34 °C. Vervolgens worden de speciale ingrediënten toegevoegd; donkerbruin Bathing Beer uit eigen brouwerij  (Chodovar), biergist, hop en een mengsel van gedroogde kruiden. De kenmerkende ‘schuimkraag’ ligt als een deken over het bad en het bad en de ruimte ruiken naar versgebrouwen bier. Hmmmm! De badsessie duurt overigens 20 minuten. Na het bad dien je nog op zijn minst 25 minuten te relaxen onder een fleece deken en onder het genot van een chill muziekje en gedimd licht. Dit is noodzakelijk om de laatste afvalstoffen uit te zweten, het hartritme weer op peil te krijgen, en je lichaam en geest vernieuwde energie te geven. 

Benefits
De temperatuur van het water zorgt voor een verhoogde hartslag en bloedcirculatie. Het opent de poriën zodat afvalstoffen naar buiten komen. Het heeft dus een ontgiftende werking. De hop werkt als peeling door dode huidcellen te verwijderen. Het biergist voorziet de huid van vitamine B, eiwitten en saccharides (bouwstoffen in de vorm van suikers) en zorgt dat de huid zacht aanvoelt. De koolzuurhoudende bubbels uit het mineraalwater blijven op de huid plakken en voelen lekker aan. Dit zorgt voor een ultieme ervaring en een diepe ontspanning. Tijdens het bad krijg je ook een glas met koud Chodovar bier. Dit is niet alleen lekker, maar ook beter om je (stijgende) bloeddruk op peil te houden. De prijs van deze behandeling kost overigens 600 CZK, wat omgerekend ongeveer € 23,00 is. Niet duur!

The Real Beer Bath schijnt te helpen bij huidproblemen als psoriasis, cellulites en acne. Het bevorderd de aanmaak van nieuwe huidcellen en de bloedcirculatie. Het zorgt daarnaast voor diepe ontspanning, dus is het meteen een ultieme anti-stress behandeling! Een Beer Bath is helaas niet geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, mensen die net een hart operatie hebben ondergaan, zwangere vrouwen (vanaf de derde maand) en kinderen onder de 12 jaar. 

Als ik ooit in Tsjechië ben dan weet ik wel waar ik moet zijn! Het lijkt me een leuke ervaring om een Beer Bath te nemen en wie weet verminderd het inderdaad mijn cellulites en acne. Het lijkt me bovendien heerlijk ontspannend en gewoon geinig om te doen. Wat jullie? Geloven jullie in de helende krachten van bier of is het slechts een marketing stunt?

Original Beer Spa [Official Site]

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *