ZiZA Smile: tanden bleken op natuurlijke basis

Een aantal jaren terug, ik denk zo’n 5 tot 6 jaar, had ik mijn tanden voor het eerst gebleekt. Twee jaar later was de kleur zodanig teruggelopen dat mijn tanden weer hun ‘oude’ kleur terughadden. Ik besloot ze vorig jaar ‘op te frissen’ met de Crest Whitestrips. De strips leverden prima werk (zie deze review), maar helaas met één groot nadeel: gevoelige tanden. Sinds de strips besloot ik mijn tanden daarom niet meer te bleken, want ik merkte dat de gevoeligheid niet verdween, ook niet na verloop van tijd. Ik wilde het niet nóg erger maken, dus heb ik talloze aanbiedingen van tandenbleekbedrijven zonder pardon afgeslagen. No more!

Totdat ik hoorde over ZiZA Smile. Een methode om de tanden te bleken, zonder het gebruik van peroxide. ZiZA Smile werkt op basis van natuurlijke ingrediënten waaronder natrium bicarbonaat, aloe vera extract, granaatappel extract en kamille extract. Andere tandenbleek-methodes bevatten peroxide en dat zorgt nu juist voor gevoelige tanden en ‘pijnscheuten’ tijdens en na de behandeling. ZiZA Smile durfde ik dus wel aan!


Nu moeten jullie weten dat ik van nature al een vrij wit gebit heb. Wit, maar niet sterk, dus benijd mij niet want ik heb in totaal zo’n 8 gaatjes. Na de Crest Whitestrips zijn mijn witte tanden langzaamaan weer wat geler geworden, vooral bij de wortels. Ik rook niet, maar ik drink de hele dag door groene thee en dat ga je na een tijdje toch wel weer zien. Er komt een lichtelijk geel waasje overheen en omdat ik nogal een ijdeltuit ben én daarbij erg benieuwd was naar de ZiZA behandeling, lag ik gistermiddag languit in de behandelstoel.


De eigenaresse van ZiZA Smile is Noesa, een leuke (en knappe) meid van mijn leeftijd. Haar salon is aan huis en bij mij om de hoek, namelijk in Nieuwegein. Het is de bedoeling dat de ZiZA Smile behandeling door heel Nederland verkrijgbaar zal zijn, dus wie weet is het binnenkort ook bij jou in de buurt!

De salon van Noesa is netjes, hygienisch, maar ook gezellig;

Het is eigenlijk wel goed dat ik mijn tanden zoveel jaar terug heb laten bleken met peroxide, zodat ik jullie extra goed het verschil kan uitleggen.

Wat hetzelfde gaat is de bepaling van de tandkleur. Noesa heeft mijn huidige tandkleur bepaald aan de hand van de R-20 Bleaching Shade Guide en mijn tandkleur was S14.


Als eerste stap van de behandeling worden mijn tanden gereinigd met een voorbehandelingsvloeistof. Ook deze vloeistof bevat geen peroxide. Noesa bracht wat aan op een soort vinger-washandje en wreef ermee over mijn tanden.


Vervolgens pakt ze een steriel verpakt bitje en een spuitje met de natrium bicarbonaat-gel. De gel wordt in het bitje gespoten en het bitje wordt ingebracht. Ze druk hem hier en daar nog even aan om er zeker van te zijn dat de gel al mijn tanden goed bedekt.Sexeh!

Vervolgens wordt er een LED-lamp op mijn mond gericht om de gel optimaal zijn werk te laten doen. Ook krijg ik een oranje bril op om mijn ogen tegen dit felle licht te beschermen.Na 15 minuten is het klaar! Noesa verwijderd het bitje en ik spuug mijn kwijl (want ja, dat gebeurt nu eenmaal) in een flinke prop papieren tissues die ze me overhandigd. ‘Laat eens zien!’ zegt Noesa.


Voor een optimaal resultaat wordt het gehele proces (voorbehandeling + bitje) nog twee keer over gedaan. In totaal ben je dus 3 x 15 minuten bezig. Daarna even mond spoelen en klaar! Binnen een uur sta je buiten met een schoon, fris en natuurlijk wit gebit. Aan het begin waren mijn tanden S14 en na afloop was dit S6.

Ik vind het altijd moeilijk om een goede voor- en nafoto te maken, omdat het licht steeds verschillend is en dat een vertekend beeld kan geven. Ik heb de foto’s daarom wat aangepast (contrast, temperatuur) om ze zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken, voor een zo goed mogelijk beeld van het verschil.


En nog even naast elkaar:


Zoals je ziet is het een subtiel verschil, maar wel degelijk zichtbaar. Ik merkte meteen dat mijn tanden er stralender en frisser uitzagen na de behandeling. Ik vond het effect vergelijkbaar met de Crest Whitestrips.

De ZiZA Smile behandeling kost €100 en de witte kleur zal na zo’n 6 tot 9 maanden langzaam teruglopen naar de originele kleur. Dit is ook het geval bij peroxide behandelingen, uit eigen ervaring.

Voordelen van de ZiZA behandeling:

 • geen peroxide, dus geen pijnlijke en gevoelige tanden tijdens en na de behandeling
 • niet schadelijk voor het tandvlees, dus het afdekken van het tandvlees met een beschermende gel is onnodig (en scheelt tijd)
 • klaar in 3 x 15 minuten (met een uur sta je weer buiten)
 • de tanden worden niet lichtgevend wit, maar blijven subtiel en natuurlijke
 • de prijs is een stuk voordeliger dan peroxide blekingen

Het grote voordeel vind ik vooral dat deze bleking op natuurlijke basis is en dat het mij geen gevoelige en pijnlijke tanden bezorgd. Tijdens de behandeling had ik dan ook nergens last van. Ik zou dit zo elk jaar kunnen doen, als ik zou willen, zonder dat het schade aan mijn tanden aanricht. Wat er eigenlijk gebeurt is dat deze methode aanslag verwijderd en de tanden naar zijn oorspronkelijke staat terugbrengt. Deze methode zal de tanden niet (veel) lichter maken dan ze ooit waren. Omdat mijn tanden al vrij wit van zichzelf waren is het verschil heel subtiel, maar Noesa heeft ook mensen op haar stoel gehad (voornamelijk rokers) waar een veel groter verschil zichtbaar was.

Ik ben tevreden over deze behandeling en ik vind het fijn om te weten dat er ook tandenbleek methodes bestaan op natuurlijke basis! Is deze behandeling ook iets voor jou? Noesa ontvangt je graag in haar salon in Nieuwegein. Bel of mail voor een afspraak: info@zizasmile.nl of 06 13 86 73 88 en check de website voor meer informatie.

Heb je zelf een salon? ZiZA Smile is erg leuk naast je bestaande assortiment van behandelingen. Het is veilig en makkelijk toe te passen. Mocht je ook interesse hebben om ZiZA te gebruiken in je salon, dan helpt ZiZA Smile je graag op weg. Check voor meer info deze pagina.

Wat is jullie ervaring met (peroxide) tandenbleek methodes? En lijkt deze natuurlijke methode jullie wat?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. Caro
  5 januari 2015 / maandag, 5 januari 2015

  Ik kwam toevallig jouw review over ziza smile tegen. Ideaal lijkt me! Weet jij toevallig of ze nog bestaan, want de site werkt niet meer…

 2. Rosa
  27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Ik wil heel graag mijn tanden laten bleken, want sinds mijn beugel eruit is zijn ze heel geel.. En deze methode lijkt me wel goed! Maar wat is de minimale leeftijd hiervoor? En werkt het ook bij hele gele tanden?

 3. Sharon
  24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  Dat ziet er goed uit! Ik heb 1,5 jaar geleden mijn tanden laten bleken bij de tandarts maar het resultaat vond ik niet echt geweldig dus misschien dat dit iets voor mij is.

 4. Diiana
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Ik heb mijn tanden 1 keer laten bleken en dat NOOIT meer. Het was met brite smile geloof ik en 3x20min. Na 10min lag ik gewoon te huilen van de pijn (en kan wel wat hebben). Mijn tandvlees was zwart verbrand en mijn tanden zijn nu, 4 jaar later, nog ontzettend gevoelig. Het kostte trouwens iets van 300€ en heb maar een halve sessie laten doen. Bleken met peroxide raad ik echt iedereen af!

 5. Em
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Ik had hier laatst over gehoord (over deze methode) en vroeg me gelijk af of zout juist niet de tanden beschadigd. De glazuurlaag aantast. Mij is door mijn tandarts uitgelegd dat whitening tandpasta’s bijvoorbeeld ook op deze manier werken en je tanden worden witter omdat je het glazuur aantast, die dan dus poreuzer wordt en hierdoor juist nog sneller geel wordt met eten/drinken./roken. Dan heb je namelijk die beschermende laag aangetast. Ik wil al een tijdje mijn tanden laten bleken en zoiets als dit klinkt dan heel mooi, weet jij misschien meer over bovenstaande en hoe schadelijk het is?

 6. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Misschien ga ik dit wel doen als mijn beugel er eindelijk uit is! Dan heb ik wel een beloning verdiend dacht ik zo. En ik werk ook nog eens in Nieuwegein, dus dat komt goed uit 🙂

 7. Floor
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Ik heb ongeveer een jaar geleden mijn tanden laten bleken in Utrecht en dat deed best wel pijn en sindsdien zijn mijn tanden ook gevoeliger geworden! Na wat gestoei met verschillende tandpasta’s gaat het weer goed, maar ik baalde er wel van, want ik heb nooit gevoelige tanden gehad.
  Wie weet is dit wel wat voor mij als mijn tanden weer wat geliger zijn. Het ding is wel dat ik altijd al vrij gele tanden had dus ik ben benieuwd of de behandeling wel effectief genoeg is.

 8. laza
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  sorry dat ik het zeg, maar als er zó subtiel is dan vind ik het eigenlijk geldverspilling. sereen, ik weet dat je het naturel wilde houden maar dit is gwn écht geldverspilling, ze hadden het veel witter moeten maken.

 9. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Ik heb mijn tanden nog nooit laten bleken, maar misschien met deze natuurlijke methode wel interessant om te bekijken.

 10. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Mooi hoor! Zou het ook graag een keer willen doen, maar kan het niet betalen helaas.

 11. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Mooi resultaat! Ik zou het ook wel willen, maar vind het echt te duur. Heb wel Crest White Strips gebruikt, die werkten wel, maar mijn tandvlees raakte geirriteerd. Dit zou dus ideaal zijn!

 12. Lindsey
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik wil niet vervelend doen, maar heb je wel eens gehoord van stam+t? Er staan superveel d/t-fouten in je artikel en dat leest echt heel irritant.
  Bijv. in deze zin 2x fout en 1x goed, waarom?:
  “Noesa verwijderd het bitje en ik spuug mijn kwijl (want ja, dat gebeurt nu eenmaal) in een flinke prop papieren tissues die ze me overhandigd.”

 13. leonoor
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik zou dit ook wel graag willen. Alleen voor mijn doen is het best prijsig. (minimum loon bij de supermarkt)

  Daarom vraag ik me af of het echt weer de originele kleur wordt na een paar maanden, want ik heb best gelige tanden van mezelf en ik vind het niet prettig dat het dan weer terug gaat naar de oude staat.

  Dus mijn vraag: Als je gewoon na de behandeling goed je tanden poetst, gaat het dan als nog terug naar de oude kleur?

 14. Genevieve
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Mooie methode!
  En 100eu is mooi meegenomen, je brengt me op een idee om dit ook te doen 🙂

 15. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wauw, dit vind ik toch wel stukken beter dan de chemische troep in je mond! Zelf heb ik hele gevoelige tanden, dus dit is een uitkomst, lekker cheap ook vergeleken met de andere prijzen. 🙂

 16. Sanne
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik zag de ´voor´foto en ik dacht Wow dat is mooi wit geworden. En toen zag ik de ´na´foto..
  JEZUS wat zijn die wit, haha nu wil ik ook!

 17. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik wil dit ook al heel erg lang maar het is zo duur.. 🙁

 18. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Dit lijkt me echt heel fijn!
  Ik heb vroeger erg veel antibiotica genomen en daar worden je tanden geel van. Maar ik heb super gevoelige tanden en durf ze niet te laten bleken. Alleen, ik woon in Belgie dus het is niet meteen haalbaar 🙁

 19. Nena
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wauw echt mooi! x

 20. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Wat een mooi verschil 😀 x

 21. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Dit is zeker het overwegen waard voor mij! En ook nog eens bij mij om de hoek. Misschien toch maar doen…

 22. Noor
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Fijn dat je er blij mee bent, maar je had die bleekbehandeling echt niet nodig! Ik vind het eerlijk gezegd een beetje doorslaan met die tandbleektrend. Tanden hoeven helemaal niet spierwit te zijn, dat is niet natuurlijk.

 23. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  IK WIL OOK MN TANDEN LATEN BLEKEN. ;( maar dat gaat nog ff nie, want ik heb een beugel ;0 maar als mn beugel eruit is is dat het eerste waar ik voor ga sparen haha ^.^ het ziet er echt mooi uit! ;0

 24. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Oh, dat lijkt me wel wat! Ik heb ook ooit crest whitestrips gebruikt, met goed resultaat. Ook geen last van gevoelige tanden. Dat is nu zo’n 3 jaar geleden dat ik ze heb gebruikt en ik krijg op de dag van vandaag nog complimenten over mijn wit gebit. (Ik rook niet, drink geen rode wijn, thee of koffie).
  Mijn moeder gebruikt nu de strips en er is nu, na 2 dagen gebruik, al verschil te zien.. maar haar tanden zijn wel heel erg geel.

 25. Anne
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Worden je tanden ook gevoeliger als je het echt door een specialist/tandarts laat doen of is dat alleen bij van die strips of producten waarmee je het zelf thuis kan doen?

 26. Annika
  22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  ik zie niet echt superveel verschil, eigenlijk… maar als je het zelf wel ziet, is dat toch fijn 🙂 weer een beetje meer zelfvertrouwen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *