Recept | Zelfgemaakte pizza met Griekse Yoghurt

Een tijdje geleden was ik op een BBQ bij vrienden en daar werd een zelfgemaakte pizza geserveerd. Ze vertelde super enthousiast over het recept, want de pizzabodem bestond uit slechts twee ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en Griekse Yoghurt.

Ik was helemaal verbaasd, want als papa wel eens zelf pizza maakt is hij helemaal in de weer met gist en moet het deeg zo’n beetje de halve dag rijzen. Maar dit deeg hoef je niet eens te laten rijzen, gewoon hatseflats, mengen die handel en klaar. Nou, dat moest ik natuurlijk uitproberen! En omdat het allemaal zo goedkoop is, is dit meteen een perfecte €3 challenge!

Benodigdheden;
150 gram Griekse Yoghurt  – €0,85 (voor een pot van 500 ml)
250 gram zelfrijzend bakmeel – €0,49 (voor een pak van 1 kilo)
blikje tomatenpuree  – €0,12 per blikje
mozzarella – €0,45
Italiaanse kruiden (optioneel)

Totaal was ik dus €1,91 kwijt, maar aangezien je nog genoeg yoghurt en zelfrijzend bakmeel over hebt kun je er nog voor €1,09 aan pizzabeleg bij kopen en er gemakkelijk veel meer pizza’s mee maken. Ik denk dat je er uiteindelijk zo’n 3 pizza’s uithaalt voor onder de €3. Nou, super cheap toch? En ook nog eens lekker!

pizzadeeg griekse yoghurt_ - 1Werkwijze;
doe de Griekse Yoghurt in een grote kom en doe er steeds een beetje zelfrijzend bakmeel bij terwijl je alles mengt en kneed tot een compacte bol deeg. Persoonlijk zou ik het deeg nog een beetje op smaak brengen met een snufje zout. Rol het deeg uit op een bakplaat en beleg je pizza naar keuze. Ik maak een klassieke pizza met tomatenpuree en mozzarella, maar natuurlijk kun je er ook ander beleg op doen, zoals salami, olijfjes, ansjovis, ananas, tonijn, kappertjes, basilicum, champignons of paprika. De pizza moet 15-20 minuten in de oven bij 220 graden Celsius.

Een tip is om de tomatenpuree ook op smaak te brengen met uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout en het ook iets te verdunnen met water of olijfolie, zodat hij wat smeerbaarder wordt.

pizzadeeg griekse yoghurt_ - 2Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met dit supersnelle en gemakkelijke pizza recept!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

71 Reacties

  1. Evelien
    11 juni 2016 / zaterdag, 11 juni 2016

    Heeey,
    Voor eerst dat ik reageer op je blog 😉 Ik volg altijd trouw je blog, zo leuk om alles te lezen;) Kheb vandaag je pizza gemaakt, wel met wat meer ingrediënten erop en het was heerlijk, thanxx ! 🙂
    Liefs xx

  2. Femke
    1 juni 2016 / woensdag, 1 juni 2016

    Heee,
    Super leuk en lekker dit! De bodem wordt misschien lekkerder als je er een beetje italiaanse kruiden doorheen doet. Doen wij thuis ook altijd. Misschien een tip/ variatie!
    xxxx Femke

  3. 31 mei 2016 / dinsdag, 31 mei 2016

    Dit ziet er echt mega lekker en simpel uit! Dit ga ik proberen

  4. 29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

    Wat een leuk receptje is dit! Ik maak regelmatig zelf pizza, maar dit is ook wel interessant om eens uit te proberen!

  5. Senna
    29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

    Hey,

    Klein vraagje.
    Kun je ook kwark gebruiken in plaats van Griekse yoghurt? Heb dit alleen nog maar in huis en moet anders rijden 😉

    • Serena
      Auteur
      29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

      vast wel!

  6. Sterre
    27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

    Heb vanmiddag geluncht met het pizza recept. Het deeg kon ik wel iets dunner uitrollen maar verder smaakte hij echt top! Beter dan supermarkt-pizza!

  7. 27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

    Wow, wat een goed idee. Moet dit een keer proberen!

  8. 27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

    Ik ben echt nieuwsgierig hoe het smaakt ! Ik ga het eens uitproberen.

  9. Mar
    26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    De ALLERlekkerste tomatensaus voor op je pizza (en de allerlekkerste tomatensaus überhaupt): Heinz Tomato Frito! Probeer het eens en je wilt niks anders meer 😉

  10. Pauline
    26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Maar, maar, maar… Pizzadeeg op de ‘klassieke’ manier is zelfrijzend bakmeel, water (en evt olijfolie). Volgens mij is dat nóg goedkoper? En nog steeds ongeveer 2 ingrediënten.

    Desondanks een leuk recept, misschien smaakt het wel een beetje anders en lekkerder; wat meer naar naanbrood bijvoorbeeld (dat met heel veel kruiden en dan krijg je naan). Het leuke aan pizzadeeg -die eenvoudige basis- is dat het ook de basis is voor brood, wraps, witte bolletjes, etcetera. Je kunt er dus eeuwig op variëren. Meel en water, hoe leuk is dat?!

  11. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Hi Serena! Leuk artikel weer!
    Even n ander soort vraagje, wat is het lettertype van jouw kopjes ? Ik zoek al lang zoiets soortgelijks voor mijn website!

    Liefs, Kootje

    • Serena
      Auteur
      27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

      Oei dat weet ik niet, het zat al bij de lay-out!

      • Frouke
        29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

        De tussenkopjes zijn in Century Gothic en de titel lijkt in Fjalla One te zijn (maar dat kan ik niet checken, want die heb ik niet)

  12. Julia van Heck
    26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Superleuk weer! Als arm studentje ben ik altijd erg blij met de 3 euro challenge, ik geniet dan ook regelmatig van jouw linzensoep! Ga zo door 🙂

  13. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Hoe lekker?! ik mag morgen weer lekker aan de pizza haha! lijkt mij heerlijk

  14. Lousaa
    26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    De vraag is: waarom yoghurt? Ik vernoed dat de gedachte is dat je zo, door de eiwitten en dierlijke vetten een bepaalde soort krokantheid krijgt, misschien voor het verzadigende effect?

    Op zich is het zo dat baking soda reageert op zuren, maar bij zelfrijzend bakmeel reageert het rijsmiddel volgens mij op de temperatuur.

    Dus waarom dan niet gewoon zelfrijzend bakmeel, water en olijfolie? Een culy hier die het weet?

    • Lynn
      26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

      Misschien dat de volgende aanwijzing je helpt (want het antwoord weet ik niet). Zelfrijzend bakmeel + yoghurt is eigenlijk het recept voor Indiaas naanbrood. De combi zelfrijzend bakmeel + water + olie is het recept voor tortilla wraps.

  15. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Omg dit is zo makkelijk en goedkoop! ik vind dat de vorm hem ook nog eens charmant maakt haha.

  16. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Serieus, pizza voor dit geld? Whut? Maken, maken, maken!

  17. Djennifah
    26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Misschien is het ook een idee om eerst kort de bodem alleen de bakken, daarna de toppings, en dan nog even in de oven? Dan wordt de bodem misschien wat knapperiger en minder slap doordat de tomatensaus in het deeg trekt!

    • X-lov
      11 juli 2016 / maandag, 11 juli 2016

      Juist nie doen! Als je zelfrijsend bakmeel gebruikt en als die nog nie gaar is/ klaar dan zakt die in ! En reist die nie meer helaas 🙁

  18. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Dit is perfect! Snel, niet moeilijk, goedkoop, super lekker. Ik ben blij!

  19. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Oh wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Deze ga ik onthouden.

  20. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Oeeeh dat ziet er heerlijk uit op deze vroege morgen! Ik kijk nu al uit naar de lunch door jou pizza haha!
    X

  21. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Wat een gaaf recept, zo simpel en goedkoop! Maar even goed onthouden..

  22. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Wat een leuk recept! Ik ben benieuwd hoe het smaakt!

  23. 26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Dit idee was nooit in mij opgekomen!

  24. Lenn
    26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

    Super leuk zeg! Ga t morgen meteen proberen!
    Note: zelf zweer ik bij vooral veel groente in een maaltijd.
    Je hebt nog 1.10 over…ik zou voor dat geld nog wat groente eroverheen strooien. Dan heb je een volwaardige maaltijd. Nu is het vooral een snack. Ook leuk en lekker hoor!!!

  25. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Owh wat krijg ik direct trek, en die pizza ziet er zo lekker uit zeg. Liefs soraya

  26. Miek
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Oeh dit is idd leuk om te proberen!
    Ook op mijn werk als kookactiviteit, met mensen met een verstandelijke beperking. Dat mag ook allemaal niet teveel kosten, dus dit is een perfect recept.
    Nou ja bijna perfect dan… ik zou de tomatenpuree even bakken met een fijn gesnipperd uitje en teentje knoflook. Dan is ze saus minder zuur maar zoeter… Tipje dus 🙂

    • Djennifah
      26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

      Ah ja dat is ook een super goeie tip!

  27. Emma
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Ah die bodem wil ik ook proberen! Wij maken ook altijd deeg met gist en dat wordt heerlijk maar deze manier is wel lekker snel! Wij nemen alleen gezeefde tomaat als saus (€ 0,50) ik breng deze op smaak met een geperste teen knoflook, zout peper en oregano (of Italiaanse kruiden) mm krijg spontaan trek!

  28. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Superleuk dat het zo goed gelukt is! Dit ga ik zeker eens proberen, het lijkt me ook totaal niet moeilijk!

  29. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Dit wil ik echt heel graag proberen, het klikt lekker en ook vrij gezond.
    xx

  30. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Oehhh, dit ga ik morgen nog even uitproberen, samen met m’n zoontje. Een perfect recept voor een kookmiddagje (of eigenlijk een nog geen half uurtje, dus top)

  31. Ilse
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Dit lijkt me lekker!

  32. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Oh ik had gedacht dat het helemaal nergens naar zou smaken! Maar wat tof dat het toch nog een beetje naar brood smaakt. Dit ga ik ook eens proberen 🙂

  33. Pien
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Eigenlijk had je dit aan je vader moeten laten proeven !

    Pap, ik ga voor jou een heeeeeeeerlijke pizza maken binnen 1 uur ! *Flatsflatsflats* Tadaaah ! En dan vervolgens vertellen wat er in de bodem zit, ben benieuwd wat zijn reactie dan zou zijn :’D

  34. Lucina
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Wat een leuk idee, kan niet wachten om dit te proberen! Ga zelf denk ik ook nog wat zout aan het beslag voor de pizzabodem toevoegen.

  35. Barbara
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    De 3 euro challenge vind ik echt top! Maar als half Italiaanse krijg ik hier de kriebels van hahaha! Maar geeft verder niks hoor, weet dat veel mensen zoiets heerlijk vinden 😉 Wel super handig dat je dit in een half uur op tafel kunt zetten. Dit soort video’s mogen vaker! Hoe ging je afspraak bij de hypotheek meneer?

    • Serena
      Auteur
      25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

      Hihi, nou begrijpelijk natuurlijk! 😉

      Het gesprek ging goed! Ik heb een aantal huizen op het oog en heb ook al op een paar huizen geboden, en de hypotheekmeneer heeft me goed geïnformeerd en advies gegeven dus daar ben ik erg blij mee!

      • Diana
        25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

        Heel spannend, we duimen!

      • Barbara
        26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

        Wat fijn! Zo spannend zeg! Vind het super stoer dat je in je eentje een huis gaat kopen.

        • Lousaa
          26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

          Op een paar huizen geboden? Als in de een wat serieuzer dan de ander?

  36. Fleur
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Dat ziet er lekker uit zeg! zo’n recept zag ik vorige week ook bij sillysis online! heb het meteen uitgeprobeerd en was goed gelukt!

  37. Daphne
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Wat slim zo! Ziet er goed en makkelijk uit. Mijn favoriet is altijd tonijnpizza met olijfjes en ui. Maar dat kant en klare deeg vind ik altijd zo duur. En wat blijf je enthusiast in je video’s, dankjewel 🙂

  38. Lilian
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    ooeh ga ik zeker proberen. Is dit nou ook een ‘gezondere’ pizza dan normaal deeg?

    • Serena
      Auteur
      25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

      Ik denk het niet, Griekse yoghurt is best vet!

      • Dorien
        27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

        Nou als je de 0procent variant gebruikt niet. Maar de tomatenpuree daar in tegen.. moet je voor de gein eens kijken hoeveel suiker erin zit!

        Beter je eigen saus maken met trostomaten, ui, knoflook, laurierblaadje, rozemarijn en tijm! Als je wat meer maakt kun je het invriezen!

        • Frouke
          29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

          Nou, dat valt wel mee hoor. In bijvoorbeeld die van AH basis zit alleen tomaat en zout.
          Ja op honderd gram kom je dan aan 11g koolhydraten, waarvan 11 gram suikers (maar dat betekent niet dat er ook 11 gram witte kristalsuiker is ingegooid).

          Bovendien zit er in zo’n blikje dan “maar” 3,3 gram. Vind dat persoonlijk niet de moeite.

    • Nadia
      27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

      Hee!
      In 100g zelfrijzend bakmeel zitten al bijna 350kcal, en met een bodem van 250g zelfrijzend bakmeel + 150g Griekse yoghurt kom je voor alleen de bodem al op 1015 calorieën. ”Gezonder” kan je hem dus (calorisch gezien) helaas niet noemen.

  39. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Lekker!! En makkelijk! Goede combinatie altijd 🙂 Ga ik zeker proberen dit weekend, wil al lang een eigen pizza maken.

  40. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Wauw dat ziet er echt heerlijk uit! Ik zou zo een hap willen proeven ervan! 🙂

  41. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Dit is echt super makkelijk!! Ik ga voor het slapen nog even je filmpje bekijken :-). Mijn rustmomentje van de dag!

  42. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    het ziet er wel echt super lekker uit 😀

  43. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Aaaah dit is serieus ZO AWESOME!!!

  44. Shinta
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Heb je het deeg op gevoel gemaakt of is er een aan te geven verhouding van yoghurt met meel? Persoonlijk zou ik de tomatenpuree vervangen voor een pakje Heinz Frito.. Vind ik zelf wat lekkerder 🙂

    • Serena
      Auteur
      25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

      hi Shinta, ik heb bij de ingrediënten vermeld hoeveel gram ik van elk ingrediënt heb toegevoegd, misschien heb je dat even over het hoofd gezien. Maar ik moet zeggen dat koken desondanks toch altijd op gevoel gaat, vooral met dingen zoals een pizzabodem. Heinz Frito is lekker ja, maar het is een €3 challenge dus ik ga dan gewoon voor lekker goedkoop 😀

      • Shinta
        26 mei 2016 / donderdag, 26 mei 2016

        GRAPJE (dankjewel, ik ben beetje scheel denk ik)

  45. 25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Oeh, goeie tip! Ik houdt van pizza en heb standaard een pot griekse yoghurt in de koelkast. Dit ga ik dus zeker een keertje maken! 😀

  46. Sandra
    25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

    Hoe word de bodem met dit deeg? Een beetje krokant of zacht? Ben altijd wel van nieuwe recepten uitproberen..en dit is een stuk gezonder dan de kant en klare versies

    • Serena
      Auteur
      25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

      hi Sandra,
      kijk even mijn video, dan zie je mijn eerste reactie nadat ik een hap neem, weet je het meteen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *