Yves Rocher Hydraterende en Nagroei Vertragende Mousse

Door Nena – Onder het mom van: “Geen resultaat, is ook een resultaat.” Vandaag een review over een product waar ik wat minder, of eigenlijk niet enthousiast over ben. Wanneer ik niet enthousiast ben over een product is het natuurlijk minder leuk  om het te reviewen, maar aan de andere kant kan het ook helpen om anderen te behoeden voor een miskoop. En misschien hebben jullie wel tips voor producten die wel werken en kunnen we dat in de comments met elkaar delen! Dit heeft me dus toch doen besluiten om mijn ervaring met de Yves Rocher Hydraterende en Nagroei Vertragende Mousse met jullie te delen.6Nu het zomer is en het weer steeds aangenamer wordt pak ik mijn scheermesje steeds vaker tevoorschijn. In de winter wil dat er nog wel eens bij inschieten, maar met mooi warm weer moeten mijn oksels en benen eigenlijk elke dag mooi zacht en glad zijn. Helaas is zo’n mooi glad resultaat niet blijvend en dus moet ik het hele ritueel regelmatig herhalen.  Eigenlijk heb ik na het scheren de volgende 1 à 2 dagen al stoppeltjes onder mijn oksels! En mijn benen blijven ook niet een paar dagen fluweel zacht. Hoe ideaal zou het zijn als je de haargroei een beetje zou kunnen vertragen? Zodat je bijvoorbeeld maar één keer in de week je oksels een beetje hoeft bij te werken? De Hydraterende en Nagroei Vertragende Mousse van Yves Rocher lijkt de uitkomst.

Yves Rocher – “Vertraag de haargroei op milde wijze. Wilt u uw benen na het ontharen langer zacht en glad houden? Dan is de Hydraterende en Nagroei Vertragende Mousse perfect voor u. De huid wordt gehydrateerd en blijft lange tijd mooi, zacht en zonder oneffenheden (onderhuidse haartjes). De haartjes groeien langzamer en in mindere mate terug en zijn korter.”

Prijs: €9,95 voor een fles van 200 ml.

5

Bij dergelijke producten ben ik altijd benieuwd naar de ingrediënten. Wat zorgt er dan precies voor dat de haartjes verminderd en vertraagd gaan groeien? Op de verpakking staat een afbeelding van een plantje met paarse bloemetjes. Het blijkt te gaan om: Helmkrautwurzel, oftewel glidkruid.

6Glidkruid (Scutellaria Baicalensis) blijkt een geneeskrachtige werking te hebben en behoort tot de 50 meest gebruikte geneesplanten in de Chinese geneeskunde. Ook in Nederland is Glidkruid bekend als geneeskruid. Het is o.a.: Anti-allergeen, werkt ontstekingsremmend en heeft antibacteriële eigenschappen.

7Daarnaast wordt het wortel extract van deze plant ook veel gebruikt vanwege de volgende belangrijke werkzame stoffen: de flavonoïden baicaleïne, wogonine, chrysine, oroxyline A en de skullcapflavonen I En II. – Bron.

Ingrediënten

Laten we eens kijken naar alle ingrediënten:

3

Aqua – oplosmiddel
ethylhexyl cocoate – beschermt tegen uitdroging, verzachtend (emollient).
isobutane – koelmiddel/ drijfgas
methylpropanediol – oplosmiddel
dimethicone – in olie-oplosbare siliconen olie met een beschermende werking voor het haar of de huid
urea – humectant, zorgt ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden.
alcohol – conserveringsmiddel/ oplosmiddel
brassica campestris seed oil – huid conditioner
ceteareth – 20 – surfactant
propane – drijfgas
sodium cocoyl isethionate – surfactant
parfum – geurstof
butane – drijfgas
oleyl alcohol – surfactant
Panthenol – Humectant
Bisabolol – ontstekingsremmer wordt veel gebruikt in huidverzorging
zanthoxylum bungeanum fruit extract – huid conditioner
tocopheryl acetate – antioxidant, huid conditioner
tetrasodium edta – chelaat vormer, verbetert de effectiviteit van conserveermiddelen en anti-oxidanten
acrylates/C10-30 alkyl acrylate cross polymer – verdikkingsmiddel
scrutellaria baicalensis root extract – astringent (samentrekkend), humectant, verzachtend
lactic acid – astringent, “whitening”
sodium sulfite – conserveringsmiddel
limonene – oplosmiddel, geurstof
linalool – geurstof
tocopherol – antioxidant

Als we dan de ingrediëntenlijst van de nagroei vertragende mousse bekijken, dan blijkt er inderdaad (een beetje) Scutellaria Baicalensis root extract in te zitten. Dus ik zocht naar een link tussen dit ingrediënt en een vertraagde haargroei.

Het eerste wat ik tegenkom is dat het als ingrediënt juist gebruikt wordt bij een middel TEGEN haaruitval. Of als ingrediënt in deze Energizing hair shampoo & conditioner (-bron), waarin het als een goed anti-virus, anti-bacterieel, anti-schimmel en anti-ontstekkings middel fungeert.

Daarnaast werkt het planten extract als een antioxidant in cosmetica. Een antioxidant is een verzamelnaam voor stoffen die vrije radicalen wegvangen. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Scutellaria baicalensis root extract ook toegevoegd als een astringend (samentrekkend) ingrediënt aan veel huidverzorgingsproducten.

Maar nergens lees ik baanbrekende resultaten over een vertraagde haargroei!

De test

Ik ben de hydraterende en nagroei vertragende mousse nu ruim een maand aan het testen. En om het goed te kunnen vergelijken heb ik de mousse alleen op mijn linker oksel en mijn linker been gebruikt. Op deze manier kon ik de haargroei tussen mijn benen en oksels gedurende een aantal weken met elkaar vergelijken.
4De mousse zit in een grote smalle fles met een tuit waar al snel een grote hoeveelheid mousse uitkomt.
1Na het ontharen verdeel ik de mousse over het onthaarde gebied. Je hebt niet veel mousse nodig, want het smeert zeer goed uit en is daardoor zuinig in gebruik.2

Ik heb van mezelf een hele droge huid en ik merk al snel dat de mousse inderdaad een hydraterende werking heeft. Wel kan het soms een beetje plakkerig aanvoelen, wat ik dan persoonlijk weer minder fijn vind.

Na een week merkte ik geen verschil. Na twee weken nog steeds niet. En nu inmiddels een maand (en heel wat scheerbeurten verder) later, merk ik nog altijd geen verschil tussen mijn benen of oksels links en rechts. Ik begrijp best dat je het even de tijd moet geven, maar inmiddels geloof ik er niet meer in. Mijn conclusie is dus dat deze hydraterende en nagroei vertragende mousse wel hydraterend is, maar niets veranderd aan de haargroei na het scheren!

De fles is nog niet leeg, dus ik zal nog even doorgaan totdat hij op is, maar hierna zal ik hem niet opnieuw kopen. Helaas, geen wondermiddeltje dus…

Hebben jullie ervaring met dit product? Of met andere middeltjes die de haargroei wel vertragen? En dan bedoel ik niet de rigoureuze methodes, zoals harsen of laseren, maar een zalfje, crème of mousse die de haargroei echt vertraagd! Laat het me dan weten, want dan kan ik dat eens uitproberen. Ook ben ik benieuwd of jullie het interessant vonden om een review te lezen over een product dat dus eens wat minder goed bevalt…

Liefs,

Nena

Volg:

43 Reacties

 1. sonja
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Ik denk dat dit misschien een beetje helpt op een geharste of geëpileerde huid.
  Omdat de vloeistof dan beter bij de haarwortels kan komen. Daar waar de groei begint.
  Als je de haartjes scheert dan snij je de haartjes doormidden vlak bij de oppervlakte en is het logisch dat je de volgende dag al weer stoppels krijgt.

 2. Miriam
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Ik geloof sowieso niet in dit soort producten. Mijn haargroei is alleen langer weg als ik het epileer met een elektrische epilator, of door te harsen/waxen. Maar zodra ik ga scheren komt het binnen een dag, soms diezelfde avond (!!) nog terug.
  Ik vraag me echt af hoe je haargroei kan afremmen met een beauty product, denk dat dit bijna niet mogelijk is. Vooral niet bij een wolverine haargroei als wat ik heb haha.

 3. Demi
  29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Hoi Nena, leuk dat je af en toe weer wat artikelen schrijft voor beautylab! 🙂

 4. Emmelie
  29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Fijne review!
  Jullie komen altijd erg kundig over door het uitgebreid doornemen van de ingrediënten.
  En ook een keer niet enthousiast zijn over een product mag! Geeft ons tenminste het gevoel dat de reviews van beter gewaardeerde producten ook oprecht geschreven zijn 😉

  Keep it up girls 🙂

 5. Varenka W
  29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Ik ken het wel maar geloofde er ook niet zo in
  Maar omdat ik ‘m grappig vind bijwijze van bodylotion z’on mousse en de geur ook heel oké gebruik ik het toch. Maar wel zonder haar remmende verwachtingen.

 6. 29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

  Fijne review om te lezen. Jammer dat het niet werkt. Ik denk ook niet dat er echt een crème is die dit zou kunnen doen zonder je huid te beschadigen. Ik heb er geen verstand van maar dat is mijn ingeving:p wat voor mij wel fijn werkt is voor het scheren eerst mn oksels licht schubben en na t scheren kokosolie erop smeren en geen deo ( uiteraard niet te veel en goed laten drogen voordat je een strak shirt aan doet). Naar mIjn idee is mijn huid verzorgder en groeien de haartjes minder stug terug.

 7. Mariska
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Misschien een rare vraag: Maar is dit niet gewoon scheerschuim en gebruik je dit tijdens het scheren en niet erna?

  • Nena
   Auteur
   29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

   Geen rare vraag hoor, maar nee het is echt een schuim die je na het ontharen aanbrengt en dan elke dag ‘s ochtends en ‘s avonds blijven gebruiken. Staat op de verpakking.

 8. Lousaa
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Nu het zomer is en het weer steeds warmer wordt? Ik heb m’n winterjas weer uit de kast getrokken van de week.

  • Nena
   Auteur
   29 april 2016 / vrijdag, 29 april 2016

   Het valt me nog mee, dat ik dat niet eerder heb gelezen in de comments 😉
   Ik dacht ik blijf optimistisch 😉 Over het algemeen zo het (ondanks het slechte weer) steeds warmer moeten worden…

 9. Ingrid
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik ken m wel als crème en die vind ik heel fijn. Zeker qua hydratatie. Zelf epileer ik mijn benen en oksels altijd dus dan is drie crème echt fijn!

 10. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik had nog nooit gehoord van dit product, helaas valt het zo tegen ook nog is. Ik zou je helaas geen aanrader kunnen geven. Liefs soraya

 11. Mulaty
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Hallo even iets wat helemaal niet met dit onderwerp heeft te doen maar ik zag dat Lancôme Erika F er nu ook in potlood vorm is.
  Groetjes.

 12. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Jammer! Het klonk ook te mooi om waar te zijn.
  Wel een fijne, duidelijke review!

 13. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Over het algemeen is yves rocher een best goede merk. Er zitten af en toe producten tussen waarvan ik denk hoe kan dit nu weer zo slecht zijn. Met deze had ik geen ervaring. Goed dat ik je review las.

 14. Daphne
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Dit soort artikelen zijn ook fijn!

 15. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Yves rocher vind ik een fijn merk. Jammer dat dit product zo tegenvalt…

 16. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik heb hem hier ook nog staan en ben heel benieuwd. Juist fijn dat je ook zo’n review online zet!

 17. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  hmmz, dan ga ik denk ik toch liever voor een lotion of body butter!

 18. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Jammer, had fijn geweest als een dergelijk middeltje ook echt hielp! Wel tof dat de review alsnog online komt.

 19. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Fijne, eerlijke review! Jammer hoor. Ik had er wel iets meer van verwacht!

 20. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Hier had ik nog nooit van gehoord. Jammer dat het niet werkt, het zou zo handig kunnen zijn! Fijn dat je het met ons deelt, hier hebben wij zeker iets aan.

 21. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Een tegenvallende review kan net zo interessant als eentje van een product die bevalt. Je bespaart er ons in ieder geval geld mee. Sowieso geloof ik niet in zo’n fabeltjes, ik epileer en zelf dat moet ik elke week herhalen omdat mijn haar zo snel groeit. Scheren vind ik dus sowieso te veel werk :p
  xx

 22. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Aw, jammer dat het de beloften niet kan waarmaken. Het klonk ook te mooi om waar te zijn.

 23. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik epileer en weet wel dat na jaren trouw epileren je daadwerkelijk minder haargroei hebt. Mijn moeder had vaak nog maar een paar haren op haar been omdat ze al jaren epileerde. Het word dus steeds minder werk als je jarenlang trouw die methode gebruikt 🙂

 24. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Jammer dat het geen wondermiddel is ): ik had zo’n hoop! Ik heb zelf zo’n laser apparaatje thuis maar ik moet toegeven dat ik die ook niet vaak pak :c

 25. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Het idee is leuk, maar jammer dat het niet werkt!

 26. H.
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Van Vichy bestaat er een Deodorant (roller vorm) die ook beloofd de haargroei te remmen.

 27. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Hmmm nee dit is dus niks! Zelf weet ik ook geen middeltjes speciaal hier voor… sorry.

 28. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik geloof sowieso niet in zulke producten. Zou niet weten hoe dat dan moet werken…

 29. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik hou ook niet van plakkerig gevoel. Zo zonde dat het product niet werkt, wel fijn om te weten. Het scheelt ons weer geld. Mooie foto’s gebruik je.

 30. Cherrylyn
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Wat jammer dat dit niet werkt! Dove heeft ooit een deodorant gehad; hair minimizing effect. En die werkte wel degelijk! Zat wel een iets minder fleurig geurtje aan maar hij vertraagde het effect wel degelijk. Zo jammer dat die schappen uit is..

  • Lola
   28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

   Hey! Ik deed net even een snelle google omdat ik nog nooit van die hair minimizing deo gehoord had en het wel heel interresant klonk, en toen kwam ik een deo in rollervorm hiervan tegen op drogisterijdeals. Moet zeggen dat ik zelf geen ervaring heb met deze site maar ik dacht misschien heb je er wat aan 🙂

 31. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik kende het product nog niet, maar dit is wel een soort van waarschuwing geweest voor dit product. Ik ben ook nog opzoek naar het wondermiddeltje tegen mijn haren.

 32. Diana
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Aah heel jammer..zou zo handig zijn als het wel werkte. Misschien is dit het begin van meerdere merken die zoiets uitbrengen, hopelijk met beter resultaat.
  Wel een super interessanten review!

 33. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Dit klinkt heel veelbelovend met alle fijne ingrediënten, maar toch wel jammer dat het dan niet eens een heel klein beetje werkt. Zelf heb ik hem hier ook liggen en ga hem binnenkort proberen. Ben benieuwd of het bij andere mensen (of bij mij, haha) wel wat doet :).

 34. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  De belofte is ook eigenlijk te mooi om waar te zijn. En wat een waslijst aan ingrediënten! Wel heel goed dat je zo eerlijk je mening geeft Serena. Ook als je niet enthousiast bent over een product.

  • Tialda
   28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

   Nena schreef dit artikel. (:

 35. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik vind reviews van producten die tegenvallen juist heel nuttig. Dat brengt een beetje balans tegenover al de jubelende reviews en voorkomt een miskoop. Jammer dat dit product zo tegenvalt, want als de claims waar waren geweest had het echt wat toegevoegd.

  • Syl
   28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

   Ik sluit mij hier volledig bij aan.

 36. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Wat zonde zeg! Ik was gisteren de producten alvast op de foto aan het zetten voor een review en ik vond het er nogal tof en veelbelovend uitzien. Maar nu weet ik alvast dat ik er niet zo veel van hoef te verwachten. Maar eigenlijk klinkt het ook best gek, een mousse die er voor zorgt dat je haartjes minder snel terug komen, hoe dan?!

 37. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik had nog nooit van dit product gehoord. Wat zou het geweldig zijn geweest als je aan had kunnen geven dat dit product werkt. Jammer genoeg is dat niet het geval. jammer, jammer, jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *