3 x Benefit Cosmetics highlighters

Hi, my name is Serena (hi, Serena!) and I’m addicted to highlighters. Het is officieel, ik kom er gewoon maar openlijk voor uit, ik heb een obsessie met glimmende poedertjes en crèmes. Mijn favorieten zijn de Bobbi Brown Shimmer Bricks in Bronze, de Diorskin Nude Air Glowing Gardens en natuurlijk mijn eigen shimmering bronzer uit het The Glow Must Go On palette, maar ik sta altijd open voor meer!

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 3 Zo heb ik een voorkeur voor highlighters in pressed powder vorm, maar toch was ik ook erg benieuwd naar een aantal vloeibare highlighters. Van Benefit ontving ik daarom 3 highlighters die al wat langer in hun assortiment bestaan; Girl Meets Pearl, Sun Beam en High Beam. Het leek me leuk om te kijken of vloeibare highlighters mij ook zouden bevallen en wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van pressed powders. 

Girl Meets Pearl luminizer

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 2 Laten we beginnen met Girl Meets Pearl. De verpakking is allereerst een pareltje om te zien in de paars met roze tinten en de metallic zachtroze accenten. Prachtig! Het doet me denken aan de kleuren van een zonsondergang. Girl Meets Pearl is een ‘luminizer’ en is dus niet zo zeer een supersterke highlighter, maar meer een product dat je huid een ‘dewy glow’ geeft. Je kunt dit product alleen dragen (dus als een glowy primer) op de dagen dat je geen zin hebt in meer make-up, maar je kunt het ook over de make-up aanbrengen voor net even wat extra’s.

Het leuke is dat ik dit product in 2010 (toen het net uit was) ook al heb gereviewed. Benefit was één van de eerste merken die met mij wilde samenwerken en 6 jaar geleden was dat echt heel bijzonder. Bloggen was toen nog niet zo bekend als nu, dus ik was echt flabbergasted toen ik werd benaderd. Vooral ook omdat ik Benefit net had ontdekt en er destijds veel producten van gebruikte! Je kunt je voorstellen hoe excited ik was! :)

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 4 Girl Meets Pearl krijg je uit de verpakking door aan de onderkant te draaien. Aan de bovenkant bevindt zich een rastertje waar het product zachtjes doorheen wordt geperst.

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 5Ik krijg altijd een throwback naar de good old days toen ik nog met Play Doh speelde als ik dit zie! Wie had er toen ook zo’n spaghetti machine waar je de klei doorheen kon persen?! Heerlijke nostalgie wekt dit op!

Hieronder een swatch van Girl Meets Pearl, links is wat dikker aangebracht  op de huid en rechts is hij verdeeld over de huid;

girl meets pearl swatch Zoals je ziet is Girl Meets Pearl vrij subtiel. De kleur wordt omschreven als ‘golden pink liquid pearl’ en dat is inderdaad ook zo! De meeste roze highlighters zijn koel van ondertoon, maar deze is juist mooi warm en dat vind ik persoonlijk iets mooi(er). Na het verdelen van Girl Meets Pearl over de huid merk je dat hij minder shimmery is en als ware een beetje in de huid smelt, waar het alleen een subtiel, dewy glansje achterlaat. De fijne shimmertjes laten een subtiele gouden gloed achter die lichtdeeltjes reflecteert.

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 10 Hier heb ik Girl Meets Pearl aangebracht op mijn jukbeenderen en ik vind het resultaat erg mooi. Persoonlijk houd ik nu van wat sterkere highlighters, maar ik moet zeggen dat ik er niet altijd zin in heb om er helemaal Instaglam uit te zien Toch vind ik dat mijn gezicht iets ‘mist’ zonder highlighter en dan is zo’n subtiele, dewy highlighter de perfecte oplossing.

girl meets pearl Hier kun je het verschil wat beter zien; links draag ik alleen bronzer op mijn wangen en rechts Girl Meets Pearl. Ik denk dat deze highlighter perfect is voor mensen die houden van een wat warmere, frisse en vooral subtiele, dewy glow.

Benefit Sun Beam review_ - 4High Beam en Sun Beam zijn vloeibare highlighters, maar deze draai je niet omhoog zoals Girl Meets Pearl omdat ze daar net te dun voor zijn. In plaats daarvan zitten ze in een glazen flesje en breng je ze aan met een kwastje, die bevestigd zit in het dopje. Net zoals een nagellak, eigenlijk. Sun Beam is bronzy, goud en warm en High Beam is zachtroze met een koele, zilveren ondertoon. Twee tegenovergestelde highlighters dus!

Sun Beam

Benefit Sun Beam review_ - 5 Sun Beam wordt omschreven als een golden bronze complexion highlighter en dat is ook precies wat het is! De ondertoon is warm en past daarom erg mooi op een huid met een warme ondertoon.

Benefit Sun Beam review_ - 6Qua looks lijkt het product op een wat groter nagellakflesje, en je brengt de highlighter dan ook aan met het kwastje. Het enige wat ik me afvraag is of je het product wel goed kunt opmaken zo, ik denk dat er nog veel zal blijven ‘hangen’ aan de zijkanten en op de bodem.

Hieronder zien jullie links een swatch van Sun Beam en rechts hoe het eruit ziet als het wordt uitgeveegd over de huid. Je kunt de higlighter eventueel ook wat meer vervagen, voor een iets subtieler effect.

sun beam swatch Mooi hè? Sun Beam is vrij sterk en bevat veel fijne, lichtreflecterende shimmertjes. De ondertoon is mooi warm en bronzy en het staat prachtig op een zongebruinde huid of een huid die van nature al (een beetje) getint is. Het haalt echt dat zomergevoel naar boven!

Benefit Sun Beam review_ - 3 Love it!

sun beam Sun Beam verdeeld gemakkelijk over de huid (ik wrijf net, maar dep het een beetje) en laat een sterke, bijna metallic glow achter. Net zonnestraaltjes in een potje! Het effect vind ik vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Diorskin highlighters (de gouden) of de Becca highlighters (Champagne Pop) of de Shimmer Bricks. Qua kleur dus niet heel anders dan wat je nu allemaal op de markt hebt aan highlighters, maar als je voorkeur uitgaat naar een vloeibare highlighter dan is dit zeker een aanradertje. Ik vind het namelijk supermooi staan!

High Beam

Benefit High Beam review_ - 1 High Beam is heel bleekjes zachtroze en heeft een koele, zilveren ondertoon. Omdat mijn huid getint is met een warme ondertoon verwacht ik dat deze kleur mij niet zo héél mooi zal staan, maar je weet maar nooit! Soms verrast een koele highlighter mij nog wel eens!

Benefit High Beam review_ - 2 Ook hier moet je de highlighter aanbrengen met een nagellak-achtig kwastje. Deze highlighters zitten qua textuur tussen vloeibaar en een wat dikkere crème in. Ik denk dat ik het eerder als een soort fluide zou omschrijven.

high beam swatch Na het aanbrengen en verdelen over de huid vind ik de highlighter werkelijk prachtig! Lekker sterk, bijna metallic te noemen, en erg mooi fris en dewy. Het lijkt zelfs een beetje op Girl Meets Pearl, maar dan sterker en iets minder warm. De ondertoon is koel, maar niet té koel. Er zitten mooie, fijne shimmertjes in die het licht sterk reflecteren.

Benefit High Beam review_ - 6 Ondanks de koele ondertoon vind ik High Beam echt een beauty! Het effect is verhelderend, fris en dewy, en zelfs een beetje ‘magical’ te noemen. Ik denk dat dit mooi combineert bij pasteltinten, of bij een lipstick in een iets zachtere, koele tint, of op de dagen dat je gewoon gaat voor een frisse everyday look met zachtroze en peachy kleurtjes. Ja, ik ben er toch wel enthousiast over!

high beamIk vind het glansje echt supermooi staan zo, heel verhelderend!

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 6Als ik een conclusie moet trekken dan zou ik zeggen dat ik erg te spreken ben over deze highlighters van Benefit. Het aanbrengen is even wennen (je moet wel even zachtjes inkloppen en heel lichtjes wrijven, anders wrijf je aller eronder weer weg) maar dat is persoonlijke voorkeur en het went in principe al snel. De producten versmelten mooi in de huid en eenmaal aangebracht zie je geen verschil met pressed powders. Ook is de dekking goed op te bouwen.

Ik moet eerlijk toegeven dat een pressed powder highlighter nog steeds mijn voorkeur heeft, maar ik denk zeker dat het handig is (als je net zo dol bent op highlighters als ik) om een vloeibare of creamy variant in je stash te hebben. Waarom? Het grote voordeel van creamy en liquid highlighters is vooral dat ze zo multifunctioneel inzetbaar zijn. Je kunt ze namelijk gemakkelijk mengen met je primer, dagcrème, serum, foundation, cream blush of lipstick en zo je bestaande stash een beetje customizen. En je kunt er zo veel of zo weinig doorheen mengen en zo gemakkelijk de ‘sterkte’ van de highlight bepalen. Ook voor touch ups is dit gemakkelijk, want je hebt je kwasten al bij je: je vingertoppen!

Benefit Girl Meets Pearl review_ - 3Het resultaat mag er in elk geval wezen! Girl Meets Pearl vind ik erg mooi en subtiel, Sun Beam en High Beam zijn vooral voor de liefhebbers van iets sterkere highlighters bedoeld. Qua verpakking vind ik Girl Meets Pearl erg handig (je krijgt er op deze manier alles uit) en qua finish en kleur gaat mijn voorkeur uit naar zowel Sun Beam als High Beam. De ene variant staat mooi bij bronzy everyday looks en de andere bij frisse, zachte pastels.

Prijzen;
Girl Meets Pearl (12 ml) – €32,50
Sun Beam (13 ml) – €27,00
High Beam (13 ml) – €27,00

Benefit Cosmetics is in Nederland te koop via Douglas.nl en via geselecteerde Douglas filialen. 

Wat vinden jullie van deze highlighters? En gaat jullie voorkeur uit naar pressed powders of liquid/creamy highlighters? Ik ben benieuwd!

And by the way… HAPPY KINGS DAY!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

46 Reacties

 1. Sofie
  4 mei 2016 / woensdag, 4 mei 2016

  haha wat leuk! ik heb deze highlighter al jaren en ik denk dat ik hem heb gekocht na jou review in 2010.

 2. Jull
  1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Benefit is zo’n leuk merk!! Ik mix high beam met mijn foundation als ik een feestje heb. Daar krijg je zo’n mooie glow van.

 3. 1 mei 2016 / zondag, 1 mei 2016

  Mooi! Vooral de twee vloeibare. Ik heb een keer een Benefit blush gehad in zo’n potje, die was ook erg fijn!

 4. Levi
  30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  Man beetje duur maar echt prachtige highlighters!

 5. 30 april 2016 / zaterdag, 30 april 2016

  wat een leuk artikel weer z Arwen

 6. P.
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Ik heb zelf Watt’s up! van Benefit en die vind ik ook erg mooi! Is een stick.

 7. Ingrid
  28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Girl meats pearl vind ik erg mooi! WoW, die wil ik zeker een keer aanschaffen :-)

 8. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Wauw, ze zijn allemaal prachtig! Sun Beam vind ik het allermooist! Al heb ik ook, net als jij, een voorkeur voor poeder highlighters.

 9. 28 april 2016 / donderdag, 28 april 2016

  Benefit heeft zulke fijne highlighters. Ik gebruik zelf het liefst vloeibare highlighters. Ik kan deze net iets makkelijker blenden. Girl Meets Pearl zou ik ook nog wel eens willen uitproberen. Ik vind Sun beam jou vooral erg mooi staan.

 10. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Wow, ik moet dringend eens een highlighter aanschaffen, het is zo mooi! Ik vind de eerste en de laatste echt enorm mooi bij jou!!!

 11. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Leuke highlighters lijken het mij. Ik heb geen ervaring met deze merk.
  xxx

 12. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik bn ook echt dol op highlighters maar heb eigenlijk tot nu toe alleen poeders. Girl Meets Pear en sun beam vind ik erg mooi. Ik zou wel eens vloeibare highlighters uit willen proberen. Leuk artikel!

 13. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Oeh wat mooi! Ik zou de Sun beam graag willen!

 14. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  het zijn eg mooie resultaten, maar toch ook ik ben meer van de poeder highlighters. Ik kan hier niet erg snel aan wennen en daarom beland het bij mij erg snel in een lade. liefs soraya

 15. Maria
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Erg mooi! Ben zelf ook meer een voorstander van pressed highlighters. Ik vind sun beam het mooist.

 16. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik vind Girl meets Pearl je heel mooi staan!
  x

 17. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Girl meets pearl wil ik zo graag hebben! Ik hou echt van Benefit <3 geweldig merk! En ja, ik ben ook verslaafd aan highlighters :P

 18. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik vind deze highlighters echt zo mooi! Ik ben ook echt gek op highlighters. Meestal gebruik ik alleen poeder highlighters, maar zou deze wel een keertje willen proberen.

 19. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik vind vooral de eerste en tweede heel mooi. Ik hou meer van de wat warmere highlighters, dus de derde valt voor mij helaas af. Fijne review!

 20. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Het resultaat mag er zeker wezen! Alle drie prachtig ♡

 21. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik verkies vloeibare highlighters, inderdaad omdat je ze kan mengen met je foundation! Night Glow van W7 (basically een dupe van High Beam) is mijn ultieme favoriet, en vervolgens de Halo Illuminiser van H&M in champagne gold.

 22. Julie Tina
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  De Sun Beam ziet er mooi uit, maar ik ga toch liever voor een poedervorm :)

 23. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik ben niet zo fan van vloeibare highlighters maar op vakantie lijkt het mij wel fijn wanneer ik geen foundation draag. Sun beam is mijn favoriet!

 24. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik heb High Beam een hele tijd in mijn stash gehad. Uiteindelijk gebruikte ik het toch te weinig en met zo’n vloeibaar product heb je toch veel sneller dat het bederft. Vond het zo zonde om hem weg te moeten doen!

 25. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik kan echt genieten van een mooie highlighter op mijn jukbeenderen.

 26. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Girl meets Pearl is al jaren mijn favoriet. Ik heb al zeker zo’n 5 busjes opgemaakt. High beam gebruik ik minder, daar die al snel een metalic effect geeft en ik daar niet zo van houd. Sun beam staat nog op de wishlist!

 27. Carina
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  High beam was mijn eerste highlighter, gebruik m alleen niet zoo vaak omdat ik een vloeibare highlighter toch wel lastig vind om te gebruiken. Maar hij is wel erg mooi!

 28. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  De verpakking is toch altijd een pareltje! Wat zijn ze mooi!

 29. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik was deze eigenlijk alweer helemaal vergeten, zonde want ze zijn zo mooi! Alleen wat je inderdaad al zegt, pressed highlighters hebben nog steeds de voorkeur. Ik vind het aanbrengen altijd zo een gedoe en een gesmeer. Dan pak ik toch liever een kwast en een poeder.

 30. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik vind de highlighters erg mooi. De highlighter die ik eruit vind springen en jou het allermooiste vind staan is Sun Beam. Ahh hahaha jaaaa, Play Doh.. dat hoofd waar dan ‘haar’ uit kwam, geweldig!

 31. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik moest meteen aan Play Doh denken, hahaha. Good old days. Happy kings day to you too!

 32. Nicky
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Het is alsof je mijn zoekgeschiedenis als inspiratiebron hebt gebruikt… Ik zat serieus enkele dagen geleden deze drie highlighters te vergelijken op de website van Benefit! En daarbij bedacht ik me nog dat het jammer was dat nog niemand deze naast elkaar heeft vergeleken. Ik ben zelf dol op de Benetint dus de vloeibare producten schrikken me zeker niet af. Toch lijkt op basis van jouw review Girl meets Pearl de beste keuze voor mij omdat ik graag voor een heel naturelle look ga. Dankjewel Serena, dit was precies wat ik zocht :)

  • 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

   Breaking news: Serena is Google.

 33. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ah wat een fijne review weer! Tijdens ons event heb ik de whatt’s up voor het eerst gebruikt en die vond ik ook al zo fijn! En sun beam hier vind ik prachtig. Hmmm toch maar eens snel naar de winkel :-). Wat cool dat benefit een van de eerste merken was waar je mee samen mocht werken!

  • 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

   En oh ja dat vergeet ik nog te zeggen. Mag ik ook aansluiten bij de club van verslaafden ;-)

 34. 27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  De verpakkingen van Benefit vind ik altijd te gek vormgegeven, dat doen ze echt heel leuk!

 35. Syl
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Iedere keer bij het zien van vloeibare highlighter denk ik weer “wat mooi en handig”. Maar in de praktijk gebruik Ik toch weer de poedervorm.

 36. Judith
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  De High Beam vind ik er toch een beetje uit zien als een blauwe plek/kneuzing op je huid.

  Sun Beam is wel veel mooier dan ik dacht zeg!

  • Syl
   27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

   Sorry, ik ging even stuk om deze comment haha.

 37. Tialda
  27 april 2016 / woensdag, 27 april 2016

  Ik denk dat je de tekst vergeten bent, maar de foto’s en de swatches zien er goed uit! (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *