Wenkbrauwen bijtekenen met poeder en gel

Sinds begin dit jaar teken ik mijn wenkbrauwen bij met wenkbrauwgel, namelijk Make Up For Ever Aqua Brow in de kleur #25. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je wenkbrauwen kunt bijtekenen met poeder en gel. Deze methode zorgt naar mijn mening voor het meest natuurlijke en langhoudende resultaat.

Vergeet de video niet in HD te bekijken en abonneer je ook op mijn YouTube kanaal!

Gebruikte materialen:

 • wenkbrauwpoeder (Anastasia brow ex-press kit for brunettes)
 • wenkbrauwgel (Make Up For Ever Aqua Brow #25)
 • spooly (wenkbrauwborsteltje, o.a. te koop bij HEMA)
 • MAC flat angled brush #208

Ik weet dat er veel mensen zijn die concealer aanbrengen onder hun wenkbrauwen voor een strakkere vorm, maar ik ben daar zelf een beetje te lui voor (hihi). Het staat wel supermooi, moet ik zeggen, dus het is het proberen zeker waard.

Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete wenkbrauwproducten. Hebben jullie nog aanvullende tips voor de bezoekers? Deel ze bij de comments. Of vragen? Stel ze gerust bij de comments.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

86 Reacties

 1. Caitlyn
  17 juni 2014 / dinsdag, 17 juni 2014

  Na zorgvuldig mijn wenkbrauw geshaped te hebben met jouw trucjes,
  net bijgetekend op jouw manier
  En alles mooier dan ooit!
  Nu nog het lef om mijn haar zelf in laagjes te knippen,
  maar met jouw instructies kan dat niet anders dan lukken
  ๐Ÿ™‚

 2. Mynthia
  7 september 2013 / zaterdag, 7 september 2013

  Ik teken ze bij met een wenkbrauwpotlood van Catrice, maar ik vind ze dan wel wat te donker.
  Misschien ga ik binnenkort ook opzoek naar een poeder en kwastje om te kijken hoe dat me bevalt. Bedankt voor de tips in de video ๐Ÿ™‚

 3. 3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Love the intro!
  Goed filmpje! Je ziet echt heel goed hoe je te werk gaat, net wat ik nodig had!

 4. Judith
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  aqua brow staat je echt heel mooi!!

 5. Elke1
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  haha ik moest wel lachen om je opmerking `Het zijn geen tweelingzusjes, maar gewoon zusjes.`

  Ik heb zelf een eeneiige tweeling en die verschillen ook van elkaar ๐Ÿ™‚

  handige tutorial trouwens.

 6. Elif
  3 september 2013 / dinsdag, 3 september 2013

  Ik gebruik een oogschaduw van mac in de kleur mystery satin. Het is een vrij donkere mocca achtige kleur maar zelfs de blondere meiden kunnen hem gebruiken en het daarna altijd met een wenkbrauw borsteltje uitkammen en vervagen. Ik gebruik uiteraard ook een flat angled brush maar dan die van make up studio. Hij is vergelijkbaar met die van de mac alleen een stuk goedkoper ๐Ÿ™‚

 7. Yasmine
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Wow ik zag eerst meteen je wimpers, nice! Ik gebruik t hema potloodje, n.a.v. jouw blog een tyd geleden haha ik wil ook wel es gel proberen!

 8. samantha
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  ik heb al goede wenkbrauwen van mezelf dus ik gebruik alleen een wenkbrauw potlood van Lancome. Met deze potlood kleur ik alleen me wenkbrauwen een beetje in.
  Mooi potlood en blijft goed zitten gedurende de dag.

 9. Sheila
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Door jouw enthousiasme over de MUFE Aqua Brow heb ik afgelopen maand de kleur 20 gekocht in Zuid-Frankrijk. Ik heb advies gevraagd aan een verkoopster daar, maar toen we terugkwamen in het appartement schrok ik bij de eerste keer uitproberen toch wel van de flink rode ondertoon. Ik twijfelde eerst om terug te gaan en te gaan voor een grijzere kleur, maar ik ben er inmiddels aan gewend en heb het idee dat het ook beter bij mijn haarkleur past. Ik heb namelijk kastanjebruin haar met een enigzins rode gloed. Ik wil nu echt niks anders meer, Aqua Brow is zo fijn!

 10. 2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Mooi bijgetekend, vooral die met aquabrow. Ik denk dat veel mensen hier wat aan zullen hebben.
  Dat Mac kwastje heb ik ook, maar ik gebruik liever de slanted brush van The Body Shop, met Hema oogschaduwpoeder.
  Leuk liedje aan het eind ๐Ÿ™‚

  • 2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

   oogschaduwpoeder = wenkbrauwpoeder, sorry

 11. 2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Ziet er heel mooi en natuurlijk uit! ๐Ÿ˜€

 12. Mara
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Ik wil ook graag een poeder proberen, maar kan geen geschikte kleur vinden.
  Van nature ben ik blond, maar kleur mijn haar met henna. Ik heb dus rood haar, met lichte blonde wenkbrauwen(die ik overigens ook vaak kleur met henna). Inkleuren doe ik nu met een blond wenkbrauwpotlood, dat gaat nog als ik mijn wenkbrauwen heb geverfd. Maar een blond poeder werkt dan weer niet, en rood poeder is tรฉ licht en bruin ook geen match.
  Iemand een idee waar ik een geschikt poeder kan vinden? Een beetje een kleurtje tussen rood en blond dus.

 13. Stephanie
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Nice , ze zien er heel natuurlijk uit xx

 14. 2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Ik gebruik zelf een grijsbruine losse matte oogschaduw van everyday minerals om mijn wenkbrauwen bij te tekenen! Het resultaat is heel natuurlijk en ik kan volgens mij nog jรกren vooruit met mijn potje! Ik ben zelf wel ontzettend benieuwd naar de Aqua Brow, iedereen vindt die geweldig!

 15. Sabine
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Tof! Ik ga nooit de deur uit zonder mijn wenkbrauwen gedaan te hebben. Zelf gebruik ik ook altijd de Aquabrow (onderkant, ook nr 25) samen met poeder (bovenkant). Ik heb ook de 40, maar soms vind ik die veel te donker. Die gebruik ik wel als ik hem echt suuuuper licht op wil brengen. Leuk om te zien hoe iemand anders haar wenkbrauwen doet ๐Ÿ™‚

 16. Marije
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Ik zwรฉรฉr bij mijn Anastacia kitje waarmee ik de wenkbrauw ‘stempel’ gewoon op m’n wenkbrauwen leg en met een kwastje het poeder er gewoon in stans ;D Lekker snel en werkt echt prima! Ik heb geen talent voor zelf tekenen…

 17. Isabel
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Dus dit is jouw geheim voor mooie wenkbrauwen!! Ik ga straks gelijk even oefenen haha!

 18. Firdaouss
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Ik teken mijn wenkbrauwen nooit omdat ik vind dat het me niet staat.. Het geeft me een harde uitstraling, aangezien ik zachte gezichtstrekken heb.. Maar bij jou vind ik het wel super mooi..

 19. Fatima
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  mooi filmpje

 20. Irene
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Hoi Serena! Interessant filmpje met mooi en natuurlijk resultaat!
  Ik vroeg me af of je ook een tip hebt (wat betreft producten/merken) voor roodharigen. Ik heb zelf (donker)rood haar (wel ‘natuurlijk’) en heb hele lichte rood/oranje wenkbrauwen. Mijn huid is echt spierwit met een rode ondertoon. Ik denk dat wenkbrauwpoeder het meest natuurlijk bij me staat, maar misschien heb jij nog tips? Alvast bedankt!

 21. faat
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Echt een heel mooi effect! Ik gebruik zelf een potlood, maar ben nu wek heel nieuwsgierig naar de gel

 22. Gwenskie
  2 september 2013 / maandag, 2 september 2013

  Ik gebruik een speciaal wenkbrauw potlood van Sans Soucis. Aan de ene kant zit het potlood en aan de andere kant een spooly.
  Zijn er nog merken die poeder of gel in hun assortiment hebben zitten die zeker het proberen waard zijn?

 23. ann
  1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  hi Serena,

  dankje wel voor de filmpje, ik vind dat je heel rustig en duidelijk uitlegt.
  SUPER.

  GR

 24. 1 september 2013 / zondag, 1 september 2013

  Wat een fijn en duidelijk filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *