Viktor & Rolf Flowerbomb Crystal Edition 2013

Nooit eerder heb ik een parfum gereviewed van Nederlandse bodem, maar daar gaan we vandaag verandering in brengen. Viktor & Rolf is de naam van het modehuis van het Amsterdamse designerduo Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Flowerbomb is hun eerste parfum en werd gelanceerd in 2005. De geur is sinds haar lancering razend populair en is vandaag de dag nog steeds bij vele vrouwen favoriet. Speciaal voor de feestdagen heeft het designersduo hun bestseller in een glinsterend sneeuwwit jasje gestoken: Flowerbomb Crystal Edition 2013.

flowerbomb crystal edition4Hoewel dit parfum al sinds 2005 bestaat moet ik zeggen dat ik de geur nooit echt goed heb geroken. Vlak na de lancering liep iedereen er mee weg en leek elk meisje in mijn klas het in haar bezit te hebben. En ik – stiekeme hipster die ik ben – moest er daarom natuurlijk niets van hebben. Bovendien las ik dat er patchoeli in de basisnoot zit, een geurnoot waar ik niet dol op ben en die me in sommige gevallen zelfs hoofdpijn bezorgd. No thank you!

flowerbomb crystal edition5

Toen ik deze prachtige flacon ontving was mijn nieuwsgierigheid me echter te baas. Ik sprayde wat aan de binnenkant van mijn pols en… was blij verrast. De patchoeli is niet sterk aanwezig en dat luchtte me op. Ik verwachtte ook min of meer een explosie aan bloemen (wat voor mij gelijk staat aan toiletverfrisser in een seniorenflat) maar ook dat rook ik niet. In plaats daarvan rook ik een lichtzoet, exotisch parfum met zwoele, sensuele Oosterse geurnoten. Ik kon niet geloven dat ik dit parfum al zo’n 8 jaar probeerde te negeren!

flowerbomb crystal edition9De topnoten van Flowerbomb zijn sprankelend fris, maar vervliegen al snel. Heel eventjes ruik ik de frisse citrusgeur van Bergamot en de knisperende bijna bittere ‘groene’ geur van groene thee tot de topnoten overgaan in de weelderige zoete bloemennoten uit het hart.

flowerbomb crystal edition1Ik had echt letterlijk een explosie aan bloemengeuren verwacht, maar dat is helemaal niet het geval. Flowerbomb bevat bloemige geurnoten, maar ze ruiken niet per se heel sterk naar bloemen. Flowerbomb is wat je noemt een echte ‘oriental floral’. Zo bestaan er frisse bloemenparfums met geurnoten van lichte, sprankelende witte bloemen. Flowerbomb is juist een parfum met bloemen in het hart die vrij zoet en exotisch ruiken, zoals jasmijn, roos, freesia en orchidee. Ze geven het parfum een poederig, vrouwelijk en sexy karakter. Het parfum ruikt hierdoor heel weelderig, romig en vol.

flowerbomb crystal edition2 De basis van Flowerbomb maakt het parfum pas echt exotisch. Muskus ruikt heel zacht, sensueel en vertrouwd. Patchoeli maakt de geur wat kruidiger, exotischer en spannender. Het geeft de geur meer diepgang en warmte. De combinatie van de zoete, weelderige bloemen met deze basisnoten maken Flowerbomb een hele verleidelijke en sexy geur.

flowerbomb crystal edition6 Ik vind Flowerbomb erg lekker vind ruiken, ondanks dat het niet mijn type geur is. Ik val namelijk als een blok voor sprankelende fruity florals met muskus in de basis. Flowerbomb is mij te exotisch en te sensueel, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit parfum bij velen zeer geliefd is. Het is een vrij mainstream parfum terwijl ik van de excentrieke Viktor & Rolf eigenlijk iets extravaganters had verwacht. Ik moet wel zeggen dat ik me een stukje sexier voel met Flowerbomb op mijn huid! Het is echt een hele verleidelijke, warme geur.

flowerbomb crystal edition7Flowerbomb is er voor de liefhebbers van warme, sensuele parfums met zoete, poederige bloemen en een lichtkruidige ondertoon. Het is een hele verleidelijke en sexy geur, maar niet zo overwelmend ‘zwaar’ zoals de meeste verleidelijke parfums op de markt. Het kan daarom prima gedragen worden voor elke dag. Laat je niet net als ik afschrikken door het woord ‘Flowerbomb’ want dit parfum is helemaal niet zo bloemig als de naam doet vermoeden.

flowerbomb crystal edition3 De Flowerbomb Crystal Edition 2013 is hetzelfde parfum als Flowerbomb eau de parfum, maar dan zit het in een limited edition jasje van glinsterende sneeuw met een grote strik eromheen. Een waar collector’s item voor de Flowerbomb-fans! Deze Crystal Edition is alleen verkrijgbaar in een 50ml flacon en kost €92,50.

flowerbomb crystal edition8Deze limited edition Flowerbomb Crystal Edition is exclusief te koop bij Bijenkorf. Mocht je deze LE nergens meer kunnen vinden, geen nood, want deze geur is precies hetzelfde als Flowerbomb eau de parfum, maar dan in een ander jasje.

Hebben jullie Flowerbomb wel eens geroken? En zo ja, wat vind je er lekker/niet lekker aan?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

91 Reacties

 1. Anahita
  14 december 2016 / woensdag, 14 december 2016

  Hallo

  ik woon in Duistland. ik wil het graag kopen. Waar kan ik deze kopen.

  Dankewel

 2. Fenna
  5 december 2013 / donderdag, 5 december 2013

  ik heb er een tester van maar ik vind hem niet zo lekker. ik houd meer van zoetere geuren 🙂

 3. 1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

  Die flacon is echt prachtig!

 4. 29 november 2013 / vrijdag, 29 november 2013

  Ik ben al jaren gek op Flowerbomb, ben nu dan ook aan mijn tweede flesje begonnen. Vind €92,- alleen echt veel te veel geld voor een luchtje die eigenlijk hetzelfde is als die ik nu heb. Vind het flesje wel echt prachtig!

 5. Jessica
  28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  La vie est belle van Lâncome lijkt ook op Flowerbomb vind ik. Blijft ook lang hangen, maar is net een tikje goedkoper.

 6. Janne-Kina
  28 november 2013 / donderdag, 28 november 2013

  Ik schrijf niet vaak een reactie op je site maar volg je toch wel al een paar jaar! Maar vind deze productfoto’s zo mooi! Dat ik toch even een berichtje wilde plaatsen!

 7. Carlijn
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Jouw productfoto’s zijn altijd zo mooi! Misschien een keer een artikel/filmpje over hoe je dat doet?

 8. Marjolein
  27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Flowerbomb is al járen mijn signature scent hihi. M’n tweede flesje is bijna op, dus het wordt weer tijd voor een nieuwe!

 9. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Ja ik heb m gehad, heeeerlijk! Blijft een favorietje! 😀

 10. 27 november 2013 / woensdag, 27 november 2013

  Heel mooi flesje ook. En mooie foto’s heb je weer gemaakt!

 11. Danique
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Dit is echt mijn lievelingsgeur. Heb hem al 2 jaar en vind hem nog steeds onwijs lekker! Als hij op is ren ik gelijk weer naar de winkel.

 12. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hier ben ik zo benieuwd naar! Mooie flacon 🙂

 13. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Prachtige foto’s zeg!

 14. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ik heb hier een soy wax dupe en staaltje van gehad en die vond ik inderdaad heel lekker ruiken. Grappig, omdat ik weinig van deze noten écht elke keer fijn vind. Maar oeh, hoe jij parfums beschrijft! <3 Het maakt het voor mij makkelijker om mijn favoriete type geur te omschrijven.

 15. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wat een plaatje <3 De geur lijkt mij ook heerlijk 🙂 x

 16. Yo
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ik heb de gewone versie en ben er echt dol op ! Het kost idd wat maar dan heb je ook wat 🙂

 17. sabine beining
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Draag dit luchtje momenteel dagelijks.vind het een typisch winterluchtje.feel goed.draag het nu ook.ik heb de 100ml eau de parfum.

 18. Dc
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hoi:)
  Flowerbomb is al jaren m’n favoriet. Een heerlijke geur die ik elke dag draag. En ja je voelt je er echt een stukje sexier door haha! Leuk om te lezen!

 19. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hele mooie foto’s heb je gemaakt!

 20. Isetta
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Mooie foto’s!
  Mocht ik langs een parfurmery lopen dan ga ik zeker even ruiken 😉

 21. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  oh wauw, mooi prijsje ook haha

 22. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  “toiletverfrisser in een seniorenflat” Hahaha geniaal!
  Ik ken het geurtje niet, maar denk ook niet dat dit mijn type geur is. En die prijs… oach…

 23. Annika
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Ooh ruikt lekker! En een erg mooi (winters) flesje! Hierdoor word je toch trots op Nederland, he? 😉

 24. Kim
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Alleen al voor de mooie fles zou ik hem willen hebben, gelukkig vind ik hem ook erg lekker ruiken. De prijs vind ik alleen erg duur.

 25. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Dit is één van mijn lievelingsparfums! Ik heb hem al heel wat jaren en vond hem destijds (nu nog) wel erg duur, maar ik moest hem hebben. Ik bewaarde hem voor ‘speciale gelegenheden’ en inmiddels begint hij naar alcohol te ruiken. Zo zonde! Note to self: geen parfums meer bewaren voor ‘speciale gelegenheden’ maar gewoon gebruiken.

 26. Marloes
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Echt het allerlekkerste luchtje ooit. My all time favorite, heerlijk! Heb gelijk de special edition als kerstcadeautje gevraagd 🙂

 27. Cato
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Dit is de meest fotogenieke flacon ooit, wat een prachtfoto’s !

 28. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wow, wat een beauty <3

 29. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Nice! Flowerbomb staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar nog steeds niet gekocht vanwege de prijs. Black Peony van Zara is een goede dupe, alleen weet ik niet of ze deze nog steeds verkopen.

 30. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Mooie foto’s! Hij lijkt me super lekker! Maar Viktor & Rolf parfum is zo duur!!

 31. renee
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  hele mooie foto’s! Ik houd precies van dezelfde soort parfums als jij dus het is voor mij echt heel fijn dat je de parfumreviews zo specifiek en uitgebreid doet! en natuurlijk weer prachtige foto’s!

 32. 26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Wow wat een prachtige foto’s Serena, en de geur lijkt me ook heerlijk aangezien ik al een grote flowerbomb fan ben!

 33. Britta
  26 november 2013 / dinsdag, 26 november 2013

  Hi serena,
  Is dit het orginele parfum? Of heeft de limited edition een aparte geur? Ben zelf gek op flowerbomb en wil deze graag ook maar als het een andere geur is niet 🙂
  Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *