Video: Champagne Skin Care

Oud en Nieuw en champagne staan onlosmakelijk met elkaar verbonden. Champagne is een luxueuze drank die meestal alleen wordt opengetrokken als er iets te vieren valt! Ik koop het eigenlijk nooit, maar met Oud en Nieuw vind ik dat het erbij hoort. Misschien hebben jullie nog wat flessen champagne over, of aangebroken flessen waar nog een bodempje in zit. Niet weggooien dus! Gebruik het voor je huid zoals Michelle Phan hierboven laat zien in haar video. Ik zag deze tutorial een hele tijd geleden en moest er weer aan denken toen ik gisteren aan de champoepel zat. Enjoy!

[do action=”ytr”][/do]
Champagne bevat druivenpit extract, een sterke anti-oxidant. Uit onderzoek is gebleken dat het zelfs 20 tot 50 keer sterker is dan Vitamine C en Vitamine E. Als je wil weten wat anti-oxidanten nu precies zijn en doen klik dan hier. Druivenpit extract beschermd onze huid tegen schadelijke ‘free radicals’ oftewel vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor schade aan onze cellen; verminderde celgroei en een langzame collageen- en elastine productie.

 

Als bijproduct van het gistingsproces van champagne ontstaat er tartaric acid, oftewel wijnsteenzuur. Wijnsteenzuur zorgt voor een heldere, frisse en egale complexie. De welbekende bubbels worden veroorzaakt door koolstofdioxide – dit zit ook in diverse frisdranken met ‘prik’. Koolstofdioxide zorgt er voor dat de poriën samentrekken en fijner worden, waardoor je huid die felbegeerde stralende glow krijgt. Champagne heeft dus een adstringerend effect, zoals eigenlijk de meeste toners die ik ken. Hierdoor voelt je huid misschien wel wat strak aan na gebruik, zorg er dus voor dat je na gebruik een moisturizing creme aanbrengt.

 

Alcohol zit misschien wel vaker in skincare producten, toch is het een feit dat alcohol een uitdrogend effect heeft op de huid. Champagne bevat tussen de 8 en 14% alcohol wat niet superhoog is, maar ook weer niet te verwaarlozen. Een huid die al droog is zal er waarschijnlijk nog droger van worden. Vandaar dat Michelle Phan deze champagne tonic aanraadt voor een normale tot vette huid.
Zoals ik vanmiddag al vertelde vind ik de Nectar Impérial champagne van Moët & Chandon een echte aanrader omdat deze champagne geen zurige nasmaak heeft. Een fles kost wel wat, ik betaalde €34,95 (en dan was ‘ie nog in de aanbieding bij Gall & Gall), maar dan heb je ook wat.
Remember kids, alcohol drink je met mate (klik hier als je er anders over denkt). Als je deze champagne tonic wil uitproberen en je bent onder de 18 jaar, vraag dan eerst toestemming aan je ouders.
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *