Urban Decay – Vice palette

De oogschaduwpalettes van Urban Decay zijn fantastisch! Zelf heb ik er al een aantal en ik kan er geen genoeg van krijgen. Toen ik hoorde dat er een nieuw palette zou uitkomen met maar liefst 20 nieuwe kleuren stond het – nog zonder de inhoud te hebben gezien – meteen bovenaan mijn verlanglijstje.

Het Urban Decay Vice palette is een eerbetoon aan oogschaduw, zo zeggen ze zelf. Dit palette bevat 20 nieuwe en exclusieve kleuren in finishes variërend van matte, satin, shimmer en glitter. Het bevat zowel natuurlijke kleuren als felle kleuren en donkere kleuren dus met dit palette kun je werkelijk alle kanten op. Everyday, opvallend, smokey, feestelijk. Voor elk wat wils!

De doos is paars gemêleerd met het logo in zilver relief.

Op de achterkant staan de kleuren met hun namen, een omschrijving van het palette en de ingrediëntenlijst:

Het palette zelf is schitterend! Gemaakt van een kunststof materiaal met een rubberachtige finish, het luxueuze 3D logo als een juweel ingelegd.

En ja, het palette is dan ook eigenlijk een juwelenkistje. Wanneer je op de knop drukt klapt het deksel automatisch open. Automatisch! Dit voegt niet per se veel toe, maar het geeft me toch een luxe gevoel.

Wanneer het deksel openklapt is het eerste wat me opvalt de gigantisch grote spiegel. De spiegel is net zo breed als het palette zelf. Grote spiegels in palettes vind ik stiekem wel een plus! Vooral wanneer je op reis gaat, dan hoef je naast dit palette niet nog eens een apart spiegeltje mee te sjouwen.

De collectie aan kleuren is goed in balans, vind ik. Een aantal felle kleuren, een aantal donkere en een aantal lichte.

Van deze kleuren zijn er slechts 3 met een matte finish, fans van matte finish kunnen hun hart dus niet echt ophalen met het Vice palette. De meeste kleuren zijn satin en metallic en enkele zijn glitter/shimmer. Het pigment is over het algemeen geweldig, maar enkele (voornamelijk de matte) zijn iets minder goed gepigmenteerd.

Hieronder heb ik de kleuren per rij (van links naar rechts) geswatched.

Bovenste rij:

 • Desperation – donkergrijs met een iets lila ondertoon
 • Muse – donkerbruin met een warme, aubergine ondertoon
 • Jagged – bronze met gouden glitters. Jagged vond ik wat tegenvallen qua pigmentatie en het voelt en beetje brokkelig aan. Ik voorspel veel fallout wanneer je deze aanbrengt…
 • Blitz – metallic geelgoud
 • Penny Lane – metallic peach met een warme, gouden ondertoon

 • Junkie – de perfecte mix tussen blauw en groen, een donkere zeegroene kleur
 • Chaos – matte finishes zijn over het algemeen wat ‘droger’ en brengen niet zo smooth aan als satin finishes, waardoor de pigmentatie meteen een stuk minder lijkt. De kleur is inderdaad niet zo fel als in de pan, maar alsnog hevig blauw en erg mooi. Dit is een kobaltblauwe kleur.
 • Occupy – een donkere grijsblauwe kleur met zilveren shimmers
 • Unhinged – een metallic turkoois-achtige kleur, iets meer naar het blauw neigend dan groen.
 • Black Market – git en gitzwart. De finish oogt matte maar heeft toch een subtiel glansje.

 • Provocateur – een zachte, roze kleur met lila ondertoon. De finish is heel korrelig en ‘flaky’ door de toevoeging van wat grovere zilveren glitters. Het lijkt me lastig om hiermee te werken.
 • Rapture – een ‘muddy’ paarse kleur, lavendelkleur met een grijze ondertoon.
 • Vice – de kleur waaraan het palette zijn naam dankt doet het zeker eer aan! Een diepe, knallende paarse kleur. Brengt soepel aan en heeft een mooie satin finish en goed pigment.
 • Noise – fuchsia met gouden glitters, waardoor het ook wat korrelig kan aanbrengen.
 • Armor – een grijze kleur met een warme, bruine ondertoon waardoor het iets naar taupe neigt.

 • Nevermind – een zachte, lichtbruine kleur met een warme roze ondertoon
 • Echo Beach – een zandkleur met warme gouden ondertoon
 • Anonymous – een hele zachte peachkleur met matte finish
 • Freebird – een lief roze kleurtje, wat korrelig door de zilveren glitters.
 • Laced – een romantische rozebruine kleur met een matte finish
Natuurlijk heb ik meteen een aantal favorieten uit dit palette. Zo ben ik erg te spreken over Desperation, Muse, Junkie, Black Market, Vice, Armor, Nevermind en Anonymous.Het palette bevat ook een mooie dubbelzijdige brush. Aan de ene kant een fluffy blending brush en aan de andere kant een crease brush. Met beide zijden is goed te werken, al prefereer ik toch mijn M.A.C. kwasten gemaakt van dierlijk haar.

Het leek me een leuke uitdaging om van elke rij van boven naar beneden (dus niet zoals geswatched van links naar rechts) een ooglook te maken, zodat ik aan het einde van de week 5 ooglooks aan jullie kan laten zien die ik met dit palette heb gemaakt. Vandaag dus Desperation, Junkie, Provocateur en Nevermind.

Ik heb het Vice palette voor $59 in New York gekocht bij Sephora, maar dit palette zal ook snel zijn intrede doen in de Nederlandse Sephora’s. Wanneer exact weet ik helaas niet, maar de prijs zal €45,80 zijn. Het Vice palette is dit jaar de ‘vervanging’ van de voorgaande Book of Shadows palettes.

Trouwens, het Vice palette is een limited edition. Wees er dus snel bij wanneer je dit pracht palette aan je stash wilt toevoegen!

Wat vinden jullie van het Vice palette?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

103 Reacties

 1. Leonie
  8 oktober 2013 / dinsdag, 8 oktober 2013

  Weet jij ook als deze ergens nog te koop is?
  Ik wil deze dolgraag maar ik kan hem nergens vinden.
  Wel de 2de van Vice maar ik wil deze.

  • Serena
   Auteur
   8 oktober 2013 / dinsdag, 8 oktober 2013

   Nee, volgens mij niet echt meer te koop, misschien op eBay als je een keer mazzel hebt?

 2. Shana
  27 december 2012 / donderdag, 27 december 2012

  Het Vice Palette is een goede aanvulling voor je stash, ben er meer dan blij mee, prachtige kleuren ook, vind het enkel spijtig dat sommige kleuren korrelig zijn.. En als je ze opdoet eigenlijk all over zijn, bij de lichte kleuren valt dat goed mee maar de donkere vind ik dan echt een geknoei.. Heb je daar mss tips voor?

 3. lynn
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  mooi mooi, ik ben erg benieuwd naar de looks die je er mee maakt! Wanneer post je deze?

 4. Anne
  24 oktober 2012 / woensdag, 24 oktober 2012

  Ooh wat mooi! Ik ben niet zo’n held met oogschaduw. Ik heb ook eigenlijk geen idee welke kleuren me mooi staan en wat je allemaal mooi kan mixen en matchen.. Daarom is zo’n palette echt geweldig, van alles wat! Jammer dat het zo duur is 🙁 Zoveel kan een arme studente echt niet missen haha

 5. Jaan
  23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Mooi! Ik vind het alleen altijd zo jammer dat UD vaak van die chunky glitters in hun oogschaduw gebruikt….die kleurtjes laat ik dan al snel voor wat het is, omdat ik er zo slecht mee kan werken.

 6. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Echt heel mooi, ook als je dit koopt en je hebt nog niks, kan je heel lang uit de voeten, ik vind de roze en de blauwe kleuren super mooi! Junkie is echt super.

 7. Marijke
  23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Ik ben zo benieuwd naar de looks!!

 8. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Supermooie kleurtjes! Xx

 9. Snoepje
  23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Hebbenn!!!!

 10. Shanya
  23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Ik ga ‘m sws kopen!

 11. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Wat een mooie kleurtjes en wat een pigment! Ik ga zeker een kijkje nemen bij Sephora:)

 12. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Oei, hebben! Alleen die dubbele kwast lijkt mij een beetje awkward om mee te werken om heel eerlijk te zijn.

 13. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Prachtig toch. UD maakt altijd paletten waar je toch enorm gelukkig van wordt. Had dit palet gister al in de winkelwagen liggen van een webshop en er weer uitgegooid, maar als ik deze foto’s zie, staat de twijfel weer toe.

 14. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Ik vind dit een heel mooi palette! De 3e rij met kleuren is denk ik wel mijn favoriet, want daar zitten de meeste kleuren bij die ik veel zal gebruiken. Wat een leuk idee om er 5 verschillende looks mee te maken door de kleuren per rij van boven naar beneden te gebruiken.

 15. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Wat een prachtig palette! Must have!

 16. 23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Ik ben zooooooooooooooooo verliefd!!!

 17. Christa
  23 oktober 2012 / dinsdag, 23 oktober 2012

  Ohh dit staat nu ook op mijn wishlist. Ik doe het een beetje rustig aan qua make-upjes maar dit wil ik niet laten staan. Leuke review! Ik zoek nog een mooie bordeaux (donkere) tint heb je misschien een aanrader? Xx

 18. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wauw, echt super mooi!

 19. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  eeeeeeerg mooi! Waaw! Ik ben erg benieuwd naar je ooglooks! Urban Decay is echt zo’n fijn merk!

 20. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Super mooi spul. Het lijkt me leuk om te zien welke looks jij ermee maakt.

 21. Justine
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Ik wil zo graag een sephora in Belgie!

 22. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wauw! Echt een prachtige palette!

 23. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wouw! Penny Lane, Junkie en Armor zijn echt prachtige kleurtjes.

 24. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Echt super mooi! Super kleuren.

 25. Tessa
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Ik heb dit palette vandaag in Sephora Maastricht zien liggen. Het lag op dezelfde tafel waar de Sleek palettes en het nieuwe setje van Benefit ook ligt. 🙂

  • Renée
   26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

   Ik ben in de Sephora in Maastricht geweest én heb erheen gebeld en ze hebben hem ook niet. Hoe kan het dat jij hem hebt gezien :O???

 26. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wauw, mooi! En idd voor elk wat wils 🙂

 27. Denise
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Oooh wauwwww deze wil ik!!

 28. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Ik heb dan 11 euro ‘teveel’ betaald, maar hij is nu onderweg vanuit Engeland naar hier. Ik kan niet wachten tot hij er is!!
  Toen hem online zag, kon ik niet snel genoeg op de bestelknop rossen vorige week 😉

 29. Anouk
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Me like that <3

 30. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wat een prachtig palette 😀 x

 31. Cindy
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Ik heb hem ook pas, beste aankoop in maanden! Je swatches zijn mooi!

 32. Kim
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Mooi pallet!
  Ook vind ik dit pallet zijn prijs waard omdat er toch nog 20 kleurtjes inzitten.
  Als het te in NL te koop is ga ik m zeker halen!

 33. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wauw, die wil ik! Mooie kleuren zeg en zo verschillend ook. Ben benieuwd naar je looks.

 34. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Mooi! Ben benieuwd naar een ooglook ermee 🙂

 35. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wauw hij is echt geweldig! De kleuren zijn prachtige en echt goed gepigmenteerd!

 36. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Prachtige palette om in je stash te hebben

 37. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wauwww, wat mooi gepigmenteerd! Hier wil ik echt een look van zien!

 38. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wat een super mooi palette. Hier kun je zulke awesome looks mee maken :O

 39. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  IK MOET DIT PALETTE HEBBEN! MOET, MOET MOET! Serieus, zo heb ik nog nooit zitten watertanden van een palette, wat een prachtige kleuren! Hier ga ik alvast centjes voor aan de kant leggen. Ik wist dat ik dit artikel beter niet las, maar nu is het te laat… Mine!

 40. Lisa
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Wat een prachtige palette, ik wil dit zo graag hebben!! Ik hou zoveel van satin en shimmery oogschaduws…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *