Urban Decay Vice eyelooks

De afgelopen week heb ik elke dag gebruik gemaakt van het prachtige Vice palette van Urban Decay. Dit palette bevat maar liefst 20 uiteenlopende kleuren en het leek me een leuke uitdaging om met steeds de 4 kleuren van boven naar beneden (de verticale rij) een eyelook te creëren. Dit resulteerde in 5 verschillende ooglooks met kleurencombinaties die ik niet snel zelf zou kiezen!

 • Maandag: Desperation, Junkie, Provocateur en Nevermind.
 • Eerste indruk: Hmmm, kleuren met een warme en koele ondertoon, als dat maar goed gaat…
 • How-to: Nevermind over het bewegende ooglid, Provocateur bij de traanbuis, Desperation in de crease en Junkie onder het oog.
 • En verder: Urban Decay 24/7 pencil in Mainline, Urban Decay waterproof liquid eyeliner in Perversion en Victoria’s Secret Lash Lust mascara
 • Eindoordeel: Desperation blend verrassend goed bij het warmere Nevermind. Provocateur geeft er een romantische touch aan door de zachtroze glitters en Junkie als kleuraccent vind ik zeer geslaagd!

 • Dinsdag: Muse, Chaos, Rapture en Echo Beach.
 • Eerste indruk: Whoa, knalblauw! Maar dit combineert vast goed bij donkerbruin en goud. Even bedenken hoe ik daar Rapture bij ga verwerken…
 • How-to: Echo Beach over het gehele ooglid, Muse aan de buitenkant, Chaos in de crease en Rapture onder het oog.
 • En verder: Urban Decay 24/7 pencil in Empire en Victoria’s Secret Lash Lust mascara.
 • Eindoordeel: Dit is mijn beste creatie van de 5, vind ik. Ik had trouwens niet verwacht dat het knalblauwe Chaos staalblauw zou uitpakken wanneer ik het zou blenden met Echo Beach, maar het is fijn om te weten dat je deze opvallende kleur ook een stuk draagbaarder kan maken. Wederom een look met zowel warme als koele kleuren, maar het paarse oogpotlood als eyeliner lijkt het geheel in balans te brengen. Een kleurrijke combinatie, maar toch heel draagbaar.

 • Woensdag: Jagged, Occupy, Vice en Anonymous.
 • Eerste indruk: Easy. Deze kleuren staan perfect bij elkaar, ik ga gewoon voor een paarse ooglook. Anonymous is mooi om onder de wenkbrauwen te blenden, maar tevens prachtig als highlighter bij de traanbuis. Hmm, maar waar doe ik Jagged?
 • How-to: Anonymous bij de traanbuis, Vice over het bewegend ooglid, Occupy in de crease en Jagged onder het oog
 • En verder: Urban Decay 24/7 pencil in Perversion (hoewel Empire ook mooi was geweest), Urban Decay waterproof liquid eyeliner in Perversion en Victoria’s Secret Lash Lust mascara.
 • Eindoordeel: Paars staat erg mooi bij mijn bruine ogen, maar deze look was geen hele grote uitdaging voor mij. De kleuren stonden bij voorbaat al mooi bij elkaar. Jagged was wel eventjes lastig, maar uiteindelijk vond ik deze kleur wel gaaf onder de ogen, juist ook door de glitters, voor een tikkeltje glam in deze eyelook. Maakt het net iets spannender.

 • Donderdag: Blitz, Unhinged, Noise, Freebird
 • Eerste indruk: Oh no. Knalroze met felblauw! Hoe ga ik dit aanpakken… Ik zag deze kleurencombinatie natuurlijk al lang aankomen, dus ik wist dat ik er een keer aan moest geloven. Hier zat ik het meeste tegenop. Ik ben niet zo van de felle kleurtjes, maar het was wel een leuke uitdaging natuurlijk!
 • How-to: Freebird bij de traanbuis, Noise op het bewegend ooglid, Unhinged aan de buitenkant en onder het oog en Blitz in de crease.
 • En verder: Urban Decay 24/7 pencil in Mainline, Urban Decay waterproof liquid eyeliner in Perversion en Victoria’s Secret Lash Lust mascara.
 • Eindoordeel: De kleuren combineren juist hartstikke mooi bij elkaar! Vooral Freebird die overloopt in Noise. Zelf had ik de look liever wat zachter gehouden met alleen goud in de crease geblend, maar Unhinged steekt er wel lekker vrolijk en fel bij af. Niet mijn favoriete look, maar wel erg gaaf. En ik dacht, nu ik toch al opvallend bezig ben, waarom ook niet gewoon meteen knalroze lippen in plaats van een ‘veilige’ nude gloss?

 • Vrijdag: Penn Lane, Black Market, Armor, Laced
 • Eerste indruk: Easy, goud met zwart is een klassieke combo! Alleen.. hoe ga ik daar zilvergrijs/taupe en een leverkleur bij verwerken? Hmmm, misschien toch niet zo easy als ik dacht…
 • How-to: Penny Lane op het bewegend ooglid, Armor in de crease, Laced onder de wenkbrauwen (is voor mijn huidskleur zo goed als nude) en Black Market onder het oog.
 • En verder: Urban Decay 24/7 pencil in Perversion, Urban Decay waterproof liquid eyeliner in Perversion en Victoria’s Secret Lash Lust mascara.
 • Eindoordeel: Ik had niet verwacht dat Armor en Penny Lane zo mooi bij elkaar zouden staan. Penny Lane is heel warm en Armor is juist koel, maar zo in elkaar overlopend staat het prachtig, een soort metallic ombre. Het resultaat is een hele draagbare look. Hoe zwaarder je het aanzet met Black Market, hoe feestelijker!

En dat waren ze, de 5 looks die ik afgelopen dagen heb gecreëerd met het Urban Decay Vice Palette. Het was superleuk om mezelf uit te dagen eyelooks te maken met vooraf bedachte kleurencombinaties. Combinaties die ik niet zelf had uitgekozen. Door jezelf een ‘opdracht’ te geven daag je jezelf uit creatiever te zijn en ‘out the box’ te gaan werken en dat is heel gaaf om te doen.

Ik stel voor om dat zelf ook eens te doen! Pak je favoriete palette en in plaats van de kleuren die je altijd pakt, pak je nu eens iets anders. Neem net zoals ik een rijtje (verticaal, horizontaal of diagonaal) of gebruik gewoon eens een kleur die je nooit eerder hebt gebruikt en verwerk deze met je vaste kleuren. Superleuk!

Ik hoop dat jullie inspiratie hebben gekregen wat experimenteren met kleuren betreft en dat ik jullie een beter beeld van het Vice palette heb kunnen geven. Wil je meer lezen over dit palette, een limited edition palette van Urban Decay, klik dan op deze link voor mijn review. Momenteel ligt het Vice palette reeds in de Nederlandse Sephora’s voor een prijs van €45,80.

Welke look vinden jullie het mooist? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

165 Reacties

 1. Kim
  7 februari 2013 / donderdag, 7 februari 2013

  Hoi,

  Bij de look van donderdag die echt super vet is, welke lipstick draag je daar die is ook echt heel mooi :-)

  Gr. Kim

 2. Martine Beiten
  29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

  Voordat ik je site ging volgen had ik nog nooit van urban decay gehoord. Tijdens het filmpje met alle favorieten oogschaduws werd ik al helemaal gek bij het zien van de pallets. Afgelopen week in Haarlem bij de sephora en wat zie ik daar staan de Urban Decay Pallets. En echt niet normaal hoeveel pigment deze oogschaduw bevat. Een klein vingertopje geeft al mega veel kleur, geweldig. Helaas had ik net van te voren de limited edition van Dior (5 kleuren) aangeschaft). Ook super mooi, maar bij het zien in real life van de urban decay producten kreeg ik spijt. Dus nu staat op mijn verlanglijstje op nr.1 de urban decay Pallets. Thanks weer voor je tip! Look 1 en 3 zijn mijn favoriet.

  Mega sjiek dat je veel van deze producten krijgt opgestuurd, beter gezegd te gek!

  • Serena
   Auteur
   29 november 2012 / donderdag, 29 november 2012

   Altijd leuk om er weer een nieuwe UD fan bij te krijgen! Ik heb hier idd de meeste palettes van, vind hun oogschaduw echt heel erg mooi.

 3. 18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Wat voor lippenstift heb je op de foto van Donderdag: Blitz, Unhinged, Noise, Freebird? hele mooie kleur!

 4. 8 november 2012 / donderdag, 8 november 2012

  superleuk artikel! Mooie looks heb je gemaakt! Je kan echt alle kanten op met dit palette lijkt me! :)

 5. 8 november 2012 / donderdag, 8 november 2012

  Ik vind die eerste look super mooi! Maar dat paarse staat je ook goed!

 6. Aimee
  6 november 2012 / dinsdag, 6 november 2012

  Zo mooi!
  Geen idee of het al gezegd is, maar heb een prima budget variant van het Naked 2 palette! Het sunset palette van essence. Een aantal mooie kleuren komen overeen met het naked 2 palette :) Kost maar 3 euro!

 7. Genevieve
  5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  De 4de en %de vin dik het mooist maar al die looks zien er super uit!

 8. 5 november 2012 / maandag, 5 november 2012

  Vrijdag vindt ik ook mooi, donderdag absoluut niet….
  Ik zou graag bij me zelf mooi willen leren opmaken, ik heb van die zwarte ogen en een hangende oogleden, best wel moeilijke….
  Maar ik ga nooit onopgemaakt de deur uit. In ieder geval een lijntje, mascara en lipstick

  Groetjes Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *