Urban Decay NAKED Ultimate Basics palette review

Jawel, Urban Decay did it again! Dit is alweer hun zevende palette uit de NAKED serie (of achtste, ik ben de tel een beetje kwijt). We lijken maar geen genoeg te krijgen van deze oogschaduwpalettes vol neutrale, everyday kleurtjes. Of wel? In de review van vandaag laat ik jullie swatches en een full face look zien en laat ik jullie ook meteen weten of dit palette eigenlijk wel de moeite waard is, of niet.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-1 Allereerst, de looks. Dit is een heel ander soort NAKED palette dan ik gewend ben, want voorheen waren alle palettes rechthoekig en langwerpig, maar deze is juist vierkant. Het palette is gemaakt van een stevig kunststof en ziet er qua vormgeving prachtig uit; mooie roségoud met 3D letters, waardoor het werkelijk lijkt alsof de letters op je afkomen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-3 Door deze vorm palette is de spiegel ook lekker groot en vierkant, en ik vind dat persoonlijk beter ‘kijken’ dan een wat langere, smallere spiegel. Wat dat betreft vind ik dat het design er dus op vooruit is gegaan, maar ik kan me ook voorstellen dat sommige mensen een vierkant palette juist onhandiger vinden. De NAKED palettes zijn hoe dan ook groot (tenzij je de Basics of Basics 2 hebt) dus je loopt er sowieso mee te ‘slepen’. Ik vind het leuk dat Urban Decay heeft gekozen voor iets vernieuwends in elk geval!

urban-decay-ultimate-basics-palette_-6 Het Ultimate Basics palette bestaat uit ‘All Mattes’, maar dat is niet geheel waar. De eerste kleur bevat namelijk subtiele shimmers. De rest van de kleuren is echter mooi mat en ik moet zeggen dat ik DOL ben op matte kleurtjes. Met een matte ooglook en matte lippen vind ik de glans van mijn highlighter er namelijk extra mooi uitspringen! Ook als je geen groot fan bent van matte oogschaduw kan dit palette mooi voor je zijn, omdat je de kleuren uiteraard prima kunt combineren met shimmery kleurtjes uit je huidige stash.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-7Ultimate Basics bevat in totaal 12 natuurlijke tinten, van koel tot warm, en staat daarom prachtig bij iedereen; op huidtinten met een koelere ondertoon, tot olijfkleurig of donker. Daarbij claimt Urban Decay dat deze kleuren volledig nieuw zijn, en ook nog eens exclusief verkrijgbaar in dit palette. Ze zijn dus niet los als mono eyeshadow verkrijgbaar. Ook zijn de kleuren volgens hen volledig anders dan de kleuren uit het Naked Basics en Naked2 Basics palette. Let’s find out!

urban-decay-ultimate-basics-palette_-5 Het NAKED Ultimate palette bevat een dubbelzijdige kwast gemaakt van een zachte kwaliteit, synthetische haartjes. De ene kant is een blending brush en de andere kant is lekker klein en compact en vind ik zelf ideaal voor het blenden van oogschaduw onder je ogen. Ik heb het idee dat ze iets aan de kwasten hebben veranderd, want ik vind deze echt fijn werken en voorheen gebruikte ik liever mijn eigen kwasten.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-4 De kleuren! De bovenste rij is lichter van kleur en bevat veel romantische, taupe-achtige tinten. De onderste rij is iets donkerder en bevat warme bruintinten en donkere kleuren die perfect zijn voor smokey eyes. Ik vind de diversiteit aan kleuren (licht, donker, koel, warm) goed gekozen, al mis ik nog een goede chocoladebruin, en vind ik Nudie en Commando en Tempted en Instinct iets te veel op elkaar lijken.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-8 Van links naar rechts; Blow, Nudie, Commando, Tempted, Instinct en Lethal.

Blow – dit is de enige kleur met een subtiele, zachte shimmer. Blow is een lichte, off-white kleur met een iets rozige, warmere ondertoon. Erg goed gepigmenteerd en heel zacht en romig van textuur.

Nudie – een zacht perzikkleurtje met een warme ondertoon en een matte finish. Iets zwakker gepigmenteerd en ook iets krijtiger dan Blow.

Commando – een hele zachte bruintint met een warme ondertoon en een vleugje caramel en een matte finish. Kwaliteit is vergelijkbaar met Nudie.

Tempted – een medium taupe kleurtje met een vleugje roze, warmere ondertonen en een matte finish. Niet zo sterk gepigmenteerd als wat ik van UD gewend ben.

Instinct – een medium mauve kleurtje met een vleugje roze, een iets koelere onderoon en een matte finish. Ook deze kleur was minder sterk gepigmenteerd en liet zich iets lastiger blenden.

Lethal – in eerste instantie dacht ik dat dit een donkerbruine kleur was, maar het is juist een intens donkere plum kleur met een iets warmere ondertoon en een matte finish.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-9 Van links naar rechts; Pre-game, Extra Bitter, Faith, Lockout, Magnet, Blackjack.

Pre-game – een hele zachtgele kleur met een warme onderoon en matte finish. Erg mooi als echt matte highlighter (aangezien Blow toch een klein shimmertje bevat).

Extra Bitter – dit is mijn favoriete kleur uit het palette. Extra Bitter is een koperkleurige bruintint met een warme, bijna rode ondertoon en een matte finish. Deze kleur glijdt soepel over de huid en heeft een erg intens pigment. Schitterend als overgang-kleur voor in de arcadeboog. Deze kleur mag wat mij betreft ook als mono worden uitgebracht!

Faith – dit is een medium bruine kleur met een vleugje caramel en een warme ondertoon en matte finish. Ook een erg mooie transition colour! Pigmentatie is erg goed en textuur is zacht en romig.

Lockout – deze kleur is iets donkerder en iets koeler dan de kleur Faith, met een evenals matte finish. Ik vind deze kleur toch net te veel op Faith lijken, zonde van de ‘ruimte’ in dit palette. Deze kleur had bijvoorbeeld veel donkerder moeten zijn, een diepe chocoladebruin, om iets meer variatie te creëren.

Magnet – een diepe, donkergrijze kleur met blauwe en plum ondertonen en een matte finish. Als je heel goed kijkt zie je minuscule shimmers in de pan, maar eenmaal op de huid zijn die verdwenen. Textuur is iets droger en pigmentatie is dan ook ietsje minder vergeleken bij de rest.

Blackjack – git en gitzwart met een matte finish, meer valt er niet over te zeggen, haha! Textuur is lekker zacht, maar ik heb wel eens zachtere, beter gepigmenteerde zwarte oogschaduw gezien van Urban Decay. Al valt hier prima mee te werken en is de kleur goed op te bouwen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-11 urban-decay-ultimate-basics-palette_-12 urban-decay-ultimate-basics-palette_-10 Voor deze look heb ik de volgende kleuren gebruikt; ik heb Blow onder de wenkbrauwen aangebracht. Vervolgens heb ik de geweldige kleur Extra Bitter in de arcadeboog geblend. Faith bracht ik aan op mijn bewegende ooglid. Aan het uiteinde, om de look iets donkerder te maken, heb ik de kleur Lethal geblend. Onder de ogen bracht ik Extra Bitter en Lethal aan, en een beetje Pre-game rondom de traanbuis.

Mijn oogleden zijn nog een beetje aan het herstellen van de PlexR behandeling, vandaar dat de huid niet geheel glad is. Het is dus niet dat ik de oogschaduw niet goed geblend heb, het ligt aan mijn huid, die is nog een beetje ‘bobbelig’.

Wat een mooie look, vinden jullie niet? Zo prachtig zijn deze warme, neutrale kleurtjes. Ik vind vooral Extra Bitter een aanwinst. Laat je niet afschrikken door deze rode, koperachtige kleur, want eenmaal geblend en in combinatie met andere kleuren (waardoor de felheid iets afzwakt) is het juist een pareltje! Zo’n kleur laat ook vooral lichte ogen onwijs sprankelen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-15 urban-decay-ultimate-basics-palette_-14 De look maakte ik af met een winged eyeliner (ik gebruik nu al een tijdje de Perversion liner van UD en die bevalt supergoed), mascara (Catrice Speedstar waterproof), bronzer (YSL Les Sahariennes), highlighter (uit mijn eigen essence palette ‘the glow must go on’) en Candy K van Kylie Cosmetics op mijn lippen.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-2 En dan mijn eindoordeel, is dit palette de moeite waard? Is dit een toevoeging op al je andere NAKED palettes? Ja en nee. Ja, omdat ik dit palette zeker kan aanbevelen omdat het qua kleuren een perfect palette is voor everyday looks en omdat de kwaliteit van de oogschaduw zeer goed is. Ben je into de matte eyelooks, of heb je nog niet veel matte kleuren en wil je ze allemaal bij elkaar in één palette? Ben je Urban Decay fan en moet je gewoon elk nieuw palette in je bezit hebben (gotta cath ’em all!). In dat geval: zeker kopen.

Ik vind dit palette persoonlijk echt een topper, ik weet zeker dat ik hier elke dag veel plezier mee ga beleven. Maar ik ben dan ook helemaal into de matte oogschaduwkleuren en groot fan van de Urban Decay palettes (ik heb er serieus een stuk of 10 inmiddels) dus voor mij zou dit een absolute must-buy zijn!

Heb je echter al veel palettes met neutrale kleurtjes, en ben je in het bezit van het NAKED Basics en/of het Basics2 palette, dan weet ik niet of dit een echte toevoeging is. Ik denk dat veel kleurtjes dan toch zo min of meer overlappen. Alleen de kleur Extra Bitter springt er echt voor mij uit, Urban Decay heeft nooit eerder zo’n soort kleurtje in hun palettes gestopt. Maar om het palette nu voor één geweldige kleur aan te schaffen, dat doe je niet.

urban-decay-ultimate-basics-palette_-6Naked Ultimated Basics (verkoopadviesprijs €51,90) is verkrijgbaar vanaf 10 oktober (dus nog even geduld!) bij geselecteerde ICI PARIS XL winkels, en online via iciparisxl.nl te bestellen.

Wat vinden jullie van het Ultimate Basics palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. 4 november 2016 / vrijdag, 4 november 2016

  Wat een onwijs mooi palette, de foto’s zijn echt zo mooi gemaakt. Daar kan ik zeker nog wat van leren haha.

 2. 5 oktober 2016 / woensdag, 5 oktober 2016

  Waaauw, wat zijn je portret foto’s prachtig! Maar daarnaast is de palette ook een pareltje, I love UD!

 3. Alissa
  3 oktober 2016 / maandag, 3 oktober 2016

  Hoi Serena!

  Ik ben zoooo benieuwd waar je deze marmeren schaal vandaan hebt?

  Ben al heel lang aan het zoeken naar een soortgelijke.

 4. 2 oktober 2016 / zondag, 2 oktober 2016

  Ik wordt gewoon hebberig van deze post! dit palette schreeuwt gewoon mijn naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *