Update | PlexR behandeling

Sinds mijn PlexR behandeling bij Doctors at Soap (zo’n anderhalve maand geleden) word ik – en ik overdrijf niet – elke dag gemaild met vragen over deze treatment. Er is erg veel interesse in en wat men vooral wil weten is of ik nog steeds tevreden ben met de behandeling, en of die vlekjes nog wel wegtrekken. Het leek me daarom een goed idee om een update artikel te schrijven waarin ik deze vragen behandel, en dus belangstellenden in één klap kan beantwoorden.

urban-decay-all-nighter-foundation-review_-11 Mocht je nu totaal geen idee hebben, eind september heb ik een PlexR Soft Surgery treatment ondergaan. Dit is een behandeling met een oogliftend effect als resultaat, maar dan zonder dat er in je gesneden wordt. Wat PlexR precies is en wat het voor je kan doen, lees je in dit artikel.

De dokter waarschuwde mij voor de behandeling al dat ik flink met SPF moest gaan smeren, want als de korstjes eenmaal van je huid afvallen verschijnt daaronder een gloednieuwe, roze huid die erg kwetsbaar is en dus ook, onder invloed van UV-straling, gevoelig is voor hyperpigmentatie.

Nu heb ik met mijn getinte Indo-huid al wat meer pigment in mijn huid zitten, dus mijn huid heeft al snel last van hyperpigmentatie. Muggenbult? Zelfs zonder krabben verandert dit in een donkere vlek. Puistje uitgeknepen? Dit levert altijd een donker litteken op. Ik kon er daarom bijna donder op zeggen dat de PlexR behandeling bij mij hyperpigmentatie zou gaan opleveren. Vooral omdat september en oktober best wat zonnige dagen heeft gekend, en ik er wellicht toch iets te lang onbeschermd in heb vertoefd. En ja hoor, helaas, een paar dagen nadat alles was geheeld begonnen er zich donkere vlekjes boven mijn ogen te vormen. Is niet héél erg, want ik was er a. al op voorbereid en b. uiteindelijk trekt het gewoon weer weg.

plexr-behandeling-update_-1 plexr-behandeling-update_-2 Mijn rechteroog heeft aan het uiteinde her en der wat zichtbare pigmentvlekjes. Het is nu al 30-40% minder zichtbaar dan toen ik de vlekjes net kreeg, wat betekent dat de hyperpigmentatie dus afneemt. En zeker wanneer je het een handje helpt met ingrediënten die bekend staan om hun verhelderende, anti-pigmentatie vormende functie. Enkele van zulke ingrediënten zijn Vitamine E, Vitamine C, glabridrine en niacinamide.

plexr-behandeling-update_-3 Mijn linkeroog heeft iets grotere en donkere pigmentvlekken, maar ook hier merk ik een zichtbare vermindering in een toch relatief korte tijd. Ik blijf dus vrolijk doorsmeren, want ik weet dat de hyperpigmentatie uiteindelijk geheel zal verdwijnen. Ik gok dat het einde dit jaar niet meer zichtbaar zal zijn (mijn huid kennende). Ik houd jullie uiteraard op de hoogte!

Ik heb begrepen dat hyperpigmentatie een grote rol speelt in het wel of niet ondergaan van de behandeling. Maar wees niet bang, als je een blankere huid hebt dan ik, is de kans op hyperpigmentatie ook een stuk kleiner. En ook al treedt er wél hyperpigmentatie op, zoiets is prima te vervagen met crèmes en te verdoezelen met concealer, totdat het geheel uiteindelijk is verdwenen. Bovendien is het weer in Nederland zo treurig dat je toch geen zon zal zien die je hyperpigmentatie kan verergeren.

plexr-behandeling-update_-4 Hier draag ik een laagje concealer, en zoals je ziet is de hyperpigmentatie zo goed als niet zichtbaar.

En ben ik nog tevreden met de behandeling? Hieronder een collage van mijn ogen voor de behandeling;

voor-plexr En hieronder een collage van mijn ogen na de behandeling;na-plexr Ik kan er de vinger niet op leggen, maar toch zie ik een verschil tussen voor en na de PlexR behandeling. Ik zie er na de behandeling frisser uit, mijn blik is meer open en ontspannen en al met al kom ik minder vermoeid over. Ook mijn familie en vrienden zien het effect en zeggen dat ik er nu iets minder moe uitzie. En ik heb ook niet meer zo sterk de neiging om mijn wenkbrauwen op te trekken als ik foto’s maak. Dus ben ik tevreden? Absoluut.

plexr-behandeling-update_-5Die hyperpigmentatie trekt wel weg, maar de frissere, minder vermoeide blik blijft. Ook al is het maar een subtiel verschil, ik ben er nog steeds heel erg blij mee. Het effect is permanent, maar kan in de loop der jaren weer teruglopen naar hoe het was. Hopelijk gebeurt dit niet al te snel, haha, want ik vind mijn oogleden juist erg mooi zo!

Nou, dit was mijn update wat betreft de PlexR behandeling, ik hoop dat ik hiermee meteen een aantal vragen van jullie heb behandeld. Mochten er meer vragen zijn, stel ze dan gerust, dan doe ik mijn best om ze voor je te beantwoorden.

Wat vinden jullie van PlexR? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

  1. 13 juli 2023 / donderdag, 13 juli 2023

    Ik las inderdaad dat deze dame de plex liet doen, maar ze liet maar wat fotos zien maar nergens waar je kon zien hoe je echt erna uit komt te zien. En na ongeveer vijf jaar heb ik nog last ervan en moet het camoufleren. Eerste foto boven heeft deze dame geen foundation op tweede onderaan wel dus dat scheelt ook al met fris uitzien. Dus erg misleidend dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *