Update | Eucerin Even Brighter skincare

Goedemorgen! Vorige maand vertelde ik jullie dat ik enkele Eucerin Even Brighter producten had geïntegreerd in mijn dagelijkse skincare routine, en vandaag wil ik jullie graag een kleine update geven. Ik ben nog niet klaar met testen (ik zit nu in week 4 en de testperiode duurt 6 weken), maar het leek me een goed idee om jullie alvast per product te vertellen hoe ze tot nu toe bevallen.

eucerin even brighter review_ - 2Voor de mensen die het vorige artikel over Eucerin hebben gemist, de Even Brighter lijn richt zich speciaal op hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie is een ophoping van melanine in de huid, waardoor er bijvoorbeeld ouderdomsvlekken, een zwangerschapsmasker of post-inflammatoire hyperpigmentatie (littekens van puistjes en wondjes) ontstaan.

Omdat ik zoveel melanine in mijn huid heb, heb ik helaas al wat sneller en vaker last van hyperpigmentatie dan iemand die een wat lichtere huidskleur heeft. Elk puistje verandert bij mij in een donker vlekje, zelfs als ik het niet uitknijp. Daarnaast heb ik ook hele lichte pigmentvlekjes op mijn wangen, als resultaat van zonneschade in combinatie met mijn leeftijd. Zo’n 5 jaar geleden had ik hier nog geen last van, maar eenmaal boven de 30 ga je toch echt verschil merken in je huid. Het wordt droger, minder stevig en ook de pigmentvlekjes komen ineens naar het oppervlak.

Ik was daarom erg benieuwd naar de Even Brighter lijn van Eucerin, en vooral naar de effecten die het uiteindelijk zal gaan hebben op mijn huid. Het werkzame ingrediënt uit deze lijn is butyl-resorsinol, dat al in een lage concentratie van slechts 0,3% hele goede en snelle resultaten opleverde in het verminderen van hyperpigmentatie en het remmen van tyrosinase. Voor meer uitleg over hyperpigmentatie, melanine en tyrosinase verwijs ik je door naar deze post. In het artikel van vandaag wil ik me namelijk focussen op de producten zelf.

eucerin even brighter review_ - 1De Even Brighter lijn bestaat uit een serum, dag- en nachtcrème en spot corrector. Samen met Susanne, de huidexpert van Eucerin, heb ik gekeken naar de producten en hoe ze passen in mijn dagelijkse skincare routine.

Even Brighter Serum

eucerin even brighter review_ - 1De Even Brighter dagcrème is vrij vol, en gezien ik een gemengd tot vette huid heb, hebben we ervoor gekozen om alleen het serum te gebruiken. Het serum is verpakt in een ovaal doosje met daarin 6 kleine flesjes van 5 ml. Grappig hè? Ik heb nooit eerder een serum gezien die op deze manier is verpakt.

eucerin even brighter review_ - 3Het staat niet alleen leuk (en interessant) op mijn badkamer plankje, ik vind het superhandig dat het serum is opgedeeld in kleinere units. Heel handig voor op reis!

eucerin even brighter review_ - 2Het serum is lekker romig, maar tegelijkertijd wat dunner en lichter van textuur. Het voelt aan als een fluide; een iets waterige crème. Het serum trekt lekker snel in, laat geen vettig laagje achter en geeft mijn huid een goede basis aan hydratatie.

Eucerin Oil Control Sun Gel-Crème Dry Touch

eucerin even brighter review_ - 4Omdat ik de Even Brighter dagcrème skip en dus ook de bijbehorende SPF30, vul ik die weer aan met de nieuwe Eucerin Oil Control Sun Gel-Crème Dry Touch SPF50. Dit is een product uit de zonnelijn van Eucerin. Ik heb een gemengd tot vette huid, met een wat droger voorhoofd en een T-zone die vrij snel glanst. Zeker als ik crèmes en foundations gebruik die wat voller zijn, begin ik onwijs hard te shinen bij mijn neusvleugels. Ik was daarom heel benieuwd hoe dit product zou gaan uitpakken op mijn huid.

eucerin even brighter review_ - 5De Oil Control Sun Gel-Crème is allereerst lekker luchtig en fris. Het heeft een romige textuur die een klein beetje lijkt te versmelten met je huid terwijl je het aanbrengt. De gel-crème trekt lekker snel in en heeft een mooie, matterende finish. Niet supermat, maar mat met een subtiel satijnen glansje, waardoor je huid er supergezond uitziet. Ideaal voor mijn gemengde huid! Aan het einde van de dag is er nog steeds geen overmatige glans te bekennen, wat betekent dat dit product mijn shine supergoed in toom houdt. Ik sta versteld! Ik kan gewoon niet geloven dat een product met zo’n hoge factor (SPF50) mijn gezicht de gehele dag zo mooi mat kan houden zonder witte waas.

eucerin even brighter review_ - 6Ik heb wel eens vaker matterende crèmes gebruikt, maar wat ik merkte is dat mijn foundation begon te rullen, als ik die erna overheen aanbracht. Ik ben blij dat dit NIET het geval is met de Oil Control Sun Gel-Crème van Eucerin. Mocht je net als ik een gemengde tot vette huid hebben en op zoek zijn naar een product met hoge factor die je huid niet overmatig laat glanzen? Dan is dit product je beste vriend, echt waar.

Even Brighter nachtcrème

eucerin even brighter review_ - 10Deze crème is ongeveer net zo vol als de dagcrème, maar voor ’s nachts vind ik dat wel lekker. Tijdens je slaap verlies je veel vocht, dus ik vind een wat vollere nachtcrème juist heel fijn. Deze nachtcrème bevat tevens ook Dexpanthenol, dat de huid in de nacht herstelt van alle externe invloeden van overdag.

eucerin even brighter review_ - 2De textuur is heerlijk romig en smeuïg, het verdeelt prettig over de huid, trekt deels in en laat (bij mij in elk geval) een voedend laagje achter op mijn huid. De volgende ochtend word ik glanzend wakker, maar na mijn gebruikelijke reiniging is het glanzende laagje verdwenen en voelt mijn huid superzacht aan. Zachter dan voorheen. Ook ziet het er lekker ‘plump’, gezond en gevoed uit. Ik had vroeger nog wel eens last van droge plekjes op mijn voorhoofd (langs mijn haargrens), maar die zijn inmiddels verdwenen.

Even Brighter spot corrector

eucerin even brighter review_ - 7 De Spot Corrector gebruik ik op de iets grotere pigmentvlekjes. Ik heb vorige week een ‘spider naevi’ laten verwijderen onder mijn rechteroog (dat is een gesprongen haarvaatje) en hierdoor is er nu een vlekje ontstaan. Hier breng ik nu de Spot Corrector op aan. Ook heb ik op mijn linkerwang een iets groter pigmentvlekje ontdekt die ik aanstip.

eucerin even brighter review_ - 8De Spot Corrector is een doorzichtige gel die ook erg snel intrekt. Ik durf het nog niet met zekerheid te zeggen, maar ik heb het idee dat mijn vlekken nu al iets zijn vervaagd.

Conclusie

eucerin even brighter review_ - 11Tot nu toe bevallen de producten uit de Even Brighter lijn en de Oil Control Sun Gel-Crème me erg goed. Ze hebben een lekkere zachte geur, de textuur is lekker luchtig en trekt snel in, het voedt en beschermt mijn huid en over het algemeen (ook al kan ik er nu nog geen duidelijke uitspraak over doen) lijkt mijn huid toch een stukje egaler en stralender te zijn geworden. Volgens mij werpt de combinatie van een hoge SPF en het actieve ingrediënt butyl-resorsinol langzamerhand zijn vruchten af! In het volgende artikel laat ik duidelijke voor- en na foto’s zien en trek ik een eindconclusie over deze lijn.

eucerin even brighter review_ - 12Hebben jullie last van hyperpigmentatie? En zo ja, zou de Even Brighter lijn iets kunnen zijn voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

16 Reacties

 1. 13 september 2017 / woensdag, 13 september 2017

  Hmm, de producten lijken mij erg prettig, maar of ik kijk niet goed of de prijzen staan er niet?
  Wat zijn de prijzen van de producten?

 2. Deborah
  19 juni 2017 / maandag, 19 juni 2017

  Hoi Serena!
  Het lijken me fijne producten.
  Wat zijn de prijzen?
  Groetjes Deborah

 3. 14 juni 2017 / woensdag, 14 juni 2017

  Hmm ik ben wel erg benieuwd geworden naar de Even Brighter lijn. Ik heb ook last van hyperpigmentatie, met name rondom mijn mond en onder mijn ogen. En de donkere kringen onder mijn ogen vind ik persoonlijk niet zo erg, die kan ik goed weg werken met mijn concealer. Alleen de hyperpigmentatie rondom mijn mond zou ik wel graag minder willen. Wellicht ga ik mij ook eens verdiepen in deze producten. Leuk artikel! Liefs, Peggy.

 4. Eva
  14 juni 2017 / woensdag, 14 juni 2017

  Ik gebruik de zonnecreme nu een maand of 2 en vind ‘m echt ge.wel.dig. Heb alvast 4 extra exemplaren gekocht. Houdt mijn extreem vette huid heel mooi glansvrij.
  Ik hoop dat deze nooit uit het assortiment gaat. Kan wat mij betreft perfect de competitie aan met aziatische sunscreen, qua cosmetic elegance 🙂

 5. Lilly
  14 juni 2017 / woensdag, 14 juni 2017

  Had je die zonnecrème al niet in 2015 in je artikel over je scincare routine?

 6. Christine
  13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Geen hyperpigmentatie, maar hypopigmentatie sinds mijn 20/21e..
  Hier lees je bijna nooit wat over, ben jij er bekend mee?

 7. Christine van den Berg
  13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Geen hyperpigmentatie, maar hypopigmentatie sinds mijn 20/21e..
  Hier lees je bijna nooit wat over, ben jij er bekend mee?

 8. 13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Fijne review! Ik gebruik zelf SPF50 van La Roche Posay. Ook een superfijne crème waar je gewoon niets van ziet. Ik gebruik het elke dag minstens 2 keer ook nog en mijn huid blijft er mooi door. Het is jammer dat dit soort producten hier zo duur zijn, want dat merk heeft zoveel meer fijns. Betere nachtcrème zou ik ook wel willen, maar alles komt altijd in een potje en dat doet de ingrediënten geen goed.

 9. Laura
  13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Jammer wel dat de crème in een potje komt in plaats van een pompflesje of tubetje, zo gaan direct alle goede ingrediënten verloren.
  Is de zonnecrème al te koop? Heb nu best een dure dus deze lijkt me wel fijn!

 10. 13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Fijne producten, de serum ziet er super leuk uit. Ben benieuwd naar je eindoordeel.

 11. Sanjana
  13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Je huid ziet er mooi uit!! De spot corrector lijkt mij handig, ik heb helaas ook wat donkere vlekjes op mijn lichtgetinten huid.

  Ik heb helaas ook een ‘spider naevi’ op mijn neus, niet zo charmant. Waar heb jij het laten weghalen? En hoe was jouw ervaring daarbij? Deed het zeer? Ik zoek namelijk nog een goed plekje om dat rood plekje te laten verwijderen.

 12. 13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Ze lijken me in ieder geval super fijn, en je huid ziet er prachtig uit! <3

 13. 13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Ik heb er zelf gelukkig nog geen last van op de leeftijd van 24. Mijn moeder gebruikte wel een hele lange tijd deze lijn omdat zij ook opeens rond haar 50e last kreeg van donkere vlekjes onder haar ogen. Na 2 maanden intensief gebruik waren haar vlekjes écht minder geworden! Ze gebruikte de dag en nacht creams van de Even Brighter lijn en heeft zeker 3x opnieuw de potjes aangeschaft. Ik geloof dus wel echt dat het goed werkt, zeker omdat mijn moeder op een oudere leeftijd zat dan jij en dit ook echt zeer heftig had. Zodra ik er last van ga krijgen ga ik ze zeker halen! Mijn moeder had mij al helemaal overgehaald maar door jouw verhaal ben ik alleen maar meer erin gaan geloven.

 14. Lynn
  13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Hallo, klinkt interessant. Ik heb n vrij lichte huid en bij mij veranderen puistjes altijd in m rood-paarsig litteken nadat de eerste ontsteking over is. Zou dit product dese helpen sneller te helen? Welk product raad je dan aan?

 15. 13 juni 2017 / dinsdag, 13 juni 2017

  Het klinkt als hele fijne producten. Het lijkt inderdaad dat je huid al wat egaler is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *