Twee budgetproducten van NYC

Door Nena – Alweer zo’n twee jaar geleden probeerde ik mijn wenkbrauwen wat gelijker te krijgen door ze bij te tekenen, in te kleuren met poeder of meer in vorm te epileren. Mijn wenkbrauwen zijn namelijk vrij ongelijk en hebben ook geen hele mooie boog of duidelijke vorm. Ik heb van alles geprobeerd en er meedere artikelen over geschreven. Misschien kunnen jullie de artikelen over epileren, ontharingsstrips en diverse werkbrauwproducten nog herinneren?  Inmiddels ben ik erachter dat ik alles al vrij snel onnatuurlijk vind staan. Momenteel doe ik dus (naast hier en daar wat haartjes epileren) vrijwel niets aan mijn wenkbrauwen. Ik gebruik alleen af en toe een potloodje van Dior om er aan het uiteinde iets meer vorm in te tekenen. Toch blijf ik het leuk vinden om nieuwe producten voor mijn wenkbrauwen uit te proberen! Vandaag review ik twee budgetproducten van NYC: de Browser Brush-On Brow Kit en de nieuwste mascara: De Big Bold Angel Lash Mascara.

NYC Browser Brush-On Brow Kit

NYC: “Een compacte alles-in-1 kit voor mooi gevormde wenkbrauwen met een natuurlijke finish.”

brow1brow3Deze kit bevat alles wat je nodig hebt om je wenkbrauwen perfect in model te brengen: een fixerende wax, wenkbrauwpoeder, een schuine applicator en een mini epileerpincet.

De fixerende wax zorgt ervoor dat je wenkbrauwen mooi in model worden gehouden en dat het wenkbrauwpoeder goed blijft zitten. De wax is doorzichtig en voelt niet plakkerig aan. De wax bevat o.a. jojoba olie vanwege zijn verzachtende en voedende eigenschappen.brow2Gebruik het wenkbrauwpoeder om je wenkbrauwen egaal in te kleuren. Het poeder heeft een zachte structuur en is een matte bruine tint. Werk je wenkbrauwen eventueel netjes bij met het handige mini epileerpincetje.

brow4Je kunt het wenkbrauwpoeder droog, met wax of met water aanbrengen. De twee swatches aan de linkerkant zijn alleen wenkbrauwpoeder. De drie swatches aan de rechterkant zijn aangebracht wanneer ik de brush nat heb gemaakt. De kleur is dan wat intenser en je kunt er strakkere vormen mee zetten.

Hier draag ik geen make-up:

zonder make-upDe Browser Brush-On Brow kit gebruik ik op de volgende manier: collage brow1. Allereerst borstel ik alle haartjes naar beneden.
2.Vervolgens volg ik zoveel mogelijk de vorm van mijn wenkbrauw en kleur de bovenkant in. Niet vanaf het begin, dat vind ik al snel te hard en onnatuurlijk.
3.Nu borstel ik alle haartjes weer naar boven.
4. Vervolgens kleur ik de onderkant in met poeder. Ik borstel het overtollige poeder eruit.
5. Ik blijf borstelen totdat ik de intensiteit naar wens vind.
6. Tenslotte borstel ik mijn wenkbrauw in model en fixeer de haartjes en het poeder met de wax.

Op zich werkt de kit prima. Het enige dat ik direct mist is een spooly, zo’n wenkbrauwborsteltje waar je je wenkbrauwen mee kunt borstelen. Dat vind ik toch echt wel onmisbaar in een wenkbrauwkit. Hieronder nog even een voor- en nafoto:

voor en naDe kleur vind ik mooier dan ik had gedacht. De kleur leek in eerste instantie misschien iets te veel rood te bevatten, waardoor ik dacht dat het voor mijn haartjes een te warme kleur bruin zou zijn. Eenmaal aangebracht lijkt het toch wel een goede kleur. De kleur blijft de hele dag goed zitten en de wax houdt de haartjes goed soepel, maar wil je wat extra zekerheid voor het model dan zou je nog een wenkbrauwgel kunnen aanbrengen.

De Browser Brush-On Brow Kit kost €3,49 en is sinds deze maand verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

NYC Big Bold Angel Lash Mascara

New York Color introduceert Big Bold Angel Lash Mascara, waarmee je hemels zachte wimpers vol volume kunt creëren. Je wimpers voelen zo veel lichter aan dan wanneer je een normale mascara gebruikt. Je voelt ze nauwelijks zitten.

mascara1Maximaal volume met minimaal gewicht? Deze mascara zorgt voor wimpers met maximaal volume die licht en zijdezacht aanvoelen, zelfs als je meerdere lagen aanbrengt.mascara2mascara3Het borsteltje is speciaal ontworpen om je wimpers te scheiden, langer te maken, en zijdezacht, vol volume aan te brengen. Ik ben benieuwd! Ik hoop natuurlijk op maximaal volume, maar dan vederlicht en klontvrij!collage mascaraEenmaal aangebracht ben ik wel een beetje teleurgesteld. M’n wimpers hebben namelijk niet extreem veel volume gekregen, maar eerder meer lengte. Dit is overigens het resultaat na meerdere laagjes, dus meer volume kreeg ik er niet uit. Ik vind het resultaat dan ook eerder subtiel te noemen. M’n wimpers zijn wel heel mooi gesepareerd en bevatten geen klontjes. Ook zijn ze zeer licht, dus je voelt de mascara zeker niet zitten. De mascara belooft 16 uur perfect te blijven zitten en dat klopt wel. Aan het einde van de dag heb ik geen vlekken of gebogen wimperuiteinden. Voor volume hoef je deze mascara dus niet aan te schaffen.

De Big Bold Angel Lash Mascara kost €4,29 en is sinds deze maand verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Ik vind deze twee budgetproducten uiteindelijk niet tegenvallen, maar ze maken ook niet geheel hun belofte waar. Zo vind ik de brow kit niet alles-in-1, want ik mis echt een spooly en de brush vind ik eigenlijk iets te grof om prettig mee te kunnen werken. En de mascara geeft wat mij betreft niet heel veel volume, maar eerder lengte. Op een full face foto is het effect goed te zien:

mascara & browsIk vind het effect van de brow kit wel mooi natuurlijk, want ik vind zwaar aangezette of te donkere wenkbrauwen echt zo zonde voor iemands uitstraling. De kleur is voor mij niet te donker en als je de aanzet van je wenkbrauwen niet meeneemt, maar subtiel over laat lopen dan zie je nauwelijks dat ze ‘gedaan’ zijn en daar houd ik van!

Nog even een collage die ik tegenkwam tijdens het zoeken naar mijn wenkbrauw artikelen:

IWYTWM-look-2De look uit dit artikel vind ik erg mooi. Ik houd dan ook zeker van een wat zwaardere ooglook, waarbij je wenkbrauwen dan natuurlijk wel weer wat meer mogen opvallen dan ‘subtiel’. Alleen hier vind ik ze veel te opvallend en hard. Ik zal ze dus niet meer zo snel zó erg bijtekenen…

Wat vinden jullie van de NYC Browser Brush-On Brow Kit en de Big Bold Angel Lash Mascara? Wat doen jullie trouwens aan jullie wenkbrauwen?

Liefs Nena

Volg me op Twitter via @nenaburger en op Instagram via @nenaburger.

 

Volg:

46 Reacties

 1. 23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Twee leuke budget reviews! Zelf ook altijd oorlog met mijn wenkbrauwen gehad tot 3 jaar geleden toch maar de knoop door gehakt en permanent make up gedaan. Geen Bridget Maasland (vind ik persoonlijk niet mooi) wenkbrauwen maar mooi en subtiel.

  Leuk geschreven!!

 2. Victoria
  23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Je hebt hele mooie wenkbrauwen en je hebt het niet nodig, maar ik ben benieuwd of je deze behandeling kent. Ik wil je gewoon het bestaan ervan laten weten! Het klinkt misschien heel raar en het is absoluut niet verkeerd bedoeld. Maar, er bestaat een behandeling om je wenkbrauwen te liften, namelijk door middel van injectables (botox browlift). Ik denk dat dat bij jou een heel mooi resultaat zou kunnen geven. Zo kun je de buitenste hoek van je wenkbrauwen semi-permanent liften. Ik werk in een cosmetische kliniek, vandaar dat dit in me op kwam. Just wanted to let you know this exists, in case you didn’t know!

 3. Annika
  22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Ik vind eigenlijk dat de mascara er juist wel goed uitziet. Misschien geeft het dan geen volume, maar het effect dat het wel geeft is heel geslaagd!

 4. bianca
  22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Je bent echt een beauty zonder make-up, Nena!

 5. 22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  hmm de mascara valt me toch wel tegen en ik gebruik eigenlijk geen wenkbrauwpoeder dus helaas geen producten voor mij.

 6. Chay
  22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  Ik vind nena lijken op Bella van Twilight 🙂

 7. kyara
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Welk lakje draag je hier ?

 8. Jill
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Een tip om je wenkbrauwen meer gelijk te krijgen is om de aanzet een beetje te knippen! Ik heb het ook te horen gekregen tijdens een wenkbrauw treatment van anastasia en idd het werkt

  • Nena
   Auteur
   22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

   Dat heb ik weleens geprobeerd, maar dat werd er bij mij niet beter op…

 9. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik doe niets aan mijn wenkbrauwen, behalve enkele haartjes epileren hier en daar. Ik zou er graag wat aan doen, want ik heb niet echt een mooie vorm en mijn haartjes staan nogal ver uiteen, ik heb geen ‘bos’ wenkbrauw ofzo. Ik wacht momenteel een beetje het juiste product of advies af, haha :p

 10. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik vind beide items er goed uit zien

 11. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Hey Nena,

  Ik vind je wenkbrauwen bij de laatste foto’s niet te hard of té veel hoor. Bij zo’n mooie avondlook kan dat zeker wel en je kan het hebben. Andere mensen kijken ook vaak vanaf een afstand naar je en dan valt het vaak wel mee. Gewoon doen dus!

  • Janis
   22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

   Ja eens, ik vond het juist ook mooi! Past bij de ooglook en zeker niet te hard.

 12. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Er is echt veel voor nodig om mij van mijn Rimmel wenkbrauwpotlood af te krijgen en ook nu is het niet gelukt. Toch vind ik hem je wel heel mooi en natuurlijk staan, maar zoals je zelf al zegt is net wat donkerder toch ook net wat mooier. De mascara lijkt mij wel fijn, maar dan wel als je al flink wat wimpers van jezelf hebt, denk ik. xxx Lucinda

 13. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  De brow kit ziet er erg natuurlijk bij jou uit.

  Zelf heb ik toch iets donkerders nodig.

 14. Mayra
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Nenaaaa, je ogen zijn echt prachtig!!!!!!!!! zucht

 15. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Die wenkbrauwpoeder vind ik er wel mooi uitzien. En wat een mooie foto’s weer om naar te kijken.

 16. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Wauw, wat een prachtige look heb je gemaakt! Ik vind het resultaat bij je wenkbrauwen erg goed zichtbaar. Fijne review!

 17. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik dacht ook even dat de kleur van dat wenkbrauwpoeder niet goed zou zijn, maar het staat je juist mooi!

 18. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Beide producten lijken me wel fijn. Ik hou namelijk wel van subtielere mascara’s. Maar inderdaad jammer dat er geen spooly bij de wenkbrauwpoeder zit. Die heb ik toch echt wel nodig..

 19. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik denk dat de mascara niks voor mij is, maar het wenkbrauwen kitje vind ik erg mooi! Het resultaat ervan ziet er goed uit.

 20. Evi
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Even off the topic, maar jouw nagels zijn echt awesome!! Kun je eens laten zien hoe je ze verzorgt en hoe je ze zo mooi in vorm krijgt?

 21. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Die mascara lijkt mij heel fijn! Ik gebruik eigenlijk nooit iets voor mijn wenkbrauwen..
  Liefs, Tessa

 22. Rachèl
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Je wenkbrauwen waren op de laatste foto idd donkerder maar je haar ook (of is dat het licht?) Dus het ziet er prima uit hoor! 🙂

  • Nena
   Auteur
   21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

   Dat klopt. M’n haar was daar ook donkerder. Dus een donkerder product heb ik bij donkerder haar wel nodig, maar ik zal ze niet meer zo opvallend bijtekenen. Je ziet daar ook dat ze een stuk onnatuurlijker en te hard zijn.

 23. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Teleurstellende mascara!

 24. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Vind de producten helaas niet echt overtuigend, het product voor de wenkbrauwen vind ik nog gaan maar de mascara stelt me wel een beetje teleur. Ik houd ook van lekker veel volume!

 25. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Ik denk dat het prima budgetproducten zijn! 😀

 26. Lien
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Hoi Nena,
  Denk je dat dit wenkbrauwkitje goed zou zijn voor roodharigen?
  Ik ben al zo lang op zoek, maar vaak zijn de kitjes echt voor brunettes.

  Groetjes

  • Nena
   Auteur
   21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

   Misschien als je hem heel licht aanbrengt. Al ben ik bang dat hij toch iets te bruin voor je zal zijn.. Misschien kan je een tester swatchen in de winkel?

 27. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Jammer van de mascara zeg!

 28. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Het kitje ziet er goed uit!

 29. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Het wenkbrauw kitje ziet er goed uit. Ik ben op dit moment helemaal verslaafd aan mijn dipbrow van Anastasia! Jammer dat de mascara wat tegenvalt!

 30. lady
  21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Zou ik mogen weten welk nagellak je hebt gebruikt?

 31. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  De mascara lijkt me ook nog wel fijn 🙂

 32. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  De mascara lijkt me ook nog wel fijn 🙂

 33. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  De mascara ziet er goed uit!

 34. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Fijn artikel! Ik teken mijn wenkbrauwen ook altijd bij, omdat het gewoon heel veel doet voor je gezicht. De budget setjes werken eigenlijk altijd best prima, dus zal zeker even kijken naar deze als ik weer op zoek ga naar een nieuwe 😉

 35. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Die wenkbrauwkit ziet er echt goed uit! Tof dat ze voor zo’n klein prijsje zo’n compleet setje hebben gemaakt, waarbij je inderdaad echt alles bij de hand hebt. Ik teken mijn wenkbrauwen nu ongeveer sinds een jaar bij, en vanaf de eerste keer dat ik het deed heb ik het voor de rest elke dag gedaan, het maakt zo’n enorm verschil! Ik gebruik hier meestal het wenkbrauwkitje van Essence, die echt geen drol kost, maar wel zo fijn is! De mascara die je hebt gereviewd lijkt me iets minder, dan houdt ik het toch liever bij mijn oude vertrouwde Max Factor False Lash 😉 Fijn artikel Nena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *