(Re)view by Nena: Getting my eyebrows shaped!

Denk ik al mijn hele leven dat er niets raars is aan mijn wenkbrauwen, blijkt toch dat dit niet helemaal waar is. Ik ben niet ontevreden, maar ik vond wel dat er een kern van waarheid zat, in de reacties die ik kreeg op dit artikel. Zo las ik regelmatig dat ze een beetje “triest’ zouden staan. Ik dacht nog dat ze m’n foto niet begrepen, waarin ik ze expres met een borsteltje naar beneden had gekamd, maar het ging dus ook om de vorm van mijn wenkbrauwen zelf.

Ik besloot naar jullie te luisteren en heb sinds het bewuste artikel van 2 januari geen ontharingsstrips meer aangeraakt! Ik heb ze zelfs niet geëpileerd… Nu kan ik ze (1,5 maand later) namelijk eens een keer goed in model laten brengen!

Mijn lieve buurvrouw Marianne, blijkt niet alleen een goede kapster te zijn, maar heeft ook B-academy gedaan en is daardoor een heuse MUA (make-up artist). Ze wilde mij wel helpen, door mijn wenkbrauwen eens goed onderhanden te nemen 🙂 Zo gezegd, zo gedaan! Ik heb ondertussen foto’s gemaakt. En wil het resultaat graag met jullie delen!

Eerst maar eens hoe mijn wenkbrauwen er ‘van nature’ uitzien. Dat kan ik natuurlijk niet helemaal meer laten zien, want ik haal al jaren haartjes weg. Toch kan je wel zien dat ik lange haren heb, ook zie je mijn huid er doorheen en heb ik niet echt een ‘hoek’ aan het einde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de tussen tijd wel 1 keer met een schaar de extreem lange haren heb bijgeknipt..

Hmm.. Lastig om daar iets moois van te maken. Ze zijn ook echt super ongelijk! Kijk, als ik m’n wenkbrauwen frons kan je het goed zien:

Haha, do I need to say more?!

Ik liet Marianne haar gang gaan, onder de voorwaarden dat ik geen ‘Komma’s’ zou krijgen of een ander raar boogje/streepje! Echt waar… dat is mijn grootste angst.

Er wordt naar het volgende gekeken:

Je kunt 3 denkbeeldige lijnen tekenen om de vorm van je wenkbrauw te bepalen.

 • Lijn 1 loopt van de zijkant van je neusvleugel recht omhoog.
 • Lijn 2 loopt van de zijkant van je neusvleugel naar het hoogste punt van je wenkbrauw.
 • Lijn 3 loopt vanaf de zijkant van je neusvleugel langs de onderkant van je oog en geeft zo het uiterste punt van je wenkbrauw aan.

(Bron: Viola van Killer Colours)

Aan de onderkant van je wenkbrauw kun je m.b.v. een denkbeeldige lijn steeds een rij haartjes weghalen tussen lijn 1 en 2 en op die manier naar het hoogste punt van je wenkbrauw toe werken. Op deze manier krijg je een mooie strakke lijn.

Na dit hoogste punt lopen de haartjes schuin naar beneden. Tenminste, bij de ideale wenkbrauw wel, bij mij niet. Bij mij is het allemaal vrij recht toe, recht aan, maar ik kan ze natuurlijk wel naar beneden borstelen.

Nu zie je een beetje een ‘hoogste’ punt ontstaan. Je kunt beter geen haartjes aan de bovenkant weghalen, aangezien je daardoor de natuurlijke vorm ‘verpest’. Ik deed dit altijd wel, maar heb het nu dus even 1,5 maand laten staan 😉 Echt veel is er niet bijgekomen, maar de donshaartjes mogen wel worden weggehaald.

Na het ontharen zien mijn kale wenkbrauwen er zo uit:

Nu kunnen m’n wenkbrauwen nog wat meer vorm krijgen (wat in mijn geval noodzakelijk is) d.m.v. bijtekenen met een wenkbrauw potlood of  wat een natuurlijker effect geeft, bijkleuren met een matte oogschaduw in de kleur van jouw wenkbrauw. Dit is minder hard. Ik heb een wenkbrauwpotlood gebruikt van Catrice in de kleur Brown-n-eyes Peas (€2,49 bij Kruidvat).

Het is handig om het borsteltje in een hoek te buigen op de volgende manier:

Kam eerst de haartjes naar boven en volg de onderste lijn.

Kam vervolgens de haartjes naar beneden en volg de bovenlijn, inclusief de hoek. Verleng zo nodig de hoek (niet te ver) met het wenkbrauw potlood. Bij mij is dit nodig en het ziet er dan zo uit.


Zoals je kunt zien hebben mijn wenkbrauwen duidelijk ieder hun eigen vorm. Ik vind de ene wenkbrauw mooier, dan de andere. Ik hoop dat ze over een paar maanden (na veel oefenen met wenkbrauw potloden/oogschaduws/in vorm bijhouden) hun optimale vorm hebben!

Nog even een tip: Heb je last van ‘springerige’ haartjes, dan kan je wat haarlak op je wenkbrauwen borsteltje sprayen en dit door je wenkbrauw halen. Scheelt je een wenkbrauwmascara en werkt perfect!

Ik moet zeggen dat ik al heel enthousiast ben,  en blij dat er überhaupt iets van te maken viel 😉 Ik denk dat ik er voorheen niet zo veel naar omkeek, omdat ze toch zo ongelijk zijn dat ik er de aandacht niet op wilde leggen. Maar ik vind dit eigenlijk veel mooier! Voor het verschil nog even de voor- en nafoto’s.

Links is voor en rechts is na:

Ze zeggen niet voor niets dat de vorm van je wenkbrauw bepalend is voor de uitdrukking van je gezicht! Ik vind het erg mooi en belangrijker nog, subtiel geworden! Ik ga het voortaan op deze manier bijhouden, hopelijk groeien er nog wat meer haartjes terug aan het uiteinde, en bijtekenen.

Wat vinden jullie van het resultaat!? Vinden jullie het een verbetering? Of vonden jullie het ‘oude’ mooier/beter bij mij passen?
Ik ben benieuwd! Ook naar tips van goede wenkbrauwpotloodjes 😉

Liefs,
Nena (www.twitter.com/nenaburger)

 

Volg:

122 Reacties

 1. chell
  11 juli 2012 / woensdag, 11 juli 2012

  Allejeez meid wat heb jij een prachtige kleur ogen. Ik wilde bijma beginnen met gebazel over dingen als ‘verdrinken in oneindige poelen’.

 2. 27 februari 2012 / maandag, 27 februari 2012

  Ik kijk nu Black Swan en ik moest aan jou denken. Natalie heeft namelijk ook vrij rechte wenkbrauwen en ziet er prachtig uit.

 3. Marloes
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  Hoi! Het is id beter nu! Ik ga 1x i.d. zoveel maanden naar de wenkbrauwbar in utrecht en laat me wenkbrauwen daar in model brengen. Een aanrader voor een potloodje is van benefit! Ik gebruik daar de medium brown van, het is erg zacht en natuurlijk!

 4. Pauline
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  Mooi! Leuk ook dat je dankzij je blogpost tot die conclusie bent gekomen en er toen wat aan gedaan hebt!

 5. 18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  Heeft ze erg netjes gedaan, vind ik! Ik heb mijn wenkbrauwen tot nu toe altijd zelf gedaan. Kort terug ben ik inderdaad ook de donshaartjes boven m’n wenkbrauwen gaan weghalen omdat je die in bepaald licht toch wat te goed ziet. Wel wordt ik steeds meer benieuwd hoe iemand die er echt verstand van heeft mijn wenkbrauwen zou epileren.

 6. 17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Je brows zien er super uit! Zo’n buuf wil ik ook wel 😉 Ik gebruik zelf het Instant Brow pencil van Benefit en dat vind ik een heel fijn potloodje.

 7. Klientje
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Pretty, pretty!

 8. 17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Het resultaat is erg mooi, verzorgd en ook natuurlijk. Ik gebruik nu matte oogschaduw om mijn wenkbrauwen iets meer kleur te geven, en epileren & knippen doe ik ook moet ik ook hoognodig weer eens gaan doen! 🙂

 9. 17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Handige tips, het resultaat ziet er super uit! Ik epileer mijn wenkbrauwen pas sinds ongeveer een jaar (ben nu 37…) maar omdat ik slechtziend ben (zicht 5%) durfde ik er nooit aan te beginnen. Mede omdat ik bang was voor de pijn wilde ik er ook niet mee naar een schoonheidsspecialist ofzo, daar ben ik sowieso geen fan van 🙂 Uiteindelijk toch zelf begonnen en uiteindelijk zit er best een mooie vorm in. Het blijft lastig, zeker omdat ik met mijn ene oog echt praktisch niks zie, maar ik maak meestal een foto achteraf om te kijken of het resultaat klopt en ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt. heb in elk geval nog geen rare opmerkingen gehad haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *