Vind je guru!

Soms lees ik wel eens in de comments dat jullie in eerste instantie op Beautylab terecht zijn gekomen vanwege mijn uiterlijk. Daarmee bedoel ik dat mijn huidskleur, haarkleur en oogvorm overeenkomen met die van jou, waardoor mijn tips voor een bepaalde kleur foundation of een bepaalde manier van oogschaduw aanbrengen ook echt op jou van toepassing is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor skincare. Ik heb een vette/gecombineerde huid met acnélittekens en ik kan me voorstellen dat je niets aan mijn tips hebt wanneer je zelf een droge huid hebt. Beautylab.nl is een blog die gelukkig niet alleen maar over beauty gaat (ik zou er serieus inspiratieloos van worden) dus ook al komt jouw uiterlijk niet met die van mij overeen, dan nog kun je je hier vast goed vermaken 🙂

Op YouTube zijn er hele getalenteerde make-up guru’s te vinden – mensen die eigenlijk alleen maar video’s plaatsen waarin ze stap-voor-stap uitleggen hoe je een bepaalde make-up look maakt. Sommigen werken als professionele MUA en hebben een visagiediploma in de pocket, terwijl er ook heel veel guru’s zijn die puur op basis van ervaring en uitproberen zichzelf deze skills hebben aangeleerd.


Zelf kijk ik altijd met veel bewondering naar de gezusters Pixiwoo, maar ik ben niet blank, ik heb geen lichte ogen en ik heb al helemaal niet zo veel ooglid om mee te werken. De looks die zij maken komen bij mij nooit zo mooi tot uiting als bij hen, wat dan altijd weer een beetje teleurstellend en ontmoedigend werkt. Maar jongens, het is YOUTUBE! Op deze gigantische site is een scala aan filmpjes te vinden en er is voor elk wat wils. Er zijn make-up guru’s van Aziatische, Afro-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse en Kaukasische afkomst. Met een blanke, gele, getinte of zwarte huid. Met kroeshaar, rode krullen of stijl zwart haar. En van alle leeftijden! Ik heb meisjes gezien van 12, maar ook dames van 50. De één is goed met smokey eyes, de ander houdt van kleurrijke looks en weer een anders is een beetje grungy/punk.

De truc is dus om een guru te vinden die bij je past. Iemand met ongeveer dezelfde huidskleur, haarkleur en oogvorm en dan ook nog het liefst iemand die qua style bij je past en die verder ook gewoon prettig om naar te kijken en te luisteren is. Het aanbod op YouTube is alleen ontiegelijk groot waardoor je door de spreekwoordelijke bomen het hele bos niet meer kunt zien. And that’s where I come in! Hieronder heb ik een aantal leuke YouTube guru’s voor jullie geselecteerd die elk een compleet ander uiterlijk hebben.

Miss Jessica Harlow
Deze knappe meid is van Griekse afkomst, maar met haar blanke huid en lange donkere haren denk ik dat ze veel meiden van Arabische afkomst aanspreekt. Naast ‘gewone’ everydaylooks maakt ze ook hele feestelijke looks voor speciale gelegenheden en bijzondere Halloweenlooks. Haar filmpjes zijn meestal met een voice-over wat ik zelf wel prettig vind. Ze legt alles rustig uit en haar filmpjes kijken fijn en ogen professioneel. Klik hier voor haar channel.

Makeup by Tiffany D.
Dit is een heel rustig en vriendelijk meisje met een hele blanke huid en tegenwoordig bijna witblond haar. Haar oogleden zijn lekker groot (zoals die van Gaga of Adele). Haar filmpjes zijn erg duidelijk en goed te volgen. Daarnaast heeft ze ook een blog met nog meer foto’s, inspiratie en looks. Je ziet haar looks ook vaak voorbij komen bij Pinterest. So you know it’s good! Check haar kanaal hier.

Ben je meer van de looks met fellere kleuren en houd je van experimenteren? Dan is xSparkage misschien meer jouw guru. Check haar kanaal hier.

From Head to Toe
Ben je van Aziatische afkomst en heb je een monolid? Dan is de guru Jen van From Head to Toe misschien wel wat voor jou. Ik vind haar filmpjes heel duidelijk en ze praat rustig en relaxed. Ze komt op mij over als een prettig en lief persoon. Trouwens, haar blog is ook erg mooi! En ik word bijna jaloers van haar prachtige porseleinen huidje. Check haar channel hier.

Destiny Godley
Deze donkere schone heeft een chocoladebruine huid en maakt erg mooie looks. Haar filmpjes zijn een beetje overbelicht, maar ze legt alles duidelijk uit, laat het goed in close-up zien en ze praat kalm en relaxed. Als jouw huidskleur vergelijkbaar is met die van Destiny dan is dit misschien wel jouw match! Check haar kanaal hier.

Is jouw donkere huid een stukje lichter dan die van Destiny? Check dan het kanaal van de Britse Shirley Beniang eens!

xEveryGirlx
Ik weet dat er veel meiden met rode haren zijn die moeite hebben met het vinden van de juiste foundation of oogschaduwkleuren die mooi staan bij hun haarkleur. Gelukkig zijn er ook roodharige YouTube guru’s, zoals Laura van xeverygirlx. Het is een kalm meisje die heel oprecht overkomt en ik vind haar wel leuk!

Naveah’s Makeup
Dit is echt een schattig mevrouwtje die elk filmpje start met ‘Helloooo, I’m Naveah and I’m back!’. Geen idee hoe oud ze zelf is, maar ze is denk ik zo rond de 50 jaar. Haar make-up tutorials zijn ook echt gericht op vrouwen van deze leeftijd. Leuk voor de wat oudere Beautylabbers onder jullie! Ze heeft al een tijdje niets meer gepost, maar ze heeft gelukkig best aardig wat filmpjes online geplaatst waarmee je in elk geval goed vooruit kan. Check haar kanaal hier.

Dulce Candy
Dulce Tejeda richt zich meer op lifestyle en fashion, maar ze heeft ook een aantal mooie beautylooks online gezet. Ze heeft een lichtgetinte huid, donkere haren en normaal tot grote oogleden (en hele grote ogen). Ik denk dat er veel meiden van Marokkaanse, Indische, Indiase of Hindoestaanse afkomst zich kunnen identificeren met haar uiterlijk. Hieronder één van haar mooiste make-up looks (vind ik):

Bovenstaande make-up guru’s zijn slechts een greep van wat er allemaal te vinden is op YouTube, er zijn er nog zo veel meer die ik ook hartstikke leuk en goed vind! Andrea’s Choice is heel droog, Lisa Eldrigde en MakeupGeek vind ik erg goed, en Kandee Johnson en Dope2111 zijn altijd lekker uitbundig met hun creatieve looks.

Letten jullie op het uiterlijk van de guru’s? Vinden jullie het ook prettig als ze matchen met jouw uiterlijk zodat de looks ongeveer hetzelfde uitpakken wanneer je ze namaakt?

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb gegeven wat betreft het vinden van ‘jouw’ guru en ik ben erg benieuwd naar jullie favorieten! En kennen jullie een guru die goed zou matchen met mij?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

154 Reacties

 1. Esther
  8 april 2015 / woensdag, 8 april 2015

  Thanks! Ik kon slecht goede guru’s vinden die donker van huid zijn. Ik ga ze zeker checken.

 2. Melissa
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Michelle phan is iets voor mij, ik ben gewooon blank beetje olijfkleurie huid groene ogen en bruin haar maar blond geverft 🙂
  Zij heeft gewoon goede foundatio tips

 3. Silke
  29 februari 2012 / woensdag, 29 februari 2012

  Ik heb nog een goede tip voor iedereen! Zelf volg ik haar ook al een tijdje, en ze post de laatste tijd niets meer, maar ze heeft genoeg filmpjes gemaakt waar ik persoonlijk erg veel aan heb gehad! Ze heet Megan en is een mooi meisje die erg goed uitleg geeft in haar tutorials, mocht je haar willen opzoeken, zoek dan op Meganheartsmakeup
  Ciao !

 4. Jennifer
  23 februari 2012 / donderdag, 23 februari 2012

  Ik kijk er ook nooit naar want er lijkt toch niemand op mij haha, ik heb van nature donkerblond haar, bruine ogen en zwarte wenkbrauwen helaas helaas

 5. Diana
  21 februari 2012 / dinsdag, 21 februari 2012

  Kandee Johnson my fav.

 6. chaimae
  20 februari 2012 / maandag, 20 februari 2012

  ahh echt handig dit !!

 7. Megan
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  Fleurdeforce en missglamerazzi.
  Die bekijk ik altijd

 8. izzy
  18 februari 2012 / zaterdag, 18 februari 2012

  ik maar denken dat t aan mij lag als een look niet lukte aan de hand van een tutorial. Thnx voor t inzicht. Meestal kijk ik een tutorial en maak er dan mijn eigen ding van.

 9. 17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Daarom vind ik het idd fijn om naar je te kijken, we lijken qua uiterlijke karakteristieken veel op elkaar!
  Idd het rijtje wat je opnoemt, huids- en haarkleur, oogvorm, vette/gecombineerde huid met acnélittekens, al neem ik helaas de acné zelf er ook nog bij.
  En natuurlijk je fijne artikelen en ook over de chemie er achter, heb niet voor niks beta pakket op de middelbare school gedaan. 🙂 Ga zo door serena!!!

 10. Yak Man
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Aah, super leuk en handig dat je al die verschillende guru’s op een rijtje zet! From head too toe, heeft een monolid maar bij mij hangen mijn oogleden nog meer, dus haar make-up looks pas jammer genoeg bij mij :(. Dat meisje met een Griekse afkomst ziet er zo mooi uit 😮

 11. Tessa
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Ik pas de looks altijd zo aan dat ze toch goed uitzien met mijn oogvorm. Ik heb een kleine ruimte tussen oog en wenkbrauw en bij mij valt mijn ooglid praktisch weg als ik mijn ogen open heb. Ik heb het ‘aanpassen’ nu zodanig onder de knie dat ik niet hoef te zoeken naar guru’s die op mij lijken. 🙂

  Mijn grote favo’s zijn de Pixiwoo zussen en xSparkage. Ik hou van haar afwisseling tussen alledaagse looks en heftigere.

 12. Renske
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Is het erg als ik beken dat ik totaal niet let of iemand op mij lijkt?:P Maar kan het me wel voorstellen.
  Ik vind zelf Makeupgeek (Marlena) erg goed, alleen zij heeft een beetje katachtige ogen, waarbij je supermooie winged eyeliners kunt maken. Zoals zij oogschaduw aanbrengt, kan bij mijn ogen gewoon niet. Ik gebruik het daarom als inspiratie en pas het een beetje aan mijn eigen ogen aan. Maar qua kleurgebruik enz kun je er veel van opsteken vind ik

 13. Mary-ann
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik mis Michelle Phan! Aziatische beauty, maar ze behandelt van alles en nog wat. Van ooglooks tot tutorials voor leuke kapsels en styling tips. Ook maakt ze superleuke ‘short stories’, waar ze zelf de hoofdrol in speelt. De look die ze in het filmpje draagt maakt ze ook een tutorial van! 😀

 14. Suzanne
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wat leuk dat je hier een artikel over maakt! Want hoewel ik ook kijk bij blogs van mensen die niet op mij lijken vind ik het wel leuker als diegene die een look maakt een beetje overeenkomst heeft met mezelf. Jouw hooded-eye artikel vond ik bijv geweldig want ik had nog nooit een andere blogger gezien die dat ook had. Echt fijn zo’n artikel.
  Verder vind ik het wel lastig om een blogger te vinden die echt overeenkomt gezien ik een mengelmoes ben van verschillende ethniciteiten. Maar gezien ik ook deels indo ben blijf ik gewoon lekker jou volgen 🙂

 15. roos...
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik let er wel op of iemand lijkt of niet. Maar voor beautylab is dat toch een ander verhaal. Je lijkt totaal niet op mij. Blank, blond, blauw ogen en hele andere oogvorm. Toch blijf ik altijd hangen op beautylab. Gewoon goede tips enzo. Hihi. xx

 16. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Nog een aanrader is fleurdeforce op YouTube.

 17. Mulaty
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Goss makeup artist de leukste guru op YT.
  Duidelijk en zonder poespas.
  Het mag duidelijk zijn dat ik niet op HEM lijk hahaha.
  Ik ben Mac.medium plus.

 18. Layla
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind Kandee heel erg fijn, omdat je een ronder gezicht heeft net als ik, haar wenkbrauwen zitten ook skyhigh, net als bij mij en we hebben dezelfde teint en haar kleur. Helemaal goed 😀

 19. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Er zitten wat beautyguru’s bij die ik nog niet ken. Verder past er niet 1 bij mij. Misschien het aziatische meisje, maar heel erg spleetogen heb ik niet.

  Zelf ben ik aziatisch, maar ik ben donker van kleur (ik ben vol Indonesisch). Blijft moeilijk om daarvoor geschikte make up tips te zoeken!

 20. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Eigenlijk matcht geen één van de guru’s bij mij, ik zal binnenkort Youtube maar eens afspeuren.

  Liefs

 21. Naomi
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  BeyondBeautyStar, kaileemckenzie en HauteBrilliance zijn mn favo guru’s, ze zitten net als mij in ‘high school’ en dat vind ik erg leuk 🙂

 22. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Leuk artikel!

  Mijn favoriete YouTube gurus die best wel bij mij aansluiten qua beauty en stijl is de Britse Chyaz (youtube.com/punkchyaz) en Suzy van Nederland (youtube.com/Dottilicious), de Britse Becca (youtube.com/voussontbeauetbelle), de Britse Gemma (youtube.com/gemsmaquillage) en ten slotte de Britse Kate (youtube.com/Dollybowbow)

  Kan zijn dat ik nog enkele ben vergeten maar dat zijn mijn favorieten 🙂

  • 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

   Zit ik de comments te lezen, zie ik opeens m’n eigen naam voorbijkomen xD Wat gaaf! Thanks Lisa! 😀

   *is trots dat ik tot jouw favorieten behoor* (^_^)

   • 17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

    Haha, wat leuk dat je toevallig de comments zat te lezen en dan opeens je eigen naam zag staan 😀 Heel erg graag gedaan hoor, meen het 😀 Ik kijk je filmpjes met veel plezier, ga zo door met je leuke filmpjes ^_^

 23. Christine
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Er is natuurlijk maar één echte guru: Samantha!
  Ik lijk gelukkig ook op d’r, dus kan al haar tips zo overnemen. Ideaal!

 24. Suzanne
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Youtubers die ik op dat gebied volg zijn:
  Pixiwoo, Pixi2woo, Andreaschoice, Meganheartsmakeup, Kandeejohnson, Macbarbie07 (zij is echt zo leuk!), JLovesMac1, EverythingLuxy, FleurdeForce, Missglamorazzi, Amarixe, CosmeticsCharlotte72, xSparkage, ARose168, Beautycrush (doet wel meer met fashion), NikkiPhillippi, dope2111, fafinettex3, Nikkietutorials, kalelcullen, julieg713. MakeupByLeinaBaaaby , smokeypinkleopard, sparkliebarbiexo,SWalkermakeup, zoella280390, (alleen doet zij geen tutorials) En verder volg ik ook de standaard mensen zoals Dulce, Tiffany Blair, Elle en Jen enz.
  Degenen hierboven zijn echt allemaal heer verschillend, van blond tot zwart haar en van heel licht tot getint, verschillende oogkleuren/vormen etc.

 25. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Er zijn zoveel ”guru’s”
  Ik let helemaal niet op hun oogvorm of wat dan ook. Mij gaat het meer erom wat ze doen en hoe ze het doen. Sommige zijn gewoon leuker om naar te kijken ook.

  Die wat oudere mevrouw is trouwens 63 haha, ze ziet er goed uit voor haar leeftijd!

 26. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik ben al een jaar of langer hartstikke fan van Tiffany! vind haar zooooo fijn. Ook Beautybroadcast (Emily) is m’n grote favoriet.

 27. emma
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Volg zelf al een tijdje JulieG713, zij heeft een beetje spaans/italiaans/midden oosten uiterlijk, heel veel veeschillende ooglooks maar je kan er ook terecht voor heel veel nagellak tutorials,superleuk allemaal.

 28. Maud
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Okee ik ben niet zozeer opzoek naar mijn type, maar een hele tijd geleden ben ik een keer de naam an een guru vergeten en kan t neeeergens meer vinden!
  Dus Miss weer iemand van jullie t met dot signalement!haha
  Blond (geverfd) haar, eigenlijk krullen maar meestal glad geföhnd volgens mij. Ze heeft behoorlijk schots en scheve tanden en ze had destijds pas een kindje volgens mij. En volgens mij hield ze van roze!haha
  Ik HOOP dat ieman van jullie t weet!!!
  Thanks:)

  • Sylvia
   15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

   Ik denk dat je samanthaschuerman bedoelt. 🙂 Ik vind haar geweldig. xx

   • Maud
    16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

    waaah ja dat is dr!! thankss!

 29. Dionne
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik denk dat ik een van de weinige meisjes met rood haar ben die ook bruine ogen heeft. WAT EEN LUCKYBASTERD BEN IK EIGENLIJK :$. Ik hoef dus eigenlijk nergens rekening mee te houden aangezien alle kleuren me goed staan, van zwart tot nude en van paars tot groen/geel. I love it. Ook aqua blauw gebruik ik de laatste tijd veel, ik vind dat juist wel mooi met mijn oog en haar kleur. Met mijn huid heb ik ook niet veel problemen. Ik heb in de zomer veel sproetjes en juist daarom draag ik alleen concealer. Ik heb ook een zuivere huid met sporadisch een puistje, maar meestal kan ik die ook verbergen met mijn haar. Maar in de winter gebruik ik graag BB-cream en 1x in de week 5 min zonnebank. Je ziet niet veel verschil, maar het haalt wel het bleke en witte weg in mijn gezicht en lijf. Kortom ik mag niet klagen. Alleen ik vraag me wel af wanneer de jongens de schoonheid in rood haar gaan zien hihihi 🙁

 30. Marga
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Eigenlijk let ik er nooit zo op of diegene op mij lijkt. Ik denk dat de taal die iemand spreekt ook een ding is waar op je op let. Ik bedoel als je niet zo goed bent ik engels kijk je liever nederlands (of je kijkt engels omdat je er iets van leert). Ik zoek eigenlijk iemand die frans spreekt want dan oefen ik mijn frans wat beter met iets wat ik leuk vind win win situatie dus.

 31. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Wat een leuk artikel, zo leer je weer nieuwe mensen kennen. Ergens heb je wel een punt! 😀 Ik let eigenlijk nooit op de huidtypes, vaak omdat ik naar de looks kijk, ik ga altijd voor de felle daredevil looks. 🙂

 32. loil
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  ik vind makeupbyeman geweldig en ook iwanted2c1video en ook pixiwoo, en nog zo’n een meisje uit engeland die is een keer een mooie look had gemaakt van twiggy;) maar ik let nooit op uiterlijk hoor. Ik weet wel wat mij niet of wel staat.

 33. Ilse
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  ik kijk niet echt of de vorm van mijn ogen oid overeen komt, want ik heb best makkelijke oogleden, waardoor ik bijna elke look wel kan aanpassen zodat ze op mijn oog ook kunnen (of ze me dan ook staan is weer een ander verhaal…)

  mijn favoriete guru is klairedelys art. ik vind haar filmpjes heel gaaf, ze is ontzettend getalenteerd en ze heeft een geweldige style. ik vind haar briljant.

 34. SatuCinta
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik kijk zelf altijd naar looks voor bruine ogen.. het enige wat ik nog mis is een “guru” met krullend haar. De meeste hair tutorials zijn toch voor meiden met steil haar. Dus mocht iemand nog een “guru” kennen voor krullend haar heeeeel erg graag =) Maar voor de make-up ed blijf ik toch graag hier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *